zasto papci pate za sarajevom????

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
reaktor

#1 zasto papci pate za sarajevom????

Post by reaktor »

nikako ne mogu da shvatim ovo silno fekaliranje o sarajevu, sarajlijama, dosljma, sandzaklijama,... pa onda obavezno "idite kuci, ocistite nam grad..."... ciji grad, covjece?
zasto tolika frustracija? zasto papci pate za necim o cemu nemaju pojma?
ne moze papak da se uklopi, nikako ne moze, pa mu krivi drugi, drugaciji... ne moze jadan da nadje sebi drusto, pa se zali kako u gradu nema pravih sarajlija, jer da ima, on bi imao hejbet raje, a ovako, sam i neshvacen u svojim trabunjanjima.
ali, kako papku objasniti da je papak, kako mu reci da se raja sa papcima nikada i nije druzila, i da je za papka koji nije zelio prihvatiti cinjenicu da je papak, sarajevo uvijek bilo pust grad.
kako mu reci da nadje sebi srodnu raju, pa boze moj ako nisu po njegovu ukusu, ascare nije ni on po ukusu raje, ha ga u drustvo nece...
eto tako nekako, jer volim ja ovaj grad, i poznajem ga dobro, i znam divnih sandzaklija sarajlija, i znam papcina sa pradjedovskim mazarjima podno trebevica...
a to sto se jado rodio u gradu, i to mu je jedina veza sa gradom i gradskim i jeste jedan od sigurnih pokazatelja papanluka, jer sarajlija je mio gdje god rodjen bio...
Tisina

#2 Re: zasto papci pate za sarajevom????

Post by Tisina »

reaktor wrote:nikako ne mogu da shvatim ovo silno fekaliranje o sarajevu, sarajlijama, dosljma, sandzaklijama,... pa onda obavezno "idite kuci, ocistite nam grad..."... ciji grad, covjece?
zasto tolika frustracija? zasto papci pate za necim o cemu nemaju pojma?
ne moze papak da se uklopi, nikako ne moze, pa mu krivi drugi, drugaciji... ne moze jadan da nadje sebi drusto, pa se zali kako u gradu nema pravih sarajlija, jer da ima, on bi imao hejbet raje, a ovako, sam i neshvacen u svojim trabunjanjima.
ali, kako papku objasniti da je papak, kako mu reci da se raja sa papcima nikada i nije druzila, i da je za papka koji nije zelio prihvatiti cinjenicu da je papak, sarajevo uvijek bilo pust grad.
kako mu reci da nadje sebi srodnu raju, pa boze moj ako nisu po njegovu ukusu, ascare nije ni on po ukusu raje, ha ga u drustvo nece...
eto tako nekako, jer volim ja ovaj grad, i poznajem ga dobro, i znam divnih sandzaklija sarajlija, i znam papcina sa pradjedovskim mazarjima podno trebevica...
a to sto se jado rodio u gradu, i to mu je jedina veza sa gradom i gradskim i jeste jedan od sigurnih pokazatelja papanluka, jer sarajlija je mio gdje god rodjen bio...

:D :D :D :D
DonDavudes

Post by DonDavudes »

da nebi nepotrebo trabunjo samo kazem: RESPECT
tritacke

Post by tritacke »

:roll:
Zasto mislis da uopste mozes da mu objasnis? I zasto bi mu objasnjavao!
Iskreno, ima nesto u tom papanluku i fakat rodjeni Sarajlija nije gradjanin po difoltu...
Ne verujem da ne razume, naprotiv. On je svoje licne, licemerne bede toliko svestan da i nema sta drugo da radi nego da pljuje po ljudima koje ne poznaje i koje potcenjuje na osnovu mesta rodjenja ili nekog manje relevantnog podatka!

Inace, s druge strane, mozda je taj neko ko te isprovocirao da napises ovaj post samo iznerviran koliko ljudi, koji su dosli u taj grad nisu primili od njega nista, nego svoj primitivizam poturaju kao mnogo bitniji, jednu vrstu lifestyle -a pravdajuci ga ratom iza sebe!
inat

Post by inat »

ko je ugasio svetlo, bre
tritacke

Post by tritacke »

:)
Inat imas lep nick, pravi bosanski! Nesto hteo reci????
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

:zzzz: :zzzz: :zzzz:
weasel

Post by weasel »

inat wrote:ko je ugasio svetlo, bre
Ima jos svetla more,

kada otvoris frizider :oops: ...

Ali ladno bre ladno... :-? :sad: :D
live

Post by live »

ma vise od pola sarajeva su papci bili oni rodene sarajlije ili dosle