Građani preskupo plaćaju svu "sposobnost" svojih p
- uvjek dobar gost
#1 Građani preskupo plaćaju svu "sposobnost" svojih p
Sve je pet dok nam šta ne zatreba, dok ne moramo ovjeravati neke dokumente, vaditi ih u opštinama, čekati nešto u redu, ganjati bilo kakve papire..... čekati na neku informaciju il podatak koji nam je država (opština, entitet) dužna izdati....
Tek tad izađe na vidjelo sva nesposobnost, sav nerad, sve glupost, sav javašluk, sva nepismenost naših političara, naših državnih, opštinskih i svih drugih činovnika.....
PDV ... koliko ste ga platili.... do danas, a koliko Vam se vratilo....
CIPS... pogodnosti Vs nepogodnosti...
Katastri i vađenje rješenja izvoda....
putni i ostali dokumenti....
da ne spominjem lutriju koja se zove zdravstvena usluga....
Ko Vas dočeka sa one strane šaltera... kakvi su ti ljudi... kakve i kolike su im glave..... koliko plaćamo svaki dan račune za to nešto..... i i ???
Do kad nećemo cijeniti svoj novac, svoj rad.....????
Kad mislimo pozivati ljude koji su krajnje nesposobni i nezainteresovani za sve to na odgovornost.....????
A mi se ponašamo kad da beremo novac sa grana i kao da su nam živci od čelika.....
Tek tad izađe na vidjelo sva nesposobnost, sav nerad, sve glupost, sav javašluk, sva nepismenost naših političara, naših državnih, opštinskih i svih drugih činovnika.....
PDV ... koliko ste ga platili.... do danas, a koliko Vam se vratilo....
CIPS... pogodnosti Vs nepogodnosti...
Katastri i vađenje rješenja izvoda....
putni i ostali dokumenti....
da ne spominjem lutriju koja se zove zdravstvena usluga....
Ko Vas dočeka sa one strane šaltera... kakvi su ti ljudi... kakve i kolike su im glave..... koliko plaćamo svaki dan račune za to nešto..... i i ???
Do kad nećemo cijeniti svoj novac, svoj rad.....????
Kad mislimo pozivati ljude koji su krajnje nesposobni i nezainteresovani za sve to na odgovornost.....????
A mi se ponašamo kad da beremo novac sa grana i kao da su nam živci od čelika.....
Last edited by uvjek dobar gost on 05/06/2007 16:46, edited 1 time in total.
- uvjek dobar gost
Još malo pa će svaki drugi stanovnik BiH biti predmetom trovanja... dobro što pokusni smo kunići... na to smo izgleda navikli se...
Samo zar stvarno toliko sebe ne volimo da šutimo i kad nas truju, kad nas izbacuju na ulice, kad nam i zadnju paru uzmu da bi mogli da se šepure onako u onim skupim autima a onako nerječito da nam objašnjavaju razloge zbog kojih nam je ovako....
Po svim statističkim parametrima Bosna i Hercegovina spada u zemlje trećeg svijeta... samo smo preblizu Europe da to priznalo bi se.....
Samo zar stvarno toliko sebe ne volimo da šutimo i kad nas truju, kad nas izbacuju na ulice, kad nam i zadnju paru uzmu da bi mogli da se šepure onako u onim skupim autima a onako nerječito da nam objašnjavaju razloge zbog kojih nam je ovako....
Po svim statističkim parametrima Bosna i Hercegovina spada u zemlje trećeg svijeta... samo smo preblizu Europe da to priznalo bi se.....
- Pasiflora
#3 Re: Građani preskupo plaćaju svu nesposobnost svojih pastira
uvjek dobar gost wrote:
Dok ne naucimo sto je demokracija - odnosno dok ne smjenimo prvu vladu, a onda ce ici lakse. Znas onaj vic o Bosancu koji od Engleza kupuje sjeme za travu da napravi travnjak pred kucom kao sto ima Englez?
