Linux Vs Windows
Moderator: Benq
-
Microsoft
#1 Linux Vs Windows
Sta je bolje po vama:Linux ili Windows?
- niskoprofilni
Krenulo je
Ideeeeeeeeemo, shpitzaaaaaaaa, let the flame wars begin!
Meni je najbolji onaj koji me najbolje slusha
, a to je Mac OS X 10.4 Tiger, zatim Debian GNU/Linux 4.0 Etch, a zatim Windows 2000 Professional.
Meni je najbolji onaj koji me najbolje slusha
-
Deb's
još uvijek ga koristim, najboljiniskoprofilni wrote:Krenulo je![]()
Meni je najbolji onaj koji me najbolje slusha, a to je Mac OS X 10.4 Tiger, zatim Debian GNU/Linux 4.0 Etch, a zatim Windows 2000 Professional.
-
malizeleni
Niskoprofilni, kako su uspio zakljuciti da je Etch tako dobar, nema 2 hefte da su ga izbacili
Neg debian koristim od neke 2000, sto se servera tiche, beton.
Na desktopu je win xp pro. Na laptopu je win xp pro \ ubuntu.
Sto je najbolje kad puknem novu instalaciju windowsa na laptop, moram instalirati drajvere za LAN, WLAN, Graficku, card reader, zvucnu, bla bla. Ubacim cd od ubuntua, i bootam onako, bez instalacije, i sve radi bezprijekorno. I onda kontaj sta je najbolje.
Sto je najbolje kad puknem novu instalaciju windowsa na laptop, moram instalirati drajvere za LAN, WLAN, Graficku, card reader, zvucnu, bla bla. Ubacim cd od ubuntua, i bootam onako, bez instalacije, i sve radi bezprijekorno. I onda kontaj sta je najbolje.
- niskoprofilni
Pa, koristio sam alpha (sid), beta (etch-testing) verzije, prije etch-stablemalizeleni wrote:Niskoprofilni, kako su uspio zakljuciti da je Etch tako dobar, nema 2 hefte da su ga izbacili
-
xon_sa
Pitanje je previse banalizovano. Oba operativnq sistema imaju svoje prednosti i mane. Licno u zadnje vrijeme uglavnom koristim win xp pro i Xubuntu.
Windows koristim zbog ogromne kolicine software-a koji je napisan za njega, a linux zbog prilagodljivosti (svakoj podlozi
).
Windows koristim zbog ogromne kolicine software-a koji je napisan za njega, a linux zbog prilagodljivosti (svakoj podlozi
-
malizeleni
I sarge prije toga, i woody prije toga opet , potato, slink, itd itdniskoprofilni wrote:Pa, koristio sam alpha (sid), beta (etch-testing) verzije, prije etch-stablemalizeleni wrote:Niskoprofilni, kako su uspio zakljuciti da je Etch tako dobar, nema 2 hefte da su ga izbacili(ebonically speaking: I know my shit
)
Ubuntu mi je ekstra sto se dekstopa tice.
- Qler
sto neko prati komedijeniskoprofilni wrote:Pa, koristio sam alpha (sid), beta (etch-testing) verzije, prije etch-stablemalizeleni wrote:Niskoprofilni, kako su uspio zakljuciti da je Etch tako dobar, nema 2 hefte da su ga izbacili(ebonically speaking: I know my shit
)
- niskoprofilni
Bo, Hamm, Rexmalizeleni wrote:I sarge prije toga, i woody prije toga opet , potato, slink, itd itd
A poslijen
@Qler - Darryl, Darryl
-
Umjetnik a
šta je ubuntumalizeleni wrote:Niskoprofilni, kako su uspio zakljuciti da je Etch tako dobar, nema 2 hefte da su ga izbacili![]()
- niskoprofilni
Ubuntu is an ancient Swahili word (pronounced OOOBOOONTOOO, and in several dialects has many more o's) which may mean one or more of these:Umjetnik a wrote:¹ta je ubuntu
White man come, give us computer. Not taste good.
I am because you are
I know you are, but what am I?
Oh, the humanity
Pictures of naked people are work-friendly
I am what I am because of what I stole from Debian
Debian!??? WTH, I Can't even install it
Brown
I can't configure Slackware
We should all hold hands
An ancient African drum-solo ritual performed by a gnome, dressed in brown
Boom, tsk, boom, splash
Three-parted circle with some funny dots
What You See Is What You Get From Debian
-
malizeleni
E i ti ga usra sad
Ubuntu je linux distribucija, dolazi u desktop i server verziji, i proglasena je najlaksom za koristiti, barem sto se linuxa tice, sve instalira za tebe, ima dobre alate za pronalazenje drajvera za ono sto je malo teze, i tako dalje i tako dalje.
Vishe na http://www.ubuntu.com/
Skini cd, sprzi ga i cusni u cd-rom, mozes ga testirati bez instalacije.
Ubuntu je linux distribucija, dolazi u desktop i server verziji, i proglasena je najlaksom za koristiti, barem sto se linuxa tice, sve instalira za tebe, ima dobre alate za pronalazenje drajvera za ono sto je malo teze, i tako dalje i tako dalje.
- bug
k'o knoppix nekad.. nikad mi nije proradio kako trebamalizeleni wrote:E i ti ga usra sad![]()
- black
to hoces da kazes da bi prosijala kamion przine u 100 m (cika caka hod)ostro i na prvu wrote:cika cakablack wrote:mozda joj zato neke druge stvari rade k'o singericaostro i na prvu wrote:
dok si tu da te naljepim![]()
sta tebi radi kako treba![]()
- Bl_ManiaC
#19 Re: Linux Vs Windows
Ubrzo si sa pitanjem.Microsoft wrote:Sta je bolje po vama:Linux ili Windows?
Za 2-3 godine postavi isto pitanje,mislim da ce vecina odgovora biti LINUX.A sad zasad WIN num1,bar u BIH.Iako mislim da ce LINUX i prije zauzeti veci dio kolaca na trzistu,narocito poslje izlaska VISTE