Gradnja kuce

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

tatoo

#1 Gradnja kuce

Post by tatoo »

Dakle, kontam sagraditi nesto kucice, pa me zanima zna li netko koliko otprilike kosta m2, znaci rad i materijal do useljenja, bez racunanja gradjeviskih i inih dozvola. Znaci samo gradjevinski radovi. Gradice se sa ciglom vulgaris :D . Malo citajuci po drugim forumima, oni koji su nedavno gradili kuce izlaze sa razlicitim ciframa izmedju 200 i 500 eura/m2 :shock: . Je li ima neko na forumu ko se kuzi u ove radove?
teletrader

#2 Re: Gradnja kuce

Post by teletrader »

tatoo wrote:Dakle, kontam sagraditi nesto kucice, pa me zanima zna li netko koliko otprilike kosta m2, znaci rad i materijal do useljenja, bez racunanja gradjeviskih i inih dozvola. Znaci samo gradjevinski radovi. Gradice se sa ciglom vulgaris :D . Malo citajuci po drugim forumima, oni koji su nedavno gradili kuce izlaze sa razlicitim ciframa izmedju 200 i 500 eura/m2 :shock: . Je li ima neko na forumu ko se kuzi u ove radove?

Sada bi ti moj stari mogao na dugo referisati,ja,posto sve to placam,mogu samo govoriti o ciframa..

Mene je otprilike sve doslo oko 700/m2,grubi radovi,bez stolarije,tako da mozhes racunati na oko 1000 sa stolarijom..
narvno sve zavisi od tebe,kakve hoces prozore,koliko kupatila imas,je li kontas kakvu garazhu ispod kuce itd.
Ali kako god..
Puno srece... nemoj previse kontat o lovi "ko god je zapoceo taj je i zavrsio"
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

a moj otac zidar...teletrader,mogao si proci i jeftinije...
teletrader

Post by teletrader »

negra wrote:a moj otac zidar...teletrader,mogao si proci i jeftinije...
Ma sve je to bilo i jeftino dok nije pocela stolarija i parketi..
Ovo grubo i nije bilo previse..
Sinoc me stari zove,kazhe poskupio ciment sa 7,5KM po vreci na 9KM
A ja okrenuo na zezanciju "odoh odmah bubreg prodat'"
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

joj jeste,i kod nas je sad 9 km vreca...neki dan kupila vrecu,fali mi za parking... e,ne bih ti bila u kozi,ustvari,ne smijem ni razmisljat o kuci,imam mamimu i tatinu...oni su ulozili sve sto smo skuckali na renoviranje nakon povratka u Brcko
teletrader

Post by teletrader »

negra wrote:joj jeste,i kod nas je sad 9 km vreca...neki dan kupila vrecu,fali mi za parking... e,ne bih ti bila u kozi,ustvari,ne smijem ni razmisljat o kuci,imam mamimu i tatinu...oni su ulozili sve sto smo skuckali na renoviranje nakon povratka u Brcko
A zamisli da su kupili kakvo bijesno auto i neko vam ga mazne..
Sve sto se ulozhi u kucu nije bezze :)
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Heh,moji su,sto se tice kupovine inace,poprilicno skepticni,a srecom ni mama mi tata nemju vozacku,ali mislim da to ne bi bio problem,nikad ne bi ulozili pare u auto,bar ne nesto veliko i skupo...A sto se kuce tice,vremenom sve visde vjerujem da je isplativije kupit stan nego ulagat u kucu,jer istina je ono sto kazu da je kuca rupa bez dna...Uvijek nesto fali,mada sam pristalica kuca i dvorista...Pogotovo dvorista.
teletrader

Post by teletrader »

negra wrote:Heh,moji su,sto se tice kupovine inace,poprilicno skepticni,a srecom ni mama mi tata nemju vozacku,ali mislim da to ne bi bio problem,nikad ne bi ulozili pare u auto,bar ne nesto veliko i skupo...A sto se kuce tice,vremenom sve visde vjerujem da je isplativije kupit stan nego ulagat u kucu,jer istina je ono sto kazu da je kuca rupa bez dna...Uvijek nesto fali,mada sam pristalica kuca i dvorista...Pogotovo dvorista.
Sada bi ti moja mama rekla..
"Danasnja omladina hoce samo stanova,nece niko kuce,mrsko radit' "
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Rekoh ti da vise volim kucu,ali je isplativije imati stan...Nemoj me odmah "crnit"!
tatoo

#10 Re: Gradnja kuce

Post by tatoo »

teletrader wrote:
tatoo wrote:Dakle, kontam sagraditi nesto kucice, pa me zanima zna li netko koliko otprilike kosta m2, znaci rad i materijal do useljenja, bez racunanja gradjeviskih i inih dozvola. Znaci samo gradjevinski radovi. Gradice se sa ciglom vulgaris :D . Malo citajuci po drugim forumima, oni koji su nedavno gradili kuce izlaze sa razlicitim ciframa izmedju 200 i 500 eura/m2 :shock: . Je li ima neko na forumu ko se kuzi u ove radove?

