captiva - antara da li kupiti iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

tbaharis

#1 captiva - antara da li kupiti iskustva

Post by tbaharis »

ne znam da li je vec ovu temu neko postavio ali bih volio znati da li iko ima infomacije ili iskustva sa gore navedenim opel-chevrolet SUVom? ima prilicno dobru cijenu pa ono kontam mora da nesto ne valja :D
ninja-san

Post by ninja-san »

Ne znam za taj auto, medjutim, prije jedno godinu, na mail u firmi stigao mi je mail nekog covjeka koji je poslao cirkularni email na sve info@ adrese.
Lik se zali na zastupnika Shevroleta GM u Sarajevu. Kaze da je koncem 2005.kupio Shevrolete Lazzeti na kojem se nakon par mjeseci pojavio kvar (nije navedeno koji) i da je otisao da mu u garantnom roku otklone kvar. Medjutim , oni mu nisu mogli ni znali otkloniti kvar niti su mu pristali dati novo vozilo kako nalazu pravila. Lik je prilozilo i nalaz ovlastenog vjestaka saobracajne struke koji potvrduje da vozilo nije ispravno.
Elem, covjek ih je tuzio , a sa mailom je poslao i slike tog auta pred ovlastenim zastupnistvom firme , cini mi se negdje na Grbavici.
tbaharis

Post by tbaharis »

moguce jer ipak je to americko auto a mi nemamo razvijenu mrezu servisa... ali antara je opel koji je u stvari na osnovu captive otklonio nedostatke, kako sam ja razumio captiva je bila probni balon za antaru kou je opel pustio u prodaju u februaru ove godine... jebiga ne izgleda mi lose a cijena mu je negdje oko 50 hiljada maraka sto je za SUV prilicno dobro...
Gray

Post by Gray »

Ma kakvo američko auto, to je Daewoo koji je na nekim tržištima preimenovan u Chevrolet.
Gray

Post by Gray »

A za 52 hiljade se već može uzeti RAV4.
ado-šampion

Post by ado-šampion »

52 hiljade za Daewoo?! Baš me zanima ko će to uzeti.
tbaharis

Post by tbaharis »

Gray wrote:Ma kakvo američko auto, to je Daewoo koji je na nekim tržištima preimenovan u Chevrolet.
ne kontam onda zasto izgleda potpuno isto kao opel antara??? ako je opel to sebi dozvolio to je onda stvarno sramota. ovaj SUV opel najavljuje zadnjih 4 godine i to ih je trebalo vratit u taj segment ali ako je to sto ti kazes istina onda su pusa prava...
tbaharis

Post by tbaharis »

Gray wrote:A za 52 hiljade se već može uzeti RAV4.
al je problem kod RAV4 da js sve doplata tako da dok uzmes ono sto dodje u serijskoj opremi kod antare izadje te negdje 70000 - 80000... tojota jeste dobro auto samo brate preskupa za ono sta dobijas. ja imam dvoje djece, sta cu ja s RAV4??? moro bi prikolicu uzet za prevoz djece :lol: ...
Gray

Post by Gray »

Pa zato sto i Opel i Daewoo imaju istog vlasnika, General Motors, tako da su u osnovi i Antara i Captiva ista auta sa malo drugačijim izgledom i markom.

A sto se tice Rav4, najskuplji je oko 67 hiljada KM, pa nađeš se negdje u sredini. A šta će ti veće auto za dvoje djece,Rav4 je sasvim dovoljno.
bianconero

Post by bianconero »

tbaharis wrote:
Gray wrote:A za 52 hiljade se već može uzeti RAV4.
al je problem kod RAV4 da js sve doplata tako da dok uzmes ono sto dodje u serijskoj opremi kod antare izadje te negdje 70000 - 80000... tojota jeste dobro auto samo brate preskupa za ono sta dobijas. ja imam dvoje djece, sta cu ja s RAV4??? moro bi prikolicu uzet za prevoz djece :lol: ...
stvarno te ne kontam
rav4 ti je malan a nakav daewoo nije :? :? :?
razmisljaj i o daljnjoj prodaji auta, ko ce ti kupit daewooa.
tbaharis

Post by tbaharis »

joj sto to ruzno zvuci kad kaze dewooa... :lol: potpuno si u pravu sto se tice prodaje ali ja mislim da cu ipak lakse prodati opela nego toyotu... osim toga ti znas kako ti ode ovaj sistem staro za novo... jednom kad se povalis takvu cifru prodaja se vise i ne isplati nego ono 3 godine, novi model, novi kredit :lol: ja sam u svakom slucaju zahvalan za sve komentare jer jebiga nije mala cifra u pitanju...
dr.iver

Post by dr.iver »

opel antara/chevrolet captiva je u sustini isto auto. Razlika je u imenu i obiljezjima i ponekoj sitnici kozemticke prirode.
I toyote, narocito rav4 imaju dobar ugled tako da mislim da nema problema niti sa daljom prodajom.
tbaharis

