Zdravo?
Ovako, imam policu osiguranja: FULL KASKO, bez Odgovornosti i ucesca u steti!
znaci ono fullo kasko, sve obuhvaceno.
eh sada, udario sam malo auto, tj neko me je na parkingu zagreljio, i odvalio mi retrovizor i isparao farbu.
Policija je napravila zapisnik i moj majstor kaze da mi sve to moze srediti ( napraviti retrovizor i ospricati stranu za 200 KM)
cijena mog kasko osiguranja je 650KM
eh sada, neko mi kaze da imam pravo naplatiti neogranicen broj steta, tokom godine, tj nema veze koliko puta imam sudar, svaki put mogu naplatiti, stim da ce mi najvjerovatnije sljedece godine podici cijenu osiguranja,
a opet neki govore da nakon naplate jednog "sudara", tj jedne stete, osiguranje sljedeci put nece da plati cijelu stetu, nego eto nesto kao 50-50%
zanima me da li neko ima iskustva u ovim situacijama, i da li da zovem osiguranje,
glupo mi je da zbog tako "male " stete, kasnije izgubim 50 % u s slucaju ne do bog kradje auta,
a opet , ako mogu naplatiti, zasto da dajem iz svog djepa...
p.s
jos jedna stvar,
da li je bolje nagoditi se sa osiguranjem da mi njihov majstor napravi, i oni mu plate, ili cekati da oni meni isplate pa da ja idem u servis, ili svom majstoru???
Kasko? naplata vise steta? Pomoc?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Skunk
Moguce je naplatiti stetu neograniceno puta samo za tako malu stetu ti se ne isplati traziti od osiguranja pare jer ce ti sigurno premija skociti sljedece godine, drugo i kasko mora imati licnu odgovornost a to je uvijek simbolicno 100-200 maraka tako mislim da ti nebi platili tu stetu.
-
niggy
ASA mi kaze da je retrovizor cca 350 KM, tako da ako dodam i farbanje...mislim da ce se nabrati najmanje na 700-800 KM procjena stete....
naravno ovo sto meni moj majstor nudi 200KM je djelomicno farbanje i "ljepljenje" retrovizora....
a to licna odgovornost...sta to znaci,.da ce mi odbiti 200 KM je li ?
naravno ovo sto meni moj majstor nudi 200KM je djelomicno farbanje i "ljepljenje" retrovizora....
a to licna odgovornost...sta to znaci,.da ce mi odbiti 200 KM je li ?
-
Mislilac
Za tako "malu" štetu, ne isplati se naplaćivati policu kasko osiguranja. Razlog je već kazan. Premija će ti porasti slijedeće godine, a to ti nije u interesu. Čuvaj je, za ne daj Bože.
Bolje je platiti fušera, a ostaviti ovo..
A ako ti ne se ne daju pare, otiđi svome posredniku s kojim si sklopio policu osiguranja i pitaj ga za detalje, pa nek' ti napravi kalkulaciju.
Bolje je platiti fušera, a ostaviti ovo..
A ako ti ne se ne daju pare, otiđi svome posredniku s kojim si sklopio policu osiguranja i pitaj ga za detalje, pa nek' ti napravi kalkulaciju.
-
niggy
Jutros bio na procjenu, uglavnom, novi retrovizor, desni zmigavac, 9 sati lakirera i 6 sati limara.
Helem, kontam da ce se nabrati na puno vise od 200KM.
A pitao sam sto se tice sljedece stete, kazu da onda ima neka caka "moje odgovornosti" ali da uopste nije puno. Mada to cu jos provjeriti da tacno znam....
uglavnom, i ja sam se mislio da li da pravim sam ili ne...ali zasto sam vec dao pare za kasko, pa sada da dajem i pare za popravak.....
Helem, kontam da ce se nabrati na puno vise od 200KM.
A pitao sam sto se tice sljedece stete, kazu da onda ima neka caka "moje odgovornosti" ali da uopste nije puno. Mada to cu jos provjeriti da tacno znam....
uglavnom, i ja sam se mislio da li da pravim sam ili ne...ali zasto sam vec dao pare za kasko, pa sada da dajem i pare za popravak.....
-
JD
ja koliko znam kvaka kod tog kasta je da prvu stetu snosi osiguranje 100%, drugu stetu traze od tebe ucesce, znaci recimo 80% oni 20% ti, trecu stetu 50% oni 50% itd itd.
ako ti je retrovizor 350 KM, ne moze ti farbanje retrovizora biti isto toliko para, ne znam odakle ti takvi podaci... farbanje te moze doci maksimalno 100 KM i to da te neko odere... pa to je samo retrovizor, auto citavo ces ofarbati za 1000-1200
ako ti je retrovizor 350 KM, ne moze ti farbanje retrovizora biti isto toliko para, ne znam odakle ti takvi podaci... farbanje te moze doci maksimalno 100 KM i to da te neko odere... pa to je samo retrovizor, auto citavo ces ofarbati za 1000-1200
-
niggy
Ne farbanje retrovizora....
zagreljena mi je desna strana, znaci prednji blatobran, desna vrata, i desni zadnji bratobran....
sto se tice farbanja retrovizora, na to nisam mislio, jer ce mi to majstor uraditi djabe....znaci u sklopu farbanja skoro cijele desne strane .....
zagreljena mi je desna strana, znaci prednji blatobran, desna vrata, i desni zadnji bratobran....
sto se tice farbanja retrovizora, na to nisam mislio, jer ce mi to majstor uraditi djabe....znaci u sklopu farbanja skoro cijele desne strane .....