MOLIM VAS POMOZITE!!!
Moderator: Benq
-
lija86
#1 MOLIM VAS POMOZITE!!!
Pozdrav svima! Vec neko vrijeme dobivam prijeteće poruke na mail (hotmail) pa sam se vec zabrinula, pomalo me strah... Neko me prati, zna i sta obučem skoro svaki dan... Na početku sam mislila da je neslana šala, ali sve više mislim na gore... A ja se baš ne razumijem toliko u ovu tehniku, znam ono što prosječna osoba zna o kompjuterima, internetu... Zanima me da li postoji mogućnost da otkrijem preko mail poruke ko mi prijeti ili bar odakle stižu te poruke, iz kojeg dijela grada ili slično... Voljela bih da mi neko odgovori na ovo! Unaprijed hvala!
- valterbranisarajevo
Postoji ovo:
If you have received abusive, harassing, or threatening e-mail messages from an MSN Hotmail account, follow the steps below to report it. To report junk e-mail, please see the "Report junk e-mail to MSN Hotmail" section above.
Turn on full message headers. MSN Hotmail will need this information to identify the true origin of the abusive message you received:
If you have an MSN Hotmail account, click Options in the upper-right corner of any page. Click Mail on the left side, and then click Mail display settings. Next to Message headers, click Full, and then click OK.
If you do not have an MSN Hotmail account, consult your e-mail program's online Help to determine how to view full message header information.
Forward a complete copy of the abusive message (including the full message header) to [email protected].
Medjutim i ja ti preporučujem da lijepo isprintaš sve te mailove i da prijaviš kome treba. Taj koji te maltretira će naći neki drugi način i samo promjenom mail adrese vjerovatno nećeš opet mirno spavati.
If you have received abusive, harassing, or threatening e-mail messages from an MSN Hotmail account, follow the steps below to report it. To report junk e-mail, please see the "Report junk e-mail to MSN Hotmail" section above.
Turn on full message headers. MSN Hotmail will need this information to identify the true origin of the abusive message you received:
If you have an MSN Hotmail account, click Options in the upper-right corner of any page. Click Mail on the left side, and then click Mail display settings. Next to Message headers, click Full, and then click OK.
If you do not have an MSN Hotmail account, consult your e-mail program's online Help to determine how to view full message header information.
Forward a complete copy of the abusive message (including the full message header) to [email protected].
Medjutim i ja ti preporučujem da lijepo isprintaš sve te mailove i da prijaviš kome treba. Taj koji te maltretira će naći neki drugi način i samo promjenom mail adrese vjerovatno nećeš opet mirno spavati.
-
LordRaven
Sta sa tim dobijas.?Ako ti vec neko prijeti,prati te i zna sta oblacis znaci da je to vec ozbiljnija stvar.I ja bih se slozio sa ostalima,prijavi sve to policiji i rijesena stvar.Sama promjena maila nista ti nece pomoci.lija86 wrote:Hvala ti na odgovoru, mislila sam da se može na neki drugi način saznati... nista, onda cu promijeniti e-mail adresu mada time necu nesto posebno postici, bar cu biti rahat!
- Fair Life
Neces biti rahat...lija86 wrote:Hvala ti na odgovoru, mislila sam da se može na neki drugi način saznati... nista, onda cu promijeniti e-mail adresu mada time necu nesto posebno postici, bar cu biti rahat!
Mozda ne budes uznemiravana virtualno, ali... stvarnost je... na ulici.
- burekodsira
oj glupog odgovora...lija86 wrote:Hvala ti na odgovoru, mislila sam da se može na neki drugi način saznati... nista, onda cu promijeniti e-mail adresu mada time necu nesto posebno postici, bar cu biti rahat!
pa bolan to ti je isto ko da ti neko pise prijetece smsove... neces ni tad sjediti i cekati sta te snadje. odes fino u policiju i prijavis. nadjes nekog jarana hakera
- sinus
To je sigurno neko ko te poznaje pa te da ne kažem drugačije zajebava. Sličan slučaj se desio mojoj komšinici koja je dobijala to što ti dobijaš samo putem sms-a. Pitala me šta da radi.