- uvjek dobar gost
Širom Bosne i Hercegovine postoji oko 10 000 divljih deponija smeća.... one se nalaze svuda oko nas... u koritima rijeka, u nekim usjecima koji razdvajaju pojedina sela.... one su svudaa oko nas..., a mi se naravno pravimo da ih ne vidimo... kao i sa svim ostalim što nas okružuje....
E sad zamislimo kako se to smeće razlaže, otiče u naše "čiste" rijeke, kako zagađuje našu okolinu......
Dodamo li tome bezobzirnu eksplotaciju šume, kamena i šljunka.... zapitamo li se ikad šta će sačekati djecu našu......
E sad zamislimo kako se to smeće razlaže, otiče u naše "čiste" rijeke, kako zagađuje našu okolinu......
Dodamo li tome bezobzirnu eksplotaciju šume, kamena i šljunka.... zapitamo li se ikad šta će sačekati djecu našu......
- uvjek dobar gost
Donekle se slaguvam sa tobom i zaista se pitam šta još treba da se desi.... pa da skontamo....
truju nas.... mislim da je u prosjeku svaki treći čovjek bio predmetom trovanja......
da nas ima 700 000 nepismenih....
Da oko 55% ukupne populacije nije socijalno osigurano...
Da oko 65% nezaposleno....ukupne populacije...
Oko 73% mladih koji hoće da se uhvate noge....
ITD.....
truju nas.... mislim da je u prosjeku svaki treći čovjek bio predmetom trovanja......
da nas ima 700 000 nepismenih....
Da oko 55% ukupne populacije nije socijalno osigurano...
Da oko 65% nezaposleno....ukupne populacije...
Oko 73% mladih koji hoće da se uhvate noge....
ITD.....
- BihYankee
#6 ma pravo smece je u politici
divlje deponije se mogu sanirati ali ove sa vlasti niko ne moze otjerati. Indikativno je koliko odgovora dobiju postovi na temu sporta i zajebancije a po meni, postovi kao sto je ovaj direktno pruzaju informaciju citaocu kada cemo postati "prava" drzava. PA KAD SE NA OVA PITANJA IZ OVAKVIH POSTOVA JAVI HILJADE LJUDI CIJE JE POSTOJANJE UGROZENO .
ovce treba ubjediti da su ugrozene pa ce te podrzati samo mi je zao sto nemaju mozga da skontaju da ovdje nisu uugrozeni muslimani srbi ili hrvati nego Gradjani.
ovce treba ubjediti da su ugrozene pa ce te podrzati samo mi je zao sto nemaju mozga da skontaju da ovdje nisu uugrozeni muslimani srbi ili hrvati nego Gradjani.
- uvjek dobar gost
Parola je udri brigu na veselje, ubij tugu u dvije čašice... pogledaj malo silikonskih prsa prokomentariši.... ,a savjest operi dajući proscima pola marke il marku.......
Raja traži veselo, ko će slušati.....
Raja traži veselo, ko će slušati.....
-
luciferino
Nije neka velika mudrost zaključiti da nam na vlasti trebaju sposobni, da treba radikalno skresati administrativni aparat, ukinuti tročlano predsjedništvo, pretumbati ustav...However, kakav narod takva i vlast.
Tačno je da građani plaćaju najveću cijenu, ali nekakvi građani su valjda i glasali, glasaju i glasaće za iste majmune koje boli briga za taj isti narod jer ih nikada niko neće pozvati na odgovornost kada neshto, da prostite, zaseru.
Tačno je da građani plaćaju najveću cijenu, ali nekakvi građani su valjda i glasali, glasaju i glasaće za iste majmune koje boli briga za taj isti narod jer ih nikada niko neće pozvati na odgovornost kada neshto, da prostite, zaseru.
- uvjek dobar gost
Što je najgore..... građana nema ni u ustavu... tamo postoje narodi.....
To kakvi smo za takve smo i glasali... i to je tačno...
Samo se pitam šta čeka onih 46,7% populacije koja nije glasala na prošlim izborima... nije valjda da oni čekaju samo na vise i noga....
