I da ne otvaram novu temu...kada ukljucim "puhalo", hladjanje u autu, sa ili bez klime, ventilator upuhuje smrdljiv zrak...ko da je nesto krepalo...
zna li ko...?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
rundo
#1 zna li ko...?
Ugradio sam alarm, ono sve djidje ima, ali mi je nekako tih...
gledao sam i na samoj sireni alarma ali nema mogucnost nikakvog stimanja...Zanima me da li je moguce uzeti signal sa sirene od alarma i spojiti ga na sirenu vozila iliti bibikalo?
I da ne otvaram novu temu...kada ukljucim "puhalo", hladjanje u autu, sa ili bez klime, ventilator upuhuje smrdljiv zrak...ko da je nesto krepalo...
oci mi zasuze...sta raditi?
-
Hendrix
#2 Re: zna li ko...?
Otvori haubu i izbaci lešinu vanrundo wrote: I da ne otvaram novu temu...kada ukljucim "puhalo", hladjanje u autu, sa ili bez klime, ventilator upuhuje smrdljiv zrak...ko da je nesto krepalo...oci mi zasuze...sta raditi?
- chuchumbamayumbe
#3 Re: zna li ko...?
Dobro si!Hendrix wrote:Otvori haubu i izbaci lešinu vanrundo wrote: I da ne otvaram novu temu...kada ukljucim "puhalo", hladjanje u autu, sa ili bez klime, ventilator upuhuje smrdljiv zrak...ko da je nesto krepalo...oci mi zasuze...sta raditi?
Machak, da nisi potkacio kakvu babu pa ti se zaljepila na hladnjak?!
Salim se, klimu trebas dezinfikovati, to se redovno radi. Promijeni filtere, imas u Nedjaricima kod kasarne servis klima.
- chuchumbamayumbe
#4 Re: zna li ko...?
Sto se alarma tice, vjerujem da zavisi od tipa alarma.rundo wrote:Ugradio sam alarm, ono sve djidje ima, ali mi je nekako tih...gledao sam i na samoj sireni alarma ali nema mogucnost nikakvog stimanja...Zanima me da li je moguce uzeti signal sa sirene od alarma i spojiti ga na sirenu vozila iliti bibikalo?
![]()
I da ne otvaram novu temu...kada ukljucim "puhalo", hladjanje u autu, sa ili bez klime, ventilator upuhuje smrdljiv zrak...ko da je nesto krepalo...oci mi zasuze...sta raditi?
Gdje si ga kupio, vidi sa njima (osim ako alarm nije "spao s kamiona"), u tom slucaju se snalazi kako znas i umijes.
Metni zedera.
-
rundo
gledo, bogami, nema babe...
izgleda da je spala usput...
A Zedera sam metno...al reko da mi alarm (nije s kamiona) zasvira (ne daj boze) dok oni deru zedera...pa da ih cujem...
A ta dezinfekcija klime...auto je 2003 god i nikada nije radjena...haman joj je vakat...ima li klima neki svoj filter ili je to onaj isti filter za polen???
A Zedera sam metno...al reko da mi alarm (nije s kamiona) zasvira (ne daj boze) dok oni deru zedera...pa da ih cujem...
A ta dezinfekcija klime...auto je 2003 god i nikada nije radjena...haman joj je vakat...ima li klima neki svoj filter ili je to onaj isti filter za polen???
- chuchumbamayumbe
Koliko ja znam, morala bi imarti svoj filter, kao i svaka druga klima...rundo wrote:gledo, bogami, nema babe...![]()
![]()
izgleda da je spala usput...
Kazem ti, preko puta kasarne u Nedjaricima, neka ti provjere.
Koje je auto?
-
Yamahalac
imas polen filter na desnoj strani auta, odnosno kad otvoris haubu dodje ti u lijevom cosku u jednoj finoj crnoj kutiji, zamjeni njega, pusti da produva zrak malo i to je torundo wrote:Ma golfas 4 TDI. I jbg nisam iz Sarajeva. A u ponedeljak picim na Jadran abd...Nista, stavim gas masku na lice![]()
sirenu ako ti je tiha mozes ili serijski spojiti sa glavnom od auta ili ubaciti novu, znaci 2 zice koje se spajaju na nju su iste za sve sirene