:( nestala Husnijina mama :(

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 :( nestala Husnijina mama :(

Post by mIRCerka »

Husnijina mama Pljosna je dugodlaka bijela perzijka, starosti 5-6 godina. Tacnu starost ne znam obzirom da je 2003. godine skotna pokupljena sa ulice...

Nestala je u blizini hotela Bristol, u noci certvrtak/petak. Vidjena je u subotu ujutro, ali se nije dala uhvatiti.

Nazalost, na Vilsu je nadjen oglas da je nadjena bijela perzijka, zvali smo ih...

nadjena je bijela perzijka koju su razgulili psi, djevojka koja ju je nasla je odvela macku kod Josipa Krasnog koji je pokusao macu spasiti i ta je maca prekjuce izdahnula... Rekao je da je macka nastradala sredinom prosle sedmice...
Tako da ja jos uvijek zivim u nadi da ce se Husnijina mama vratiti.

Pljosnu je lako prepoznati:
bijela cupava, dio oko guze je uredno oshishan, lijevo oko ima sjenu od proslogodisnje infekcije...

:( eto cisto da znate ako vidite perzijku koja luta....

:( :( :( :( :( :( :( :(
A sad odo prosetat, mozda je i nadjem...

Image

Image
Last edited by mIRCerka on 29/05/2007 11:13, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

evo sam okacila i slike... :(
danas

Post by danas »

pa nisi je valjda pustala da ide vani? :( :( :(
mIRCerka

Post by mIRCerka »

danas, ja imam 3 uzice za mace, strogo pod kontrolom i nadzorom se izlazilo u bastu...
progrizli su zastitnu mrezu na prozoru...i ona je kroz to izasla... :( :( :( :(
to sam skontala ujutro kad sam im hranu davala, nje nije bilo da gundja i da trazi posebnu zdjelu...a mreza progrizena velicine soljice za espresso...
nije mi jasno kako je metalnu mrezu progrizla...

mIRCerka

Post by mIRCerka »

Zaboravila sam reci, reaguje na ime MIKICA kad je stranci zovu...za familiju je Pljosna :-? :( :( :(

idem sad...
baby_angel

Post by baby_angel »

Samo da ti kazem da mi je zao :( :( :(
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Nema je...
Nego fakat, ako je neko od vas skuzi blizu Vilsa, slobodno joj pridjite i uzmite je...ona ne zna da grebe, a poznata je po tome sto ne mjauce ko obicna macka nego zvuci ko da place...
:(
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:Nema je...
Nego fakat, ako je neko od vas skuzi blizu Vilsa, slobodno joj pridjite i uzmite je...ona ne zna da grebe, a poznata je po tome sto ne mjauce ko obicna macka nego zvuci ko da place...
Pusticu ja Cosma danas popodne da protrci malo, nece biti prva macka koju ti je pronasao :D

A ko zna, mozda ti dotjera i kakvog pekinezera ili patuljastog snaucera, i onako se zbuni misleci da su i to macke, pa tako i reaguje :-) :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
mIRCerka wrote:Nema je...
Pusticu ja Cosma danas popodne da protrci malo, nece biti prva macka koju ti je pronasao :D

A ko zna, mozda ti dotjera i kakvog pekinezera ili patuljastog snaucera, i onako se zbuni misleci da su i to macke, pa tako i reaguje :-) :-)
Ama ta i fali sto je Cosmo prosli put kad je smugnula doveo kuci...
:( :( :( :( :(
debela

Post by debela »

ima li vijesti?
danas

Post by danas »

mIRCerka wrote:danas, ja imam 3 uzice za mace, strogo pod kontrolom i nadzorom se izlazilo u bastu...
to sam skontala ujutro kad sam im hranu davala, nje nije bilo da gundja i da trazi posebnu zdjelu...a mreza progrizena velicine soljice za espresso...

da nije sta drugo pregrizlo mrezu... :( :( :( :(
mIRCerka

Post by mIRCerka »

danas wrote:
mIRCerka wrote:danas, ja imam 3 uzice za mace, strogo pod kontrolom i nadzorom se izlazilo u bastu...

da nije sta drugo pregrizlo mrezu... :( :( :( :(
ne kontam sta moze pregristi mrezu na prvom spratu osim mojih beba :( huso to voli copat pravo...

debela, nema nikakvih novosti, izgleda da su simultano nestale Husnijina mama i jos jedna perzijka, samo sto je ova druga nestala par dana prije moje...za nju i sumnjamo da je ta koju su psi razgulili...

tinchy

Post by tinchy »

