Policija!!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

BigBalabuto

#1 Policija!!!

Post by BigBalabuto »

Ima li veci ublehara ili kako jedan na televiziji rece klosara sto otimaju raji novac????????
Ovo je vise necuveno umjesto da se bave kriminalom koga je na pasja preskakala ovdje kod nas oni pisu kazne na uplatnice radi gluposti zbog kojih te u normalnim zemljama policija upozori na nepravilnost

npr. meni upaljena bila pozicija a ne oborena svijetla u toku dana :roll: jer prekidac ima dvije pozicije i ostao na prvoj nisam registrovao i popusim 30Km naravno moras im i peti primjerak donjeti u roku od 8 dana jer inace udaraju kamatama po 20KM :x

A to je meni sta je drugima mogu samo da pomislim??????

A kad nalete na cele kose i kreze samo sto im kafu neplate pozdravljaju se sa njima kao da mu ga majka rodi :-?
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

A što si dozvolio da ti naplate kaznu?

Fino pitaš, OK, pozicija gori a trebaju svjetla, hajd molim te podnesi prijavu.
Naravno da je neće podnijeti za to.

Cele i kreze i pustaju zato sto se ovi sa njima nadgovaraju.

Ako te vec to pogadja, zakon u ruke, nauci napamet i znaj tacno sta mozes a sta ne i bori se za svoja prava.
stripiii

Post by stripiii »

Hajde ziv bio napisi po kojem clanu te je kaznio...
SaraLe

Post by SaraLe »

stripiii wrote:Hajde ziv bio napisi po kojem clanu te je kaznio...
Ma uzeli levata, samo tako :oops: :D
BigBalabuto

Post by BigBalabuto »

Mislim da je clan 32 ili 36 mislim da je prije bio 32

A dao mi seljo nesto da potpisem ako potpisem da sam kriv nema suda samo kazna 30KM a ako potpisem da nisam kriv eee onda sud!!!!

Hajde budi pametan sa sluzbenim autom sam bio i naravno necu natezanja sa klosarom evo 30KM i cao a da sam bio sa svojim niti bi sta potpisao nego bi se dobro iznatezali.

1. nije bio propisno odjeven, nema kapu, znacku tj. akreditaciju, prsluka, raskopcan do pupka, bez lizala me zaustavio na suprotnu stranu kolovoza, i tako jos svasta nesta, da bi me neka trzisna inspekcija kontrolisala i nisu nasli nikakve zamjerke, nego je on nas cupavi prsan nasao zashodo da napise uplatnicu koda u posti radi :x
stripiii

Post by stripiii »

BigBalabuto wrote:Mislim da je clan 32 ili 36 mislim da je prije bio 32

A dao mi seljo nesto da potpisem ako potpisem da sam kriv nema suda samo kazna 30KM a ako potpisem da nisam kriv eee onda sud!!!!

Hajde budi pametan sa sluzbenim autom sam bio i naravno necu natezanja sa klosarom evo 30KM i cao a da sam bio sa svojim niti bi sta potpisao nego bi se dobro iznatezali.

1. nije bio propisno odjeven, nema kapu, znacku tj. akreditaciju, prsluka, raskopcan do pupka, bez lizala me zaustavio na suprotnu stranu kolovoza, i tako jos svasta nesta, da bi me neka trzisna inspekcija kontrolisala i nisu nasli nikakve zamjerke, nego je on nas cupavi prsan nasao zashodo da napise uplatnicu koda u posti radi :x
Ovdje je neko lud :D

Ako te je kaznio po clanu 90 tacke 1 drug moj nemas se sta zaliti...
beco

Post by beco »

:D
Last edited by beco on 23/07/2007 14:14, edited 1 time in total.
lordi

Post by lordi »

BigBalabuto wrote:Mislim da je clan 32 ili 36 mislim da je prije bio 32

Tako zakon nalaze da su upaljena svjetla na vozilu a ne pozicija,drugi put upali svjetla.

Kapa se vise nenosi,akreditacija isto,nije obavezan prsluk preko dana,takva ljetna kosulja,nije obavezan da te zaustavlja lizalom,...
beco

Post by beco »

