ADSL
Moderator: Benq
-
Raul Gonzales Blanco
stvarno nam je telecom pusiona sa ovim paketima koje nude...samo me zanima do kada ce moci ovako,konkurencija raste iz dana u dan, a kablovski internet je iz dana u dan sve bolji, kvalitetniji,a nude dosta bolje paketa u odnosu na glupe ljude iz telecoma...succa wrote:52,60 KMbonez wrote:a koliko se placa 5gb !!!
- Bosanac sa dna kace
zanima me sta je ukljuceno u cijeno ADSla inace?
ja sam u Turskoj, i predplacen sam na normalni paket ADSLa, koji je ogrnicen na 3 ili 4 GB, nisam siguran.
Vlajda smo to prekoracili i doso je ogroman racun.
Mene inetersuje jel ja imam ogranicen broj sati sa ADSLom da budem na netu dnevno?
ako mi navece ostane ukljucen MSN i ovaj forum, jel i to ide na racun?
jel se Youtube naplacuje?
bemu, pa nista nisam skido, a doso je racun ogroman...
ja sam u Turskoj, i predplacen sam na normalni paket ADSLa, koji je ogrnicen na 3 ili 4 GB, nisam siguran.
Mene inetersuje jel ja imam ogranicen broj sati sa ADSLom da budem na netu dnevno?
-
kub lajkan
Ogranicenje se tice samo mjesecnog prometa, a ne vremena...Bosanac sa dna kace wrote:Mene inetersuje jel ja imam ogranicen broj sati sa ADSLom da budem na netu dnevno?
-
Papanka
kada gledas video klipove na youtube ...takodze trosis resurse...prvo dok on "loadinguje"
ono svoje...pa onda dok ti to sa merakom pregledas...to je kao da si dva puta to skin'o.znaci ako si ogranicen na 3GB... npr...jedan CD-R ima 700mb ili otprilike oko 200 pjesama MP3 formata.... sto je opet priblizno oko 10 sati muzike....racunaj...da sve preko 3GB placas po vazecem cjenovniku svog provajdera.pored svakog clipa imas i koliko traje i koja mu je tezina...a na bihnetu imas i svoj acaunt...na kojem mozes vidjeti koliko si potrosio....pa se organizovati...
-
shin
Ne moras nista skidati, kada kliknes na ''home'' a on te vrati na google i to ti obracuna. Mail kad otvoris isto, raja misli ako ne downloaduje filmove i mp3 da mu bandwidth ne racuna.Bosanac sa dna kace wrote:zanima me sta je ukljuceno u cijeno ADSla inace?
- mobsterc
kako to ko' da si dvaput skino'Papanka wrote:kada gledas video klipove na youtube ...takodze trosis resurse...prvo dok on "loadinguje"ono svoje...pa onda dok ti to sa merakom pregledas...to je kao da si dva puta to skin'o.znaci ako si ogranicen na 3GB... npr...jedan CD-R ima 700mb ili otprilike oko 200 pjesama MP3 formata.... sto je opet priblizno oko 10 sati muzike....racunaj...da sve preko 3GB placas po vazecem cjenovniku svog provajdera.pored svakog clipa imas i koliko traje i koja mu je tezina...a na bihnetu imas i svoj acaunt...na kojem mozes vidjeti koliko si potrosio....pa se organizovati...
-
rashomon
Tako 3GB ode na surfing a da i ne pomisliš downloadat album, ne dao Bog.shin wrote:Ne moras nista skidati, kada kliknes na ''home'' a on te vrati na google i to ti obracuna. Mail kad otvoris isto, raja misli ako ne downloaduje filmove i mp3 da mu bandwidth ne racuna.Bosanac sa dna kace wrote:zanima me sta je ukljuceno u cijeno ADSla inace?
Da im nema free zone, koja je BTW opskurna (bar s muzikom), tih 3 GB bi bili horror.
-
shin
rashomon wrote:Tako 3GB ode na surfing a da i ne pomisliš downloadat album, ne dao Bog.shin wrote:Ne moras nista skidati, kada kliknes na ''home'' a on te vrati na google i to ti obracuna. Mail kad otvoris isto, raja misli ako ne downloaduje filmove i mp3 da mu bandwidth ne racuna.Bosanac sa dna kace wrote:zanima me sta je ukljuceno u cijeno ADSla inace?
Da im nema free zone, koja je BTW opskurna (bar s muzikom), tih 3 GB bi bili horror.
ADSL 3G je sex bez lubrikanta.
- mobsterc
pa ne ide toliko na surfing...rashomon wrote:Tako 3GB ode na surfing a da i ne pomisliš downloadat album, ne dao Bog.shin wrote:Ne moras nista skidati, kada kliknes na ''home'' a on te vrati na google i to ti obracuna. Mail kad otvoris isto, raja misli ako ne downloaduje filmove i mp3 da mu bandwidth ne racuna.Bosanac sa dna kace wrote:zanima me sta je ukljuceno u cijeno ADSla inace?
sve zavisi o cemu se radi, ako su stranice bogate zvucima, slikama i raznim efektima onda je potrosnja veca a dok recimo skines 3g sa-x foruma treba ti 3godine
- Bosanac sa dna kace
ja vas nista ne skonta sad .... 
- mobsterc
kako nisi...
bilo koji sadrzaj koji zahteva internet konekciju ima svoju tezinu u bajtima, to sve dolazi k tebi preko modema i onda ti to mozes fino da vidis na svom racunaru
eh.. ti se bajti saberu i onda ti fino prekoracis 3g
video na youtube ako je iole kvalitetan a traje 10min tezi 30mb... racunaj
bilo koji sadrzaj koji zahteva internet konekciju ima svoju tezinu u bajtima, to sve dolazi k tebi preko modema i onda ti to mozes fino da vidis na svom racunaru
-
rashomon
Hmmmmmmmmmmmmmmm...Visim na još 2 foruma, ovdje i ne toliko...Sa-x je usput "najteži" sa potrošnjom, pažljivo posmatrao...mobsterc wrote: pa ne ide toliko na surfing...![]()
sve zavisi o cemu se radi, ako su stranice bogate zvucima, slikama i raznim efektima onda je potrosnja veca a dok recimo skines 3g sa-x foruma treba ti 3godine
Ono što mene kolje je myspace i preslušavanje muzike...90% vremena provodim tamo...A hvala bogu znaju i layout napucati, sa ADSL-om treba 30 sekundi da se otvori...
- Bosanac sa dna kace
ahmmobsterc wrote:kako nisi...
bilo koji sadrzaj koji zahteva internet konekciju ima svoju tezinu u bajtima, to sve dolazi k tebi preko modema i onda ti to mozes fino da vidis na svom racunarueh.. ti se bajti saberu i onda ti fino prekoracis 3g
![]()
cek dje to mogu vidjet na kompu kolko sam kad potrosio?
-
Papanka
kod mene je kablovski int. placam 35 KM...ako nekad i zaskripi da kasnim sa placanjem...ljudi su susretljivi...eto nije bas sad brz ko ADSL...ali me ne uslovljava sa fixnim telefonom...koji sam iskljucila...ono...normala neka...za normalne potrebe...desi se nekad jednom u mjesecu da mi pukne veza...nazvala sam ih i rekli su da je slab signal kod kablovskog operatera... narednih 5 dana su me zvali da pitaju jel se stanje popravilo...sto me je bas ono iznenadilo...hehehe i moram napomenuti da sam ih nazvala i rekla ej nemam kredita ...sta mi je sa konekcijom ...brzo mi odgovorite hehehe i onda su oni rekli hajd sad cemo mi tebe nazvati hehehehe
...eto...
Brzina pristupa download
256 kbps
Brzina pristupa upload
128 kbps
Transfer limit
Fer upotreba
2 e-mail adrese 50MB
Uključeno u cijenu
Web hosting 10MB
Uključeno u cijenu
Mjesečna pretplata
23.90 KM
fer upotreba podrazumijeva da korisnik ukupni propusni opseg ne koristi više od 20% raspoloživog kapaciteta (16GB) u toku obračunskog perioda.
...eto...
Brzina pristupa download
256 kbps
Brzina pristupa upload
128 kbps
Transfer limit
Fer upotreba
2 e-mail adrese 50MB
Uključeno u cijenu
Web hosting 10MB
Uključeno u cijenu
Mjesečna pretplata
23.90 KM
fer upotreba podrazumijeva da korisnik ukupni propusni opseg ne koristi više od 20% raspoloživog kapaciteta (16GB) u toku obračunskog perioda.
-
vela-ze
NAZIV PAKETA: TINK
Mjesečna pretplata: 25,60 KM (U cijenu nije uključen PDV od 17%)
1 e-mail adresa 100 MB kapaciteta
Brzina prenosa: do 1024 / 1024
Download limit: 3.5 GB
Upload limit: 3.5 GB
NAZIV PAKETA: TINK 7G
Mjesečna pretplata: 42,56 KM (U cijenu nije uključen PDV od 17%)
Download limit: 7 GB
Upload limit: 7 GB
Za korisnike kablovske televizije smo obezbijedili besplatan priključak za Internet. Kablovski modem i skretnica ostaju u vlasništvu Telekabel d.o.o. Zenica -a i ne rentaju se.
ps. postoji predobra free zona
Mjesečna pretplata: 25,60 KM (U cijenu nije uključen PDV od 17%)
Download limit: 3.5 GB
Upload limit: 3.5 GB
NAZIV PAKETA: TINK 7G
Mjesečna pretplata: 42,56 KM (U cijenu nije uključen PDV od 17%)
Download limit: 7 GB
Upload limit: 7 GB
Za korisnike kablovske televizije smo obezbijedili besplatan priključak za Internet. Kablovski modem i skretnica ostaju u vlasništvu Telekabel d.o.o. Zenica -a i ne rentaju se.
ps. postoji predobra free zona
- mobsterc
mozes vidjeti samo trenutno koliko si potrosio ili nabaviti program koji ce ti zabiljeziti sve konekcijeBosanac sa dna kace wrote:ahmmobsterc wrote:kako nisi...
bilo koji sadrzaj koji zahteva internet konekciju ima svoju tezinu u bajtima, to sve dolazi k tebi preko modema i onda ti to mozes fino da vidis na svom racunarueh.. ti se bajti saberu i onda ti fino prekoracis 3g
![]()
-
succa
Ako govoriš o ADSL-u imaš mogućnost detaljnog pregleda svake konekcije, nije ti potreban nikakav program.mobsterc wrote:mozes vidjeti samo trenutno koliko si potrosio ili nabaviti program koji ce ti zabiljeziti sve konekcijeBosanac sa dna kace wrote:ahmmobsterc wrote:kako nisi...
![]()
- Bosanac sa dna kace
pa de kako?succa wrote:Ako govoriš o ADSL-u imaš mogućnost detaljnog pregleda svake konekcije, nije ti potreban nikakav program.mobsterc wrote:mozes vidjeti samo trenutno koliko si potrosio ili nabaviti program koji ce ti zabiljeziti sve konekcijeBosanac sa dna kace wrote: ahm