To kakvi smo za takve smo i glasali... i to je tačno...
Samo se pitam šta čeka onih 46,7% populacije koja nije glasala na prošlim izborima... nije valjda da oni čekaju samo na vise i noga....
- uvjek dobar gost
Promijenih... i jeste moj lapsus... nisu oni nikako budalasti.... znaju sebi ugoditi, a narod kaže.... ko ne zna sebi ne zna ni drugome...
- BihYankee
E ovo potpisujem 100% . Ja ću krenuti polako ( ima još do izbira) i pozivati na građansku neposlušnost. Jer što se juče desi nekom liku danas će tebi a sutra svima nama. Dakle OTPOR!stochar wrote:BTW, tek sam uochio jednu ogromnu greshku u naslovu: nije tachno da su politichari nesposobni! pogledajte im imovinske kartone, kuce, vile i automobile koje imaju te gdje djecu skoluju, a sve preko nasih ledja. za to treba biti itekako sposoban.
narod je nesposoban izabrati i nesposoban je izabrane pozvati na odgovornost!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=38144
[/img]
- uvjek dobar gost
Ja plaćam prilično skupo svu njihovu nesposobnost imam skoro tri banke, a imam malo manje od dvije godine radnog staža, štek nemam nikakav, u penziju kad ću... mogu jeedino računati na starosnu.. koja je doduše minimalnog iznosa... ali hajd.... u mom gradu nema više puno moje raje iz djetinstva, komšiluk ne mogu na da prepoznam... igralište na kojem smo mi nekad pikali basketa i fuce je sad parking..... nisam čak ni siguran hoću li na odmor ići, hoću li na more bar dobaciti svake godine.... o inostranstvu i nekim posjetama i izletima tamo ne razmišljam baš često, a ni puno.... ko će visu srediti... pare nabaviti.... ihhh.... Čak ja ako izganjam sve sa kim da idem ..... kad se ne družim sa djecom političara, privatnika.... nekihm lovcima u mutnom... ko će od raje moje isto tako i kako izganjati nešto za takav put....
Istina je agresija na moju zemlju je počela kad imao sam oko 15. godina.... i jeste prošlo je skoro još isto toliko godina od tad...., a ja jesam završio fakultet... to je pozitivno....ali nisam htio da dajem plate da me zaposle i sad još uvijek radim a šef mi nema nikakav fakultet... i nekad me pravo nervira...., ali šta ću raditi se mora...., a ako ja neću ima u redu iza mene još 200 nezaposlenih..... ko će opet u red...
sit sam vala i ovih kojekakvih likova kojim je kao dobro što mogu dnevno dvije kafe popit i kao sve je pet vodaju neku provincijalku koja konta da je treba, a ne zna gdje je više šuplja...., ma valjda su se našli.... znate onu našla krpa zakrpu....
Kontam vrijeme mi je stan neki da uzmem... kad sam spoznao potreban iznos...... dođe mi da se na neko selo preselim i živim od ovaca i krava....jer ko će zaradit tolike pare a ugovor mi na 6. mjeseci... nema šanse da mi kredit oni lihvari daju..., a od ratnih profitera se ne zadužujem....(čitaj mikrokreditne organizacije)....
Ovi glupi nacionalisti napali sa svih strana.... udružili se i osnovali pravu mafijašku administraciju.... ne možeš im ništa....mislim možeš al nema raje dovoljno.... il se boji il im je fakat dobro dok ganjaju i prate kokuzne sportove....dok prate kaubojssku ligu i kao navijaju samo za svoj klub... samo za svoj grad....
Iako svi sve znaju... svi se prave budale... kao nisu oni i oni ne znaju nit ih zanima, a za germe nemaju... djeca im nehljebe i hodaju po kladionicama dok ovi banditi mafijaško-vjerskog karaktera rastavljaju fabrike i grade sebi visoke ograde oko kuća.... zatamnjuju automobile i angažuju tjelohranitelje...dok se igraju ljudskim sudbinama.., a nas sve pozivaju na strpljenje-sabur i krive one tamo....
