Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#14426 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Pogacice sa sirom i spinatom
-
- Posts: 37325
- Joined: 25/05/2010 18:30
#14427 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Kako ovo kuhas?omar little wrote:nema tu, ali zato:
Pristavis hosaf od brusnica, dodajes krompir, mrkvu, rizu, prasu i kuhas dok se ne zgusne, pa zacinis Vegetom ili dinstas prasu, poprzis na njoj brusnice, pa dodas obareno povrce i skuhanu rizu te zlicicu Vegete?
Ali to voce u hrani koja bi trebala biti dominantno slana - i ko to izmisli...
Upitam tako jednom jednog sta je dis ov d dej... veli - pilav s piletinom (zraknem, kad tamo - piletina s pilavom... 'dje me nadje...)
Natovarim ja toga u tanjir, u kolicinama i tek tad osjetim - cudan smek ima... pogledam malo bolje - ima tu jos neceg' osim piletine i rize, ali ne skontah sta je...
I sta cu, probam... i namah skontam - kajsije, drugarice i drugovi... kajsije iz konzerve, momacki usecerene
Okrenem se za 180 (preciznije 360, pa jos 180, posto skontah da to nije to ) i drhtavim glasom (mikst imousns - razocaranje, tuga, tihi bijes, ocajanje, rezignacija) zatrazih dva kornDoga, ako ima, zaUzPut...
Tako da... ti me takvom kuhinjom ne kusaj
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#14428 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
John Cleese wrote:Kako ovo kuhas?omar little wrote:nema tu, ali zato:
Pristavis hosaf od brusnica, dodajes krompir, mrkvu, rizu, prasu i kuhas dok se ne zgusne, pa zacinis Vegetom ili dinstas prasu, poprzis na njoj brusnice, pa dodas obareno povrce i skuhanu rizu te zlicicu Vegete?
Ali to voce u hrani koja bi trebala biti dominantno slana - i ko to izmisli...
Upitam tako jednom jednog sta je dis ov d dej... veli - pilav s piletinom (zraknem, kad tamo - piletina s pilavom... 'dje me nadje...)
Natovarim ja toga u tanjir, u kolicinama i tek tad osjetim - cudan smek ima... pogledam malo bolje - ima tu jos neceg' osim piletine i rize, ali ne skontah sta je...
I sta cu, probam... i namah skontam - kajsije, drugarice i drugovi... kajsije iz konzerve, momacki usecerene
Okrenem se za 180 (preciznije 360, pa jos 180, posto skontah da to nije to ) i drhtavim glasom (mikst imousns - razocaranje, tuga, tihi bijes, ocajanje, rezignacija) zatrazih dva kornDoga, ako ima, zaUzPut...
Tako da... ti me takvom kuhinjom ne kusaj
hvala, o hvala ti!
mozda sam konzerva (jesam da se ne lazemo) ali.. ALI!!!! to sltako-slano, brusnice s mesom ili u salati, piletina s narandzom i medom, i pajz' 'vamo.... cheesecake! Cizkejk!!!!! mislim.... CIZKEJK!!!!
svaka cast i siru i kejku.... ali ako moze da se ne mijesaju, molicu. granici s blasfemijom.
fala.
-
- Posts: 16354
- Joined: 14/03/2008 21:14
#14429 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
te slatke stvari se stavljaju kao komplement, a ne dominant. na kraju ih dodas malo samo. glavni ukus gore su djumbir, cumin i curry, brusnica se osjeti kad je zagrabis.
ja jako volim suho voce sa mesom, magrebzani to fino prave, kuskus sa povrcem presijeku sa grozdjicama, americki jug seceri i servira slatko uz slano, kineze da ne spominjem. voce se stavlja u jela u puno kuhinja. kvibek stavlja maple syrup u sve i na sve.
zato sto znam da ne volis, zato ti ih i lijepim namjerno. i lijepicu.
ja jako volim suho voce sa mesom, magrebzani to fino prave, kuskus sa povrcem presijeku sa grozdjicama, americki jug seceri i servira slatko uz slano, kineze da ne spominjem. voce se stavlja u jela u puno kuhinja. kvibek stavlja maple syrup u sve i na sve.
zato sto znam da ne volis, zato ti ih i lijepim namjerno. i lijepicu.
