Bio sam mlad, čitao sam polemike u NIN-u, nisam puno razumio, ali znam da je prof. dr. Fuad Muhić bio "penicilin" za neke, kako se kasnije pokazalo, četnike.
Miljenko Jergović, Historijska čitanka wrote:...Te 1987. godine samo će jedan Bosanac u novom drugu iz Srbije vidjeti nečastivog. Pred Novu godinu Fuad Muhić je u zagrebačkom Danasu objavio tekst u kojem je o Miloševiću rekao ono što će svatko pametan znati već sljedeće godine, a budale - takvih je među nama uvijek najviše! - shvatit će o čemu se radi tri ili četiri godine kasnije. Muhićeva pamet u Sarajevu nije bila nagrađena, pa dok su se u Staroj Pazovi već glancale kokarde, u Oslobođenju i Nedjelji izlazili su napadi na njega kao na staljinistu i čovjeka koji je progonio ljude. Preko njegovih leđa tekla je liberalizacija bosanske Partije.....
Ko je bio prof. dr. Fuad Muhić, kako, kad i zašto je umro?Mile Stojić, Dani wrote:Zanimljivo je da je još u ožujku 1989. u tekstu Prve dame socijalizma, objavljenom u zagrebačkom Danasu, dr. Fuad Muhić o Miloševićevoj supruzi napisao sljedeće retke:
Bojim se ovakvog tipa obiteljske vladavine, gdje u sprezi viribus unitis (združenim snagama) prva dama čak i prednjači. Bojim se i harizmatske intelektualne pratnje u snoviđenju Krležinog Banketa u Blitvi. I svoju bojazan javno izražavam, da ne bih bio čak ni pasivni pristalica nastajanja situacije kakva danas postoji u susjednoj socijalističkoj državi s nepotističkom harizmom. A i ona je nastala na talasu sveopšte volje naroda, promovirana kroz organiziranu spontanost. U idili te obiteljske ideološke sprege neka uživa ko hoće. Ja neću. Kako proročanski zvuče danas riječi sarajevskog pravnika i sociologa od prije dvadeset godina! No, nastavimo s Mirom ....
Ima li na forumu njegovih studenata, prijatelja, poznanika i poštovatelja koji bi nas neupućene prosvjetlili i dali više informacija o profesoru Muhiću?