spring break in bosnia - the hunting party prvi trailer
Moderator: _BataZiv_0809
-
sajtion
#1 spring break in bosnia - the hunting party prvi trailer
upravo sam pogledao prvi trailer "spring break in bosnia" koji je preimenovan u "the hunting party"
trailer mozete pogledati ovdje na youtube
http://www.youtube.com/watch?v=wnQrW_8zKlI
-
Maja_XXX
Ma ja ovo necu moci ni gledati...Uvijek ista ratna tema i ovakvi filmovi samo jos vise doprinose negativnom imidzu BiH!
Ovo malo prizora sto sam vidjela u traileru sve je isto:rat,bjeda,granate,primitivizam...Mislim zar se nisu mogle odabrati malo bolje lokacije a ne kao da su snimani u Afganistanu...
Ovo malo prizora sto sam vidjela u traileru sve je isto:rat,bjeda,granate,primitivizam...Mislim zar se nisu mogle odabrati malo bolje lokacije a ne kao da su snimani u Afganistanu...
-
shin
Mozda u Uniticu ili Avaz twist toweru? Ono Nakatomi Plaza fazon iz Die Hard keca...Maja_XXX wrote:Ma ja ovo necu moci ni gledati...Uvijek ista ratna tema i ovakvi filmovi samo jos vise doprinose negativnom imidzu BiH!
- Bosanac_21
Trebali su malo i cete prikazati, ovako neke garave da budu slicni Arapima,
nebili i nasu Bosnu strpali u isti kos s onima koje svijet i danas mrzi zbog
njihove vjere
nebili i nasu Bosnu strpali u isti kos s onima koje svijet i danas mrzi zbog
njihove vjere
-
Svemirski_Jebach
to je najmanji od svih problema...jer ko zna i koga zaboli kakve su tablice bile u ratuIvy wrote:Najbolji je fazon sto su REGISTARSKE TABLICE poslijeratne tj. OHRovske a film je ratni! Ah sve je to Holivud!!!! Sho ne mogu nairende kora!!!
- beco
Mislim da treba vise filmovao ratu. Holivud je 20 godina nakon vijetnam jos uvjek samo stancao te filmove. Meni licno ide na zivce da nase filmadije ne mogu naci dobar scenariji o ratu koji ce pokazat ponos, prkos, da ne bude mo poklopljeni od strane veceg neprejatelja, dosjetljivost u ratu, jer tad niti je bilo vode struje niti , hrane svaki dan je bilo novo otkrice, sve u cilju lakseg zivota. A mi dobijamo tamo neke nafake, nek mi neko kaze sta je poruka tog filma, da se u ratu svercalo, da su kurvi i muski i zenski na sve strane bilo i danas je dobar dio poludio, a popratna tema je bila koliki smo mi papci. Isto film dobro ustimani mrtvaci. Sto neko ne napravi film o odbrani Sarajeva, gdje ce neko snimiti kako momak sa 20 godina izlazi ispred 3 tenka unisti jednog a ostala dva pobjegnu(ja svojim ocima na aerodromu gledao) ili kako su zaustavili napad na precjenistvo ili bitka za zuc, ili treskavicu, ili vlasic, a ne snimati neke tamo guzejne koji su se po haustorima kurcili.
- beco
Drago mi je da se slazes sa mnom, pa majkumu zasta mi se otac borio. Dok je holivud izmasljao rambo 1, 2, 3 i koliko ih jos ima nasi heroji sjede, o njima ne treba pravti film?! A ima jos nesto sto mi pravo ide na zivce, sjecali se ko ono 96 i 97 kad su u skole dosli neki stranci pa svako djete dobilo onaj masni market, e hajmo sada iz udbenika na svakom mjestu brisati agresija, i ta kampanja bacajna u zaborav ide do danas, samo potisni da se ne sjetis, i zasto onda se cudimo kad nam sjeca idu po nekim pjevljkama, onim istim koje su pjevale i plesale dok su oni bili pod granatama. Cast izuzetcima sad da neko ne misli da sam nacionalno nastrojen, mani licno Dorde balasevic je jedan od najoljih muzicara, covjek je bio u hrabar pa govorio istinu u oci u srbiji i pisao pjesme kao slobada ne i o JNA. A takode ako gledata bilo koji strani program kad god se kaze o Bosni onda je krvavi gradanski rat, a ne agresija sto smo mi krivi jer smo to dozvolili. Treba biti ponosan sto Si bosanac i hercegovac, meni je licno na sve te velike evropljane koji su od tolike demokratije i davanja prava gayovima muka, jer su oni bili toliki ljudi i demokrate pa su mogli gledati kako nevini narod gine posebno u Sarajevu, kako se igraju sa nama sa snajperima.