Ja sam neka vrsta peha za te kazne. Ja jesam svaki put po zakonu bio kriv, ali to su svi bili glupi prekrsaji koji nikog ne ugrozavaju. Ono sto mene ljuti je sto nekad ne uhvate one motociliste sto furaju, ili one levate koji za vrijeme spice, dok mi svi stojimo u guzvi, kao skrenu u traku za skreanje i onda se opet vrate u traku za pravo na samoj raskrsnici, to posebno rade kod Holideja. Ili ona sva "propisna" parkiranja. Prije 2 dana zamalo vozacku ne izgubim, izlazim ja iz Gorazda i pratim jednog slepera, normalno odrzavajuci razdaljinu, isao sam negdje 70, bila ravnica, i sad vidio sam ja znak za 40 sto mi je opet bilo nelogicno pukla ravnica, kad cajkan izleti iza nekog drveta, zaustavime i sad hoce da mi ispise kaznu za prekoracejne brzine od 40 km/h, ja sad konatm koji kurac onog prije mene ne zaustavi ili onih 20 iza mene koji su isto tako isli. Jedva sam ga ubijdio da mi ispise kaznu prekoracejna za 20 km/h, razlika je u tome sto u prvom slucau bi izgubio vazacku na 4 mjeseca 100km kazne i 2 kaznena boda. Ali imam jedan bolniji primjer, prosle ili pred prosle godine, vracam se ja sa puta i sada idem onim nedovrsenim putem od Visokog, ja sam bio prvi kod Visokog na onom malom semaforu. Sada polazim ja sa semafora i normalno idem negdje 70 km/h kad ide tri puta zaredom ogranicejna po 20 km/h, a nigdje nema nikoag put prazan, ali hajde smanjim negdje na 50 km/h oni iza mene lude, kad j na kraju ravnice, vidim crveni golf V, zaustavime covjek opet isto prekoracenje 40 km/h i naplatimi kaznu. Sad ne mojte misliti da vozim nesto brzo imam vozacku 3 godine u Sa obicno pratim ogranicenja, uvijek nnormalno vozim i nikad ne pokusavam da vozim tako da bi prije svega sebe ugrozio, za razliku od moji prijatelja koji su svi barem po 1 sudar imali ja nisam ni jedan ima da kucnem od drvo, ali uvijek na ove glupe kazne padam.
BigGringo

Post by BigGringo »

Hajde eto nek pisu kazne ko ih.... al kad dodju sa paukom da dizu auta to je scena

prije desetak dana dosli da dizu auta pored opstine novo sarajevo dizu auta al ne s reda nego na eci-peci-pec bub i na golfa 2 pored puno boljih auta :lol:
Mislilac

Post by Mislilac »

beco wrote:Ja sam neka vrsta peha za te kazne. Ja jesam svaki put po zakonu bio kriv, ali to su svi bili glupi prekrsaji koji nikog ne ugrozavaju. Ono sto mene ljuti je sto nekad ne uhvate one motociliste sto furaju, ili one levate koji za vrijeme spice, dok mi svi stojimo u guzvi, kao skrenu u traku za skreanje i onda se opet vrate u traku za pravo na samoj raskrsnici, to posebno rade kod Holideja. Ili ona sva "propisna" parkiranja. Prije 2 dana zamalo vozacku ne izgubim, izlazim ja iz Gorazda i pratim jednog slepera, normalno odrzavajuci razdaljinu, isao sam negdje 70, bila ravnica, i sad vidio sam ja znak za 40 sto mi je opet bilo nelogicno pukla ravnica, kad cajkan izleti iza nekog drveta, zaustavime i sad hoce da mi ispise kaznu za prekoracejne brzine od 40 km/h, ja sad konatm koji kurac onog prije mene ne zaustavi ili onih 20 iza mene koji su isto tako isli. Jedva sam ga ubijdio da mi ispise kaznu prekoracejna za 20 km/h, razlika je u tome sto u prvom slucau bi izgubio vazacku na 4 mjeseca 100km kazne i 2 kaznena boda. Ali imam jedan bolniji primjer, prosle ili pred prosle godine, vracam se ja sa puta i sada idem onim nedovrsenim putem od Visokog, ja sam bio prvi kod Visokog na onom malom semaforu. Sada polazim ja sa semafora i normalno idem negdje 70 km/h kad ide tri puta zaredom ogranicejna po 20 km/h, a nigdje nema nikoag put prazan, ali hajde smanjim negdje na 50 km/h oni iza mene lude, kad j na kraju ravnice, vidim crveni golf V, zaustavime covjek opet isto prekoracenje 40 km/h i naplatimi kaznu. Sad ne mojte misliti da vozim nesto brzo imam vozacku 3 godine u Sa obicno pratim ogranicenja, uvijek nnormalno vozim i nikad ne pokusavam da vozim tako da bi prije svega sebe ugrozio, za razliku od moji prijatelja koji su svi barem po 1 sudar imali ja nisam ni jedan ima da kucnem od drvo, ali uvijek na ove glupe kazne padam.
Iskreno. Neiskustvo. Naučit ćeš na greškama.

Prvo, kad voziš iza kamiona ili automobila, a znaš da je ograničenje toliko i toliko, ti se približiš kamionu i ne mogu te laserom ćopit'. Ćak i ovako kako govoriš nisu te mogli ćopiti jer moraju imati prazninu između radara i tvog automobila. Dakle - levat.

