autobuska i željeznička stanica sarajevo
- The Nightwatchman
#1 autobuska i željeznička stanica sarajevo
svi nesretnici koji se nađu u situaciji da koriste usluge autobuske ili željezničke stanice sarajevo zaista mogu reći da su bili na jednoj od najgorih stanica u evropi a , ne sumnjam u to, i u svijetu. zaposlenici autobuske stanice, pomoćno osoblje, infrastruktura su kritični. onaj raskopčani osafunjani, nepismeni i nerazgovjetni čova za tzv. informacijama je definitivno maskota stanice. niko (NIKO) ne govori ni bosanski kako treba, a kamoli engleski ili neki strani jezik. usluga NULA (0), drskost, atmosfera ko u kakvom kusturičinom soc-realističkom filmu. neki dan doživjeh takvu situaciju (ne da mi se sad elaborirati zbog dužine priče, uglavnom, situacija je bila takva da bi se ovaj grad trebao sramiti). nije mi jasno, zašto se ništa ne radi po tom pitanju. kako je moguće da toliki nivo primitivizma postoji u preduzeću koje je JAVNO i čija suština se zasniva na komunikaciji sa kupcima, bontonu, pravilima ponašanja itd... UŽAS! 
- The Nightwatchman
btw. u wc na stanici, za koji se plaća meni se čini 2 KM uđite ako želite da se zarazite kugom 
-
_BosanaC
Jesil' ti siguran da je preduzece javno? 
Ja kada moram koristiti usluge navedenih preduzeca meditiram bar dva dana ranije... A kad trebam krenuti dodjem bar sat ranije kartu da kupim... Jer od svih saltera radi maksimalno dva, a i to jedan je Eurolines i nema sanse da preuzme musterije ako nema svog posla... Autobus moze i otici, ali ako teta ili ciko pricaju na telefon jebe im se... Procedura od pola minute zna trajati i po desetak minuta... Ko da na berzi rade
Ali... Slika drustva
Ja kada moram koristiti usluge navedenih preduzeca meditiram bar dva dana ranije... A kad trebam krenuti dodjem bar sat ranije kartu da kupim... Jer od svih saltera radi maksimalno dva, a i to jedan je Eurolines i nema sanse da preuzme musterije ako nema svog posla... Autobus moze i otici, ali ako teta ili ciko pricaju na telefon jebe im se... Procedura od pola minute zna trajati i po desetak minuta... Ko da na berzi rade
Ali... Slika drustva
- Dirty Harry
Najneljubazniji službenici u cijelom univerzumu rade na šalterima autobuske stanice...

- Skyfox
Centrotrans je privatiziran ali izgleda da su zadrzali stare navike. Opcenito autobusi su im kriticni. Pretposle zime zap'o neki snijeg i odlucim se za put autobusom umjesto kolima, a oni su se odlucili da izvuku najvece krsine iz svoje kolekcije. Cijelim putem mi je kapala kisnica kroz poluzatvoreni prozor, a pomocni vozac je na pola puta skinuo svoj kais da ucvrsti vrata koja su se svako malo otvarala... Sve to uz lude turbo zvuke.
Vrhunac je predjedanje u Zenici stanica izgleda
kao iz pobjesnjelog Maxa, postapokalipticno.
Vrhunac je predjedanje u Zenici stanica izgleda
-
Brzaner
gradnja moderne stanice samo sto nije pocela, a neugledni i nekulturni ce konacno dobiti nogu za sva vremena http://www.sarajevo-construction.net/projects/10geronimove mudrolije wrote:btw. u wc na stanici, za koji se plaća meni se čini 2 KM uđite ako želite da se zarazite kugom
- The Nightwatchman
ali ce doci neki novi neugledni i nekulturni. evo glave...Brzaner wrote:gradnja moderne stanice samo sto nije pocela, a neugledni i nekulturni ce konacno dobiti nogu za sva vremena http://www.sarajevo-construction.net/projects/10geronimove mudrolije wrote:btw. u wc na stanici, za koji se plaća meni se čini 2 KM uđite ako želite da se zarazite kugom
ne moze to kod nas na dobro, taman da se svijet naglavačke okrene. jebo optimizam- pesimizam je u modi.
-
luciferino
Ja ću svoju sreću isprobati u ponedeljak...truckanje do Neuma.
