Kafa, kafa
Moderator: anex
- StLouis
#1 Kafa, kafa
Kafa, kafa, koliko je pijete, koju vrstu kafe preporucujete? Nista ljepse od tople solje kafe u ranu zoru.
Ja se sladim s soljom Costa Rican Tarrazu od World Market. Ako zivite u USA, naci cete je jedino u World Marketu.

- Dori
Mi smo nabavili kafe aparat na poslu tako da mi je to prva jutanja i to ona obavezna, jer bez nje ne funkcionisem bas najbolje....
Ostatak dana izbjegavam piti kafu, jer se lafo furam na zdrav zivot pa pijem "prirodne" sokove
Nekad s vremena na vrijeme kad odem do mame popijem nasu Bosansku, njoj za ljubav, jer mi je malo prejaka za moj ukus
@StLouis: Nedavno sam bila u Starbucks-u i odusevila se sa izborom! Ja koja bas i nisam neki kafedzija...Loodnica!!!
Ides li tamo?
Ostatak dana izbjegavam piti kafu, jer se lafo furam na zdrav zivot pa pijem "prirodne" sokove
Nekad s vremena na vrijeme kad odem do mame popijem nasu Bosansku, njoj za ljubav, jer mi je malo prejaka za moj ukus
@StLouis: Nedavno sam bila u Starbucks-u i odusevila se sa izborom! Ja koja bas i nisam neki kafedzija...Loodnica!!!
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
haj nek jo¹ neko dijeli zajednièke naopake navikeLace wrote:domaca bosanska...naspem ujutro veliku solju..ko za ness kafu...i cijedim je citav dan...do 13.00 je ledena i postane prilicno osvjezavajuca
- dark side of the moon
dnevno jedno 3-4 espresa... najbolja je u vatri i lori na ciglanama 
-
mamica papucarka
u prosijeku jednu dnevno i to ujutro uz dorucak
Kada smo u Bosni, svako malo se pravi kafa i to bosanska. Jebi ga, jos se nisam navikla na kafu u chontrama
Zato je i pijem uz dorucak 
Kada smo u Bosni, svako malo se pravi kafa i to bosanska. Jebi ga, jos se nisam navikla na kafu u chontrama
- dark side of the moon
eh kad mi naumpane kakva se kafa u ratu pila...toz se nije bacao nego ga prosusi i opet zalij
a ako se dobro sjecam 1 kg kafe je bio oko 130dm
pa ona tzv kafa od jecma...a mjesto secera pilo se sa pekmezom....a vidi sad 50 razlicitih vrsta

pa ona tzv kafa od jecma...a mjesto secera pilo se sa pekmezom....a vidi sad 50 razlicitih vrsta
-
medda
Dobro jutro,
Najvise volim onu nasu zescu! Cesto se sjetim starih vremena kad se citava mahala uzmirise kad neko przi kafu i rucnih mlinova.
Kako se zove ona sprava sto lici na raketu u kojoj de przi kafa na zaru...na vrh mi jezika.
Nedjeljom obavezno ujutro cejfim nasom a kroz sedmicu drmam Senseo. Mislim da je taj aparat jedino u Holandiji aktivan. To je aparat u koji se stavljaju ulosci sa kafom i ima razlicitih ukusa. Samo jednu ili dvije solje se odjednom mogu napraviti i zato je veoma brzo gotova.

Najvise volim onu nasu zescu! Cesto se sjetim starih vremena kad se citava mahala uzmirise kad neko przi kafu i rucnih mlinova.
Kako se zove ona sprava sto lici na raketu u kojoj de przi kafa na zaru...na vrh mi jezika.
Nedjeljom obavezno ujutro cejfim nasom a kroz sedmicu drmam Senseo. Mislim da je taj aparat jedino u Holandiji aktivan. To je aparat u koji se stavljaju ulosci sa kafom i ima razlicitih ukusa. Samo jednu ili dvije solje se odjednom mogu napraviti i zato je veoma brzo gotova.
-
medda
- van Basten
kafu ispijam u enormnim količinama... poslije ustajanja (odmah!), poslije obroka (osim ponekad večere) su obavezne a kad god se tokom dana nađe prilika ispeče se džezva. Naravno, govorim o našoj, bosanskoj kafi. Espresso i slične vrste ni ne ubrajam u kafe, ali i to se da saliti u sebe u slučaju kakve velike nužde
- StLouis
Strabucks mi je 2 minute od moje kuce ali ih ne gotivim bas nesto, njihova kafa je preprzena, doduse imaju dobar espresso. Je li neko probo Seattles Best kafu? Dobra je. Ja cesto prosvrljam po trgovinama i uvijek pronjuskam neku novu vrstu kafe...hladna kafa nije za moj ukus, ako je vec pijem to je moca.Dena wrote:Mi smo nabavili kafe aparat na poslu tako da mi je to prva jutanja i to ona obavezna, jer bez nje ne funkcionisem bas najbolje....
Ostatak dana izbjegavam piti kafu, jer se lafo furam na zdrav zivot pa pijem "prirodne" sokove![]()
@StLouis: Nedavno sam bila u Starbucks-u i odusevila se sa izborom! Ja koja bas i nisam neki kafedzija...Loodnica!!!Ides li tamo?
- 8. sekretar SKOJ-a

Ako na dnu šoljice nema crteža, ja je ne pijem.