Da li ste gledali Pozitiv?

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

ja_sarajevo

#1 Da li ste gledali Pozitiv?

Post by ja_sarajevo »

Da li ste gledali Pozitiv sa Naidom Kundurovic na FTV-u ? kako vam se cini ?

magazin
Image

U prvom izdanju magazina za bolju BiH Pozitiv gost će biti dr. Haris Silajdžić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine. On će, između ostalog, govoriti o budućim kapitalnim projektima u našoj zemlji i kreiranju novog ambijanta za poduzetništvo i biznis. U Beču smo posjetili Borisa Nemšića, rođenog Sarajliju na čelu austrijskog Mobilkoma, koji u ekskluzivnom intervjuu za FTV otkriva namjere da osvoji telekomunikacijsko tržište BiH. Pozitiv otkriva šta bh. poslodavci očekuju od nove vlasti. Ličnost sedmice u Pozitivu je Emir Hadžihafizbegović koji će govoriti o svom glumačkom trijumfu i prvim ministarskim danima. Premijerno prikazujemo šta je snimljeno u drugom dijelu promotivne kampanjeEnjoy life.
Kisni_dan

Post by Kisni_dan »

Gledao.
Svidja mi se.
Opusteno je.
Pozitivno je.
prleitihi

#3 Re: Da li ste gledali Pozitiv?

Post by prleitihi »

ja_sarajevo wrote:Da li ste gledali Pozitiv sa Naidom Kundurovic na FTV-u ? kako vam se cini ?

magazin
Image

U prvom izdanju magazina za bolju BiH Pozitiv gost će biti dr. Haris Silajdžić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine. On će, između ostalog, govoriti o budućim kapitalnim projektima u našoj zemlji i kreiranju novog ambijanta za poduzetništvo i biznis. U Beču smo posjetili Borisa Nemšića, rođenog Sarajliju na čelu austrijskog Mobilkoma, koji u ekskluzivnom intervjuu za FTV otkriva namjere da osvoji telekomunikacijsko tržište BiH. Pozitiv otkriva šta bh. poslodavci očekuju od nove vlasti. Ličnost sedmice u Pozitivu je Emir Hadžihafizbegović koji će govoriti o svom glumačkom trijumfu i prvim ministarskim danima. Premijerno prikazujemo šta je snimljeno u drugom dijelu promotivne kampanjeEnjoy life.
1. :lol: :lol: :lol:
2. :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :lol: :lol:
3. :thumbup:
4. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

za 100% bolju BiH! :oops:
Lisac

Post by Lisac »

pozitivnim nam se predstavlja predsjednik, istovremeno chelnik partije koja po vlastitom priznanju nije ispunila ni jedno od obechanja datih prilikom proshlih izbora, koji nije u stanju politichki se nositi sa laktashkim traktoristom zbog chega federacija BiH lagano ali sigurno preuzima 'ugled i polozhaj' koji je na medjunarodnoj sceni u periodu od 1996-2000 bio rezerviran iskljuchivo za republiku srpsku. ja kad harisa slusham danas kako govori o kapitalnim projektima i razvoju BiH imam flash-eve i sve mi se chini kao da gledam gojka klichkovica kako tamo neke 1997 predstavlja projekte izgradnje srpskog sarajeva uz klimoglave i slijepo obozhavanje tzv. novinara koji, i pored svih bogomdanih, nepobitnih i pristupachnih informacija, najvishe kredibiliteta ipak pronalaze u bajkama.
pozitivno nam donosi novinar koji je karijeru izgradio na pljuvanju, i lajanju na sve ono shto se gazda fahri svidjalo pa nesvidjalo, koji je vjeshtinu auto-aportiranja razvio do savrshenstva da bi na kraju bio ostavljen ispred vrata kafilerije.
sve je to dozlaboga pozitivno, toliko pozitivno da je drushtvo koje je toliko zhrtvovalo za ove danashnje vrijednosti to zaista i zasluzhilo.
dosta je bilo pesimizma, zhivio furije a jebo nas orwel :D
tataratira

Post by tataratira »

On laže, Ona laže

zar nije bio ovaj šouuuu :-)
Dino007

#6 Re: Da li ste gledali Pozitiv?

Post by Dino007 »

ja_sarajevo wrote:Da li ste gledali Pozitiv sa Naidom Kundurovic na FTV-u ? kako vam se cini ?

magazin
Image

Naida je "beton"!
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

NIsam gledao... a po gostima... ne vjerujem da se ta emisija može zvati pozitiv.... , a samim tim (pošto gledao nisam) ne bih da komentarišem... pokušaj djevojke da bude voditeljica.....
Klikerica

Post by Klikerica »

