Mogu li se vaditi da mi ugrozavaju osnovne ljudske slobode,bla,bla.Sta ako mi smeta sunce,pa mi ta tamna stakla apsorbuju svjetlost???
Jel imao neko slicnih iskustava?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
po novom zaonu o sigurnosti saobracaja, zatamnjena stakla su zabranjena. razlog: sigurnost policajca. ako te drot ikada zaustavi, on treba da VIDI sta je u autu, znaci tebei, suvozaca i putnike. iz razloga njegove sugurnosti. to je normalna praksa i ne iznenadjuje me.no1diego wrote:Prie dva dana zaustavi me murija i kaze po novom zakonu zabranjeno je imati zatamnjena stakla na autu,pa ili ih skidaj na licu mjesta??? il kazna.(ubjedjivanja kako ja nisam majstor da ih skidam i da oni trebaju voditi jednog sa sobomnisu upalila) i tako prekrsajni nalog u ruke 40KM!E kako im nisam htjeo platiti,sad idem na Sud da se ganjam sa njima,mamu im,kakav im je to zakon,kome smetaju moja blago(25%) zatamnjena stakla.Ma sve se vidi(skinut cu ih pa ponijeti na Sud)
![]()
Mogu li se vaditi da mi ugrozavaju osnovne ljudske slobode,bla,bla.Sta ako mi smeta sunce,pa mi ta tamna stakla apsorbuju svjetlost???
to se zove kola pod pratnjom i oni MORAJU biti zajedno, bez obzira bilo crveno ili ne. i uvijek ce ta druga dvoja proci kroz crveno. njima su stakla zatamnjena iopet zbog njegove sigurnosti a i da se ne vidi ko je u kombiju (od onoh koje sprovode). opet, sasvim normalno i logicno ponasanje.daduli_sa wrote:Je li to vazi i za sluzbena vozila?![]()
Bas me interesuje da vidim koliko ih ima u ona tri kombija sudske policije sto se stalno vozaju iz i u pravcu Suda BiH.
Nekome se nadigne da ode po burek, i onda zbog njega ide cijela kolona jer je tako po propisima... Trebam li reci da ako onaj prvi i prodje kroz zeleno ona druga dva obavezno idu na zuto i crveno....
Pa što onda ikog zaustavljaju kad se boje pičkephoto wrote: po novom zaonu o sigurnosti saobracaja, zatamnjena stakla su zabranjena. razlog: sigurnost policajca. ako te drot ikada zaustavi, on treba da VIDI sta je u autu, znaci tebei, suvozaca i putnike. iz razloga njegove sugurnosti. to je normalna praksa i ne iznenadjuje me.
da napomenem, u zapadnim zemljama, policajac, kada prilazi autu, drzi ruku na drsci pistolja i spreman je da ga izvuce. opet zbog njegove sigurnosti. u njemackoj, naredi ti da ispruzis ruke na sajbu da ih vidi. opet zbog njegove sigurnosti.
tako, ovakve stvari me ne iznenadjuju i cak ih podrzavam.
Sprovodiće na svim autima osim na džipovima napucanimNeelix wrote: e bash me zanima koliko ce nasi drotovi revno sprovodit taj clan zakona...
