Sta mislite o reciklovanim tonerima

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Prag

#1 Sta mislite o reciklovanim tonerima

Post by Prag »

Kakva su vasa iskustva sa reciklovanim tonerima ?
manijak1

Post by manijak1 »

Nikakva .100 stranica i kapak.
Prag

Post by Prag »

Ja imam drugacije iskustvo, 100-200 stranica vise od originala.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ja bi ih skroz izbacio iz prehrane :D :D :D
Prag

Post by Prag »

Kontam :-D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Iskreno, Prag, na pojedinim modelima HP-a pokazali su se kao destruktivnim po neke komponente istih shtampacha, no mislim da je to bilo do samog sadrzhaja punjenja.

Lichno, nisam fan. Mada to fercera.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Treba gledati koja firma je reciklirala toner, ali ni to nije nikakva garancija. Jedino toneri koje je reciklirao sam HP su sigurni za upotrebu, ovo ostalo je na sopstveni rizik. E sad, kakav rizik? Najcesce je to nekvalitetna stampa, zato sto se moze desiti da naletite na cartrige koji je vec nekoliko puta recikliran, a nije mu izmijenjen valjak. Ostecenja stampaca su vise zastrasivanje, koje pustaju sami proizvodjaci stampaca i tonera (HP npr.). Ja nisam vidio ni jedan slucaj da se stampac ostetio radi upotrebe recikliranog tonera, ali sam zato vidio nebrojeno lose odstampanih strana.
Sretno
Prag

Post by Prag »

Slazem se s tobom.
Bitno je i kojoj se firmi radi. Ima jako puno onih koji su samo "punjaci", naprave rupu na kaseti i naspu prah.
Ako je toner iz profesionalne firme koja vodi racuna o svom renomeu, mislim da se sigurno mogu mjeriti sa svakim originalom. A ako se i podkrade sitna greska, zbog one razlike u cijeni moze im se i progledati kroz prste. Ovo sa originalima je cista pljacka. Da ne spominjem i ekolosku dimenziju reciklacije. Ukratko, ja sam ZA!
Lisac

Post by Lisac »

yap,
ja bih samo potvrdio ovo shto reche kolega Fickus, nije do reciklazhe nego do kvaliteta iste i do odrzhavanja tonera. U mojoj firmi ima otprilike 40-tak HP-Shtampacha svih moguchih serija (serija 2000, 4P/5P, serija 4000 (TN),6P, 8150 ...), koristimo uglavnom reciklirane tonere i do sada nije josh nijedna mashina riknula. Trenutni isporuchilac je neka Holandska Firma, dodju ljudi pokupe prazne tonere donesu nove, i josh uz to kao bonus uslugu rade chishchenje i odrzhavanje shtampacha.
Ja takodjer nisam josh vidjeo da je shtampach otishao zbog tonera, iako je nekad kvaliteta shtampe na nekim manjim mashinama (uz dopunjavanje tonera u kuchnoj radinosti) za plakat.
bug

Post by bug »

Kad je razlika u cijeni izmedju originala i refila mala ne isplati se. A kad je velika, takve tonere obicno ne mozes puniti, tako da nista od toga :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Ako je toner iz profesionalne firme koja vodi racuna o svom renomeu, mislim da se sigurno mogu mjeriti sa svakim originalom.
Da, sa ovim se slazhem, Prag.

Kada spomenuh shtampache od HP-a, red je da kazhem da je rijech bila o generaciji III+, 4V, 5N i slichnim. I na kraju se ispostavilo da je bilo do firme koja je to reciklira.

Novi toneri su preskupi, to stoji.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Naravno da ih treba reciklirati. Sto bi se svaki put pravila nova plasticna kutija i oni neki metalni dijelovi itd., kad im treba puno puuuuno vremena da se phabaju i postanu neupotrebljivi. A zamjeniti valjak i nasuti novi toner, mora biti jeftinije od pravljenja potpuno nove kasete.

P.S.
Ugura ti mene medju sobno bilje, Lisac
...ja bih samo potvrdio ovo shto reche kolega Fickus...
:D
Edit

Post by Edit »

Lisac:
Trenutni isporuchilac je neka Holandska Firma, dodju ljudi pokupe prazne tonere donesu nove, i josh uz to kao bonus uslugu rade chishchenje i odrzhavanje shtampacha.
Ima li ta firma sjediste u Sarajevu?? Molim te da napises o kojoj se firmi radi. Tragam za nekim ko prima prazne tonere za reciklazu.
Lisac

Post by Lisac »

edit mislim da nemaju sjedishte u sarajevu,

evo ti adresa pa vidi
http://www.topcart.com/site/index.html
Prag

Post by Prag »

Koliko ja znam, jedini ko u BiH to stvarno radi profesionalno je http://www.ecoton.com Preporucujem !
Post Reply