Nesto dobro na FTV-u! Koncept emisije mi je super, prilog iz Beca sam gutala, jer je Nemsic bas ekskluziva! Naida mi je takodjer super bila, opustena, ali pripremljena, i kao i uvijek beton sto je neko gore rekao :D
samo mi je prvi prilog bio malo dosadan, razvucen, ne znam koja je novinarka u pitanju... Muzika iz spice mi je usla u uho, a to je dobro, jer je dinamicna, kao i sama spica...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Lisac wrote:pozitivnim nam se predstavlja predsjednik, istovremeno chelnik partije koja po vlastitom priznanju nije ispunila ni jedno od obechanja datih prilikom proshlih izbora, koji nije u stanju politichki se nositi sa laktashkim traktoristom zbog chega federacija BiH lagano ali sigurno preuzima 'ugled i polozhaj' koji je na medjunarodnoj sceni u periodu od 1996-2000 bio rezerviran iskljuchivo za republiku srpsku. ja kad harisa slusham danas kako govori o kapitalnim projektima i razvoju BiH imam flash-eve i sve mi se chini kao da gledam gojka klichkovica kako tamo neke 1997 predstavlja projekte izgradnje srpskog sarajeva uz klimoglave i slijepo obozhavanje tzv. novinara koji, i pored svih bogomdanih, nepobitnih i pristupachnih informacija, najvishe kredibiliteta ipak pronalaze u bajkama.
pozitivno nam donosi novinar koji je karijeru izgradio na pljuvanju, i lajanju na sve ono shto se gazda fahri svidjalo pa nesvidjalo, koji je vjeshtinu auto-aportiranja razvio do savrshenstva da bi na kraju bio ostavljen ispred vrata kafilerije.
sve je to dozlaboga pozitivno, toliko pozitivno da je drushtvo koje je toliko zhrtvovalo za ove danashnje vrijednosti to zaista i zasluzhilo.
Odlican komentar.

Pa zar je od Dzape poltrona i pasceta mocnika i za ocekivati bilo sta drugo nego lizoguz vlastodrscima?
Vingo

#10 Re: Da li ste gledali Pozitiv?

Post by Vingo »

magazin
Image

prle ne znas ni boldirati kako treba.....
:zzzz:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 17:53, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

Nancy Drew wrote:Mlad je, naučiće :D ...
Nisam gledala ovo čudo sinoć pa me zanima objektivna kritika drugarice Vingo :D

Zato sam gledala Bagu na HRT-u ... pa samo da naglasim, po hiljaditi put :D
Image ....
Nisam ni ja...kod nas u kuci samo jedna osoba moze biti pred tv-om at once... :D Ja sam bila za sporetom ko i svaka dobra zenica...
Nesto poslije ulovila sam jednu Ogijevu floskulu...nesto sa slomljenim srcem...ali zaboravila sam vec. Idem ga izruziti zbog priloga sa poetskom dusom - zrtvom mobinga.
jasko_ba

Post by jasko_ba »

dobra emisija, dobra voditeljica
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Ja sam vrtio daljinskim kad "uhvatim" FTV dok Haris (nasmijan!!!) objasnjava, pokusacu parafrazirati, "kako ce se uskoro nasim gradjanima otvoriti mogucnost slobode putovanja, ukljucenja u Evropu bla bla..." :-D
Men'se cini da je Terza djelovao ubjedljivije dok je najavljivao ukidanje viznog rezima... do oktobra 2005. :-)
Uglavnom, nisam se puno zadrzao na "Optimizmu bez pokrica", pardon "Pozitivu", ali evo na forumu saznam da je bilo jos bacanja "bombi"... o budućim kapitalnim projektima u našoj zemlji i kreiranju novog ambijanta za poduzetništvo i biznis... :-D :-D :-D
Mislim, nije lose imati i jednu ovakvu emisiju... "za opustanje" sto kaze Kisni dan... ionako humora nema puno na TV, a i Naida je ljepsa od voditelja na "Nadreality Show". :)
Vokri

Post by Vokri »

Bas sam zelio reci kako mi se emisija, maloprije u reprizi, svidjela, jer je, je li, pozitivna...a onda procitam komentare na forumu i kontam "kakav pozitiv u BiH ?"
Cudi me samo kako jos nikom nije zasmetao
Nemsic jer zivi u Austriji, ili to da je voditeljica imala ten neprimjeren godisnjem dobu, ili da je F DJ Apo reketir'o i Silajdzica i Nemsica i Hadzihafizbegovica da se pojave u emisiji...
Evo nam pozitivnih ideja....
Klikerica

Post by Klikerica »

DaysleepeR wrote: Pa zar je od Dzape poltrona i pasceta mocnika i za ocekivati bilo sta drugo nego lizoguz vlastodrscima?
:roll: emisija je bila dobra, bez obzira na djapu, avaz, radoncica itd itd.. uvijek neka zamjena teza
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

iskreno receno, emisija je sasvim ok. Za prvu emisiju je bilo dobro, sigurno ce biti i bolje
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Klikerica wrote:
DaysleepeR wrote: Pa zar je od Dzape poltrona i pasceta mocnika i za ocekivati bilo sta drugo nego lizoguz vlastodrscima?
:roll: emisija je bila dobra, bez obzira na djapu, avaz, radoncica itd itd.. uvijek neka zamjena teza
Kakva zamjena teza? Nidje veze, ako se neznas pravilno izrazavati nemoj nikako.

Eno sajam knjige u Skenderiji pa bujrum kupi stagod pa se nacitaj, mozda i progovoris nesto sto ima smisla.

O sadrzaju emisije smo culi iznad.

