prikljucak za internet

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

iceman ze

#1 prikljucak za internet

Post by iceman ze »

Nisam znao gdje da se pozalim, pa reko da sa vama ovu tugu podijelim....naime prije 3 mjsece sam kupio racunar, i zelio se prikopcati na net preko Bihnet-a, i sve je bilo OK.....poslije mjesec dana dobijem pismo od njih izvinjenja, kako nemaju materijala da mi to zavrse, jucer me opet telefonom zovu, da me pitaju imam li telefonsku liniju.....ja sam istu prije 6 mjeseci privremeno iskljucio, ali postoji infrastuktura.......da bih danas nezvanicno saznao, da mi uopste nece ni prikopcati, jer nemam tu aktivnu liniju, te od mene traze da je ponovo aktiviram....mada im netreba, nego hoce da me i dalje gule..........

Sta da radim, imam opciju da uzmem kablovski preko Logosofta.....imam jednu liniju vec u drugoj sobi.....ali eto ja navalio hocu adsl 2 megabitna brzina i sl......milu im majku....... :shock:
malizeleni

Post by malizeleni »

Sta fali kablovskom pristupu. Iz iskustva, ono, kablovskim provajderima je daleko lakse povecati kapacitet mreze :)
LordRaven

Post by LordRaven »

Kad sam se ja priključivao nije bila potrebna aktivna linija al eto valjda im zafalilo para!!! :x
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

Post by suad-sarajevo »

Ma Logosoft, zakon, vjeruj mi. Ja imam paket BIP SSG Calipso, 7 GB ukupan limit i extra sam zadovoljan... Ma kakav BiHnet, smradovi, i ja sam htio ADSL u privatnoj kući i poslali su mi odbijenicu jer nemaju potrebne opreme!!! Zato pravac Logosoft i nećeš se razočarati!!!
https://www.lol.ba/isp/InternetPristup.aspx
ek

Post by ek »

Bolje epn, jer logosoft naplačuje upload, a epn ne.
http://www.europronet.ba/iu/privatni/cable/index.php
Comrad

Post by Comrad »

Ma GlobalNet zakon :D
Neelix

Post by Neelix »

kakav ba kablovski, kakve trice :lol: prosurfaj malo po ovom podforumu, ima hrpa tema sa slicnim diskusijama....

eh sad je drugo sto smotane glaveshine u telecomu nemaju opreme vec pola godine. ne znam kace je nabavit, al ako ti se da cekat - vjeruj isplati se. adsl i kablovski su neuporedivi.
iceman ze

Post by iceman ze »

prikljucen kablovski, nije vise stvar kvaliteta i mogucnosti adsla, nego stvar principa sto sa papcima iz Bihneta ne zelim da vise imam posla, jedva cekam da me opet nazovu...... :-)
Sarayman

Post by Sarayman »

ek wrote:Bolje epn, jer logosoft naplačuje upload, a epn ne.
http://www.europronet.ba/iu/privatni/cable/index.php
Slazem se u vezi ovoga. I sam razmisljam ukinuti Logosoft i preci na Europronet. Nego, zanima me pokoje svjeze iskustvo s njima. Kakvi su sada?
Zahvaljujem.
Sarayman

Post by Sarayman »

invizigot323 wrote:
Slazem se u vezi ovoga. I sam razmisljam ukinuti Logosoft i preci na Europronet. Nego, zanima me pokoje svjeze iskustvo s njima. Kakvi su sada?
Zahvaljujem.

losi
[/quote]
Mislis da su losiji od Logosofta? Tesko. Mislim da su svi tu negdje, s tim sto treba prednost dati onima koji ne naplacuju upload saobracaj.

P.S. Kako si uspio citirati samog sebe, a kopirati mene? :-D
Sir Charles

Post by Sir Charles »

Koristim EPN Fun paket 1024/256 i do sada nisam imao nikakvih problema osim u januaru kada mi je nekih desetak dana pucala veza i dolazilo do zagusenja, ali nakon sto sam ih nazvao, sve je rijeseno.
AdrianMole

Post by AdrianMole »

EPN je daleko od idealnog,ali je svakako bolji od Logosofta.Ne naplaćuju upload i imaju free zonu.Stabilnost je dakako lošija od ADSL-a,ali na novou drugih provajdera.Iskreno rečeno,Logosoft je od nekad ugledne tvrtke danas postao ISP za najmanje zahtjevne korisnike.U sarajevskom žargonu rečeno: šupački :)
Sarayman

Post by Sarayman »

E pa zato odaberes srednji paket usluga "Cable Fun" sa 6 Gb downloada i daleko vecom brzinom. Logosoft nudi 7.2 Gb ali naplacuju upload i jos im je pretplata skuplja za 60 feninga.. I zato treba preci na EPN.
Ja prikupljam potrebne informacije (pisao sam im email) i odluku donosim danas.
A sto se tice "kvalitete" Logosofta, nemoj da si u zabludi. I kod njih puca veza redovno, vec sam se i navikao pa mi vise nije problem. Zao mi je samo sto ih koristim 2 i po' godine i slabo sta su ucinili da im ostanem vjeran. Kako ne kontaju?
bc_chupo

