Kako pronaci staru raju?
-
Hableschina
#1 Kako pronaci staru raju?
Posto nas je rat sve sjebo(pardon, sjebao) i guta raje se raselila sirom svijeta, tako su se izgubila i mnoga poznanstva i prijateljstva. Pokusavao sam na razne nacine pronaci raju iz osnovne, srednje, s mora itd. ali do sad sam nasao samo jednog jarana i to slucajno. Ima li neko kakvu pametnu u vezi ovoga? Za pocetak: "Ima li iko na ovom forumu s Grbavice2 ko je visio u Domu kulture Vaso Pelagic prije rata? Oni sto su u ratu ostali na Grbavici, ne trebaju se javljati! 
-
BigusDickus
Hm, Vaso Pelagic, zvuci dovoljno cirilicno i cetnikasto. PALIII! 
- manijak1
Ne pali
To je sada Omladinski centar Mehmedalija Mak Dizdar
I tu sam položio prije
tragičnih događaja
prvu pomoć za vozački
jasno ?
I tu sam položio prije
-
BigusDickus
Stani, stooooj,... Jozo, vodu! 
-
Hableschina
Ne mislim na putnike prolaznike nego na domicilno stanovnistvo koje je tu popilo bruku svega! Cega? 
-
Hableschina
Da budem malo opsirniji: Ecim, Nasko, Lalo, Cvijeta, Edo, Hasija, Skopljak, Zvonko, Cina, Mujo, Dado, Omar(rahmetli), Bidja, Bato itd. Ima li iko veze o cemu pricam ili zna li iko ista o ovim ljudima? 
- manijak1
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#8 Re: Kako pronaci staru raju?
Hableschina wrote:Posto nas je rat sve sjebo(pardon, sjebao) i guta raje se raselila sirom svijeta, tako su se izgubila i mnoga poznanstva i prijateljstva. Pokusavao sam na razne nacine pronaci raju iz osnovne, srednje, s mora itd. ali do sad sam nasao samo jednog jarana i to slucajno. Ima li neko kakvu pametnu u vezi ovoga? Za pocetak: "Ima li iko na ovom forumu s Grbavice2 ko je visio u Domu kulture Vaso Pelagic prije rata? Oni sto su u ratu ostali na Grbavici, ne trebaju se javljati!
Ja sam isao u Bratstvo i Jedinstvo osam godina i Vaso mi je bio cesto na putu. Isao sam tamo u biblioteku i u kino i pusio marihuanu na gornjem spratu.budem malo opsirniji: Ecim, Nasko, Lalo, Cvijeta, Edo, Hasija, Skopljak, Zvonko, Cina, Mujo, Dado, Omar(rahmetli), Bidja, Bato itd. Ima li iko veze o cemu pricam ili zna li iko ista o ovim ljudima
Frajer koji je pusato filmove, kinooperater- Plamenko je ziv i sada radi nesto za Interpol.
Lalo (ako si mislio na Lalovica) nemam pojma gdje je, ako si mislio na Lelu (Elvira) on je ziv i zdrav i u starom stanu je, ja mislim. Skopljak je takodjer tu i zajeban je kao i uvijek.
Hasja je moj komsija, ozenio Lejlu i ima sina.Brat (Svabo) je takodjer ozenjen odnedavno.
Za Naska ne znam, vjerovatno je tu.
- manijak1
Sjećam se kao da je jučer bilo
Kaže skopljak stojeći nad razvaljenim Amatijem
od jednog timpana i basa sa kritičnom pedalom - ukloniću regal
da stavim ovaj krš 
-
Hableschina
Fala Horns&Drums, za Hasiju znam, reci mu da ga je pozdravio covjek iz 8/3 koji je bio dole pretproslo ljeto ali se smrad nije sjetio doci na obdaniste. Ovi svi ljudi o kojima pricam su od 65-70 godista tako da nebi bilo zabune. Elva(djecak) smrad je 2 generacije mladi od mene ali bez obzira, covjek koji je ko musliman mogao na pocetku rata zdusiti u Beograd nije vrijedan da ga se spominje ovde. Skopljak je lav kolko god da je lud! Sjecam se kad je u Domu radio sklekove i bildo a mi ga nalozili da popije 1/2 loze naiskap jer od toga rastu misici! Ako ima jos ko upoznat sa ovom temom nek se javi! 