-
Shamrock
nije mi jasno kako te neki film moze toliko iznervirati pa u kojem ti svijetu zivis
tipicni holivudski blokbaster kojem je jedini cilj zarada i zabava za neke da nekog iznervira opusti se covjece jedan je zivot
drugo da je neko remek djelo nego neki film sa ricard girom 
tipicni holivudski blokbaster kojem je jedini cilj zarada i zabava za neke da nekog iznervira opusti se covjece jedan je zivot
- PasoDzigera007
bas tako,ili naprimjer snimiti film o Srebrenici ,jedno od 2-3 sata ,ja bi ga prepustio Danisu Tanovicu.beco wrote:Mislim da treba vise filmovao ratu. Holivud je 20 godina nakon vijetnam jos uvjek samo stancao te filmove. Meni licno ide na zivce da nase filmadije ne mogu naci dobar scenariji o ratu koji ce pokazat ponos, prkos, da ne bude mo poklopljeni od strane veceg neprejatelja, dosjetljivost u ratu, jer tad niti je bilo vode struje niti , hrane svaki dan je bilo novo otkrice, sve u cilju lakseg zivota. A mi dobijamo tamo neke nafake, nek mi neko kaze sta je poruka tog filma, da se u ratu svercalo, da su kurvi i muski i zenski na sve strane bilo i danas je dobar dio poludio, a popratna tema je bila koliki smo mi papci. Isto film dobro ustimani mrtvaci. Sto neko ne napravi film o odbrani Sarajeva, gdje ce neko snimiti kako momak sa 20 godina izlazi ispred 3 tenka unisti jednog a ostala dva pobjegnu(ja svojim ocima na aerodromu gledao) ili kako su zaustavili napad na precjenistvo ili bitka za zuc, ili treskavicu, ili vlasic, a ne snimati neke tamo guzejne koji su se po haustorima kurcili.
- van Basten
Ne znam za vas, ali mene ništa ne privlači da pogledam ovaj film... Gere se lomata po našim vrletima tražeći ne zna ni on koga... dosta pucačine, trke, dubokoumnih dijaloga i sl... još kako ukinuše Bosnia iz naslova... eto, ni ovaj trailer ovdje ponuđen nisam otvorio
-
basta sljezove boje
#14 Re: spring break in bosnia - the hunting party prvi trailer
This video has been removed by the user.sajtion wrote:upravo sam pogledao prvi trailer "spring break in bosnia" koji je preimenovan u "the hunting party"
- winabike
Dakle, sinoc sam pogledao film (u Frankfurtu).
Što se umjetničke strane tiče - pa, nako... nije loše (rijetko ćete u holivudskom filmu vidjeti lošu produkciju i glumu), gluma je solidna. Sve u svemu, holivudski prosjek.
Mnogo je zanimljivija "politička" strana filma i njegove implikacije ovdje kod nas, iz prostog razloga što ovaj film ne pristupa cijeloj priči po matrici "dole su sve divljaci, moraju doći fini i hrabri Amerikanci da spase što se spasit da", nego film poprilično eksplicitno govori ko su krivci za rat, i kakav je on bio.
Recimo, rečenica koju izgovara Gere, obajšnjavajući današnju situaciju u Bosni "U Republici srpskoj naravno ima i poštenih i radinih ljudi, ali tu, u toj Republici Srpskoj, se skupio sav ološ prošlog rata, sve ubojice, silovatelji i sadisti. Tu razne zločince nalazite u telefonskim imenicima."
Zanimljivo će biti pratiti rekacije iz PC-a i Srbije na ovaj film...
Što se umjetničke strane tiče - pa, nako... nije loše (rijetko ćete u holivudskom filmu vidjeti lošu produkciju i glumu), gluma je solidna. Sve u svemu, holivudski prosjek.
Mnogo je zanimljivija "politička" strana filma i njegove implikacije ovdje kod nas, iz prostog razloga što ovaj film ne pristupa cijeloj priči po matrici "dole su sve divljaci, moraju doći fini i hrabri Amerikanci da spase što se spasit da", nego film poprilično eksplicitno govori ko su krivci za rat, i kakav je on bio.
Recimo, rečenica koju izgovara Gere, obajšnjavajući današnju situaciju u Bosni "U Republici srpskoj naravno ima i poštenih i radinih ljudi, ali tu, u toj Republici Srpskoj, se skupio sav ološ prošlog rata, sve ubojice, silovatelji i sadisti. Tu razne zločince nalazite u telefonskim imenicima."
Zanimljivo će biti pratiti rekacije iz PC-a i Srbije na ovaj film...