Pa koliko još da prođe godina mog života da bi skontali, da bi ja skontao.... da bi Vi skontali da život neumitno teče, da nam ga oni troše na gluposti, sve se zna ljudi.... istina je jedini put, pomirenje jedino rješenje... zakon jedina solucija..... a ako treba trebamo im složiti neki oblik evolucije....
Mi trebamo evoluirati ako mislimo ovdje živjeti još i dalje ovako..., trebamo se navići živjeti bez mnogo stvari, a sa brukom nekih drugih... treba nam narasti velika glava da bi mozak imao prostora za hladnjak... koji će mu trebati jer moramo skontati kako dalje....
Ovako više ne ide... pitanje je mi ili oni.....????
Istina je agresija na moju zemlju je počela kad imao sam oko 15. godina.... i jeste prošlo je skoro još isto toliko godina od tad...., a ja jesam završio fakultet... to je pozitivno....ali nisam htio da dajem plate da me zaposle i sad još uvijek radim a šef mi nema nikakav fakultet... i nekad me pravo nervira...., ali šta ću raditi se mora...., a ako ja neću ima u redu iza mene još 200 nezaposlenih..... ko će opet u red...
sit sam vala i ovih kojekakvih likova kojim je kao dobro što mogu dnevno dvije kafe popit i kao sve je pet vodaju neku provincijalku koja konta da je treba, a ne zna gdje je više šuplja...., ma valjda su se našli.... znate onu našla krpa zakrpu....
Kontam vrijeme mi je stan neki da uzmem... kad sam spoznao potreban iznos...... dođe mi da se na neko selo preselim i živim od ovaca i krava....jer ko će zaradit tolike pare a ugovor mi na 6. mjeseci... nema šanse da mi kredit oni lihvari daju..., a od ratnih profitera se ne zadužujem....(čitaj mikrokreditne organizacije)....
Ovi glupi nacionalisti napali sa svih strana.... udružili se i osnovali pravu mafijašku administraciju.... ne možeš im ništa....mislim možeš al nema raje dovoljno.... il se boji il im je fakat dobro dok ganjaju i prate kokuzne sportove....dok prate kaubojssku ligu i kao navijaju samo za svoj klub... samo za svoj grad....
Iako svi sve znaju... svi se prave budale... kao nisu oni i oni ne znaju nit ih zanima, a za germe nemaju... djeca im nehljebe i hodaju po kladionicama dok ovi banditi mafijaško-vjerskog karaktera rastavljaju fabrike i grade sebi visoke ograde oko kuća.... zatamnjuju automobile i angažuju tjelohranitelje...dok se igraju ljudskim sudbinama.., a nas sve pozivaju na strpljenje-sabur i krive one tamo....
Pa koliko još da prođe godina mog života da bi skontali, da bi ja skontao.... da bi Vi skontali da život neumitno teče, da nam ga oni troše na gluposti, sve se zna ljudi.... istina je jedini put, pomirenje jedino rješenje... zakon jedina solucija..... a ako treba trebamo im složiti neki oblik evolucije....
Mi trebamo evoluirati ako mislimo ovdje živjeti još i dalje ovako..., trebamo se navići živjeti bez mnogo stvari, a sa brukom nekih drugih... treba nam narasti velika glava da bi mozak imao prostora za hladnjak... koji će mu trebati jer moramo skontati kako dalje....
Ovako više ne ide... pitanje je mi ili oni.....????
Last edited by uvjek dobar gost on 06/06/2007 15:55, edited 6 times in total.
- uvjek dobar gost
Konektovan sam ja jako čudnog mjesta putem dial-up-a... J.ga
- uvjek dobar gost
Ma ja imamo mi para na bacanje, živaca viška i još bar tri života ćemo živjeti... nikakav problem nije... neka ih ionako su ti banditi naši zaštitnici, mi smo ih izabrali.... doveli na vlast i samim tim oni imaju potpuni legalitet... čemu buka i frka.... neka smo gladni ali smo duhovno ispunjeni....imamo uzak krug prijatelja i širok krug potencijalnih neprijatelja... i sve zbog njih... ali nema veze i mi imamo neke koristi od toga čim šutimo i duramo....ma ja počaste nas sa po stojom pred svake vjerske praznike... i poslije toga ne primimo svih dvanaest plata.....