Ako je ograničenje 20km/h, ti voziš 30 i čekaš levata kojem se žuri pa ga pustiš ispred sebe i nek njega love radarm te nek on bude levat.

Proučiti zakone... :-)
Dobitak

Post by Dobitak »

Prijatelju ako ti se zuri a na magistralnom putu si samo nadji sebi "zeca".Evo ja u petak na subotu sabah zorom iz TZ za Sarajevo pustio jednog Volva cija mi brzina odgovara i samo ga pratis :) i za sat i 50 minuta bio u sarajevu ;).Pravilo je ako ti se zuri samo pustis nekoga cija ti brzina odgovara.
Od kad ovo koristim nisam kazne platio ima 3 godine a do tada po 5,6 kazni mi je dolazilo u godini od toga 2,3 za prekoracenje brzine i to ne male drug ;).Sto se tice ovih stinih kazni nemam s tim problema ili imam srece pa me upozore i zakon je ne prepirati se s ublehasima.2,3 puta mi samo kazu priapzi se i obrati paznju :).
JD

Post by JD »

beco wrote:Prije 2 dana zamalo vozacku ne izgubim, izlazim ja iz Gorazda i pratim jednog slepera, normalno odrzavajuci razdaljinu, isao sam negdje 70, bila ravnica, i sad vidio sam ja znak za 40 sto mi je opet bilo nelogicno pukla ravnica, kad cajkan izleti iza nekog drveta, zaustavime i sad hoce da mi ispise kaznu za prekoracejne brzine od 40 km/h, ja sad konatm koji kurac onog prije mene ne zaustavi ili onih 20 iza mene koji su isto tako isli. Jedva sam ga ubijdio da mi ispise kaznu prekoracejna za 20 km/h, razlika je u tome sto u prvom slucau bi izgubio vazacku na 4 mjeseca 100km kazne i 2 kaznena boda.
jel to bilo u naseljenom mjestu ili van naselja ?

ako je van naselja onda te dobro drot izlevatio. kazna za 30-50 preko ogranicenja je 50 KM, i samo 50 KM nikakvi bodovi i oduzimanja, osim ako ne napravis saobracajnu nesrecu.

ako je u naselju onda je istina, 100 KM je kazna za 30 i vise preko ogranicenja, ali to sto ti je naredao 4 mjeseca zabranu i 2 kaznena boda je smijesno, zabrana i bodovi nisu OBAVEZNI da se izricu uz svaku kaznu, nego samo u nekim tezim slucajevima i kad izazoves saobracajnu nezgodu, inace je samo novcana kazna, a sad se murija obilato koristi tim sistemom zastrasivanja... odmah ti nabroji sve to... pa i po starom zakonu je ista stvar bila osim sto nije bilo bodova tih, ali opet nikad nikom nisu za neka normalna prekoracenja oduzimali vozacku...

eto nemoj da te levate opet nego fino nauci koje su ti opcije. to sto je on tebi nabrojao je MAKSIMALNA kazna za taj clan, a ustvari je kazna 100 KM, i eventualno 1 bod i 1 mjesec zabrane, naglasak na eventualno. tako da ako ti se opet to desi ti fino reci hocu na sud, pa na sudu dogovoris samo novcanu kaznu i gotovo.
nabijem ih ja na qrac seljake primitivne dokopali se sada nacina kako da yebu ljude u zdrav mozak, pa maltertiraju narod...

u svakom slucaju, u naselju nemoj preko 30 preko ogranicenja, van naselja nemoj preko 50 preko ogranicenja i miran si. pa i da te uhvate u oba slucaja je 50 KM kazna u najgorem slucaju... ko im yebe mater :lol:
amrica

Post by amrica »

Ako odes na sud, donji si, u svakom pogledu, bio kriv ili ne.
Moj primjer, godina 1995., potpisan Dayton, izvadila auto iz garaze poslije 4 godine, nabavila nov akumulator, napuhala gume kod komsije vulkanizera, ali stare yu tablice... idem na tehnicki u Velesice, bez tehnickog ne mogu dobiti nove tablice. Kad pored Sarajevogasa dva drota, boze sacuvaj, sacekusa klasicna, kazu vozis nevazece tablice, otrgli ih sa karambolke, cupali rukama i nogama, nudila im serafciger da ih skinu kako treba, ali nista, odmah prijava kod sudije. I odem ja kod gdje sudince, objasnim situaciju, mogla sam voziti bez tablica ili sa starim, bolje sa starim, to je bar neka identifikacija, bla bla... kaze zena sve mi je jasno, ti si u pravu, pa onda a gdje si kupila akumulator, ispricale se mi, sve super, kad meni dosla kazna da platim sudske troskove, nije bilo puno para, ali to znaci, u krajnjoj liniji, ja sam kriva cim ja placam sudske troskove. A nema presude protiv mene.
Jeste da je bilo davno, ali cisto sumnjam da se sudstvo puno promijenilo, narocito kad treba birati izmedju policije i obicnih gradjana.
JD

Post by JD »

e yebiga sad to je bilo prije 12 godina :lol:

na sudu u 90% slucajeva pali neka socijalna vadiona tako da ces dobiti najmanju kaznu...
amrica

Post by amrica »

nije poenta u parama, nego sto platih sudske troskove, a zna se da osudjeni to plaćaju. Mislim da je bilo nekih simboličnih 5 ili 10 DEM.
no1diego

Post by no1diego »

Al zasto se ti zalis???Jesi bio u prekrsaju?Jesi!I ljudi lijepo rade svoj posao,ne uzmu ti lovu za sebe,nego ti daju da uplatis u budzet!Nevalja policija kad uzima sebi,nevalja kad ne radi nista,nevalja kad radi.Niko bosnjaku ugodit :-D

PS.Sapke ne moraju nositi nit znacke jer su grbovi na njima proglaseni neustavnim,al ti se zali na njih,mozda ti i prodje :-D :-D
mirz@

Post by mirz@ »

Ja ne znam da je policija do sada ikoga zaustavila i naplatila kaznu, odnosno dala uplatnicu, ko nije pocinio prekrsaj. Ja prelazim sedmicno oko 1000 kilometara, vecinom otvoreni put, skroz malo gradske, takodjer vozim e granicama normale, mozda malo brze, ali nikad do sad nisam platio kaznu, a niti bio zaustavljen zbog saobracajnog prekrsaja. Jednostavno pridrzavaj se pravila, ako je ogranicenje 50 ti idi 60, ili nadji sebi zeca, pa za njim i tako neces sigurno pasti u ruke policiji.
Wolfheart

Post by Wolfheart »

pridrzavat se pravila i vozit po gradu oko 10 km/h iznad propisanog i van grada do 20 km/h i sve ce biti u redu.

a kad te zasvrbi odi na autoput i stisni gas. sve ostalo je takmicenje ko ima vise konja ili vecu cunu...a u isto vrijeme manje pameti.

inace, vozim auto s preko 160 konja TDI...ali to koristim za preticanja, a ne histeriju.

i jos jedan komentar sto se tice policije same...ti ljudi definitivno nisu prosli kroz dosta IPTF/ICITAP/EUPM tecajeva, kurseva itd itd. ali moglo je biti i gore. :-?
Mislilac

Post by Mislilac »

Wolfheart wrote:pridrzavat se pravila i vozit po gradu oko 10 km/h iznad propisanog i van grada do 20 km/h i sve ce biti u redu.

a kad te zasvrbi odi na autoput i stisni gas. sve ostalo je takmicenje ko ima vise konja ili vecu cunu...a u isto vrijeme manje pameti.

inace, vozim auto s preko 160 konja TDI...ali to koristim za preticanja, a ne histeriju.

i jos jedan komentar sto se tice policije same...ti ljudi definitivno nisu prosli kroz dosta IPTF/ICITAP/EUPM tecajeva, kurseva itd itd. ali moglo je biti i gore. :-?
I na autoputu ima ograničenje. Čak ima i onih što snimaju... Iz golfova. :D
Fiore

Post by Fiore »

Samo nek vas kaznjava.. vi bi malo da glumite kauboje.. sinoc se tip pored mene iplai na crvenom fino...i to sa semafora.. :x
Mislilac

Post by Mislilac »

Fiore wrote:Samo nek vas kaznjava.. vi bi malo da glumite kauboje.. sinoc se tip pored mene iplai na crvenom fino...i to sa semafora.. :x
Nek tebe kažnjava. Mene neće. Ako Bog da.
BimmerX

Post by BimmerX »

A sto se tice discipline murijasa nikada nije bilo gore, neki dan u podlugovima na raskrsnici za brezu, patrola sa terranom i frajer gore ono reflektivno prsluce preko kosulje a dole plave trenerke i bijele patike, hej mozes misliti levataaa, i on zaustavlja auta, jaran bio sa mnom nije mogo doci sebi od smijeha....
SHOCK

Post by SHOCK »

Ja sam kaznu platio u roku od 8 dana, ali još im nisam odnio uplatnicu, pa kakve mogu imati posljedice zbog toga? Čuo sam da ne proknjiže dok ne doneseš, pa imaš problem prilikom sljedeće registracije.
Gray

Post by Gray »

lordi wrote:
BigBalabuto wrote: Kapa se vise nenosi,akreditacija isto,nije obavezan prsluk preko dana,takva ljetna kosulja,nije obavezan da te zaustavlja lizalom,...

Ko kaze da se ne nosi? Akreditacija je obavezna, kako se inače može razlikovati od nekoga ko je ukrao policijsku uniformu npr?

Uvijek im traži akreditaciju, i da zapišeš ime i prezime.
Post Reply