POKUSAJMO POMOCI-ODE SINTORIMA

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Alica

#1 POKUSAJMO POMOCI-ODE SINTORIMA

Post by Alica »

Dragi moji forumasi...znam da ce biti problem ali mozda mozemo nesto uciniti.
Naime ova kujica je na Alipasinom polju A faza. Hamse/Seljancure/Pokondirene tikve nepismene glupace ce da zovu sintore da je odvezu jer pobogu njihove pudlice ne mlogu da trckaraju i seru, kako oni kazi NJIHOVOJ travi.
Ipak, problem je utome sto je kujica skotna (vidite na slikama). Trebalo bi je negdje skloniti (udomiti ili sto li vec), bar dok se ne okoti pa cemo onda ganjati udomljavanje stenaca i nje same.
E hajte sada pomagajte...ko ima vikendicu negdje ili vec sto da je tamo ostavimo do ''poroda'':)))))

evo slikica

POMOC PLEASE

Image
Image
Image
alica.k

Post by alica.k »

sto su takve vjestice? jel im dira ona njihove pudlice?
patrius

#3 Re: POKUSAJMO POMOCI-ODE SINTORIMA

Post by patrius »

Alica wrote:Dragi moji forumasi...znam da ce biti problem ali mozda mozemo nesto uciniti.
Naime ova kujica je na Alipasinom polju A faza. Hamse/Seljancure/Pokondirene tikve nepismene glupace ce da zovu sintore da je odvezu jer pobogu njihove pudlice ne mlogu da trckaraju i seru, kako oni kazi NJIHOVOJ travi.
Ipak, problem je utome sto je kujica skotna (vidite na slikama). Trebalo bi je negdje skloniti (udomiti ili sto li vec), bar dok se ne okoti pa cemo onda ganjati udomljavanje stenaca i nje same.
E hajte sada pomagajte...ko ima vikendicu negdje ili vec sto da je tamo ostavimo do ''poroda'':)))))

evo slikica

POMOC PLEASE

Image
Image
Image
lahko se pravit plemenit preko tudjih ledja :D
Alica

Post by Alica »

Patrius, sta ti to znaci?

Ma ne dira ih, sva je isprepadana...
Alica

Post by Alica »

ja bih je odvela na vikendicu, ali i ti ljudi sami dave stence lutalica u potocima..ne svi, ali ima pojedinaca. Ja cu ipak danas otici do vikendice da vidim sa komsijama da li mogu da je pripaze dok se ne osteni...
imate li vi neki prijedlog...
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Gdje taèno se kreæe i u koja doba da naruèimo èike iz komunalnog poduzeæa da je zbrinu :D
in medias res

Post by in medias res »

ztluhcs wrote:Gdje tačno se kreće i u koja doba da naručimo čike iz komunalnog poduzeća da je zbrinu :D
duhovito :x :x
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

in medias res wrote:
ztluhcs wrote:Gdje taèno se kreæe i u koja doba da naruèimo èike iz komunalnog poduzeæa da je zbrinu :D
duhovito :x :x
praktièno... :D
Alica

Post by Alica »

e a gdje s eti kreces pa da ja zovnem malo ovih prijatelja sto vole takve kao ti pa da ti malo polome rebre i odmah deportuju do bolnice - usluga kvalitetna!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

spustite loptu.
I shall say this only once!
Alica

Post by Alica »

ma znam..ali me papak iznervirao..sorryyyyy
mIRCerka

Post by mIRCerka »

sto je najgore, nije on papak, vec voli provocirati...zaboravio kako mirci tuce...
labrusca

Post by labrusca »

Udri udri udri mujooooo :D :D
Da li se rijesila situacija? Meni kujica izgleda kao da ce se okotiti svake sekunde...
tinchy

Post by tinchy »

Hmmm... pojest ce ova mala kuca njihovu nalickanu pudlu pa zato zovu sintore?? :shock: Kao da su one ucinile dobro djelo sto su kupile nekog psa i zivot mu ucinile rajom, a ovoj maloj ce da od zivota naprave pakao.... :sad: :shock: Prelijepa je :):)
bauhaus