Sada bi ti moj stari mogao na dugo referisati,ja,posto sve to placam,mogu samo govoriti o ciframa..

Mene je otprilike sve doslo oko 700/m2,grubi radovi,bez stolarije,tako da mozhes racunati na oko 1000 sa stolarijom..
narvno sve zavisi od tebe,kakve hoces prozore,koliko kupatila imas,je li kontas kakvu garazhu ispod kuce itd.
Ali kako god..
Puno srece... nemoj previse kontat o lovi "ko god je zapoceo taj je i zavrsio"

Ako je 700BAM/m2 onda bi se to dalo nekako. Hebiga, vecinu u komadu, pa onda polako. Kontam praviti negdje oko 130-140 m2, drvena stolarija, triopan staklo (valjda se tako kaze) :D , parket i te jebade. Stan je ok, ali sad imam zelju malo odmaknuti se od grada, ali ne predaleko :D , i imati neki vrt da se dijeca igraju a i za rostilj :D . Plus, ne da mi se vise zajebavati sa komsijama, neki nece da placaju odrzavanje, neki objektivno ne mogu, lik iznad mene kad se ne svadja sa zenom onda ima party do 3 ujutro :( . Dokur. . . . mi sve to.
lucifer3

Post by lucifer3 »

650/km/m2 sa svim.Pusti ublehe i sam kupuj materijal i nadgledaj majstore.Meni su svi početni predračuni bili minimum 800/km/m2 grubi radovi ali uz dobro cjenkanje i stalni nadzor sve se završilo za 650/km/m2
black

#12 Re: Gradnja kuce

Post by black »

tatoo wrote:

Ako je 700BAM/m2 onda bi se to dalo nekako. Hebiga, vecinu u komadu, pa onda polako. Kontam praviti negdje oko 130-140 m2, drvena stolarija, triopan staklo (valjda se tako kaze) :D , parket i te jebade. Stan je ok, ali sad imam zelju malo odmaknuti se od grada, ali ne predaleko :D , i imati neki vrt da se dijeca igraju a i za rostilj :D . Plus, ne da mi se vise zajebavati sa komsijama, neki nece da placaju odrzavanje, neki objektivno ne mogu, lik iznad mene kad se ne svadja sa zenom onda ima party do 3 ujutro :( . Dokur. . . . mi sve to.
evo ti jedna od 130,43/m2

Image

Image

Image

ili nesto ovako..

Image

:D
baustelac

#13 Re: Gradnja kuce

Post by baustelac »

Koliko para toliko i muzike ali 500 eura samo za gradnju (potpuno zavrsena i bez namjestaja) je maximum i to sa ugradnjom kvalitetnijeg (skupljeg) materijala . Kakvu god kucu napravis naci ces hiljadu i jedan koji bi radio drugacije da si znao. Ako jos nisi poceo moj ti je savjet pogledaj malo vec izgradjene kuce i porazgovaraj s vlasnicima. Ako biras samo sa projekta tu ces imati najvise nedostataka.

Nadgledanje majstora ti je vrlo bitno, sfuserit ce gdje god mogu. Najbolje je imati nekoga ko se razumije u sve to i da im stalno visi za vratom. Dnevnica je zakon, kad se naredi posao djuture onda im je naravno u interesu da sto brze zavrse da bi isli na drugi posao. Legendarna je bila izjava mog majstora na jedan od mojih prigovora: "dobro je to kako neki znaju sfuseriti" a moja je naravno bila: "znam ja to ali i znam kako neki znaju i napraviti".

Kako god, dobro se "noruzaj" parama a bogami i zivcima.

Sretno
zlata

Post by zlata »

Je'l' ima igdje na netu...da se mogu vidit cijene prozora, vrata, parketa...gradjevisnkog materijala inace...i izbora. Mene JAKO zanima...vidit izbor...jerbo...mjesto gdje planiram gradit je malo...i nema bas "puno cuda".
Bas bih bila zahvalna! Takodjer...ako neko moze postavit. dnevnice...zanatlija! I to bi mi valjalo!
zijancer

Post by zijancer »

Image

:-) zavjJJnite RruKAve, idemo u cika obi :P
CiCiban

Post by CiCiban »

soriiii... LiL skretanje za brooklyn .. a mozda i nije :skoljka: Image
CiCiban

Post by CiCiban »

.Image
Last edited by CiCiban on 06/05/2007 13:36, edited 2 times in total.
CiCiban

Post by CiCiban »

Image
CiCiban

Post by CiCiban »

Image
CiCiban

Post by CiCiban »

Image
black

Post by black »

i oFo.. :P