Ali haj neću sad da spominjem sve druge i ostale troškove života u BiH... i to ne pikamo.... jer imamo mi svega na bacanje... pa preko nekih stvari prelazimo olako.....
Ali nema veze... sve dok ne počnemo cijeniti svoj novac, svoje vrijeme i svoju djecu..... nema od nas ništa......
Ali haj neću sad da spominjem sve druge i ostale troškove života u BiH... i to ne pikamo.... jer imamo mi svega na bacanje... pa preko nekih stvari prelazimo olako.....
Ali nema veze... sve dok ne počnemo cijeniti svoj novac, svoje vrijeme i svoju djecu..... nema od nas ništa......
- uvjek dobar gost
Problem jeste i taj... no ta nezainteresovanost za sopstvenu budućnost mene lično fascinira... ta nemogućnost gledanja unaprijed stoji... čak što više... to donekle i razumijem... ali pasivnost i hodanje linijom manjeg otpora.... to više ne razumijem...
Pa recimo čitava jedna "scena" novih muzičara porijeklom iz BiH već godinama pjeva mladoj populaciji o mnošvu problema i istina oko njih...., a ovi ništa...
U stvari svi se ponašamo kao da se oko nas ne otkopavaju masovne grobnice...kao da terorizam nije oko nas svuda, kao da se povratnici ne napadaju i kao da nisu predmetom podkusurivanja... kao da se naši vjerski i ostali službenici ne debljaju dok se igraju ljudskim sudbinama...., ali mi smo kao cool... to se ne zbiva oko nas.... kao proći će samo od sebe...
Sistem se nije sam pokvario i nema šanse da sam od sebe popravi......
Pa recimo čitava jedna "scena" novih muzičara porijeklom iz BiH već godinama pjeva mladoj populaciji o mnošvu problema i istina oko njih...., a ovi ništa...
U stvari svi se ponašamo kao da se oko nas ne otkopavaju masovne grobnice...kao da terorizam nije oko nas svuda, kao da se povratnici ne napadaju i kao da nisu predmetom podkusurivanja... kao da se naši vjerski i ostali službenici ne debljaju dok se igraju ljudskim sudbinama...., ali mi smo kao cool... to se ne zbiva oko nas.... kao proći će samo od sebe...
Sistem se nije sam pokvario i nema šanse da sam od sebe popravi......
-
zlatan01
Svakog dana dižeš ustanak
Negdje oko pola dva
Glava ti sva natekla
Od sinoćnjeg derneka
Imas PC i diplomu
Al' od toga korist slaba
Da započneš neki biznis
Čekaš da ti umre baba
Al' noću ti dodju u san
Karl Marx i Sandokan
I ljuto kažu :"Diž' se oko!"
Otpor stoko, otpor, stoko!
Razmisli još jednom, udahni duboko
Otpor, stoko, otpor stoko!
Gledaš skupe autiće
I ružne face u njima
Stari ti se Yugo raspo
Kao bivša država
Šta si sve mašto
I šta si sve snivo
Sad čekaš da ti netko
Plati pivo
Naveče si naviješ
Ploče stare
Nikad ne'š napisat
Svoje memoare
Al' noću ti dođu u san
Karl Marx i Sandokan
Otpor, stoko, otpor, stoko!
Razmisli još jednom, udahni duboko!
(Autorska prava: Zabranjeno pusenje)
Negdje oko pola dva
Glava ti sva natekla
Od sinoćnjeg derneka
Imas PC i diplomu
Al' od toga korist slaba
Da započneš neki biznis
Čekaš da ti umre baba
Al' noću ti dodju u san
Karl Marx i Sandokan
Otpor stoko, otpor, stoko!
Razmisli još jednom, udahni duboko
Otpor, stoko, otpor stoko!
