spring break in bosnia - the hunting party prvi trailer

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sajtion

#1 spring break in bosnia - the hunting party prvi trailer

Post by sajtion »

upravo sam pogledao prvi trailer "spring break in bosnia" koji je preimenovan u "the hunting party"

trailer mozete pogledati ovdje na youtube

http://www.youtube.com/watch?v=wnQrW_8zKlI
Aorta

Post by Aorta »

Mnogo hvala! :)

Jedva cekam citav film!
Maja_XXX

Post by Maja_XXX »

Ma ja ovo necu moci ni gledati...Uvijek ista ratna tema i ovakvi filmovi samo jos vise doprinose negativnom imidzu BiH!
Ovo malo prizora sto sam vidjela u traileru sve je isto:rat,bjeda,granate,primitivizam...Mislim zar se nisu mogle odabrati malo bolje lokacije a ne kao da su snimani u Afganistanu...
shin

Post by shin »

Maja_XXX wrote:Ma ja ovo necu moci ni gledati...Uvijek ista ratna tema i ovakvi filmovi samo jos vise doprinose negativnom imidzu BiH!
Ovo malo prizora sto sam vidjela u traileru sve je isto:rat,bjeda,granate,primitivizam...Mislim zar se nisu mogle odabrati malo bolje lokacije a ne kao da su snimani u Afganistanu...
Mozda u Uniticu ili Avaz twist toweru? Ono Nakatomi Plaza fazon iz Die Hard keca...
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Trebali su malo i cete prikazati, ovako neke garave da budu slicni Arapima,
nebili i nasu Bosnu strpali u isti kos s onima koje svijet i danas mrzi zbog
njihove vjere :roll:
Ivy

Post by Ivy »

Najbolji je fazon sto su REGISTARSKE TABLICE poslijeratne tj. OHRovske a film je ratni! Ah sve je to Holivud!!!! Sho ne mogu nairende kora!!! :x
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Ivy wrote:Najbolji je fazon sto su REGISTARSKE TABLICE poslijeratne tj. OHRovske a film je ratni! Ah sve je to Holivud!!!! Sho ne mogu nairende kora!!! :x
to je najmanji od svih problema...jer ko zna i koga zaboli kakve su tablice bile u ratu :roll: :roll: :roll:
faaka

Post by faaka »

Ovo nicemu ne lici..
beco

Post by beco »

Mislim da treba vise filmovao ratu. Holivud je 20 godina nakon vijetnam jos uvjek samo stancao te filmove. Meni licno ide na zivce da nase filmadije ne mogu naci dobar scenariji o ratu koji ce pokazat ponos, prkos, da ne bude mo poklopljeni od strane veceg neprejatelja, dosjetljivost u ratu, jer tad niti je bilo vode struje niti , hrane svaki dan je bilo novo otkrice, sve u cilju lakseg zivota. A mi dobijamo tamo neke nafake, nek mi neko kaze sta je poruka tog filma, da se u ratu svercalo, da su kurvi i muski i zenski na sve strane bilo i danas je dobar dio poludio, a popratna tema je bila koliki smo mi papci. Isto film dobro ustimani mrtvaci. Sto neko ne napravi film o odbrani Sarajeva, gdje ce neko snimiti kako momak sa 20 godina izlazi ispred 3 tenka unisti jednog a ostala dva pobjegnu(ja svojim ocima na aerodromu gledao) ili kako su zaustavili napad na precjenistvo ili bitka za zuc, ili treskavicu, ili vlasic, a ne snimati neke tamo guzejne koji su se po haustorima kurcili.
beco

Post by beco »

Drago mi je da se slazes sa mnom, pa majkumu zasta mi se otac borio. Dok je holivud izmasljao rambo 1, 2, 3 i koliko ih jos ima nasi heroji sjede, o njima ne treba pravti film?! A ima jos nesto sto mi pravo ide na zivce, sjecali se ko ono 96 i 97 kad su u skole dosli neki stranci pa svako djete dobilo onaj masni market, e hajmo sada iz udbenika na svakom mjestu brisati agresija, i ta kampanja bacajna u zaborav ide do danas, samo potisni da se ne sjetis, i zasto onda se cudimo kad nam sjeca idu po nekim pjevljkama, onim istim koje su pjevale i plesale dok su oni bili pod granatama. Cast izuzetcima sad da neko ne misli da sam nacionalno nastrojen, mani licno Dorde balasevic je jedan od najoljih muzicara, covjek je bio u hrabar pa govorio istinu u oci u srbiji i pisao pjesme kao slobada ne i o JNA. A takode ako gledata bilo koji strani program kad god se kaze o Bosni onda je krvavi gradanski rat, a ne agresija sto smo mi krivi jer smo to dozvolili. Treba biti ponosan sto Si bosanac i hercegovac, meni je licno na sve te velike evropljane koji su od tolike demokratije i davanja prava gayovima muka, jer su oni bili toliki ljudi i demokrate pa su mogli gledati kako nevini narod gine posebno u Sarajevu, kako se igraju sa nama sa snajperima.
Shamrock