Ima jedna poruka rudarima u štrajku koja se može primjeniti na ovaj slučaj, a ona glasi:
"Poruka rudarima u štrajku, *ebite im majku" Pa tako i ti njemu fino sastavi mail u kojem češ ga otjerati u sve moguće otvore koji postoje u ljudskom organizmu pa i dalje, pokaži mu da imaš muda. A usput nađi kakvog rođaka,brata, prijatelja sa kojima ćeš se kretati jedno vrijeme čisto osiguranja radi. I naravno sve ovo možeš prijaviti policiji ili čak i BiHnet-u koji će dalje da reaguju.
Ovo sve važi u koliko nas ne zezaš i u koliko je to istina.
Ima jedna poruka rudarima u štrajku koja se može primjeniti na ovaj slučaj, a ona glasi:
"Poruka rudarima u štrajku, *ebite im majku" Pa tako i ti njemu fino sastavi mail u kojem češ ga otjerati u sve moguće otvore koji postoje u ljudskom organizmu pa i dalje, pokaži mu da imaš muda. A usput nađi kakvog rođaka,brata, prijatelja sa kojima ćeš se kretati jedno vrijeme čisto osiguranja radi. I naravno sve ovo možeš prijaviti policiji ili čak i BiHnet-u koji će dalje da reaguju.
Ovo sve važi u koliko nas ne zezaš i u koliko je to istina.
-
lija86
Ljudi hvala vam puno na pomoći, stvarno ne znam šta da radim, najgore mi je što ne mogu saznati ko mi šalje te mailove, a ako i dalje ovako nastavi sta drugo da uradim nego da prijavim. A ko se normalan može baviti tim stvarima, nisam znala da se i na ovakav način utjeruje strah sve dok se meni to nije desilo...
-
KiDjej
Moj prijedlog ti i dalje staji, morash to prijaviti vlastima jer samo preko njih mozesh saznati ko ti salje. Ako samo saznash njegovu IP adresu tada samo znash odakle ti on sallje opet ce ti trebati BiHNet ili neki drugi provider internet usluga koji je izdo taj IP da saznash ime, a jedini koji su u stanju to u raditi jeste policija i sudstvo. Nemoj samo stajati i nadati, poduzmi nesto u vezi toga, razgovaraj sa nekim veoma bliskim, otidjite zajedno u policiju, te emailove nemoj niposhto brisati jer je to dokaz koji ti je potreban. To morash hitno prijaviti. Uostalom ako ta osoba zna sta i nosih i sve ja mislim da je onda negdje tu iz tvoje okoline prema tome brze bolje, POLICIJA! Jedino ga oni mogu sankcionisati. I boji se jer samo strah nas odrzava u zivotu!!!!!!!!
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Ma kakva policija
..nego daj ti nama e-mail s kojeg dolaze te prijetece poruke da mu mi malo zaprijetimo:D.
-
shin
Zamisli kad ode u muriju i drotu kaze ''neko me zlostavlja preko e-maila''
dajte ba ljudi malo ozbiljno. Plus sam IP nista ne znaci, jer vjerovatno koristi dinamicki IP koji mjenja nakon svakog konektovanja, treba tacno vrijeme slanja poruke, dan....
Pa onda preko bitchneta ganjati ko je taj dan imao dodjeljen IP, a ono lola iz internet cafea salje poruke.
Pa onda preko bitchneta ganjati ko je taj dan imao dodjeljen IP, a ono lola iz internet cafea salje poruke.
-
Dedda
Prijavljivanje policiji ti nece donijeti nista, jer kada sam ja prijavio jednom, samo su meni pravili probleme. Iskreno.
Na kraju sam sam saznao ko je osoba i ugazio ga kao maksuma i od tada nemam problema.
Jedino u cemu ti policija moze pomoci jeste slijedece:
1. Pogledaj u koje vrijeme ti je poslan email
2. Koja je IP adresa posiljaoca
3. Policija ce ti omoguciti da vidis sa kojeg broja telefona (ili vec cega) je u to vrijeme pristupano sa navedene IP adrese (zatim imenik.telecom.ba) i automatski imas ulicu i broj telefona, odnosno znas koje.
