Hokej

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ralm

#1 Hokej

Post by ralm »

Cudo..sve je samo futbal i kosarka...niko da spomene hokej il repku hokeja.
Tolko nasih po kanadi svedskoj i usa, a malo ko da igra.
BiloNekad

Post by BiloNekad »

Image

:D
burekodsira

Post by burekodsira »

ja bi volio onaj dres nase repke u hokeju... ima li gdje da se kupi uzivo :) vidio sam na sajtu saveza ali nesta nista :-)
ralm

Post by ralm »

8)
Last edited by ralm on 09/07/2007 15:09, edited 2 times in total.
ralm

Post by ralm »

bah konacno...nekadbilo..gdje igras??
ralm

Post by ralm »

posalji mail i poslat ce ti. osim toga pustit ce se dress u prodaju na zimu ja mislim.
BiloNekad

Post by BiloNekad »

ralm wrote:bah konacno...nekadbilo..gdje igras??
http://www.eastsidehockeymanager.net/

Image

:-)
walkabout

Post by walkabout »

Kada se vec prica o hokeju, evo i jednog mog priloga. Radi se o sjecanju na ZOI84.

Hokej

Utakmice u hokeju su obicno bile navece tako je bilo vremena da se posmatraju nakon povratka sa Igmana.
Prva utakmica koji sam gledao je bila “Nasi” protiv Italije, kvalifikaciona u Skenderiji. Prolaz naravno osiguran sa odijelom i akreditacijom a sama utakmica je bila nezaboravna. “Nasi” nako, nista narocito, reprezentacija sastavljena od timova iz Prve lige koju su sacinjavali timovi iz Slovenije i cini mi se jedan iz Zagreba i jedan iz Beograda. Italija dobra, dobro se pripremili – bar tako mislimo.
Povedose Italijani, realtivno brzo. Italijaski navijaci, grupica koja je bila ispred nas, ustadose, okrenuse se i pocese mahati prema nama, pokazujuci jedan (sto znaci jedan go vec je tu).
Kad se “Nasi” sredise, stiskose redove i napad proradi. Izjednacise pa onda uslijedi jedan, pa jos jedan, pa jos jedan – na kraju je bilo ili 5:1 ili 4:1, ne sjecam se.
Skenderija prokljucala. Za “Nase” je igrao i izvjesni Mustafa Basic (ako se sjecam tacno imena) koji je igrao negdje u Sloveniji, zabio je i jedan go ako se ne varam pa se Skenderijom orilo MU-STA-FAAA, MU-STA-FAAA (kad god bi neko zabio go, bez obzira ko). A talijanskim navijacima se pocelo pjevati (naravno na njihovom jeziku, da ljudi razumiju) – UNO, DUE, TREE, QUATRO, CINKUE, HEEEEEEJ.

Nakon ove neocekivane pobjede, interes za hokej je porastao za nekih 500% pa je na sljedecu utakmicu protiv Poljske navalila “sila i mraka nevidjena”. Cak ni mene nisu pustili, dzaba odijelo i cage. Ta utakmica je zavrsena naravno sa pobjedom Poljaka, nakantali nas sa 9:1.

A ja razoracan neulaskom u Skenderiju, okrenem na drugu stranu pa u Zetru gdje su igrali Svedska – CSSR, dobra utakmica. Inace je hokej puno uzbudljiviji kad se gleda uzivo nego na TV, razlika je ko nebo i zemlja, potpuno neocekivano (bar za mene). CSSR su pobijedili i dogurali su bili do finala gdje su izgubili od SSSR-a sa 2:0 (tvrda utakmica). Cini mi se da je tada za SSSR branio cuveni golman Tretjakov. Tokom gledanja utakmice, uhvatih pogledom u jednom trenutku i skijase takmicare, bracu Meir (Steve and Phil), dosli da gledaju hokej, takmicari i zvanicnici su imali posebno odvojena sjedista za njih. Malo dalje od njih, u lozi, je bio i kralj Norveske – na moje iznenadjenje jer nisam znao da i Norveska ima kralja.

Inace u postolimpijskim godinama (85,86,87) hokej je u Sarajevu bio postao jako popularan. Sarajevska Bosna se ukljucila u prvu ligu, sredila i jedno vrijeme jako dobro nosila sa ostalim ekipama. Imali su cak i trojicu Kanadjana u svojim redovima, ne znam tacno koje sezone. Sarajlije su navalile na utakmice, i ja ovaj. Samo da pomenem jedan podatak, Bosna zaredala niz pobjeda i u Zetru dolaze najbolji tada, Jesenice iz Slovenije. Publike je bilo vise (medju njima i ja) nego na kosarkaskoj utakmici Bosna – Cibona (dva evropska kosarkaska tima, Cibona je tada mislim bila prvak Evrope) koja se igrala u isto vrijeme u Skenderiji.
Rezultat hokejaske utakmice je bio nesto kao 9:0 za Jesenice a na semaforu javise da je i Bosna izgubila od Cibone sa nekoliko razlike.
ralm