Gledaš skupe autiće
I ružne face u njima
Stari ti se Yugo raspo
Kao bivša država
Šta si sve mašto
I šta si sve snivo
Sad čekaš da ti netko
Plati pivo
Naveče si naviješ
Ploče stare
Nikad ne'š napisat
Svoje memoare
Al' noću ti dođu u san
Karl Marx i Sandokan
Razmisli još jednom, udahni duboko!
(Autorska prava: Zabranjeno pusenje)
- uvjek dobar gost
.................. Prvo pitanje... za koga il za šta........
--------- drugo pitanje ko ili što................
::::::::::::. treće pitanje čemu ------------
zadnje pitanje je do kad praviti kompromise sa recidivima i oblicima fašizma.....????
Ali to se nas ionako ne tiče mi smo ovdje samo u prolazu.....
--------- drugo pitanje ko ili što................
::::::::::::. treće pitanje čemu ------------
zadnje pitanje je do kad praviti kompromise sa recidivima i oblicima fašizma.....????
Ali to se nas ionako ne tiče mi smo ovdje samo u prolazu.....
- uvjek dobar gost
Dali ste se ikad istinski pomislili.. izračunali... ma zapitali se kolike su oni u stvari pare pokrali i kolike su pare u igri...
Zamislite sad.... cifre od elektroprivreda, telekoma, merhameta i caritasa.... novac od donacija, novac od donatorskih konferencija, ratni plijen, novac ratnih profitera-zločinaca.... jel dosta... nije još... novac koji fali svake godine u budžetima... novac koji mi odvajamo od plata... novac koji nam naplaćuju u vidu kazni... novac za ceste... novac... novac....
Ja mislim da sad dovoljno je... to su novci koji me nogu stati ni u naš stan, koji mi u životu zaraditi nećemo nikad... ma tolike nule mi ni zamisliti ne možemo...
Sad na temu... oni prijete svima koji misle različito, ko zna sve o njima... sklanjaju ih...
Svi su ani koalicija i jedna mafijaška administracija....
DOLE LOPOVI.....
Zamislite sad.... cifre od elektroprivreda, telekoma, merhameta i caritasa.... novac od donacija, novac od donatorskih konferencija, ratni plijen, novac ratnih profitera-zločinaca.... jel dosta... nije još... novac koji fali svake godine u budžetima... novac koji mi odvajamo od plata... novac koji nam naplaćuju u vidu kazni... novac za ceste... novac... novac....
Ja mislim da sad dovoljno je... to su novci koji me nogu stati ni u naš stan, koji mi u životu zaraditi nećemo nikad... ma tolike nule mi ni zamisliti ne možemo...
Sad na temu... oni prijete svima koji misle različito, ko zna sve o njima... sklanjaju ih...
Svi su ani koalicija i jedna mafijaška administracija....
DOLE LOPOVI.....
- uvjek dobar gost
No ništa od toga mi se samo glođemo, samo valjamo šuplju.... dok se mafija igra sa našim sudbinama, sa sudbinama djece koja se još ni rodila nisu..... ali ne mi smo toliko banalni da to jednostavno ne želimo priznati.... svaka nam čast.... sve je do nas i pitanje je vremena... koliko još treba da prođe da bi mi skontali... i prestali valjati šuplju... i krenuti sa konkretnim akcijama kako bi sami sebi popravili život... jer on je zaista jedan.... mislim na život....
P:S
Primjen notara je najočigledniji primjer mafije... i oduzimanja para od naroda.......
Državna administracija = Mafija....
MI = Građani = Miševi......
P:S
Primjen notara je najočigledniji primjer mafije... i oduzimanja para od naroda.......
Državna administracija = Mafija....
MI = Građani = Miševi......
- uvjek dobar gost
.... Kad je na naš račun niko nije pametan... kad je šupljak svi zjalamo... ima li naša šuplja uopšte smisla ima li kraja istoj... šta želimo reći uopšte i zašto... šta očekujemo da se promijeni ....