-
- Posts: 37325
- Joined: 25/05/2010 18:30
#14430 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ma ja nisam ta... konzerva...hadzinicasa wrote:hvala, o hvala ti!
mozda sam konzerva (jesam da se ne lazemo) ali.. ALI!!!! to sltako-slano, brusnice s mesom ili u salati, piletina s narandzom i medom, i pajz' 'vamo.... cheesecake! Cizkejk!!!!! mislim.... CIZKEJK!!!!
svaka cast i siru i kejku.... ali ako moze da se ne mijesaju, molicu. granici s blasfemijom.
fala.
I svasta bih probao (i jesam), ali vocke u slanoj hrani (osim, na primjer, paradajza )... brate sestro, ne ide - nije mi se to dopalo, nikako...
Pecenje sa sljivama, jabukama (koliko god me ubjedjivali da su to bile neke narocite jabuke za upravo tu namjenu), pizza s ananasom... to obavezno eskiviram, makar morao jesti virsle ili sta suho pod 45 izmedju dvije kriske kruha (tzv. brzogriz )
- wewa
- Posts: 14765
- Joined: 27/05/2010 15:20
- Location: djah na brdu, djah u ravnici
#14431 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ja sam tu srednja struja
ne mogu zamisliti pizzu s ananasom ali volim izbalansirati okus slatkom komponentom
cizkejk mi je zvucao upitno, ali kad sam probala zaljubila sam se
budimo realni, mascarpone i nije sir
jabuka u grahu je recimo mljac! grejp i zelena salata a match made in heaven <3
ne mogu zamisliti pizzu s ananasom ali volim izbalansirati okus slatkom komponentom
cizkejk mi je zvucao upitno, ali kad sam probala zaljubila sam se
budimo realni, mascarpone i nije sir
jabuka u grahu je recimo mljac! grejp i zelena salata a match made in heaven <3
-
- Posts: 37325
- Joined: 25/05/2010 18:30
#14432 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Lijepi sta hoces, ali ako ti kad navratim na brunch, nadam se da ce biti koje pakovanje virsli za mene u frizideruomar little wrote:te slatke stvari se stavljaju kao komplement, a ne dominant. na kraju ih dodas malo samo. glavni ukus gore su djumbir, cumin i curry, brusnica se osjeti kad je zagrabis.
ja jako volim suho voce sa mesom, magrebzani to fino prave, kuskus sa povrcem presijeku sa grozdjicama, americki jug seceri i servira slatko uz slano, kineze da ne spominjem. voce se stavlja u jela u puno kuhinja. kvibek stavlja maple syrup u sve i na sve.
zato sto znam da ne volis, zato ti ih i lijepim namjerno. i lijepicu.
(Od tamosnjih kobaja zazirem - prave i slatke... i nikad se ne zna, dok ne zagrizes i upropastis sebi dan )
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#14433 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
iskreno, ja sam se stresla samo dok citam.omar little wrote:te slatke stvari se stavljaju kao komplement, a ne dominant. na kraju ih dodas malo samo. glavni ukus gore su djumbir, cumin i curry, brusnica se osjeti kad je zagrabis.
ja jako volim suho voce sa mesom, magrebzani to fino prave, kuskus sa povrcem presijeku sa grozdjicama, americki jug seceri i servira slatko uz slano, kineze da ne spominjem. voce se stavlja u jela u puno kuhinja. kvibek stavlja maple syrup u sve i na sve.
zato sto znam da ne volis, zato ti ih i lijepim namjerno. i lijepicu.
jasno mi je da se dodaju da bi upotpunili okus... ali....
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#14434 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
jabuka u grahuwewa wrote:ja sam tu srednja struja
ne mogu zamisliti pizzu s ananasom ali volim izbalansirati okus slatkom komponentom
cizkejk mi je zvucao upitno, ali kad sam probala zaljubila sam se
budimo realni, mascarpone i nije sir
jabuka u grahu je recimo mljac! grejp i zelena salata a match made in heaven <3
a daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj....
bizbawewo, razocarala si me i kao co'ek i kao komunista.