Spica i scenografija su dobre, ostalo nije bilo dobro.

Inace emisija Pozitiv nije novi proizvod, ta emisija ide ve godinama na FTV.
DonDavudes

Post by DonDavudes »

Lisac wrote:pozitivnim nam se predstavlja predsjednik, istovremeno chelnik partije koja po vlastitom priznanju nije ispunila ni jedno od obechanja datih prilikom proshlih izbora, koji nije u stanju politichki se nositi sa laktashkim traktoristom zbog chega federacija BiH lagano ali sigurno preuzima 'ugled i polozhaj' koji je na medjunarodnoj sceni u periodu od 1996-2000 bio rezerviran iskljuchivo za republiku srpsku. ja kad harisa slusham danas kako govori o kapitalnim projektima i razvoju BiH imam flash-eve i sve mi se chini kao da gledam gojka klichkovica kako tamo neke 1997 predstavlja projekte izgradnje srpskog sarajeva uz klimoglave i slijepo obozhavanje tzv. novinara koji, i pored svih bogomdanih, nepobitnih i pristupachnih informacija, najvishe kredibiliteta ipak pronalaze u bajkama.
mudro zboris, starce 8) :D
starii

Post by starii »

emisija je sranje kao i ona..lako joj je kad joj babo plaća emsije..
Neelix

Post by Neelix »

naida moze bit beton samo na nadgrobnom spomeniku :-) :D
Better Man

Post by Better Man »

Nisam gledao, jer nemam volju da trošim vrijeme na jednu polovnu novinarku i njenu smiješnu emisiju, a i u vrijeme kad ide ta ta emisija na HRT 1 ide milijunaš, što je milonima svjetlosnih godina ispred te emisije i tu bare1m možeš provjeriti svoje znanje i nešto novo saznati i naučiti!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Imao sam osjecaj da su gosti bili fakat impresionirani gardom voditeljicom... mozda bolje reci fizickim performansama... Bilo je osmijeha koji Haretu i onom debilnom ministru bas i ne stoje...
pdiddy

Post by pdiddy »

kub lajkan wrote:Imao sam osjecaj da su gosti bili fakat impresionirani gardom voditeljicom... mozda bolje reci fizickim performansama... Bilo je osmijeha koji Haretu i onom debilnom ministru bas i ne stoje...
I ja sam primjetio, da kazem 'osmjehe'. Sta ces ne treba zamjeriti starcima, Naida ipak vise lici na rasnu zenu nego na djevojku ili ti djevojcicu kao ostale glupacice na TV-u.
A onaj satirani mi je totalno gadan bio.

Sto se tice emisije. Ideja dobra, napokon neko nesto da nam na TV-u daje Pozitivno. Jer crnjaka je vala vise dosta.
Spica dobra, studio dobar.
Prilog-Nemsic...odlicna ideja...pohvala za odlazak u Bec i snimanje uspjeha jednog Bosanca koji je uspio u konkurentom svijetu, svojim znanjem i uspjehom. Ovaj prilog svakako se uklapa u naziv emisije.
Ostali prilozi, onako, trebali bi biti malo zivlji, sa vise "pozitivne" muzike, vise inserata itd. Svakako ne bi im nista bilo kada svaki prilog ne bi montirali u beta montazi tj. na "cut". Neka malo montazere natjeraju da montiraju uz muziku i ne lijevom nogom, a da ne pricam o kakvom digitalnom efektu,prelazu isl.
Naida je bila extra, sexy,tamna,poslovna. Svakako ne treba biti uvijek ozbiljna k'o na sahrani, ne treba skrivati svoju pozitivnost i energiju nego je dozirano, shodno situaciji i gostu koristiti u razgovoru za opustanje i "otvaranje" gosta.
O Djapi nemam kakvo extra misljenje, i to zbog hAvaza...neka ovo shvati kao priliku da osvjetla malo obraz...svi grijese.

Uglavnom, summa summarum....dobra ideja emisije, pozitivnost, medjutim trebaju se potruditi da imaju "poglogu" za tu tematiku, tj dovoditi adekvatne ljude, uspjesne, pozitivne...bas kao Nemsic.
Za prvu emisiju,na novoj TV,u novom okruzenju Naida je bila extra.
Emisija dobra. S obzirom da je prva, odlicna

P.S.
Ovom gore liku...sto kaze da Naidi babo placa emsije....pored toga sto je ta izjava apsurdna,nelogicna i glupa, takodjer je jednako ljubomorna i neargumentirana.
Kad kritikujes, kritikuj sa argumentima,kad hvalis, hvali sa argumentima. Za to sluzi forum
pdiddy

Post by pdiddy »

Neelix wrote:opet ovaj diddy sa svih 16 postova o Na....dgrobnom :D
Drago mi je da me pratis, sreca da su dzabe, dajem misljenja i lijevo i desno kad god pozelim.
BtW mislim da mozes dosta voditljica podvesti pod epitet "nadgrobnog" al' Naida sigurno nije jedna od tih.
Jarane sto jest jest, realno kad pogledas, onako po mjerama...
Doduse jedino ako si gay onda te shvatam :D
Post Reply