Mascarpone
Moderator: anex
-
sjenka
#1 Mascarpone
Hitno mi treba sir mascarpone, i znam da ga je bilo u Mercatoru, ali ga trenutno nema. Obisla sam i Interex, i WF, ali ga oni ni ne drze.
Zna li iko gdje bih ga mozda mogla pronaci, ili napraviti nesto slicno
hvala
Zna li iko gdje bih ga mozda mogla pronaci, ili napraviti nesto slicno
hvala
- Zox
Godinama sam dovlacio zamrznut mascarpone iz italije, sada mi raja donosi.
Ako ti treba za tiramisu, NE NASJEDAJ "expertima", nista slicno niti dolazi u obzir niti postoji. Jednom su mi savjetovali neki nas surogat, pa je tiramisu ispao slan.
Pokusaj u robotu, cuo sam da tamo ima, ali nije neki kvalitet.
Ako ti treba za tiramisu, NE NASJEDAJ "expertima", nista slicno niti dolazi u obzir niti postoji. Jednom su mi savjetovali neki nas surogat, pa je tiramisu ispao slan.
Pokusaj u robotu, cuo sam da tamo ima, ali nije neki kvalitet.
-
urbanagerila
Hose kod socijalnog ...
Dodjes mi pis tiramicua za info ....
Dodjes mi pis tiramicua za info ....
-
Kukuruz_Barbe-q
U vindiji na grbavici bude, ja neki dan pola kile kupio 
-
sjenka
e super hvala svima
ma pao mi na pamet onaj merkator na alipasinom, ali mi bilo mrsko ici tamo, pa sam zamolila drugaricu da ode provjeriti ima li ga tamo. Zove i kaze ima jos jedan, i tako ja dođoh do sira
p.s ne treba mi za tiramisu, nego za hurme punjene mascarponeom mmmmmm
ma pao mi na pamet onaj merkator na alipasinom, ali mi bilo mrsko ici tamo, pa sam zamolila drugaricu da ode provjeriti ima li ga tamo. Zove i kaze ima jos jedan, i tako ja dođoh do sira
-
Ledena Princeza
Podijeli recept sa rajomsjenka wrote:e super hvala svima
-
zlata
Joj...probajte i ovaj brazilski recept...suhe sljive...(moraju biti jos vlazno-socne) punjene smjesom kokosa, zumanca, maslaca i zasladjenog maskaropona...(moze i 'sweetened condensed milk'...tako je po obicaju)!sjenka wrote:e princezo, i ostala rajo
evo recepta
vrlo jednostavno
kupite hurme, ali one malo socnije ( ima u Merkatoru na kilo), izvadite kospe, i futrujete mascarponeom. Meni je ova kombinacija super ( sta cu poguzija sam)
Zove se..."Olho de Sogra" (Svekrvino Oko). Slatka zakuska...uz kahvu...ili caj...umjesto sekera! a kokos mora biti svjez! idealno i malko vlazan. Ako mozete...sami ga izribajte.
I