Posaljes mu neke prijatelje da ga ugaze jednom za sva vremena i nece mu nikada naumpasti da uradi nesto takvo ponovo.
Problem bi mali, recimo bio, ako ta osoba stalno mijenja email adrese, no svakako nije veliki problem.
ELEM, moj prijedlog ti je da promjenis email adresu i cao.
Taj, ko ti prijeti, kada vec zna sto nosis, do sada ti nista nije smio, jer da je hrabar prisao bi do sada, sto znaci da mu je u cilju samo da te isprovocira i zastrasi.
Eto, toliko od mene.
Poz.
Na kraju sam sam saznao ko je osoba i ugazio ga kao maksuma i od tada nemam problema.
Jedino u cemu ti policija moze pomoci jeste slijedece:
1. Pogledaj u koje vrijeme ti je poslan email
2. Koja je IP adresa posiljaoca
3. Policija ce ti omoguciti da vidis sa kojeg broja telefona (ili vec cega) je u to vrijeme pristupano sa navedene IP adrese (zatim imenik.telecom.ba) i automatski imas ulicu i broj telefona, odnosno znas koje.
Posaljes mu neke prijatelje da ga ugaze jednom za sva vremena i nece mu nikada naumpasti da uradi nesto takvo ponovo.
Problem bi mali, recimo bio, ako ta osoba stalno mijenja email adrese, no svakako nije veliki problem.
ELEM, moj prijedlog ti je da promjenis email adresu i cao.
Taj, ko ti prijeti, kada vec zna sto nosis, do sada ti nista nije smio, jer da je hrabar prisao bi do sada, sto znaci da mu je u cilju samo da te isprovocira i zastrasi.
Eto, toliko od mene.
Poz.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
smij se koliko hoces, Federalni MUP ima moju prijavu, bilesi je i interpol angaziran obzirom da je u pitanju bila strana IP adresa... pa se ti samo smijshin wrote:Zamisli kad ode u muriju i drotu kaze ''neko me zlostavlja preko e-maila''dajte ba ljudi malo ozbiljno. Plus sam IP nista ne znaci, jer vjerovatno koristi dinamicki IP koji mjenja nakon svakog konektovanja, treba tacno vrijeme slanja poruke, dan....
lija, isprintaj sve te mailove, i onda fino u svoju PU dezurnom inspektoru i sve mu ispricaj i ako ti on odmahne rukom, posalji mi PP da te spojim sa likom iz Federalnog MUPa koji to moze proslijediti u daljnju proceduru.
-
Miss Mojra
imas pravo!Bobi wrote:Ma kakva policija..nego daj ti nama e-mail s kojeg dolaze te prijetece poruke da mu mi malo zaprijetimo:D.
u svakom slucaju idi u policiju i prijavi, ali bilo bi najs da objavis adresu sa koje dolaze mejlovi. mozda je neko i prepozna
-
shin
mIRCerka wrote:smij se koliko hoces, Federalni MUP ima moju prijavu, bilesi je i interpol angaziran obzirom da je u pitanju bila strana IP adresa... pa se ti samo smijshin wrote:Zamisli kad ode u muriju i drotu kaze ''neko me zlostavlja preko e-maila''dajte ba ljudi malo ozbiljno. Plus sam IP nista ne znaci, jer vjerovatno koristi dinamicki IP koji mjenja nakon svakog konektovanja, treba tacno vrijeme slanja poruke, dan....
lija, isprintaj sve te mailove, i onda fino u svoju PU dezurnom inspektoru i sve mu ispricaj i ako ti on odmahne rukom, posalji mi PP da te spojim sa likom iz Federalnog MUPa koji to moze proslijediti u daljnju proceduru.
Mogu te mjesecima zlostavljat iz internet klubova, sminkerskih kafica ili hot spotova po gradu, jesam li proxy spomenuo
-
lija86
Hvala vam svima od srca na pomoći podršci, a evo šta mi se maloprije desilo, zvala sam informacije BH TELEKOM čisto da vidim da li je moguće da oni provjere ko bi to mogao biti, a čovjek na centrali mi kaže: "ma ništa, to nije tako opasno, čuj prati te, ma to je sigurno neko kome se jako sviđaš i ko te voli, ma ne brini se..."