Post by bauhaus »

alice,

ko se javi da pomogne ovom psu,barem privremeno,reci molim te da ja doniram 100 km za hranu za psa.donosim jos 5 kg hrane za pse iz njemacke za jedno 7 dana.nadam se da ce neko moci pomoci.
kiseljak

#16 e

Post by kiseljak »

ja cu također dostaviti jednu vreću hrane onome ko pomogne ženkici,tako da ima barem osiguranu gotovu hrani na koju nemora misliti,
Dobri ljudi pomažite..........
Cober

Post by Cober »

I ja se pridružujem
samra_22

Post by samra_22 »

dragi,dobri ljudi

ja mislim da nemammo bas mnogo vremena jer kujicu nisam vidjela vec 2 dana sto znaci da se mozda negdje i okotila.
Ne znam mislim da necemo nista uspjeti uraditi za nju,jer nam vrijeme istice.
Ja sam je htjela uzeti k sebi ali s obzirom da sam podstanar gazdarica nece ni da cuje o tome.
Pomozite molim vas!!!!!!!!!!
tinchy

Post by tinchy »

Da li biste mogli napisati tacnu adresu u A fazi.. jer A faza je sirok pojam.. Molim vas napisite, da odem da je potrazim... mozda se jadnica zavukla u neku rupu :(:( Unaprijed hvala :)
amrino

Post by amrino »

Kako je pepa... :(
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

volim pse, samo ne lutalice, jer otkad su mi psi lutalice, uhvatili mog jadnog macka, te ka njih cetvorica svaki za nogu krenuli iz dvorista voditi, zgadili su mi se pravo. a i vala, strah me je nocu prolaziti pored njih i u autu (sve trce oko auta, laju, skacu) a kamo sama pjeske!

jedno vrijeme je bila grbavica puna pasa lutalica, sada ih vise nema....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ja_cura_ wrote:volim pse, samo ne lutalice, jer otkad su mi psi lutalice, uhvatili mog jadnog macka, te ka njih cetvorica svaki za nogu krenuli iz dvorista voditi, zgadili su mi se pravo. a i vala, strah me je nocu prolaziti pored njih i u autu (sve trce oko auta, laju, skacu) a kamo sama pjeske!

jedno vrijeme je bila grbavica puna pasa lutalica, sada ih vise nema....
ima ih, od jordanske dzamije do elektroprivrede...jedna grupa od 5 druga od 3...
ova grupa od 3 je pravo bezobrazna, jos bi se svadjali s tobom...

grupa od 5 je prije 2 godine iza moje zgrade napala majku sa macicima, jedno joj mace razderali, a ostale smo jedva pohvatali (divlje macke)....

nisu sve lutalice iste, niti su svi rasni psi dobri...eno je neki dan, po drugi put vec, njemacki ovcar kojeg gazdarica pusti sa uzice, izgrizao neku zenu...pred gazdaricom...
nemoj generalizovati...
ovoj se majci mora pomoci...
:(
amrino

Post by amrino »

Kontam ako neko voli zivotinje- onda voli zivotinje.
Cuj volim pse- ali NE lutalice...sta to znaci?!
To bih okarakterisala kao rasizam...
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

nisam inace ljubitelj pasa, nekad tu i tamo cu pomilkiti nekog psa, od prijatelja, ali cisto onako, da ne rezi na mene dok sjedim s njima.

ja znam da su prije znali dolaziti sa sanca iznad tranzita psi lutalice, zaganjaju te, a nisi ih ni vidio kako treba.

ne kazem da su svi psi isti. ima i njih i ovakvih i onakvih, kao i nas.
ali su lutalice, pogotovo neki ubij boze!
bauhaus

Post by bauhaus »

ovaj pas je neka prava dobrica.vide se na njoj.nadam se da je u zivotu,i ako je nema da se negdje okotila i cuva,hrani male.moralo bi joj se pomoci.sad joj je vjerovatno i tesko prici,svaka stiti male.ona nema povjerenja prema ljudima,tako da treba biti oprezan,jer reakcije mogu biti nepredvidive.

jos jednom ponavljam,dolazim uskoro u sarajevo,donosim psece hrane i dajem za zbrinjavanje 100 km.
Post Reply