Koji smo mi debili...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

NIN

#1 Re: Koji smo mi debili...

Post by NIN »

stochar wrote:iz dana u dan smo sve siromashniji i siromashniji, politichari i njihovi kriminalni poltroni su sve bogatiji i bogatiji, a mi sjedimo za kompjuterima i kenjamo o svemu a najmanje o bitnim stvarima. i dalje su bitni vjera, nacija, ime, stranka, klub od socijalne politike, zaposhljavanja, ekonomije, gradnje puteva, povecanja zivotnig standarda...

vlast koju smo izabrali i koju preskupo placamo ne funkcionise, dodvorava nam se takodjer debilnim pricama i preljevanjemiz supljeg u prazno u kojem mi tako mazohistichki uzhivamo da to vise nije normalno.

i kad cemo puci? kad se desi nesto potpuno nebitno i dirne u nasu trivijalnu svakodnenicu!

ne sjecam se tacno citata, ali u romanu na drini cuprija opisuje se kako je dosla turska, pa nas jebala u mozak 500 godina, pa onda dosla austrija, pa nabili poreze, pa poreze na poreze, pa poceli odvoditi mladice u vojsku na front... i, kad su ljudi pukli? kad je dosla odredba da se na kuce postave plocice s brojem - adrese. nece niko plocicu i gotovo! belaj izbio, umalo ustanak da se desi! kaze, sve mahale odjednom bljesnule - ljudi krecili fasade i k'o fol slucajno prekrivali adresu.

isti smo i danas! isti. gledamo godinama kako nas jebu u mozak, rade od nas sta hoce, a mi se necemop obuniti dok se ne desi neki incident tezak poput postavljanja plocica na kuce.

znam ja nas, jebo ti nas!!!
...al' nam je zato najbitnije da je otprilike svaki 50-ti Finac 'nako - ostali su bezze! Na pamet mi pada svasta nesto al', i ja sa Bosanac - "U Kalesiji krava otelila dvojke, vlasnik ponosan a komsije u cudu*!" (naslov iz Avaza) :(

* "komsije u cudu!" ti dodje u prijevodu kao "ne znaju jadni kako ce u noc od muke". :lol: :lol: :lol: :lol:

TRAGIKOMEDIJA - 100%
parafin

Post by parafin »

nesto razmisljam i kontam ovo sva zajebancija, smajliji i zajebavanje na svaku temu o nasim zivotima ce nam prisjesti kada hrvatska ode u eu, ljudi tamo budu normalno zivjeli, radili i putovali a mi u svom vilajetu fino sjedimo trazimo vize za more a gdje dalje otic. e to ce bit kao sto je i sada samo za pojedince potkovane
Skyfox

Post by Skyfox »

parafin wrote:nesto razmisljam i kontam ovo sva zajebancija, smajliji i zajebavanje na svaku temu o nasim zivotima ce nam prisjesti kada hrvatska ode u eu, ljudi tamo budu normalno zivjeli, radili i putovali a mi u svom vilajetu fino sjedimo trazimo vize za more a gdje dalje otic. e to ce bit kao sto je i sada samo za pojedince potkovane
Jeza... :-?
NIN

Post by NIN »

parafin wrote:nesto razmisljam i kontam ovo sva zajebancija, smajliji i zajebavanje na svaku temu o nasim zivotima ce nam prisjesti kada hrvatska ode u eu, ljudi tamo budu normalno zivjeli, radili i putovali a mi u svom vilajetu fino sjedimo trazimo vize za more a gdje dalje otic. e to ce bit kao sto je i sada samo za pojedince potkovane
Iskreno, jedva cekam da HR prime u EU pa da nam nema ni u Makarsku. Jebo ba more kraj 'vake nam ljepote i zivota. K'o pravi domoroci - svoj na svome! Svi ostali su dusmani, ha ja...