Zar kvalitet autobusa ne zavisi i od autoprevoznika? Na karti mi piše da je to Autotrans iz Rijeke, a sa njima imam jako pozitivno iskustvo (Zagreb-Opatija).
A što se šalteruša tiče... hvala bogu da u našim imenima nema y jer ga redovno zamjene sa z.
Inače karte kupujem najmanje 5 dana unaprijed (poučena negativnim iskustvom).
Zar kvalitet autobusa ne zavisi i od autoprevoznika? Na karti mi piše da je to Autotrans iz Rijeke, a sa njima imam jako pozitivno iskustvo (Zagreb-Opatija).
A što se šalteruša tiče... hvala bogu da u našim imenima nema y jer ga redovno zamjene sa z.
- uvjek dobar gost
Ja se zajebah, ako bude sreće i zdravlja neću nikad više i odvažih se na truckanje "Eurolinesom" do Pule.....
To Vam je doživljaj kao u filmu Ko to tamo peva... samo nova varijanta.... autobus kao komad mašine nije toliko loš... ali šoferi, putanja kojom se ide, klijentela, kafane u kojim se staje, sir koji se kupuje putem.... teroristička muzika koja se pušta putem, južni vetar na DVD-u... iz neke 79. godine...
Ukupni utisak... ako bude sreće nikad više..... pa kud više kad ni u jednom autobusu WC ne radi jer je mrcinama mrsko čistiti,....
A najjača scena, u moru sličnih, je bila kad se izvjesna gospođa oko 02.00h ujutro žali na intenzitet muzike i njen sam sadržaj u autobusu, jer ona bi spavala.... na šta joj kondukter-vozač odgovara nešto u stilu... ako ste platili kartu to ne znači da možete da me zajebavate.....
Eurolines... na autobusu piše... sa nama u Europu...., ako je takva situacija pitam se čime na Mars...?
To Vam je doživljaj kao u filmu Ko to tamo peva... samo nova varijanta.... autobus kao komad mašine nije toliko loš... ali šoferi, putanja kojom se ide, klijentela, kafane u kojim se staje, sir koji se kupuje putem.... teroristička muzika koja se pušta putem, južni vetar na DVD-u... iz neke 79. godine...
Ukupni utisak... ako bude sreće nikad više..... pa kud više kad ni u jednom autobusu WC ne radi jer je mrcinama mrsko čistiti,....
A najjača scena, u moru sličnih, je bila kad se izvjesna gospođa oko 02.00h ujutro žali na intenzitet muzike i njen sam sadržaj u autobusu, jer ona bi spavala.... na šta joj kondukter-vozač odgovara nešto u stilu... ako ste platili kartu to ne znači da možete da me zajebavate.....
Eurolines... na autobusu piše... sa nama u Europu...., ako je takva situacija pitam se čime na Mars...?
- The Nightwatchman
na šalteru:luciferino wrote:Ja ću svoju sreću isprobati u ponedeljak...truckanje do Neuma.
A što se šalteruša tiče... hvala bogu da u našim imenima nema y jer ga redovno zamjene sa z.![]()
no spik ingliš
-
luciferino
No spik ingliš i no znati prepisati ime sa papira.geronimove mudrolije wrote:na šalteru:luciferino wrote:Ja ću svoju sreću isprobati u ponedeljak...truckanje do Neuma.
A što se šalteruša tiče... hvala bogu da u našim imenima nema y jer ga redovno zamjene sa z.![]()
no spik ingliš
Živa istina.
- Motokultivator
Sad ce ispast da pametujem.
Al' jes se sjetio mozda da posaljes email direktoru za takvo ponasanje radnika. Ja sam se presto odavno nervirat za takva ponasanja. Gdje god dodjem, ako me neko poprijeko pogleda, odma trazim sefa ili direktora i s njim to raspravim. Ako nema nekog nadredjenog OBAVEZNO posaljem mail. Vecina firmi danas ima mail.
LP
Al' jes se sjetio mozda da posaljes email direktoru za takvo ponasanje radnika. Ja sam se presto odavno nervirat za takva ponasanja. Gdje god dodjem, ako me neko poprijeko pogleda, odma trazim sefa ili direktora i s njim to raspravim. Ako nema nekog nadredjenog OBAVEZNO posaljem mail. Vecina firmi danas ima mail.