Post by bc_chupo »

jednostavno aktiviraj tu liniju lakse je :D:D
xon_sa

Post by xon_sa »

Sarayman wrote:E pa zato odaberes srednji paket usluga "Cable Fun" sa 6 Gb downloada i daleko vecom brzinom. Logosoft nudi 7.2 Gb ali naplacuju upload i jos im je pretplata skuplja za 60 feninga.. I zato treba preci na EPN.
Ja prikupljam potrebne informacije (pisao sam im email) i odluku donosim danas.
A sto se tice "kvalitete" Logosofta, nemoj da si u zabludi. I kod njih puca veza redovno, vec sam se i navikao pa mi vise nije problem. Zao mi je samo sto ih koristim 2 i po' godine i slabo sta su ucinili da im ostanem vjeran. Kako ne kontaju?
Ja sam na lolu, ali stvarno nemam bas nikakvih problema sa konekcijom, radi konekcija 24/7. Jedino me nervira sto vec godinama nema nikakvih unaprijedjenja niti u pogledu usluge niti u pogledu snizavanja cijena.
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

AdrianMole wrote:EPN je daleko od idealnog,ali je svakako bolji od Logosofta.Ne naplaćuju upload i imaju free zonu.Stabilnost je dakako lošija od ADSL-a,ali na novou drugih provajdera.Iskreno rečeno,Logosoft je od nekad ugledne tvrtke danas postao ISP za najmanje zahtjevne korisnike.U sarajevskom žargonu rečeno: šupački :)
Ja sam na HS-u ali sam se odavno htio prebaciti na EPN zbog ovdje spomenutog, no nisam bio u zoni pokrivenosti, imate li link gdje se to moze provjeriti?

Na HS-u ja sam jedan mjesec uzeo onaj najskuplji paket (inace sam na srednjem) i brzina - ista :roll: čak nekad haman i gora... da li je isto i kod EPN-a buduci da su partneri sa istom infrastrukturom?
Sir Charles

Post by Sir Charles »

bc_chupo wrote:jednostavno aktiviraj tu liniju lakse je :D:D
...i placas 12 KM, a slusalicu nisi ni podigao. Za tih 12 KM moze uzeti neki jaci paket na kablu
stripiii

Post by stripiii »

Abu FEED el-Castro wrote: Ja sam na HS-u ali sam se odavno htio prebaciti na EPN zbog ovdje spomenutog, no nisam bio u zoni pokrivenosti, imate li link gdje se to moze provjeriti?

Na HS-u ja sam jedan mjesec uzeo onaj najskuplji paket (inace sam na srednjem) i brzina - ista :roll: čak nekad haman i gora... da li je isto i kod EPN-a buduci da su partneri sa istom infrastrukturom?
http://www.europronet.ba/iu/privatni/ca ... e-zona.php
Sarayman

Post by Sarayman »

xon_sa wrote: Ja sam na lolu, ali stvarno nemam bas nikakvih problema sa konekcijom, radi konekcija 24/7. Jedino me nervira sto vec godinama nema nikakvih unaprijedjenja niti u pogledu usluge niti u pogledu snizavanja cijena.
Ima pucanja veze svakodnevno, mozda nisi tako cesto online. Ne zamjeram im to, i vjerujem da EPN nista nije bolji po istom pitanju, i na kraju krajeva navikao sam na kratkotrajne prekide (a nekad ima i duzih!), tako da mi nije vise frka oko toga, fakat! Glavna zamjerka je fokusirana na "ciganiju" oko naplate uploada, te nepostojanje svijesti da ih konkurencija moze bukvalno poderati (i hoce, vjerujem!). A i ovo sto ti pises ima smisla..
xon_sa

Post by xon_sa »

Ma online nonstop, provjerim ponekad u logovima na routeru i zadnjih cca. godinu nisam primjetio nijedno pucanje veze. E sad, to pucanje veze na kablovskom je uglavnom uzrokovano slabim signalom, tj. kablovski operater ti ne postavi odgovarajuci pojacivac signala. Meni je tako bivalo u pocetku, ali sam dosadjivao stalno i onda su mi dosli iz HS-a i postavili bolji pojacivac i sad radi kao sat.