Post by Shamrock »

nije mi jasno kako te neki film moze toliko iznervirati pa u kojem ti svijetu zivis :?

tipicni holivudski blokbaster kojem je jedini cilj zarada i zabava za neke da nekog iznervira opusti se covjece jedan je zivot :D drugo da je neko remek djelo nego neki film sa ricard girom :lol:
PasoDzigera007

Post by PasoDzigera007 »

beco wrote:Mislim da treba vise filmovao ratu. Holivud je 20 godina nakon vijetnam jos uvjek samo stancao te filmove. Meni licno ide na zivce da nase filmadije ne mogu naci dobar scenariji o ratu koji ce pokazat ponos, prkos, da ne bude mo poklopljeni od strane veceg neprejatelja, dosjetljivost u ratu, jer tad niti je bilo vode struje niti , hrane svaki dan je bilo novo otkrice, sve u cilju lakseg zivota. A mi dobijamo tamo neke nafake, nek mi neko kaze sta je poruka tog filma, da se u ratu svercalo, da su kurvi i muski i zenski na sve strane bilo i danas je dobar dio poludio, a popratna tema je bila koliki smo mi papci. Isto film dobro ustimani mrtvaci. Sto neko ne napravi film o odbrani Sarajeva, gdje ce neko snimiti kako momak sa 20 godina izlazi ispred 3 tenka unisti jednog a ostala dva pobjegnu(ja svojim ocima na aerodromu gledao) ili kako su zaustavili napad na precjenistvo ili bitka za zuc, ili treskavicu, ili vlasic, a ne snimati neke tamo guzejne koji su se po haustorima kurcili.
bas tako,ili naprimjer snimiti film o Srebrenici ,jedno od 2-3 sata ,ja bi ga prepustio Danisu Tanovicu.
van Basten

Post by van Basten »

Ne znam za vas, ali mene ništa ne privlači da pogledam ovaj film... Gere se lomata po našim vrletima tražeći ne zna ni on koga... dosta pucačine, trke, dubokoumnih dijaloga i sl... još kako ukinuše Bosnia iz naslova... eto, ni ovaj trailer ovdje ponuđen nisam otvorio
basta sljezove boje

#14 Re: spring break in bosnia - the hunting party prvi trailer

Post by basta sljezove boje »

sajtion wrote:upravo sam pogledao prvi trailer "spring break in bosnia" koji je preimenovan u "the hunting party"

trailer mozete pogledati ovdje na youtube

http://www.youtube.com/watch?v=wnQrW_8zKlI
This video has been removed by the user.

:shock:
winabike

Post by winabike »

Dakle, sinoc sam pogledao film (u Frankfurtu).

Što se umjetničke strane tiče - pa, nako... nije loše (rijetko ćete u holivudskom filmu vidjeti lošu produkciju i glumu), gluma je solidna. Sve u svemu, holivudski prosjek.

Mnogo je zanimljivija "politička" strana filma i njegove implikacije ovdje kod nas, iz prostog razloga što ovaj film ne pristupa cijeloj priči po matrici "dole su sve divljaci, moraju doći fini i hrabri Amerikanci da spase što se spasit da", nego film poprilično eksplicitno govori ko su krivci za rat, i kakav je on bio.

Recimo, rečenica koju izgovara Gere, obajšnjavajući današnju situaciju u Bosni "U Republici srpskoj naravno ima i poštenih i radinih ljudi, ali tu, u toj Republici Srpskoj, se skupio sav ološ prošlog rata, sve ubojice, silovatelji i sadisti. Tu razne zločince nalazite u telefonskim imenicima."