LP
- The Nightwatchman
Motokultivator wrote:Sad ce ispast da pametujem.
LP
mail?????
vjeruj mi da je bolje ovako. neko će mu reći: eno su te prikačili na interne'...
mislim, direktor koji može dopustiti da mu krug preduzeća izgleda onako, definitivno moj mail neće uzeti za ozbiljno, nego će, pročitavši ga, srknut još jedan srrrrk kafe, prezalogajit zeljanice i čekat da mu legne plata samozadovoljno trljajući neradničku trbušinu u nadi da će pokiselit noge u "slanoj vodi" na negdje makarskoj rivijeri- njegovom krajnjem dometu i turističkom idealu. uostalom, ubij me ako taj zna otvoriti inbox
- Dirty Harry
Ma ne mogu ni navoditi brojne scene sa centrotransom ... samo ću se iznervirati, a ni razbudio se još nisam 
- Motokultivator
Mah, kako god. Al' vjeruj mi, da pali. Ne bih ti prico suplju. I da odes licno kod tog direktora npr. on bi pravdo radnike, govorio bi da je ovo da je ono, bala bla, al kad odes preko vrata sigurno, ali sigurno bi zovno te radnike i naribo ih. To tako kod nas hoda. Ja sam bio isto skeptik ko i ti i nisam htio nikom nista ni da kazem, da ne bi eto sta zahatorili, al onda mi se skupilo i poso sam svima pisat i dan danas napisem i jos niko nije neodgovorio.geronimove mudrolije wrote:Motokultivator wrote:Sad ce ispast da pametujem.
LP![]()
mail?????
vjeruj mi da je bolje ovako. neko će mu reći: eno su te prikačili na interne'...![]()
mislim, direktor koji može dopustiti da mu krug preduzeća izgleda onako, definitivno moj mail neće uzeti za ozbiljno, nego će, pročitavši ga, srknut još jedan srrrrk kafe, prezalogajit zeljanice i čekat da mu legne plata samozadovoljno trljajući neradničku trbušinu u nadi da će pokiselit noge u "slanoj vodi" na negdje makarskoj rivijeri- njegovom krajnjem dometu i turističkom idealu. uostalom, ubij me ako taj zna otvoriti inbox
LP
- zhera
- Location: Niodaklevichi b.b kod Cheljigovicha Cicin Han kafana kod 2 Winamp.a
Ma slao sam ja mail? pa sto dobih? VELIKO NISTA (mislim na odgovor ili neke sankcione adekvatne mjere), a nema neljubaznijih ljudi na planeti a kamoli Evropi?
Za kartu cekas u redu jedno sat vremena (ne idi busem za BIHAC u 22h ak nemas kupljene karte) dok jedan salter samo radi.. a ostali uposlenici se setkaju s rukama na ledjima oko saltera...
Na informacijama pitanje? stos trebo??? isto da sam dosao u javni wc a ne na autobusnu stanicu da se informisem o polasku busa, o cistoci i higijeni WC da ne pricamo... haj mi bosanci i presutimo(citaj mentalitet) al sto ce reci stranci i turisti koje toliko ocekujemo i trebamo...furamo se na turizam a ako budu dolazili sa njima...
JADNI SMO MI BOSANCI AKO SA CENTROTRANSOM BUDEMO ISLI U EVROPU !!!
jad chemer ochaj....
sto reci...
posalji mail direktoru centrotransa sa ovim topicom da vide zadovoljstvo korisnika
Za kartu cekas u redu jedno sat vremena (ne idi busem za BIHAC u 22h ak nemas kupljene karte) dok jedan salter samo radi.. a ostali uposlenici se setkaju s rukama na ledjima oko saltera...
Na informacijama pitanje? stos trebo??? isto da sam dosao u javni wc a ne na autobusnu stanicu da se informisem o polasku busa, o cistoci i higijeni WC da ne pricamo... haj mi bosanci i presutimo(citaj mentalitet) al sto ce reci stranci i turisti koje toliko ocekujemo i trebamo...furamo se na turizam a ako budu dolazili sa njima...