Koliko ja znam nema vise naplacivanja kazni na licu mjesta tako da su i oni p-rekrsili zakon.no1diego wrote:Prie dva dana zaustavi me murija i kaze po novom zakonu zabranjeno je imati zatamnjena stakla na autu,pa ili ih skidaj na licu mjesta??? il kazna.(ubjedjivanja kako ja nisam majstor da ih skidam i da oni trebaju voditi jednog sa sobomnisu upalila) i tako prekrsajni nalog u ruke 40KM!E kako im nisam htjeo platiti,sad idem na Sud da se ganjam sa njima,mamu im,kakav im je to zakon,kome smetaju moja blago(25%) zatamnjena stakla.Ma sve se vidi(skinut cu ih pa ponijeti na Sud)
![]()
A gdje je no1diego uopste napisao da su mu naplatili kaznu na licu mjesta?hrasno38 wrote:Koliko ja znam nema vise naplacivanja kazni na licu mjesta tako da su i oni p-rekrsili zakon.no1diego wrote:Prie dva dana zaustavi me murija i kaze po novom zakonu zabranjeno je imati zatamnjena stakla na autu,pa ili ih skidaj na licu mjesta??? il kazna.(ubjedjivanja kako ja nisam majstor da ih skidam i da oni trebaju voditi jednog sa sobomnisu upalila) i tako prekrsajni nalog u ruke 40KM!E kako im nisam htjeo platiti,sad idem na Sud da se ganjam sa njima,mamu im,kakav im je to zakon,kome smetaju moja blago(25%) zatamnjena stakla.Ma sve se vidi(skinut cu ih pa ponijeti na Sud)
![]()
Policija uvijek i svagda korisiti tkz. Tactical Approach sto ne znaci da drzi ruku na drsci kao sto ti mislis . Pistolj je najlakse izvaditi . Mnogo vaznije od toga je da imas cover u slucaju potrebe i naravno back-up. Zatamnjena prednja stakla su zabranjena mada , lagani tint kroz koji se moze vidjeti unutrasnjost auta je dozvoljen .photo wrote:po novom zaonu o sigurnosti saobracaja, zatamnjena stakla su zabranjena. razlog: sigurnost policajca. ako te drot ikada zaustavi, on treba da VIDI sta je u autu, znaci tebei, suvozaca i putnike. iz razloga njegove sugurnosti. to je normalna praksa i ne iznenadjuje me.no1diego wrote:Prie dva dana zaustavi me murija i kaze po novom zakonu zabranjeno je imati zatamnjena stakla na autu,pa ili ih skidaj na licu mjesta??? il kazna.(ubjedjivanja kako ja nisam majstor da ih skidam i da oni trebaju voditi jednog sa sobomnisu upalila) i tako prekrsajni nalog u ruke 40KM!E kako im nisam htjeo platiti,sad idem na Sud da se ganjam sa njima,mamu im,kakav im je to zakon,kome smetaju moja blago(25%) zatamnjena stakla.Ma sve se vidi(skinut cu ih pa ponijeti na Sud)
![]()
da napomenem, u zapadnim zemljama, policajac, kada prilazi autu, drzi ruku na drsci pistolja i spreman je da ga izvuce. opet zbog njegove sigurnosti. u njemackoj, naredi ti da ispruzis ruke na sajbu da ih vidi. opet zbog njegove sigurnosti.
tako, ovakve stvari me ne iznenadjuju i cak ih podrzavam.
Moram pogledati u saobracajnu da li pise da su tamna stakla fabricki ugradjena. Inace u Svedskoj su strana auta izuzeta od mnogih pravila koja vaze za domaca auta. Recimo strana auta su izuzeta od placanja takse za voznju kroz Stockholm.MC_82 wrote:pogledaj na bhtuning.com ima dosta informacija na ovu temu
@zzzz: ne lupetaj! malo se informiši prije nego što napišeš kojekakve nebuloze. po čitavoj eu možeš se vozati ako su zatamnjena stakla i ako imaš atest da folije zadovoljavaju standarde. taj isti atest imaju svi koji su stavili kvalitetne folije a ne one pijačarske!
@photo: ti mora da si puno gledao filmove sinko! kakva bolan sigurnost policajaca, o čemu ti!?!?! šta on ima gledat šta vozim i koga vozim u autu. ako je tako kao što ti kažeš šta onda raditi sa onim dostavnim voz. i cady-ima, samo se vozač vidi! ovo što si napisao vezano za način na koji policajci prilaze autu je u najmanju ruku smiješno!! ne pričaj napamet!
@neelix: slabo znaš! ako uzmeš zakon neke od članica eu vidjet ćeš da oni dopuštaju da se zatamni zadnja šajba i zadnji bočni prozori do mile volje, možeš ih skroz zatamniti ako ti je volja pod uslovom da folije imaju atest.
@ svima: pitajte ako ne znate, a ne da lupetate!
i dalje će se moći voziti sa zatamnjenim staklima, samo treba upisati u saobraćajnu. vjerovatno će se uskoro mijenjati taj zakon i biće prilagođen eu zakonima, jer su skontali da su malo pogriješili.
