Grička vještica

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
van Basten

#1 Grička vještica

Post by van Basten »

Zna li neko gdje bih kod nas (Sarajevo) mogao kupiti komplet knjiga Grička vještica (7 knjiga je u kompletu)? Može i da su polovne samo ako su očuvane, znači bez poderanih, išaranih, masnih stranica...
melb26sa

Post by melb26sa »

To ce biti tesko naci - ja sam ih citala nekad krajem rata (svih 7). Jedino da probas po antikvarnicama.
justika_sa

Post by justika_sa »

ja sam prije par godina tražila gordanu
i nisam uspjela naći...
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Image
van Basten

Post by van Basten »

Samo da javim da sam našao, i to mnogo lakše nego šta sam mislio da ću. Prva antikvarnica - prodali prije par dana, druga - fale prve dvije knjige, treća - ima.
Tema može u zaborav lagano
Maksim

Post by Maksim »

Jao da se neki i ovog sjeti. Ja vec dugo trazim Gricku vjesticu za majku, jer ona je bila veliki fan ovog djela Marije Zagorke prije rata. Posjedovala je sve 7 knjige ali rat je ucinio svoje. Da mi je da joj ovo nabavim za rodjendan, mislim da bi se iznenadila kao nikad :)
van Basten

Post by van Basten »

I ja sam to tražio kao rođendanski poklon nekome. Kako već rekoh, u Sarajevu mi nije bio veliki problem pronaći to, samo sam se zadao po antikvarnicama. Čak sam i solidno finansijski prošao, uzevši u obzir da u interliber-u nov komplet košta 415KM, ovo nije ni blizu toga bilo.
Pošto vidim da si iz Beča, preporučujem ti internet, ako si zainteresovan za to javi se na pp, mogu te uputiti na jednog momka u Zagrebu koji je dao oglas na net da prodaje komplet i s kojim sam bio u kontaktu i da nisam našao ovdje vjerovatno bih sa njim završio transakciju
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Eh, "Gricka vjestica"...Imala prije rata,i kad sam se vratila kuci pronadjem i kupim iste takve,kozni povez...Hehe,Maksime,kad budes dosao pregovaramo...(sala mala,nije na prodaju,previse sam egoisticna kad je Zagroka u pitanju...)
Maksim

Post by Maksim »

negra wrote:Eh, "Gricka vjestica"...Imala prije rata,i kad sam se vratila kuci pronadjem i kupim iste takve,kozni povez...Hehe,Maksime,kad budes dosao pregovaramo...(sala mala,nije na prodaju,previse sam egoisticna kad je Zagroka u pitanju...)
Hehe, ako se predomislis dok ja opet budem dolazio, javi mi inace moram opet ovo upotrebljavati

Image

:D
Last edited by Maksim on 04/04/2007 14:57, edited 1 time in total.
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Haj ja cu razmisljat dok ti dodjes,a ti se pripremi da "masno" platis...Vjestica ko vjestica,hihihihihihih
Maksim

Post by Maksim »

negra wrote:Haj ja cu razmisljat dok ti dodjes,a ti se pripremi da "masno" platis...Vjestica ko vjestica,hihihihihihih
nema problema, primas li SFRJ dinare? :D
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Jok,toga imam na izvoz...Daj sta konkretnije,ba...Cuj dinare...Ni lire necu... Dolari ili euri...
Maksim

Post by Maksim »

oke, placam dukatima :oops: :D
Jara

Post by Jara »

Ovo me podsjeti na predstavu "Grička vještica" sa Enom Begović (r.i.p.) - gledala je u Zagrebu prije rata, ljetna pozornica na Opatovini, Gornji grad... drvene klupe u gledalištu..okolo trava, drveće...odlični glumci...Izuzetan dozivljaj, bez obzira na "sapunastu" fabulu. :thumbup:
Šteta sto u Sarajevu ljeti nema pozorišnih predstava na ljetnim pozornicama a moglo bi se, na žutoj tabiji, npr. - klupe od balvana itd, ne trebaju tu velika sredstva....
van Basten

Post by van Basten »

eto čim sam ja rekao da tema može u zaborav ona doživi procvat... a dok sam htio držati je aktivnom nigdje nikoga nije bilo :-) :lol:
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Sto ti je mahala :D
Neelix

Post by Neelix »

ejhhhhh kontesa Nera i zaboravih kako se lik glavni zvao :D :D :D kako su to super knjige :-)

za one koji su procitali, i traze nesto slicno, preporucio bih serijal Angelique, od Sergea i Anne Golon. Fantasticne knjige, Francuska u doba Luja XIV.... ja sam imao nekih 8-9 knjiga al su mi se "razisle", ne mogu pohvatat kod koga su :sad:
Last edited by Neelix on 09/04/2007 13:40, edited 1 time in total.
sicky

Post by sicky »

Neelix wrote:ejhhhhh kontesa Nera i zaboravih kako se lik glavni zvao :D :D :D kako su to super knjige :-)

za one koji su procitali, i traze nesto slicno, preporucio bio serijal Angelique, od Sergea i Anne Golon. Fantasticne knjige, Francuska u doba Luja XIV.... ja sam imao nekih 8-9 knjiga al su mi se "razisle", ne mogu pohvatat kod koga su :sad:
Zvao se Siniša :-)

Poznaješ li dane, kada tamni oblace zaklone sunce, kada je sve tmurno, tužno i sivo..ja ih poznajem..to su dani kada ne mogu vidjeti tebe... :D :roll:
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

My name is Sinisa...Kapetan Sinisa! Hehe,kako sam ja gutala tu knjigu,i tako sam emotivno vezana za nju...Da ste vidjeli moje radosti kad sam ,u danima izbjeglistva,pronasla istu u biblioteci u Ludwigsburgu,hehe...A neko gore spomenu Andjeliku...Andjelika je mala maca spram Gricke vjestice...Ja jos uvijek cekam svog Sinisu... :-D
Neelix

Post by Neelix »

mah to ti zato sto je de Peyrac bio mal i ruzan :D :D :D
anaisa

Post by anaisa »

negdje na temi "e-books na domacim jezicima" ima postavljen link za download svih 7 dijelova Gricke vjestice....
Post Reply