Zanimljivo će biti pratiti rekacije iz PC-a i Srbije na ovaj film...
harač

Post by harač »

film je smeće... na žalost u Sarajevu će igrati 2 mjeseca.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

pa vi koji ste gledali mogli biste da nam kazete zasto je smece :D i ja volim kratke izjave, pogotovo kad su u pitanju losi filmovi :D ali de nam malo obrazlozite... nema teorije da ga skinem, imam download limit.

sta ne valja, sto ne valja i kome ne valja :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Bea_Trix wrote:pa vi koji ste gledali mogli biste da nam kazete zasto je smece :D i ja volim kratke izjave, pogotovo kad su u pitanju losi filmovi :D ali de nam malo obrazlozite... nema teorije da ga skinem, imam download limit.

imas u Slobodnoj Bosni recenziju...popljuvao ga je lik :D
nisam ni ja gledao...
MystiC

Post by MystiC »

mah...film je po mom skromnom misljenju jednostavno prosjecan...

neke frakcije ce se sigurno radovati onom filmu jer su "zli cetnici" pokazani bas kao takvi, rs kao zlocinacka tvorevina itd. ali ne gledajuci na politiku nego na film kao umjetnost moram reci da me nije nesto oborio s nogu.
Neko gore spomenu Blockbuster-e.....eh pa vidio sam ih do danas i mnogo boljih. Pogotovo u svijetu u kojem filmovi mogu biti i napucani nekim efektima, ipak razocara jedan film koji je samo sniman po rusevinama i sumi.
To je moje licno misljenje, nekome nece pasovati, ali tako je kako je :)
Treba li jos nekih informacija?
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

rikardoreis wrote:
Bea_Trix wrote:pa vi koji ste gledali mogli biste da nam kazete zasto je smece :D i ja volim kratke izjave, pogotovo kad su u pitanju losi filmovi :D ali de nam malo obrazlozite... nema teorije da ga skinem, imam download limit.

imas u Slobodnoj Bosni recenziju...popljuvao ga je lik :D
nisam ni ja gledao...
evo procitala sam :D nekako mi je umakla.

vjerujem autoru teksta o opcem dojmu o filmu i nekim osnovnim stavovima, ali vala svasta se danas naziva filmskom kritikom i recenzijom :roll:
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Film srednja zalost.

Ko da su imali bosna film budzet. A i prica je losa. Gare u dva dana nalazi zlocinca i onda ga glavusom opali. :lol:
Definitivno film nije uradjen da bi te zakovo za stolicu.
madona

Post by madona »

Film nisam nazalost jos imala priliku da pogledam (jedva cekam da ga nadjem), ali sam gledala Gere-a na popularnoj americkoj emisiji (David Latterman show) kako govori o filmu, Bosni i njegovom boravku u Sarajevu. E da ste ga samo culi, ne bih ni ja znala ljepse reci.....kako cak i on sam zna gdje su ratni zlocinci koji se "ne mogu" naci, kako je Sarajevo predivan grad i svaki Amer bi ga trebao obavezno posjetiti, kako su ljudi najljubazniji na planeti koje je ikad upoznao.....ma eto, ljepota ga je bilo cuti....
Prozor

Post by Prozor »

madona wrote:Film nisam nazalost jos imala priliku da pogledam (jedva cekam da ga nadjem), ali sam gledala Gere-a na popularnoj americkoj emisiji (David Latterman show) kako govori o filmu, Bosni i njegovom boravku u Sarajevu. E da ste ga samo culi, ne bih ni ja znala ljepse reci.....kako cak i on sam zna gdje su ratni zlocinci koji se "ne mogu" naci, kako je Sarajevo predivan grad i svaki Amer bi ga trebao obavezno posjetiti, kako su ljudi najljubazniji na planeti koje je ikad upoznao.....ma eto, ljepota ga je bilo cuti....
http://www.youtube.com/watch?v=VwipAyoV2WM
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

film je zezancija, a posebno je upecatljiv lik Srdjana koji sjekirom treba da skine glavu Gere-u pa mu onda zazvoni telefon :lol:

ima dosta goofs, imaginarni Raso se zove Bogdanovic a na plakatima na kojima ga traze pise Boghdanovic i slicno, ali to i nije toliko vazno
sposa0408

Post by sposa0408 »

Jaguar84 wrote:Film je bezze ako nekoga interesuje sto je bezze nek izvoli:
http://katz.cd/download/1585917/Movie/T ... arty-2007/

Kakav je snimak, moze li se gledati ?????
Post Reply