Post by ralm »

bit ce hokej u bih opet popularan nekad.
ralm

Post by ralm »

http://www.shlbih.com.ba/index2.htm

Bah tuga. Na svakom sajtu nekog saveza vjesti se update samo kod nas ne. I kako da bude popularan. Nit slika igraca nit ista, a desavaju se stvari.
bos

Post by bos »

I nece ni biti popularan sve dok na Havajima ima vise leda nego kod nas. :-)

Nego, mozda nisi primjetio ali bila je aktuelna tema o hokeju (NHL-u naravno)
i bice opet cim sezona krene...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=32644

:)
ralm

Post by ralm »

Ama to je u redu, al eto vidis ima ljudi prate ga kako na listicima kako uzivo, al malo ko da igra.
tequin

#13 Pozdrav iz Zagreba

Post by tequin »

Zanima,ako ne tražim previše,kakva je otprilike situacija u bosanskom hokeju.Da li postoje škole hokeja,mlađe kategorije?U Hrvatskoj(čitaj:Zagrebu) sve se svelo na tri i pol kluba.Jedino dobro u svemu je to što u sva tri kluba postoje škole i mlađe kategorije.Sve financiraju roditelji,i dok roditelji imaju love i volje,dotle i klinac napreduje. :? Al još ne kukamo.Nama je velik problem nedostatak leda.I ono malo leda šta imamo premalo je za,vjerovali ili ne,kvalitetu naših klinaca.Obilazimo raznorazne turnire po Austriji,Slovačkoj,Češkoj,Sloveniji,Mađarskoj,Francuskoj,Srbiji.Vraćamo se sa svakavim rezultatima.Peharima :D i suzama :sad: .Dešava se da osvojimo turnir,a nitko ne zna ni odkuda smo.Kad saznaju da smo iz Hrvatske :shock: onda padaju na guzicu,otprilke kao odkuda u Hrvatskoj hokej.Konkretno moj klinac je 9 godina i do sada je obišao sve one zemlje koje sam nabrojao.Ako ništa drugo,naputovaće se i vidjeti svijeta i biti odgajan u duhu najtežeg momčadskog sporta,S naglaskom na momčad.
Eto,da previše ne zamaram pričom pogledajte http://www.Khl-Mladost.hr
van Basten

Post by van Basten »

Meni se čini da vam je hokej i takav kakav jeste, na boljim granama nego kod nas... pa skontaj kako je kod nas :D
tequin

Post by tequin »

Da,na žalost.Ne pada mi na pamet nekome soliti pamet.Čini mi se da smo i ti i ja samo čestice u atomima,da ne idem do molekula.Sarajevo,koliko ja znam,ima dvije ledene dvorane.Zetra i,čini mi se,Skenderija.Tako da što se tiče uvjeta Sarajevo je u prednosti pred Zagrebom.Kod nas je Dom sportova i mala dvorana na velesajmu.Dom sportova je pred rušenjem.Čeka se samo završetak evropskog prvenstva u klizanju i ostaje velesajam i Šalata.Šalata je otvoreni led tako da njega i ne možemo previše računat.Ostajemo u skoroj budučnosti na jednoj plohi.Ako se nešto drastično ne promijeni,ode sve u tri....
tequin

#16 Panonska liga

Post by tequin »

nedavno je osnovana Panonska liga.Sastanak je održan u Beogradu,uz predstavnike Zagreba,Mladosti,Medveščaka,Crvene zvezde,Taš-a,Vojvodine,NS Stars(Novi sad),Partizan.Igra se klasična liga subotom i nedjeljom.Ove sezone samo klubovi iz Hrvatske i Srbije,dok su Mađari dali načelni pristanak za sljedeću sezonu.Danas je odigrana i pripremna utakmica za tekuću sezonu.Crvena zvezda je dobila Mladost 6:3,uz izvrsnu igru Crvene zvezde.Utakmica je bila zatvorena za širu javnost.Po pljesku zvezdašima po završetku utakmice mislim da bi ova liga bila od velike koristi klubovima u svrhu povečanja broja utakmica.Nije bilo nikakvih sranja,što za početak i nije loše.Liga starta početkom 10-tog mjeseca.
madalen

Post by madalen »

Veliki sam ljubitelj fudbala ,a hokey nisam toliko obozavala dok nisam stigla u drzavu u kojoj je hokey vazniji od bilo cega drugog.Odem sa kolegicom na utakmicu cisto da njoj pravim drustvo i otkrijem ljepotu hokeya :D
Puno zabavnije no bilo koja fudbalska utakmica...
Post Reply