Ili samo vršimo mentalnu higijenu, sve oko nas ostaje isto, a mi smo fol mudriji i pametniji.....
P.S
Pređimo sa riječi na djela... osnujmo ako treba Bosansko-Hercegovačku ETU.... imajmo svoj stav i zastupajmo ga... ali samo nemojmo biti više ovoliki MIŠEVI.............
Ili samo vršimo mentalnu higijenu, sve oko nas ostaje isto, a mi smo fol mudriji i pametniji.....
P.S
Pređimo sa riječi na djela... osnujmo ako treba Bosansko-Hercegovačku ETU.... imajmo svoj stav i zastupajmo ga... ali samo nemojmo biti više ovoliki MIŠEVI.............
- uvjek dobar gost
Šta treba da se desi da bi mi zaista skontali, da nas ubiju još ovoliko, da nas otjeraju još ovoliko, da se ubije demobilisanih boraca još ovoliko, da pokradu još ovoliko para, da još ovoliko ne rade ama baš ništa, da nam još ovoliko zemlje rasprodaju, da rastave još ovoliko fabrika, zaprljaju još ovoliko rijeka, posjeku još šume, da nas 1000 000 bude nepismenih, da da da da da ...????
Šta da se desi pa da mi skontamo da nas jaransko-vjerska-mafijaška državna administracija i svi kvazi zaštitnici navodnih naših interesa kradu, raspamećuju i da se oni sami neće promijeniti... već da im mi moramo dati podstreka za metamorfozu u pozitivnom smislu....
Šta i kad?
Šta da se desi pa da mi skontamo da nas jaransko-vjerska-mafijaška državna administracija i svi kvazi zaštitnici navodnih naših interesa kradu, raspamećuju i da se oni sami neće promijeniti... već da im mi moramo dati podstreka za metamorfozu u pozitivnom smislu....
Šta i kad?
- uvjek dobar gost
Od danas su nam lopovi na vlasti nametnuli roming... po odluci regulatorne agencije za telekomunikacije... vraća se roming u naše krajeve... zafalilo lopovima para..,a i do sad su usluge telekom lopova(političkih operatera) bile prilično nepovoljne za nas građane (ako nas još ima).... ali nema veze mi ionako plaćamo malo skuplje jel su nam impulsi obojeni nacionalnim bojama.... kao i struja uostalom.....
-
_BosanaC
Kakav crni roming?uvjek dobar gost wrote:Od danas su nam lopovi na vlasti nametnuli roming... po odluci regulatorne agencije za telekomunikacije... vraća se roming u naše krajeve... zafalilo lopovima para..,a i do sad su usluge telekom lopova(političkih operatera) bile prilično nepovoljne za nas građane (ako nas još ima).... ali nema veze mi ionako plaćamo malo skuplje jel su nam impulsi obojeni nacionalnim bojama.... kao i struja uostalom.....
-
mostarac
11.06.2007 @ 11:59:56
RAK uvodi plaćanje nacionalnog ''roaminga'' između BH Telecoma, ERONET-a i Telekoma Srpske
Na temelju ocjene ostvarenog razvoja GSM mreža u pogledu obima pokrivenosti i kvaliteta usluga, te interesa pretplatnika da im se omogući komunikacija u svakomu dijelu BiH, kao i interesa samih operatera da ...
... za usluge koje pružaju za druge operatere budu ekonomski kompenzirani, Regulacijska agencija za komunikacija ( RAK) je donijela Odluku o načinu pružanja usluga mobilne telefonije između GSM operatera u BiH.
Kako ističu iz RAK-a korisnici usluga mobilne telefonije mogu sada da koriste usluge svog operatera gotovo na cijelom području BiH.
Međutim, spomenutom odlukom je predviđeno da u slučajevima kada mreža vlastitog operatora nije dovoljnog kvaliteta da pruži uslugu, korisnici mogu koristiti mrežu drugog operatora uz plaćanje te usluge po posebnoj cijeni.