Nama je bitnija nasa gruda i Fatih osvajac iz 15. vijeka (koje li ironije), bitnije nam je da su oni anam ("Srbi") bili bjeni na Kosovu polju pa ih danas podrugljivo gledamo u svoj toj njihovoj ironicnoj i pateticnoj projekciji sivog sokola, bitnije nam je da komsijina krava pobaci i da mu ne rodi k'ompir ove godine - makar i ja umro od gladi, bitnije nam je tudje zlo od naseg dobra. Takav nam je haman mentalitet, ko ce ga znat'. More bit' da Azira i njene kasike znaju.
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

People with Messianic Complexes tend to see themselves as saviours to a specific group of people or a specific field, making claims of their own glory, or claiming a self awareness of their own gift and how that gift can affect a group of people or a field of life.

izvinjajem se sto sam fulila temu :D :D
mostarac

Post by mostarac »

Koji smo mi debili? - Jesmo i to veliki i to jos neistrazena vrsta :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

kad hocu da kazem "ja", ja kazem "mi" :oops:
danas

Post by danas »

mostarac wrote:Koji smo mi debili? - Jesmo i to veliki i to jos neistrazena vrsta :D
otkad to persiras sam sebi? :oops: :D
mostarac

Post by mostarac »

danas wrote:
mostarac wrote:Koji smo mi debili? - Jesmo i to veliki i to jos neistrazena vrsta :D
otkad to persiras sam sebi? :oops: :D
ma ja sam izuzetak koji potvrdjuje pravilo :D
pitt

Post by pitt »

zmijaIzmaj wrote:kad hocu da kazem "ja", ja kazem "mi" :oops:
mi nista ne kontati :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

pitt, sve je ovo suplja :D :D
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

DEčki možda vi i jeste debili ,ja nisam jer se ako ništa trudim da ne budem .
Ovo je jš jedna od tema da se ubije koji sat vremena , možda bi dečki bilo korisnije da ste koji sat umjesto na šupljici od teme ubili nekako korisnije ,onda bi ako ništa bili manji "debili "za sat vremena .
Evo neko od vas umjesti kuknjave i plača i cmizdrenja postavi model organizaije kakve uspiješne firme bh ili primjer svjetske firme iz kojeg bi se možda moglo nešto i naučiti .
Dajte primjer onog tipa što je zatrando u smrdljivu Miljacku da pomogne ćuki ili malo podataka o novoj firmi za proizvodnju8 briketa investicija teška nekoliko milona eurića.
Bolan od plačipičanluka se ne živi .
Klodovik

Post by Klodovik »

pitt wrote:
zmijaIzmaj wrote:kad hocu da kazem "ja", ja kazem "mi" :oops:
mi nista ne kontati :D
Polako dosada mrsi nam kosu,
I prlja nam ruke.
cyprus

Post by cyprus »

Nismo mi debili, al nismo daleko od toga.

Mnogo je lakše brojat krvna zrnca, za to smo svi specijalizovani, dok o ekonomiji niko beknut ne zna (čast izuzecima). Iz tog razloga svaka tema se tiče Dodika, Silajdžića, nacionalnog opredjeljenja, unitarizma/federalizma, vehabija, četnika i sličnih stvari. Haj, jebiga možda će nekad bit bolje.
mostarac

Post by mostarac »

cyprus wrote:Nismo mi debili, al nismo daleko od toga.

Mnogo je lakše brojat krvna zrnca, za to smo svi specijalizovani, dok o ekonomiji niko beknut ne zna (čast izuzecima). Iz tog razloga svaka tema se tiče Dodika, Silajdžića, nacionalnog opredjeljenja, unitarizma/federalizma, vehabija, četnika i sličnih stvari. Haj, jebiga možda će nekad bit bolje.
zaboravio si spomenut lagumdziju i stanje u SDP-u :D
cyprus

Post by cyprus »

mostarac wrote:
cyprus wrote:Nismo mi debili, al nismo daleko od toga.

zaboravio si napomenut lagumdziju i stanje u SDP-u :D
Of kors :D
Hakala

Post by Hakala »

sabur..bio je rat.....vazda moze gore :oops:
Last edited by Hakala on 08/06/2007 03:46, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

Hakala wrote:sabur..bio je rat.....vazda moze gore :oops:

:roll: :D
Samo zivimo iz dana u dan
i svaki san odavno nestao je, izbrisan
koga da pitam brate ko ce mi dat odgovore
reci mi bilo sta, OSIM DA JE MOGLO BITI GORE
Hakala

Post by Hakala »

treba nekad pogledati iza sebe :oops: ...ubijedjen sam da je u bangladashu gore :music2:

go bosnia :bih:
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

BISCANIN2 wrote:DEčki možda vi i jeste debili ,ja nisam jer se ako ništa trudim da ne budem .
Ovo je jš jedna od tema da se ubije koji sat vremena , možda bi dečki bilo korisnije da ste koji sat umjesto na šupljici od teme ubili nekako korisnije ,onda bi ako ništa bili manji "debili "za sat vremena .
Evo neko od vas umjesti kuknjave i plača i cmizdrenja postavi model organizaije kakve uspiješne firme bh ili primjer svjetske firme iz kojeg bi se možda moglo nešto i naučiti .
Dajte primjer onog tipa što je zatrando u smrdljivu Miljacku da pomogne ćuki ili malo podataka o novoj firmi za proizvodnju8 briketa investicija teška nekoliko milona eurića.
ma ja ba, sve to sjedi prid kompijuterom i gladi muda od bezposlenosti :oops:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

BISCANIN2 wrote:DEčki možda vi i jeste debili ,ja nisam jer se ako ništa trudim da ne budem .
Ako si mislio da je stochar placipicka, zeznuo si se momachki....

Poskupljenje struje za 1.april 2006 nije proslo neopazeno, jer nas je bas on digao na noge....
problem je u tome sto cak i kad HR udje u EU, to ce malo kome smetat, jebo more vidi nam jezera....a zaboravice da se na 2 km od tog jezera nalazi NUKLEARNI otpad, pa kad se djeca pocnu radjat sa 3 oka, svi ce se ibretiti...i dalje sjediti na rukama...
mostarac

Post by mostarac »

mIRCerka wrote:
Ako si mislio da je stochar placipicka, zeznuo si se momachki....

Poskupljenje struje za 1.april 2006 nije proslo neopazeno, jer nas je bas on digao na noge....
problem je u tome sto cak i kad HR udje u EU, to ce malo kome smetat, jebo more vidi nam jezera....a zaboravice da se na 2 km od tog jezera nalazi NUKLEARNI otpad, pa kad se djeca pocnu radjat sa 3 oka, svi ce se ibretiti...i dalje sjediti na rukama...
sta ima veze ako je sa 3 oka, ako je jezero bosnjacko bona. odmah ti je to halal, a ako je srpsko jezero onda je to znak da obzirom da su 3 oka mali bi mogao da bude vojvoda, a ko je jezero kojim slucajem hrvatsko onda se na malog obraca posebna paznja jer bi mogao da bude domaci izdajnik jer ima tri oka.
Kakav nuklearni otpad? Bitno je cija je voda prva proprala dijete
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Šta reći a neponoviti se ili ne ponoviti nešto već rečeno......

Mi zaista marva postajemo.... u ograđenim torovima... dok nam pastiri smanjuju porcije zobi i raži......pastiri se debljaju , a nas šišaju...

Pitanje je šta treba da se desi... pa da mi se trznemo... toliki dokumentarci, knjige.... informacije..., a mi ..... ko hipnotisani...

Ti spavaš... tvoji kapci su teški..... ti spavaš...

VS

Svakoga dana u svakom pogledu sve više nazaduješ.......
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Ako si mislio da je stochar placipicka, zeznuo si se momachki.
...
Nisam mislo da je on ali tema mu jeste 100% u plačipička stilu .
A za poskupljenje struje i 1 april svaka čast ..TO SE TRAŽI , TO JE ROBA KOJA NAJVIŠE NEDOSTAJE , DJELA ..U tom pravcu neki nastavi....od priče i šupljice nema selameta .
forUMASH

Post by forUMASH »

Koji smo mi debili....
- Deda, nemoj dete da mi vredjas.
- Koje dete! To je kreten!!!

:D :D :D
Post Reply