- zena21
dabogsacuva... nasa poslalija86 wrote:Hvala vam svima od srca na pomoći podršci, a evo šta mi se maloprije desilo, zvala sam informacije BH TELEKOM čisto da vidim da li je moguće da oni provjere ko bi to mogao biti, a čovjek na centrali mi kaže: "ma ništa, to nije tako opasno, čuj prati te, ma to je sigurno neko kome se jako sviđaš i ko te voli, ma ne brini se..."
-
mIRCerka
E pa kako uhvatise one sto su iz net kafica prijetili Valdecu, mogu uhvatiti i ove.shin wrote:mIRCerka wrote:smij se koliko hoces, Federalni MUP ima moju prijavu, bilesi je i interpol angaziran obzirom da je u pitanju bila strana IP adresa... pa se ti samo smijshin wrote:Zamisli kad ode u muriju i drotu kaze ''neko me zlostavlja preko e-maila''dajte ba ljudi malo ozbiljno. Plus sam IP nista ne znaci, jer vjerovatno koristi dinamicki IP koji mjenja nakon svakog konektovanja, treba tacno vrijeme slanja poruke, dan....
Mogu te mjesecima zlostavljat iz internet klubova, sminkerskih kafica ili hot spotova po gradu, jesam li proxy spomenuo
Fora je otici prijaviti i fora je biti ustrajan.
PS Nijedan proxy nije zamandaljen, svaki se moze rasclaniti do izvornog IP.
Ne, nisam glupa i ne laprdam, samo govorim sto sam gledala svojim ocima kako rade.
PPS Fed. MUP je dobio 10minutnu lekciju od mene licno kako upratiti IP adrese i kako naci zemlju iz koje se javlja.
-
_BosanaC
#23 Re: MOLIM VAS POMOZITE!!!
Postojilija86 wrote:Pozdrav svima! Vec neko vrijeme dobivam prijeteće poruke na mail (hotmail) pa sam se vec zabrinula, pomalo me strah... Neko me prati, zna i sta obučem skoro svaki dan... Na početku sam mislila da je neslana šala, ali sve više mislim na gore... A ja se baš ne razumijem toliko u ovu tehniku, znam ono što prosječna osoba zna o kompjuterima, internetu... Zanima me da li postoji mogućnost da otkrijem preko mail poruke ko mi prijeti ili bar odakle stižu te poruke, iz kojeg dijela grada ili slično... Voljela bih da mi neko odgovori na ovo! Unaprijed hvala!
-
shin
Uhvatili ih zato sto su debili, udjes u iCafee posaljes mail i izadjes u roku od tri minute. Koristi gmail acc za koji vise ne treba invite isto napravljen u neko iCafeu. Pa vidi mogucnost pronalaska doticne osobe.mIRCerka wrote:E pa kako uhvatise one sto su iz net kafica prijetili Valdecu, mogu uhvatiti i ove.shin wrote:mIRCerka wrote: smij se koliko hoces, Federalni MUP ima moju prijavu, bilesi je i interpol angaziran obzirom da je u pitanju bila strana IP adresa... pa se ti samo smij
Ne, nisam glupa i ne laprdam, samo govorim sto sam gledala svojim ocima kako rade.
PPS Fed. MUP je dobio 10minutnu lekciju od mene licno kako upratiti IP adrese i kako naci zemlju iz koje se javlja.
-
mIRCerka
a eto liju dira Kevin Mittnick mladji....shin wrote:Uhvatili ih zato sto su debili, udjes u iCafee posaljes mail i izadjes u roku od tri minute. Koristi gmail acc za koji vise ne treba invite isto napravljen u neko iCafeu. Pa vidi mogucnost pronalaska doticne osobe.mIRCerka wrote:E pa kako uhvatise one sto su iz net kafica prijetili Valdecu, mogu uhvatiti i ove.shin wrote: