Ceta mala... ali odabrana
- Fair Life
#1 Ceta mala... ali odabrana
PONEDJELJAK, 28. MAJ 2007. GODINE
8:00 AM: Sastanak UO IABNA-e, UO KBSA, Savjeta imama i predsjednika
Dzematskih odbora i Koordinacija KBSA sa gostima iz BiH, Zapadne Evrope i
Australije.
10:00 AM: Javna tribina o BiH: gosti Dr. Mustafa ef. Ceric, Dr
Haris Silajdzic, Bakir Izetbegovic
1:00 PM: Zajednicki rucak Upravnih odbora KBSA i IABNA-e, Savjeta imama,
predstavnika dzematskih odbora i gostiju
1:30 PM: Podne-Namaz i ispracaj gostiju
2:30 PM: odlazak imama i gostiju u Portland na ucenje Mevluda
7:00 PM: Mevlud u Portlandu
8:00 AM: Sastanak UO IABNA-e, UO KBSA, Savjeta imama i predsjednika
Dzematskih odbora i Koordinacija KBSA sa gostima iz BiH, Zapadne Evrope i
Australije.
10:00 AM: Javna tribina o BiH: gosti Dr. Mustafa ef. Ceric, Dr
Haris Silajdzic, Bakir Izetbegovic
1:00 PM: Zajednicki rucak Upravnih odbora KBSA i IABNA-e, Savjeta imama,
predstavnika dzematskih odbora i gostiju
1:30 PM: Podne-Namaz i ispracaj gostiju
2:30 PM: odlazak imama i gostiju u Portland na ucenje Mevluda
7:00 PM: Mevlud u Portlandu
Last edited by Fair Life on 08/06/2007 03:09, edited 1 time in total.
-
seldzuk
Zakon o slobodi vjere
Član 5.
1. Zabranjena je svaka diskriminacija koja je zasnovana na vjeri ili uvjerenju a koja je definirana u članu 2.1.
2. Zabranjena su također sljedeća djela:
a. napadi i uvrede vjerskih službenika;
b. napadi i oštećenja vjerskih objekata ili druge imovine crkava i vjerskih zajednica;
c. aktivnosti ili djela usmjerena na raspirivanje vjerske mržnje protiv bilo koje crkve ili vjerske zajednice ili njenih članova;
d. omalovažavanje ili izrugivanje bilo koje vjere;
e. javna upotreba službenih simbola, znamenja, atributa i naziva crkve ili vjerske zajednice bez saglasnosti nadležne vlasti crkve ili vjerske zajednice;
f. osnivanje udruženja vjerskih službenika ili vjernika bez odobrenja nadležne vlasti crkve ili vjerske zajednice, niti postojeća takva udruženja, osnovana bez nadležne crkvene vlasti, mogu postojati bez nadležnog odobrenja;
g. izazivanje, podržavanje ili pozivanje vjerske netrpeljivosti i mržnje.
Član 5.
1. Zabranjena je svaka diskriminacija koja je zasnovana na vjeri ili uvjerenju a koja je definirana u članu 2.1.
b. napadi i oštećenja vjerskih objekata ili druge imovine crkava i vjerskih zajednica;
c. aktivnosti ili djela usmjerena na raspirivanje vjerske mržnje protiv bilo koje crkve ili vjerske zajednice ili njenih članova;
e. javna upotreba službenih simbola, znamenja, atributa i naziva crkve ili vjerske zajednice bez saglasnosti nadležne vlasti crkve ili vjerske zajednice;
f. osnivanje udruženja vjerskih službenika ili vjernika bez odobrenja nadležne vlasti crkve ili vjerske zajednice, niti postojeća takva udruženja, osnovana bez nadležne crkvene vlasti, mogu postojati bez nadležnog odobrenja;
-
mostarac
vidis nisam znao da je u nas zabranjeno govoriti o vjerskim sluzbenicima, jer se o njima ne moze drugacije govoriti kao o mafiji a oni se je li na tu izjavu ljuteseldzuk wrote:Zakon o slobodi vjere
Član 5.
- Prozor
Nebi dosao zbog njih, vec zbog americkih Bosnjaka/Bosanaca.mostarac wrote:a sta bi castan covjek mogao raditi u drustvu ove tri "persone"Prozor wrote:Bio je pozvan i Zeljko Komsic.
No pristojno je rekao da od ranije ima planove i izvinuo se sto ne moze doci, ali iskoristio priliku da pohvali KBSA.
-
seldzuk
Vidi ovog momenta.
Neki tamo nazove prvog čovjeka najveće vjerske zajednice u našoj državi, jednog od članova predsjedništva i sina prvog predsjednika praščićima na kućeš javnijem mjestu od ovog.
I onda me ovaj upozorava na to što sam onom tamo reko da je praščić. Jadan on, povrijedio sam integritet njegove virtualne ličnosti.
Neki tamo nazove prvog čovjeka najveće vjerske zajednice u našoj državi, jednog od članova predsjedništva i sina prvog predsjednika praščićima na kućeš javnijem mjestu od ovog.
I onda me ovaj upozorava na to što sam onom tamo reko da je praščić. Jadan on, povrijedio sam integritet njegove virtualne ličnosti.
Last edited by seldzuk on 08/06/2007 02:55, edited 1 time in total.
- Ergot
Koje si ti izdanje èit'o? Kod mene pi¹e da zavr¹e u suhomesnatim proizvodima. Strogo halal.kekec wrote:Zar su Bakir i Haris vjerski sluzbenici ?a. napadi i uvrede vjerskih slu¾benika;
p.s.
Tri prascica su likovi iz istoimene basne.
Oni na kraju pobjedjuju strasnog vuka (Dodika).
Mozda je ovo prihvatljivije?
-
mostarac
njegov status vjerskog sluzbenika je zavrsen onog momenta kad se poceo baviti politikom. Prema tome pssst.seldzuk wrote:Vidi ovog momenta.
- Ergot
Njegov status vjerskog slu¾benika je zavr¹io onog momenta kad se nastanio u mramoru, kad je obukao svilu i kadifu i izi¹ao na mihrab srati gladnima o blagodetima SUR 'D¾ennet', vl. A. d¾.¹. Ili mo¾da èak i ranije.mostarac wrote:seldzuk wrote:
njegov status vjerskog sluzbenika je zavrsen onog momenta kad se poceo baviti politikom. Prema tome pssst.