beco wrote:Prije 2 dana zamalo vozacku ne izgubim, izlazim ja iz Gorazda i pratim jednog slepera, normalno odrzavajuci razdaljinu, isao sam negdje 70, bila ravnica, i sad vidio sam ja znak za 40 sto mi je opet bilo nelogicno pukla ravnica, kad cajkan izleti iza nekog drveta, zaustavime i sad hoce da mi ispise kaznu za prekoracejne brzine od 40 km/h, ja sad konatm koji kurac onog prije mene ne zaustavi ili onih 20 iza mene koji su isto tako isli. Jedva sam ga ubijdio da mi ispise kaznu prekoracejna za 20 km/h, razlika je u tome sto u prvom slucau bi izgubio vazacku na 4 mjeseca 100km kazne i 2 kaznena boda.
jel to bilo u naseljenom mjestu ili van naselja ?
ako je van naselja onda te dobro drot izlevatio. kazna za 30-50 preko ogranicenja je 50 KM, i samo 50 KM nikakvi bodovi i oduzimanja, osim ako ne napravis saobracajnu nesrecu.
ako je u naselju onda je istina, 100 KM je kazna za 30 i vise preko ogranicenja, ali to sto ti je naredao 4 mjeseca zabranu i 2 kaznena boda je smijesno, zabrana i bodovi nisu OBAVEZNI da se izricu uz svaku kaznu, nego samo u nekim tezim slucajevima i kad izazoves saobracajnu nezgodu, inace je samo novcana kazna, a sad se murija obilato koristi tim sistemom zastrasivanja... odmah ti nabroji sve to... pa i po starom zakonu je ista stvar bila osim sto nije bilo bodova tih, ali opet nikad nikom nisu za neka normalna prekoracenja oduzimali vozacku...
eto nemoj da te levate opet nego fino nauci koje su ti opcije. to sto je on tebi nabrojao je MAKSIMALNA kazna za taj clan, a ustvari je kazna 100 KM, i eventualno 1 bod i 1 mjesec zabrane, naglasak na eventualno. tako da ako ti se opet to desi ti fino reci hocu na sud, pa na sudu dogovoris samo novcanu kaznu i gotovo.
nabijem ih ja na qrac seljake primitivne dokopali se sada nacina kako da yebu ljude u zdrav mozak, pa maltertiraju narod...
u svakom slucaju, u naselju nemoj preko 30 preko ogranicenja, van naselja nemoj preko 50 preko ogranicenja i miran si. pa i da te uhvate u oba slucaja je 50 KM kazna u najgorem slucaju... ko im yebe mater