- wewa
- Posts: 14765
- Joined: 27/05/2010 15:20
- Location: djah na brdu, djah u ravnici
#14435 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ih, da znas sta sam se ratnog graha nakusala s jabutomhadzinicasa wrote:jabuka u grahuwewa wrote:ja sam tu srednja struja
ne mogu zamisliti pizzu s ananasom ali volim izbalansirati okus slatkom komponentom
cizkejk mi je zvucao upitno, ali kad sam probala zaljubila sam se
budimo realni, mascarpone i nije sir
jabuka u grahu je recimo mljac! grejp i zelena salata a match made in heaven <3
a daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj....
bizbawewo, razocarala si me i kao co'ek i kao komunista.
maksuz je susili, da nam traje i mimo sezone
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#14436 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
probacu i ja. pticji griz. jerbo sam muhanata na okuse, pa kad mi se jedan zamota po jeziku i nepcu zna mi danima tu fantomski ucahuren sjediti.John Cleese wrote:Ma ja nisam ta... konzerva...hadzinicasa wrote:hvala, o hvala ti!
mozda sam konzerva (jesam da se ne lazemo) ali.. ALI!!!! to sltako-slano, brusnice s mesom ili u salati, piletina s narandzom i medom, i pajz' 'vamo.... cheesecake! Cizkejk!!!!! mislim.... CIZKEJK!!!!
svaka cast i siru i kejku.... ali ako moze da se ne mijesaju, molicu. granici s blasfemijom.
fala.
I svasta bih probao (i jesam), ali vocke u slanoj hrani (osim, na primjer, paradajza )... brate sestro, ne ide - nije mi se to dopalo, nikako...
Pecenje sa sljivama, jabukama (koliko god me ubjedjivali da su to bile neke narocite jabuke za upravo tu namjenu), pizza s ananasom... to obavezno eskiviram, makar morao jesti virsle ili sta suho pod 45 izmedju dvije kriske kruha (tzv. brzogriz )
tako da.... ono sto ZNAM da mi ne ide ni ne probam.
- mad_max_ba
- Posts: 26645
- Joined: 21/08/2015 12:42
- Location: Tamni Vilajet
#14437 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
moram se požaliti na ovo voće
neke godine bijah u Pakistanu a ljudi nači jedu toliko ljutu hranu da to nije normalno, dodatni moj problem jeste što ja ljuto ne smijem ni na slici ,
patnja majke mi, za šta god da ufatiš (osim hljeba) je toliko ljuto i začinjeno da to nije normalno i hajd u jednom retoranu na meniju ruska salata,
sjoooooo reko evo ga konačno ću da se najedem,
dolazi ta salata i izgleda najnormalnije, dok nisam stavio prvu kašiku u usta.
Ono naranđasto što mišljah da je mrkva fuckin MANGO U MAJONEZI hajd da je to malo, ja malo bolje pogledah u času, naranđasta boja dominira..........nmgu ja to ni otkloniti kolko ga ima.
sutradan naletih na KFC i fried chicken normalan i to mi je bila ishrana u narednih mjesec dana, kada tad nisam prokokodako neću nikada
neke godine bijah u Pakistanu a ljudi nači jedu toliko ljutu hranu da to nije normalno, dodatni moj problem jeste što ja ljuto ne smijem ni na slici ,
patnja majke mi, za šta god da ufatiš (osim hljeba) je toliko ljuto i začinjeno da to nije normalno i hajd u jednom retoranu na meniju ruska salata,
sjoooooo reko evo ga konačno ću da se najedem,
dolazi ta salata i izgleda najnormalnije, dok nisam stavio prvu kašiku u usta.
Ono naranđasto što mišljah da je mrkva fuckin MANGO U MAJONEZI hajd da je to malo, ja malo bolje pogledah u času, naranđasta boja dominira..........nmgu ja to ni otkloniti kolko ga ima.
sutradan naletih na KFC i fried chicken normalan i to mi je bila ishrana u narednih mjesec dana, kada tad nisam prokokodako neću nikada
-
- Posts: 37325
- Joined: 25/05/2010 18:30
#14438 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Tako dakleM...wewa wrote:hadzinicasa wrote: ih, da znas sta sam se ratnog graha nakusala s jabukom
maksuz je susili, da nam traje i mimo sezone
Otkud ti grah? (Jabuke da i ne spominjem...)
- wewa
- Posts: 14765
- Joined: 27/05/2010 15:20
- Location: djah na brdu, djah u ravnici
#14439 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
grah iz humanitarne, jabuke iz basce <3John Cleese wrote:Tako dakleM...wewa wrote:hadzinicasa wrote: ih, da znas sta sam se ratnog graha nakusala s jabukom
maksuz je susili, da nam traje i mimo sezone
Otkud ti grah? (Jabuke da i ne spominjem...)