Svaki operater mobilne telefonije u BiH dužan je omogućiti pretplatnicima nekog drugog operatera iz BiH da uz odgovarajuću naknadu koriste usluge mobilne telefonije putem njegove mreže, kako u odlaznom tako i u dolaznom prometu.
Odluka se odnosi na post-paid i pre-paid pretplatnike kod upotrebe javne govorne usluge, kao i na usluge slanja i primanja kratkih poruka (SMS).
U cilju poticanja daljeg razvoja mobilnih mreža i kvaliteta pruženih usluga Agencija je također donijela i Odluku o mjerenju kvaliteta GSM usluga, kojom su propisani elementi kvaliteta, te dinamika i metodologija njihovog mjerenja. Na taj način će se osigurati stalno posvećenje kvaliteta sadašnjih i omogućavanje uvođenja novih usluga u mobilnoj telefoniji. Ova će se usluga naplaćivati od 1. kolovoza ove godine.
Zoran Bakula, član Uprave i izvršni direktor za pokretnu mrežu HT d.o.o. Mostar, u izjavi za Bljesak.info je kazao kako su upoznati s ovom Odlukom RAK-a i da sukladno njoj pripremaju cjenik roaming usluga i na vrijeme će obavijestiti javnost o visini cijena.
Prema njegovim riječima i do sada je postojao nacionalni roaming u BiH između tri telekom operatora ali se ta usluga nije naplaćivala. Znači, nacionalni roaming ostaje, ali je sada na komercijalnoj osnovi.
(Bljesak.info)
RAK uvodi plaćanje nacionalnog ''roaminga'' između BH Telecoma, ERONET-a i Telekoma Srpske
Na temelju ocjene ostvarenog razvoja GSM mreža u pogledu obima pokrivenosti i kvaliteta usluga, te interesa pretplatnika da im se omogući komunikacija u svakomu dijelu BiH, kao i interesa samih operatera da ...
... za usluge koje pružaju za druge operatere budu ekonomski kompenzirani, Regulacijska agencija za komunikacija ( RAK) je donijela Odluku o načinu pružanja usluga mobilne telefonije između GSM operatera u BiH.
Kako ističu iz RAK-a korisnici usluga mobilne telefonije mogu sada da koriste usluge svog operatera gotovo na cijelom području BiH.
Međutim, spomenutom odlukom je predviđeno da u slučajevima kada mreža vlastitog operatora nije dovoljnog kvaliteta da pruži uslugu, korisnici mogu koristiti mrežu drugog operatora uz plaćanje te usluge po posebnoj cijeni.
Svaki operater mobilne telefonije u BiH dužan je omogućiti pretplatnicima nekog drugog operatera iz BiH da uz odgovarajuću naknadu koriste usluge mobilne telefonije putem njegove mreže, kako u odlaznom tako i u dolaznom prometu.
Odluka se odnosi na post-paid i pre-paid pretplatnike kod upotrebe javne govorne usluge, kao i na usluge slanja i primanja kratkih poruka (SMS).
U cilju poticanja daljeg razvoja mobilnih mreža i kvaliteta pruženih usluga Agencija je također donijela i Odluku o mjerenju kvaliteta GSM usluga, kojom su propisani elementi kvaliteta, te dinamika i metodologija njihovog mjerenja. Na taj način će se osigurati stalno posvećenje kvaliteta sadašnjih i omogućavanje uvođenja novih usluga u mobilnoj telefoniji. Ova će se usluga naplaćivati od 1. kolovoza ove godine.
Zoran Bakula, član Uprave i izvršni direktor za pokretnu mrežu HT d.o.o. Mostar, u izjavi za Bljesak.info je kazao kako su upoznati s ovom Odlukom RAK-a i da sukladno njoj pripremaju cjenik roaming usluga i na vrijeme će obavijestiti javnost o visini cijena.
Prema njegovim riječima i do sada je postojao nacionalni roaming u BiH između tri telekom operatora ali se ta usluga nije naplaćivala. Znači, nacionalni roaming ostaje, ali je sada na komercijalnoj osnovi.
(Bljesak.info)