Znaci u 99% slucajeva to pucanje nema veze sa Logosoftom vec je to do kablovske infrastrukture. Najbolje se raspitati ako neko u zgradi ili u blizini ima kablovsku konekciju. Ako komsije kazu da im je konekcija ok, ne vidim razloga zasto bi trebalo bjezati od kablovskog interneta. Kazem opet, meni radi savrseno i apsolutno ne vidim potrebu da prelazim na skuplji i manji paket na ADSL.
ek

Post by ek »

Evo ja sam na Otoci ako koga interesuje i mogu ti reći da mi konekcija ne puca na EPN a kablovski operater je ELOB.
Međutim sa dosta toga se gore slažem tj. da apsolutno nijedan kablovski ISP u Sarajevu ne ide naprijed već u nekim slučajevima i nazaduje. A lično smatram da je to zbog toga što jednostavno nemaju konkurenciju. I mislim da se ništa neće promjeniti dok se ne privatizuje BHTelecom jer on diktira cijenu. A onaj mamlaz Katica neki dan reće da ljudima u BiH nije ni potreban ADSL jer sve svoje potrebe mogu zadovoljiti sa dial-up konekcijom. Kad sam čuo nisam mogao vjerovati. Vjerovatno zato što se njima to najviše isplati em nema velikog ulaganja em je sporo pa ljudi više vremena provedu na internetu a oni usput naplate i telefonske impulse.
A od trenutnih provajdera u Sarajevu po mom mišljenju najbolji je EPN ( ne naplačuje upload, ima dobru free zonu, i za one koji vole puno downlodovati dobar je ovaj paket od 16 giga ali nažalost sa slabom brzinom 256/128 )
Phia

Post by Phia »

Meni su prije 15-tak dana priključili kablovsku tv i internet ovi iz HS-a.Ustvari je tek sad nedavno i postavljena infrastruktura ovdje gdje sam ja na Kobiljoj G.O ADSL-u mogu samo sanjati jer kao što ovdje svi kažu boli njih briga za proširenje usluga.Kažu ne mogu još da to 'nešto' ugrade u poštu :lol:
E sad pošto mi je ovaj hs stvarno kritičan što se tiče ponude (plaćam upload :shock: ) mada se ne mogu požaliti na pucanje konekcije i na brzinu (sad imam onaj paket s najmanjom brzinom od 5 G) ja sam odlučila da se prebacim na EPN.E sad me zanima da li to pucanje veze ima nešto zajedničko sa infrastrukturom ili je to do operatera?Ili možda do broja korisnika tj opterećenja mreže?Pošto ja nisam imala problema dosad s tim hoću li imati ako se prebacim na EPN?I zanima me kakva im je podrška.Ovi iz HS-a su stvarno prema meni bili ok i uvijek odgovore kad imam neka pitanja.Dok mi ovi iz EPN nisu našli vremena ni da mi odgovore na pitanje koje sam im poslala mailom a kad sam se prijavila juče poslali mi samo automatski odgovor da dođem u unitic.Što li sam onda pisala one podatke ako moram opet na istu proceduru i da nešto popunjavam?Eto mislila sam uzeti onaj paket FUN ali nešto se mislim je li možfda ipak bolje onaj PERSONAL?Jer meni je ova brzina 256/128 solidna i nemam neku potrebu za većom ali zato mnogo downloadujem.Hoće li mi taj paket FUN zaista imati naznačenu brzinuili je to samo varka?Eto ako ima ko kakva sugestije nek javi! :)
stripiii

Post by stripiii »

Do sada nisam imao ima problema sa konekcijom EPN,sve je sljakalo za 10-ku.Jedino sto im zamjeram je kad su smanjili fer upotrebu :roll:

@Phia juce sam im ja poslao mail za promjenu paketa (cable extreme) i jutros su mi odgovorili posto je juce nedelja bila :D tako da sam uvijek dobijao odgovor u najkracem roku...Vidjet cemo samo do kada ce takvi biti :D
Phia

Post by Phia »

stripiii wrote:Do sada nisam imao ima problema sa konekcijom EPN,sve je sljakalo za 10-ku.Jedino sto im zamjeram je kad su smanjili fer upotrebu :roll:

@Phia juce sam im ja poslao mail za promjenu paketa (cable extreme) i jutros su mi odgovorili posto je juce nedelja bila :D tako da sam uvijek dobijao odgovor u najkracem roku...Vidjet cemo samo do kada ce takvi biti :D
A evo vidim ipak su poslali neki mail i meni danas. :)
Zanima me, kad ja sad tamo odem da potpišem taj ugovor hoće li oni meni odmah uključiti internet nakon što platim?Jer bilo bi glupo da odem sutra tamo i platim pa mi se računa kao ovaj mjesec.Nema šansi da potrošim 6 G za 3 dana :-) Ili je bolje da odem prvog?
stripiii

Post by stripiii »

Phia wrote: A evo vidim ipak su poslali neki mail i meni danas. :)
Zanima me, kad ja sad tamo odem da potpišem taj ugovor hoće li oni meni odmah uključiti internet nakon što platim?Jer bilo bi glupo da odem sutra tamo i platim pa mi se računa kao ovaj mjesec.Nema šansi da potrošim 6 G za 3 dana :-) Ili je bolje da odem prvog?
Ne moras uopste ici samo ih nazoves i kazes im sta hoces,a obracun ti je od 01-01 s tim ako ti prikljuce npr. 20-tog u mjesecu placas uz sledeci racun i tih 10-tak dana proslog mjeseca i onda ti ide normalno mjesec za mjesec.
Post Reply