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
pa vi koji ste gledali mogli biste da nam kazete zasto je smece
i ja volim kratke izjave, pogotovo kad su u pitanju losi filmovi
ali de nam malo obrazlozite... nema teorije da ga skinem, imam download limit.
sta ne valja, sto ne valja i kome ne valja
-
rikardoreis
imas u Slobodnoj Bosni recenziju...popljuvao ga je likBea_Trix wrote:pa vi koji ste gledali mogli biste da nam kazete zasto je smecei ja volim kratke izjave, pogotovo kad su u pitanju losi filmovi
nisam ni ja gledao...
-
MystiC
mah...film je po mom skromnom misljenju jednostavno prosjecan...
neke frakcije ce se sigurno radovati onom filmu jer su "zli cetnici" pokazani bas kao takvi, rs kao zlocinacka tvorevina itd. ali ne gledajuci na politiku nego na film kao umjetnost moram reci da me nije nesto oborio s nogu.
Neko gore spomenu Blockbuster-e.....eh pa vidio sam ih do danas i mnogo boljih. Pogotovo u svijetu u kojem filmovi mogu biti i napucani nekim efektima, ipak razocara jedan film koji je samo sniman po rusevinama i sumi.
To je moje licno misljenje, nekome nece pasovati, ali tako je kako je
Treba li jos nekih informacija?
neke frakcije ce se sigurno radovati onom filmu jer su "zli cetnici" pokazani bas kao takvi, rs kao zlocinacka tvorevina itd. ali ne gledajuci na politiku nego na film kao umjetnost moram reci da me nije nesto oborio s nogu.
Neko gore spomenu Blockbuster-e.....eh pa vidio sam ih do danas i mnogo boljih. Pogotovo u svijetu u kojem filmovi mogu biti i napucani nekim efektima, ipak razocara jedan film koji je samo sniman po rusevinama i sumi.
To je moje licno misljenje, nekome nece pasovati, ali tako je kako je
Treba li jos nekih informacija?
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
evo procitala samrikardoreis wrote:imas u Slobodnoj Bosni recenziju...popljuvao ga je likBea_Trix wrote:pa vi koji ste gledali mogli biste da nam kazete zasto je smecei ja volim kratke izjave, pogotovo kad su u pitanju losi filmovi
sta ne valja, sto ne valja i kome ne valja![]()
nisam ni ja gledao...
vjerujem autoru teksta o opcem dojmu o filmu i nekim osnovnim stavovima, ali vala svasta se danas naziva filmskom kritikom i recenzijom
-
madona
Film nisam nazalost jos imala priliku da pogledam (jedva cekam da ga nadjem), ali sam gledala Gere-a na popularnoj americkoj emisiji (David Latterman show) kako govori o filmu, Bosni i njegovom boravku u Sarajevu. E da ste ga samo culi, ne bih ni ja znala ljepse reci.....kako cak i on sam zna gdje su ratni zlocinci koji se "ne mogu" naci, kako je Sarajevo predivan grad i svaki Amer bi ga trebao obavezno posjetiti, kako su ljudi najljubazniji na planeti koje je ikad upoznao.....ma eto, ljepota ga je bilo cuti....
- Prozor
http://www.youtube.com/watch?v=VwipAyoV2WMmadona wrote:Film nisam nazalost jos imala priliku da pogledam (jedva cekam da ga nadjem), ali sam gledala Gere-a na popularnoj americkoj emisiji (David Latterman show) kako govori o filmu, Bosni i njegovom boravku u Sarajevu. E da ste ga samo culi, ne bih ni ja znala ljepse reci.....kako cak i on sam zna gdje su ratni zlocinci koji se "ne mogu" naci, kako je Sarajevo predivan grad i svaki Amer bi ga trebao obavezno posjetiti, kako su ljudi najljubazniji na planeti koje je ikad upoznao.....ma eto, ljepota ga je bilo cuti....
-
basta sljezove boje
film je zezancija, a posebno je upecatljiv lik Srdjana koji sjekirom treba da skine glavu Gere-u pa mu onda zazvoni telefon 
ima dosta goofs, imaginarni Raso se zove Bogdanovic a na plakatima na kojima ga traze pise Boghdanovic i slicno, ali to i nije toliko vazno
ima dosta goofs, imaginarni Raso se zove Bogdanovic a na plakatima na kojima ga traze pise Boghdanovic i slicno, ali to i nije toliko vazno
- sposa0408
Jaguar84 wrote:Film je bezze ako nekoga interesuje sto je bezze nek izvoli:
http://katz.cd/download/1585917/Movie/T ... arty-2007/
Kakav je snimak, moze li se gledati ?????