Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
..odma da napomenem, manite mi se đedajevskih fora tipa samo se prepusti ritmu, osjeti muziku ovo ono ...
dakle, imam dobru volju ... al sam smotan ...zelim da naucim da plesem .. recimo sad je jos i dobro kako je bilo u pocetku
mozel se naucit plesat..tj djuskat, ne mislim sad na latino plesovei neke zaebane brake dance fore..vec onako da lici na nesto..za nas kojima to nije urodjeno
Last edited by irfan2 on 27/06/2007 17:38, edited 1 time in total.
hahaha...i ti znas djes i koga ces pitati...hehe
ma,prepusti se ritmu,fakat...
ne znam ni ja da plesem,ali pokusavam...hehe...
probaj i ti...izvedi neke bezze pokrete i that's it!!!
Mislim da ti je ipak najbolje da upises jednomjesecni kurs plesa. Tek da se naviknes na ritam i dobijes osjecaj za pokrete, da ne budes kao slon u prodavaonici porculana.
Za plesanje uz svaku vrstu muzike ipak treba da imas urodjeni ritam....neko se jednostavno rodi sa dvije lijeve noge kad dodje do plesa (k'o moj hairlija), al zato ja rasturam ....a jos salsu kad zaplesem....nije dragi ni znao kakav je ples, dok me nije vidio na jednoj zabavi, pa pita : "sta se ba ti o'nolko fatas sa onim sto pleses"
danas wrote:crni irfo, pa jel' znas bolje nego ove lesinare pitat
Jesmo stvarno postali grupa onih mrtvih cinika sto se ismijavaju, spustaju na nivo nevaznosti ili dosadne obicnosti sve zivo....covjek fakat ne moze nista ni da pita niti da sazna.....danas ti si za sve kriva
Irfo, evo od mene jedan ozbiljan savjet:
pocni kao da te nesto ziga u kuku, cas u jednom cas u drugom....pa te onda taj zig predje u ruke...u jednu pa u drugu i tako ponovis tri-cetri kruga...nije muzika vazna, ni ritam....vazno je da se trzas k'o da imas epilepsiju....i ako prije toga ne dodje hitna i pokupi te, smatraj da si naucio plesati.
luci, super, evo upravo sam isprobao na ovaj mobijev spot, po uzoru na momke ..ima da osvane na jutjub sutra ...
Stavi ti to na dernek.ba ...odsad cete me tamo naci s mojom rajom jer neki ovdje (Sajo, Danas, Irfo, Lace, Macca, i mnogi drugi..)potcjenjuju moj...khm..khm...intelektualni kapacitet
Lucy01 wrote:
Stavi ti to na dernek.ba ...odsad cete me tamo naci s mojom rajom jer neki ovdje (Sajo, Danas, Irfo, Lace, Macca, i mnogi drugi..)potcjenjuju moj...khm..khm...intelektualni kapacitet
Last edited by Saian on 27/06/2007 22:35, edited 1 time in total.
Lucy01 wrote:
Zovu me i "celofan" ...haj' ne moras ti na svaki moj post da odgovoris
luci, super, evo upravo sam isprobao na ovaj mobijev spot, po uzoru na momke ..ima da osvane na jutjub sutra ...
Ipak preporučujem 1-2 mjeseca kursa ne plesa... ne očekuj da ćeš poslije njega plesati kao Fred Astaire, ali ipak ćeš naučiti par osnovnih koraka i bar osnove praćenja ritma.
Ovo gore uz opuštenost (pa barem uz koju kapljicu ) i stav " zaboli me ko me gleda" već može napraviti čudo u praktičnoj situaciji
Bilo koji kurs plesa ce te prvo nauciti da osjetis ritam, pa tek onda sve ostalo. Ja se inace smatram bez sluha, ali poslje 5 sedmica kursa salse, uletis u fazon za cas. Sad cekam da pocnem na drugi stepen, jer je stvarno stvarno zanimljivo, a ima i fatanja sto Lucy kaze
DODI JEDAN PONEDJELJAK U SLOGU, BUDE SALSA, IMA DOSTA PROFESIONALNIH PLESACA ALI I LJUDI KOJI STVARNO NEZNAJU, PA DO KRAJA VECERI MAKAR OSJECAJ DOBIJU ZA MUZIKU. I ONAJ NAJIZGUBLJENIJI SLUCAJ MAKAR ONO OSNOVNO NAUCI, VRIJEDI TI POKUSAT....