Post by tbaharis »

pa tako nekako i jest samo ne znam odakle ovo daewoo upade... nisam znao da je GM vlsnik daewoo-a?
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

dr.iver wrote:opel antara/chevrolet captiva je u sustini isto auto. Razlika je u imenu i obiljezjima i ponekoj sitnici kozemticke prirode.
I toyote, narocito rav4 imaju dobar ugled tako da mislim da nema problema niti sa daljom prodajom.
Da, u pravu si. To su praktički isti automobili uz manje kozmetičke promjene i samo jednu veću razliku a to je da Captivu možeš naručiti i sa 7 sjedišta dok Antara dolazi samo sa 5! Zbog toga Opel Antara ima nešto malo više mjesta pozadi jer nema sjedišta u trećem redu.
dr.iver

Post by dr.iver »

tbaharis wrote:pa tako nekako i jest samo ne znam odakle ovo daewoo upade... nisam znao da je GM vlsnik daewoo-a?
Jeste, GM je vlasnik daewoa koji na većini trzista nosi ime i znacku "chevrolet"
Gray

Post by Gray »

Rav4 je kako se početkom 90-ih pojavio prvi model najprodavaniji SUV na evropskom tržištu, tako da ne vjerujem da ćeš imati problema da ga prodaš.
motor

Post by motor »

Captiva i Antara jesu isto auto, unutrasnjost Antare je dosta ljepsa, inace sa vana su vrlo slicni. Antara je skuplja i trebala bi biti i kvalitetnija u odnosu na Captivu. Obje dolaze sa Deawoo proizvodnih traka u Koreji, motori su takodje tamo proizvedeni. Antara ima krace ustimane prenose u mjenacu, sto joj omogucava nesto vise sportsku voznju, ali povecava i potrosnju u odnosu na Captivu. Inace 2.0 CDTI trosi prosjecno 7,5 litara. Moj izbor bi bio Antara.
Alternativa za oba vozila: nova Honda CR-V, u njemackoj kosta koliko i Antara.
Gray

Post by Gray »

motor wrote:Captiva i Antara jesu isto auto, unutrasnjost Antare je dosta ljepsa, inace sa vana su vrlo slicni. Antara je skuplja i trebala bi biti i kvalitetnija u odnosu na Captivu. Obje dolaze sa Deawoo proizvodnih traka u Koreji, motori su takodje tamo proizvedeni. Antara ima krace ustimane prenose u mjenacu, sto joj omogucava nesto vise sportsku voznju, ali povecava i potrosnju u odnosu na Captivu. Inace 2.0 CDTI trosi prosjecno 7,5 litara. Moj izbor bi bio Antara.

:-) :-) :-)
tbaharis

Post by tbaharis »

Gray wrote:
motor wrote:Captiva i Antara jesu isto auto, unutrasnjost Antare je dosta ljepsa, inace sa vana su vrlo slicni. Antara je skuplja i trebala bi biti i kvalitetnija u odnosu na Captivu. Obje dolaze sa Deawoo proizvodnih traka u Koreji, motori su takodje tamo proizvedeni. Antara ima krace ustimane prenose u mjenacu, sto joj omogucava nesto vise sportsku voznju, ali povecava i potrosnju u odnosu na Captivu. Inace 2.0 CDTI trosi prosjecno 7,5 litara. Moj izbor bi bio Antara.

:-) :-) :-)
Antara se vec u njemackoj moze nac polovna ???? 18000 do 20000 eura... To sam jucer vidio na mobile.de. A to da oba modela dolaze s iste proizvodne trake u Koreji, hmmm... Ne kontam, :lol: :lol: :lol:
motor

Post by motor »

ebiga..., sa kontanjem ti ja ne mogu pomoci.., mora´ces sam :lol:
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Ma to je po standardnom receptu: Uzmeš auto i udariš mu bolju značku i povisiš cijenu. Služebeno to bude "Auta su razvijana zajednički na istoj platformi". Tako je Opel već uradio jednom sa Suzukijem (Agila).
tbaharis

Post by tbaharis »

motor wrote:ebiga..., sa kontanjem ti ja ne mogu pomoci.., mora´ces sam :lol:
:-)
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

ado-šampion wrote:52 hiljade za Daewoo?! Baš me zanima ko će to uzeti.
ne bi vjerovao kakvih retarda ima
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

kad je daewoo promjenio ime u chevrolet Jeremy Clarkson sa Top Gear-a je rekao:"Now I am changing my name into George Clooney and every women in Britain will wanna sleep with me. Isn*t that just a great idea?"

ta captiva je i dalje daewoo i smijesno je uopste raspravljati o korejskom autima
to nisu automobili, nekako su mi blizi kosilicama
jednostavno bezlicni automobili
kad se neko odluci za hyundai, kia ili daewoo salje poruku svjetu JA NEMAM STILA
tbaharis

Post by tbaharis »

OK, moracu sebi golfa kupit, onda cu garant imat stila... :lol: ne kazem i ne tvrdim da je captiva ili antara dobro auto, zato sam i postavio temu jer nemam nikakvog iskustva... sto se tice koreanaca u pravu si za sve osim za Sorento, daleko su dogurali sa tim SUV-om ali je i poskup...
Post Reply