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#14440 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
a onaj Keks iz metalnih kutija? onaj iz se'eset i neke?wewa wrote:grah iz humanitarne, jabuke iz basce <3John Cleese wrote:
Tako dakleM...
Otkud ti grah? (Jabuke da i ne spominjem...)
jesam ja njega voljela mili moj Boze. mogla kilama jesti.
samo to.
- wewa
- Posts: 14765
- Joined: 27/05/2010 15:20
- Location: djah na brdu, djah u ravnici
#14441 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ih da nam ga je, za cizkejka
-
- Posts: 37325
- Joined: 25/05/2010 18:30
#14442 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
A i ja tako zivo pamtim te ukuse da se i danas najezim prisjecajuci se nekihhadzinicasa wrote:probacu i ja. pticji griz. jerbo sam muhanata na okuse, pa kad mi se jedan zamota po jeziku i nepcu zna mi danima tu fantomski ucahuren sjediti.
tako da.... ono sto ZNAM da mi ne ide ni ne probam.
Sta cu kad sam radoznao
- wewa
- Posts: 14765
- Joined: 27/05/2010 15:20
- Location: djah na brdu, djah u ravnici
#14443 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
sreca vasa pa nema duriana u blizini
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
-
- Posts: 37325
- Joined: 25/05/2010 18:30
#14445 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ma da... nekome grah, a nekome samo onaj fosil od lece...wewa wrote:grah iz humanitarne, jabuke iz basce <3
I riza... a uopste mi oci nisu bile 'vako
- wewa
- Posts: 14765
- Joined: 27/05/2010 15:20
- Location: djah na brdu, djah u ravnici
#14446 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ih, mi smo se bahatili ondaJohn Cleese wrote:Ma da... nekome grah, a nekome samo onaj fosil od lece...wewa wrote:grah iz humanitarne, jabuke iz basce <3
I riza... a uopste mi oci nisu bile 'vako
bilo i lece i rize a i onih klasovih makarona, nus-produkt u proizvodnji tutkala
-
- Posts: 37325
- Joined: 25/05/2010 18:30
#14447 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ja negdje nabavih i kakaowewa wrote: ih, mi smo se bahatili onda
bilo i lece i rize a i onih klasovih makarona, nus-produkt u proizvodnji tutkala
Pola kakao, pola cigla u prahu, doduse... ali popilo se i to, u malo vruce vode i sa zrnom secera...
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#14448 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
wewa wrote:ih, mi smo se bahatili ondaJohn Cleese wrote:Ma da... nekome grah, a nekome samo onaj fosil od lece...wewa wrote:grah iz humanitarne, jabuke iz basce <3
I riza... a uopste mi oci nisu bile 'vako
bilo i lece i rize a i onih klasovih makarona, nus-produkt u proizvodnji tutkala
klasovi makaroni, mila majko evo sad mi onaj kartonski okus u ustima....
- wewa
- Posts: 14765
- Joined: 27/05/2010 15:20
- Location: djah na brdu, djah u ravnici
#14449 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
eto, znamo sta danas necemo kuhati
-
- Posts: 16354
- Joined: 14/03/2008 21:14
#14450 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
virsle ne drzim u kuci, ni u ludilu.John Cleese wrote:Lijepi sta hoces, ali ako ti kad navratim na brunch, nadam se da ce biti koje pakovanje virsli za mene u frizideruomar little wrote:te slatke stvari se stavljaju kao komplement, a ne dominant. na kraju ih dodas malo samo. glavni ukus gore su djumbir, cumin i curry, brusnica se osjeti kad je zagrabis.
ja jako volim suho voce sa mesom, magrebzani to fino prave, kuskus sa povrcem presijeku sa grozdjicama, americki jug seceri i servira slatko uz slano, kineze da ne spominjem. voce se stavlja u jela u puno kuhinja. kvibek stavlja maple syrup u sve i na sve.
zato sto znam da ne volis, zato ti ih i lijepim namjerno. i lijepicu.
(Od tamosnjih kobaja zazirem - prave i slatke... i nikad se ne zna, dok ne zagrizes i upropastis sebi dan )
za brunch dobijas sweet potato chorizo hash s jajima. ubija.