Haj ne kaki previse otrcano je to vise raja,studenti; nesmiju nista kriminalcima.Malo se raspitaj pa onda mozes postati i pisati o necemu o cemu nemas pojma a ne samo zato sto ti je staklo razbijeno.Frutek wrote:Sprovodiće na svim autima osim na džipovima napucanimNeelix wrote: e bash me zanima koliko ce nasi drotovi revno sprovodit taj clan zakona...Poznato sranje, nebil uzeo 20 markica, ma stoka nevidjena
![]()
Maltretiraju raju i studente a ubice, pljačkaši itd. šetkaju okolo. Meni neku noć razbili staklo na kolima, zvao policiju samo da bi imo policijski izvještaj da mogu kasko naplatit, eto dokle je došlo, zovneš ih samo formalnosti radi, a imam 0.00% nade da će uhvatit majmuna koji mi je razbio auto
Šta to ti kakiš jel ba...Nek ti znaš nešto pametni mojlordi wrote:Haj ne kaki previse otrcano je to vise raja,studenti; nesmiju nista kriminalcima.Malo se raspitaj pa onda mozes postati i pisati o necemu o cemu nemas pojma a ne samo zato sto ti je staklo razbijeno.Frutek wrote:Sprovodiće na svim autima osim na džipovima napucanimNeelix wrote: e bash me zanima koliko ce nasi drotovi revno sprovodit taj clan zakona...Poznato sranje, nebil uzeo 20 markica, ma stoka nevidjena
![]()
Maltretiraju raju i studente a ubice, pljačkaši itd. šetkaju okolo. Meni neku noć razbili staklo na kolima, zvao policiju samo da bi imo policijski izvještaj da mogu kasko naplatit, eto dokle je došlo, zovneš ih samo formalnosti radi, a imam 0.00% nade da će uhvatit majmuna koji mi je razbio auto
I pusti suplju vise mi je preko glave studenata koji voze nove BMW,Audije i napucana vozila...Pred zakonom su svi isti i ovi novi prekrsajni nalozi su to dokazali a sto se tice mene nikada ih nemojte placati pa cete se okupati mozda na Jablanickom jezeru.
Kao prvo moja krntija je 15,000 maraka kao drugo jesi vrijedjao procitaj svoj post pa ces skontati,kao trece to nije zavist to je cinjenica ( rekao sam malo je glupo vaditi se na student a voziti vozilicu od 30.000) kao cetvrto zakon se provodi kakav je god a ovaj je dobar i to sto ti kriminalci izlaze nakon godine obrati se sudstvu.TolikoFrutek wrote:Šta to ti kakiš jel ba...Nek ti znaš nešto pametni mojlordi wrote:Haj ne kaki previse otrcano je to vise raja,studenti; nesmiju nista kriminalcima.Malo se raspitaj pa onda mozes postati i pisati o necemu o cemu nemas pojma a ne samo zato sto ti je staklo razbijeno.Frutek wrote: Sprovodiće na svim autima osim na džipovima napucanimPoznato sranje, nebil uzeo 20 markica, ma stoka nevidjena
![]()
I pusti suplju vise mi je preko glave studenata koji voze nove BMW,Audije i napucana vozila...Pred zakonom su svi isti i ovi novi prekrsajni nalozi su to dokazali a sto se tice mene nikada ih nemojte placati pa cete se okupati mozda na Jablanickom jezeru.Ajd šuti jarane, idi zabi se u tu svoju krntiju ako ikako i vozaš i nemoj da vredjaš, razumiješ? Ja tebe nisam vrijedjo (sad jesam, al si prvi počeo
) pa nećeš ni ti mene...
I šta boli murjaša neka stvar što student voza auto od 20.000 maraka pa na više... to je čista zavist, nije njegovo to da preispituje (u normalnom svijetu odrpanac izadnje iz Jaguara pa niko ga ne blati, a pogotovo ga murjaš ne pita otkud mu pare za Jaguar) nego da radi svoj posao...
I kakav zakon spominješ, ako si danas sletio s marsa, samo da ti otvorim oči i kažem kako ovde nema nikakvog zakona! Neka budala zgazi čovjeka i izadje za godinu i pol, gdje to imaAjd možda kad napišeš možda par postova više od tih 80, možda do tad šta dodje do glave...
Vozdra!
I moja je 40.000 a nisam student, završio fax i to podavnolordi wrote:Kao prvo moja krntija je 15,000 maraka kao drugo jesi vrijedjao procitaj svoj post pa ces skontati,kao trece to nije zavist to je cinjenica ( rekao sam malo je glupo vaditi se na student a voziti vozilicu od 30.000) kao cetvrto zakon se provodi kakav je god a ovaj je dobar i to sto ti kriminalci izlaze nakon godine obrati se sudstvu.Toliko