JADNI SMO MI BOSANCI AKO SA CENTROTRANSOM BUDEMO ISLI U EVROPU !!!
jad chemer ochaj....
sto reci...
posalji mail direktoru centrotransa sa ovim topicom da vide zadovoljstvo korisnika
- The Nightwatchman
vjeruj mi- probao sam jednom tako sa taxistima, pa sam, uz to što sam opljačkan, skoro i najebo tako da nisam smio izaći jedno vrijeme na svako mjesto i proći određenim ulicamaMotokultivator wrote:Mah, kako god. Al' vjeruj mi, da pali. Ne bih ti prico suplju. I da odes licno kod tog direktora npr. on bi pravdo radnike, govorio bi da je ovo da je ono, bala bla, al kad odes preko vrata sigurno, ali sigurno bi zovno te radnike i naribo ih. To tako kod nas hoda. Ja sam bio isto skeptik ko i ti i nisam htio nikom nista ni da kazem, da ne bi eto sta zahatorili, al onda mi se skupilo i poso sam svima pisat i dan danas napisem i jos niko nije neodgovorio.geronimove mudrolije wrote:Motokultivator wrote:Sad ce ispast da pametujem.
LP![]()
mail?????
vjeruj mi da je bolje ovako. neko će mu reći: eno su te prikačili na interne'...![]()
LP
ne smiješ ti više nikoga prijavit. palija majka
- Motokultivator
Ejh, ti odma pa s kriminalcima i mahalskim banditimageronimove mudrolije wrote:vjeruj mi- probao sam jednom tako sa taxistima, pa sam, uz to što sam opljačkan, skoro i najebo tako da nisam smio izaći jedno vrijeme na svako mjesto i proći određenim ulicamaMotokultivator wrote:Mah, kako god. Al' vjeruj mi, da pali. Ne bih ti prico suplju. I da odes licno kod tog direktora npr. on bi pravdo radnike, govorio bi da je ovo da je ono, bala bla, al kad odes preko vrata sigurno, ali sigurno bi zovno te radnike i naribo ih. To tako kod nas hoda. Ja sam bio isto skeptik ko i ti i nisam htio nikom nista ni da kazem, da ne bi eto sta zahatorili, al onda mi se skupilo i poso sam svima pisat i dan danas napisem i jos niko nije neodgovorio.geronimove mudrolije wrote:![]()
mail?????
LP![]()
![]()
ne smiješ ti više nikoga prijavit. palija majka
- The Nightwatchman
pa ovo ti je isto samo što ovima u taxi stane 50-60 putnikaMotokultivator wrote:Ejh, ti odma pa s kriminalcima i mahalskim banditimageronimove mudrolije wrote:vjeruj mi- probao sam jednom tako sa taxistima, pa sam, uz to što sam opljačkan, skoro i najebo tako da nisam smio izaći jedno vrijeme na svako mjesto i proći određenim ulicamaMotokultivator wrote: Mah, kako god. Al' vjeruj mi, da pali. Ne bih ti prico suplju. I da odes licno kod tog direktora npr. on bi pravdo radnike, govorio bi da je ovo da je ono, bala bla, al kad odes preko vrata sigurno, ali sigurno bi zovno te radnike i naribo ih. To tako kod nas hoda. Ja sam bio isto skeptik ko i ti i nisam htio nikom nista ni da kazem, da ne bi eto sta zahatorili, al onda mi se skupilo i poso sam svima pisat i dan danas napisem i jos niko nije neodgovorio.
LP![]()
![]()
ne smiješ ti više nikoga prijavit. palija majka![]()
![]()
- zhera
- Location: Niodaklevichi b.b kod Cheljigovicha Cicin Han kafana kod 2 Winamp.a
http://radio202.int.ba/Audio202/Zeljezn ... rajevo.mp3
Snimak sve kazhe
informejsh of stejshN

all about ...
:D:D 
Snimak sve kazhe
informejsh of stejshN
all about ...
Last edited by zhera on 02/08/2007 09:47, edited 1 time in total.
-
luciferino
Poštovani putnici,
Ne zaboravite drombulje...A možete i na češalj svirati ako vam to više odgovara.
Ne zaboravite drombulje...A možete i na češalj svirati ako vam to više odgovara.
- The Nightwatchman
zhera wrote:http://radio202.int.ba/Audio202/Zeljezn ... rajevo.mp3
Snimak sve kazhe
informejsh of stejshN
all about ...:D:D