hakeri???
Moderator: Benq
-
suzana20
#1 hakeri???
da li mi neko moze pomoci?Kako znati da vam je neko provalio u racunar i da pregleda vase podatke,ima li iko ko se razumije u to?
hvala
hvala
-
Sarafcina
jel se pika u prepoznavanje... novi folder u my documents "jarane, racunar ti je supalj ko svicarski sir"_BosanaC wrote:To ko nauci otkrivati i na prvu prepoznavati, a jos ako nauci stititi se od toga - taj zaradjuje praaaaaaaaaavo puno para![]()
jel to white ili black hat
-
_BosanaC
Sarafcina wrote:jel se pika u prepoznavanje... novi folder u my documents "jarane, racunar ti je supalj ko svicarski sir"_BosanaC wrote:To ko nauci otkrivati i na prvu prepoznavati, a jos ako nauci stititi se od toga - taj zaradjuje praaaaaaaaaavo puno para![]()
jel to white ili black hat
-
forUMASH
....kad ti tako kazes.....Kid_A wrote:Ma sve to stoji sa raznim trojancima ...forUMASH wrote:....ako nadzes "NetCat.exe" na svom kompjuteru....
Ali da mi neko pridje remotely(putem interneta) , kao sa dameware, a da ja toga nisam svjestan, ma daj
-
Sarafcina
Kid_A wrote:Ma sve to stoji sa raznim trojancima ...forUMASH wrote:....ako nadzes "NetCat.exe" na svom kompjuteru....
Ali da mi neko pridje remotely(putem interneta) , kao sa dameware, a da ja toga nisam svjestan, ma daj
ako mene pitas ... sa windoze ... to ti je kao da zensko u minicu hoda po ulici i smatra da su gace dovoljne da ... sve bude OK
sve zavisi od gaca
-
_BosanaC
Sarafcina wrote:Kid_A wrote:Ma sve to stoji sa raznim trojancima ...forUMASH wrote:....ako nadzes "NetCat.exe" na svom kompjuteru....
ako mene pitas ... sa windoze ... to ti je kao da zensko u minicu hoda po ulici i smatra da su gace dovoljne da ... sve bude OK
sve zavisi od gaca....
-
Kid_A
Ma racunam na to da niko ne hoda gologuz po internetuSarafcina wrote:Kid_A wrote:Ma sve to stoji sa raznim trojancima ...forUMASH wrote:....ako nadzes "NetCat.exe" na svom kompjuteru....
sve zavisi od gaca....
- pike
Ako mu je stalo da udje uce pa taman se na glavu nasadio.Kid_A wrote:Ima tu dosta preuvelichavanja glede hakerisanja...
Haj da ga vidim ko che mi unichi u moj PC:)
Sve se moze hakovati i to vrlo brzo.
Korporacije ulazu milijone dolara i provedu godine za razvijanje zastitnih sistema za zastitiu protiv hakovanja i na kraju se to za cas hakuje.
Primjer BluRay HDDVD Xbox360, PS3, Windows svi naprojani su bili hakovani u roku sedam to deset dana.
-
dugacki
Ulaziti u kompjutere je prevazidjeno.Posao prikupljanja podataka rade ''mali hajvani'' koju se pokupe na msn-u i drugim peer-to-peer vezama (LimeWire...) A ako se bas bojis hacker-a, a ti onda instaliraj ZoneAlarm pa ces u log-u naci ko je pokusao da te posjeti ili vec posjetio.
-
_BosanaC
Osim ako strucnjak ne zna pogledati sta se krije iza tog proxyjaŠandor wrote:Ispravite me ako griješim. Stručnjak ne može provalit u moj komp ako umjesto IP address vidi samo proxy? Ili griješim?
Poznato mi je da istinski stručnjaci mogu ući kad imaju IP u 99% slučajeva.
-
Sarafcina
_BosanaC wrote:Osim ako strucnjak ne zna pogledati sta se krije iza tog proxyja©andor wrote:Ispravite me ako grije¹im. Struènjak ne mo¾e provalit u moj komp ako umjesto IP address vidi samo proxy? Ili grije¹im?
Poznato mi je da istinski struènjaci mogu uæi kad imaju IP u 99% sluèajeva.
iliti ... kurton nikada ne puca
-
_BosanaC
Tako nekakoSarafcina wrote:_BosanaC wrote:Osim ako strucnjak ne zna pogledati sta se krije iza tog proxyjaŠandor wrote:Ispravite me ako griješim. Stručnjak ne može provalit u moj komp ako umjesto IP address vidi samo proxy? Ili griješim?
Poznato mi je da istinski stručnjaci mogu ući kad imaju IP u 99% slučajeva.
iliti ... kurton nikada ne puca... a ako uporabis kineske....
- Bl_ManiaC
Smjesni postovi!!!
Moze uci na comp,,nemoze uci!!!
Naravno da moze,WINDOWS su jako sigurni OS..nema dalje
ALI ako hoces da budes sigurna install sebi jak ANTIVIRUS(NOD32) i FIREWALL(KERIO) i PREVK1,tesko da ti onda mogu uci na comp,JEDINO da si zapela za oko nekom EX.HAKERU.Ali kao sto se kaze racunar je najsigurnij kad je ISKLJUCEN
.
Moze uci na comp,,nemoze uci!!!
Naravno da moze,WINDOWS su jako sigurni OS..nema dalje
ALI ako hoces da budes sigurna install sebi jak ANTIVIRUS(NOD32) i FIREWALL(KERIO) i PREVK1,tesko da ti onda mogu uci na comp,JEDINO da si zapela za oko nekom EX.HAKERU.Ali kao sto se kaze racunar je najsigurnij kad je ISKLJUCEN