U joj :(:( steta, jer je pre pre prelijepa vidi se da je dama :) Nego, ja sam blizu Vilsa, tamo mi je skola pa ako je vidim uzmem je i javim ti, jer znam kako bih se ja osjecala da meni pobjegne moj pas kojeg stvarno volim... Ajd sve ce se to srediti... Nemoj biti toliko :( :(
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 18:23, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Nancy Drew wrote:... nađe li je ?
nope...jutros sam bila do 4 budna, na prozoru ko kakva hanuma...
sinoc i preksinoc sam oko 1 ujutro marsirala kroz moj dio Vilsonova... :(
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 18:23, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Pricala sam sa mamom i slozne smo...
obzirom da je pljosna prelijepa, mozda je neko i nasao i hoce da je zadrzi (samo je Bog poslao bosanca, amveta i cosma prosli put kad je Pljosna izletila pa su je morali otimati od nekakve zene, a ona im kasnije trazila 50 maraka)...
Ako je neko nasao, i hoce da je zadrzi, super, samo nek mi jave...
karanana

Post by karanana »

mIRCerka wrote:Pricala sam sa mamom i slozne smo...
obzirom da je pljosna prelijepa, mozda je neko i nasao i hoce da je zadrzi (samo je Bog poslao bosanca, amveta i cosma prosli put kad je Pljosna izletila pa su je morali otimati od nekakve zene, a ona im kasnije trazila 50 maraka)...
Znaci definitivno nije to ta rastrgana koju su nasli prosle sedmice?
Hierarchia

Post by Hierarchia »

mIRCerka wrote:Pricala sam sa mamom i slozne smo...
To sam odmah i pomislila jer se isto desilo sa još par lijepih, rasnih maca. Ljudi ih nadju i samo pokupe, vide - duga dlaka, lijepa mačka, neka je rasa, uzet cu je. Ako se ne snadje u stanu, onda je samo izbace ili utrape nekom. :(
Nama je nestao prelijepi Pipo bez traga i glasa, nemoguce da ga nikad niko nije vidio. Usudjujem se reci da postoji mogucnost da ga je neko ukrao.

Javim ako sta vidim, tu sam u blizini.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

karanana, Pljosna je smugnula u petak rano ujutro, a ova macka je u petak nadjena sa ranama koje su ocijenjene 3-4 dana stare...
to me tjesi da to nije Pljosna...
Hier, vjeruj mi da bih bila sretna da se Pljosna udomi...ona popizdi sa ostalim mackama, to je jedna Dama i zivciraju je ostale macke...

samo da mi je znati da je ziva i zdrava.... :(
labrusca

Post by labrusca »

:( :( Voljela bih bar da saznas sta joj se dogodilo...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

labrusca wrote::( :( Voljela bih bar da saznas sta joj se dogodilo...
odo poslije posla opet mahalat po rupetinama tamo...
do probe...
:roll:
Shoshana

Post by Shoshana »

:( :(

Ne zelim ni da pomislim kako bi mi bilo da se koji od mojih bebaca izgubi :( :(

Iskreno se nadam da je ziva i zdrava, a sudeci po slikama - ne bi me uopste iznenadilo da je neko uzeo u kucu.

P.S. Je li operisana? Mozda su joj proradili hormoni - pa ce se vratiti kad se 'smiri'?
StLouis

Post by StLouis »

Zao mi je Pljosne, siguran sam da ju je neko udomio vec, zaista pelijepa je :( moj macak je pobjegao jucer, preskocio ogradu, ali se na srecu vratio danas pred noc, bio je negdje u susjedstvu ili ko zna gdje...jos jednom je bjezao prije nekih mjesec dana, trazio sam ga po ulici i zvao ga po imenu, i za cudo bio je u komsijinom vrtu, nesto njuskao, mislim kada me je ugledao da je bio najsretniji macak na svijetu, odmah mi je prisao :) samo je 10 mjeseci star...ova druga ne bjezi nikud. neko mi je rekao da obicno muzjaci znaju prosetati a da zenke to rijetko rade

mozda ju je neko ukrao??? drzim ti fige, nadam se da ce se perzijka vratiti uskoro...Sretno
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Iskreno, najsretnija bih bila da ju je neko uzeo sebi i da ne zeli da mi je vrati.
Ja samo zelim da znam da je njoj dobro, dovoljno se patila prije nego je dosla u moju porodicu i zaista ne zelim da bude vani i da bude ulicna macka...

sinoc sam oko ponoci cula promuklo mjaukanje nalik njenom, izletila u pidzami vani i ko kreten skakala izmedju auta parkiranih u mraku...
crnjak, ljudi se zegu a ja hodam sa baterijom i macikam...

i nasla sam samo Tomicu seniora, pljosninog momka... i on je zvao... i ostao je vani zovuci je...

:-?
Post Reply