- horns&drums
Koji iz 8/3? Koji ti je nadimak? Je l' ti Milijana bila razrednica? Ja sam bio 8/1
-
Hableschina
Koji iz 8/3? Koji ti je nadimak? Je l' ti Milijana bila razrednica? Ja sam bio 8/1
Nije mi Milijana bila razrednica jebo mater ako se sjecam ko je bio! Meni se cini person named "Azijada Cebo"! Znam da nam je Spaja bila do 6 razreda. Ti si garant iso sa Husom i Zaimom u razred(ili se varam)!
Nije mi Milijana bila razrednica jebo mater ako se sjecam ko je bio! Meni se cini person named "Azijada Cebo"! Znam da nam je Spaja bila do 6 razreda. Ti si garant iso sa Husom i Zaimom u razred(ili se varam)!
- horns&drums
Nisam, ja sam '72-go ali sam krenuo godinu ranije. Spajic dRAGICA- PREDAVALA S-H, naocale sitna... Znam sada, ti si generacija prije mene. Znas li Bombasa? Ti si njegova generacija, je l' da?
-
Hableschina
Sto se tice Havetinje volio bi znati nadimak jer je to covjek koji puno zna! Braca su Biso i bilo ih je (i ima ih jos) 9. Sto bi danas rekli, sedmerica burazera i 2 sestre. Uglavnom najpopularniji nod njih "Stampi" se ponovo ozenio i ima dijete(zivi na Alipasinom!)!
-
Hableschina
Bombasa smo slali po vino i cigare a vidi ga sad. Nabildo se i jos ima zenu i dijete. Ja sam 67 i isao sam s Hasijom u razred ako o istom Hasiji pricamo(Hasanefendic Almir sin drota Mugde, brat Ado)!
-
havetinja
e vidis, nisam znao da ih ima toliko.
moj nadimak ti ne znaci puno, tu raju znam spletom nekih cudnih okolnosti.
sa cinom i zvonkom zateko se nedje oko '83 na moru. bila su jos dvojica momaka ..dzino (kazu da je pogino u ratu) i jos jedan, kojem ime ne pamtim.
doduse isao sam i ja u bj, ali sam par generacija stariji...
pozdrav
moj nadimak ti ne znaci puno, tu raju znam spletom nekih cudnih okolnosti.
sa cinom i zvonkom zateko se nedje oko '83 na moru. bila su jos dvojica momaka ..dzino (kazu da je pogino u ratu) i jos jedan, kojem ime ne pamtim.
doduse isao sam i ja u bj, ali sam par generacija stariji...
pozdrav
- horns&drums
Dzino Emir nije poginuo u ratu nego je umro nedavno (prije 2 - 3 godine) od alkohola i gudre.
Bombas je 3 puta bio ranjavan u ratu, sav je izbusen... No jaran je, iako je uvijek bio mangup nikad nije bio seljak i pomogao mi je u ratu par puta i mom starom isto.
Hasija, jeste ima dva brata, Adu i Sanjina(svabu). Nadam se da je to taj
Bombas je 3 puta bio ranjavan u ratu, sav je izbusen... No jaran je, iako je uvijek bio mangup nikad nije bio seljak i pomogao mi je u ratu par puta i mom starom isto.
Hasija, jeste ima dva brata, Adu i Sanjina(svabu). Nadam se da je to taj
-
Hableschina
Havetinjo reci mi Tita ti nadimak, jer sam i ja te godine bio na moru. Ako ti je vatra, reci nesto po cemu cu skontati ko si. Jebi ga ne znam sta sam juce jeo a kamoli ko je sa mnom bio na moretuuuuuu!
-
Hableschina
Dzino Emir je umro 2000 od raka gusterace u svojoj 30 god. Ovo je 100% provjereno. Drugo, to je taj Hasija" Uuuuusta mu se naserem, petom nagazim i od donju usnu obrisem!"(reci mu ovo, znace ko je!)
- horns&drums
haha hocu 
- manijak1
Brazzo
pa opet mene u vatru
jel'
?
-
Hableschina
Havetinjo kazes da si bio 83' sa Cinom i Zvonkom na moru. Znas li sta je s njima?