Ko potpisa...

Fair Life

#1 Ko potpisa...

Post by Fair Life »

Image
Ko potpisa... ruke im se osusile do ramena

Image
Dzaba im... potpis
prleitihi

Post by prleitihi »

fair..bojim se da je to trenutno najmanji problem.. :D:D:D
Fair Life

Post by Fair Life »

prleitihi wrote:fair..bojim se da je to trenutno najmanji problem.. :D:D:D
Hotio sam rijet... ruke im se 'pozlatile' do ramena.
prleitihi

Post by prleitihi »

njima su se bankovni racuni pozlatili.. :-) :-) :thumbup: :bih: ..ali vazno je da oni nas štite.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

prleitihi wrote:njima su se bankovni racuni pozlatili.. :-) :-) :thumbup: :bih: ..ali vazno je da oni nas štite.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Lako se vama dvojici zajebavati...

Meni ova 'limarija' postaje teska kao Crnogorcu kad okaci ordenje iz osam zadnjih ratova na svoja cojstvena prsa. Pa postavih temu u namjeri da mi neko od patriota kaze da li je vrijeme da ja ovu gvozdjuriju, koja se davno prestala poljem siriti, zafrljachim u kakvu jarugu... da ne brukam "drzavu i narod".

Ili... jednostavno da napravim zlatni zub.

PS>>>Znam neke koji su to na vakat uradili i... jos se dan-dani busaju u junacka BiH prsa.
prleitihi

Post by prleitihi »

mojne bacati..može zatrebati..vidis kako je krenulo..prije da idemo u novi rat negoli u novi mir.. :oops: :D :D :D

a kao što ćurak reče..sad nismo u miru..već u neratu! :oops:
Fair Life

Post by Fair Life »

Za nekakav novi rat ova simbolika nece piti vode...

Prije ce ispasti da ce me ganjati i jedni i drugi, a o trecima i da ne govorim... da mi ovu limariju odrube stillovkom... bez paljenja.
prleitihi

Post by prleitihi »

e ako bude novog rata..ja cu k'o emina ganić..morati studirati na oxfordu.. :oops: :D :D
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Sretne mi stari jednom prilikom kolegu iz Izvrsnog vijeca.
Kaze Ganicu tebe ovdje niko ne voli...
Kaze Ganic nemoj mi tako govoriti...
Tu ga moj stari mrsne okrene se i ode...

Ne znas koji je veci parip od paripa, Jugosloven clan predsjednistva Ganic, musliman clan predsjednistva Fikret, Bosanski predsjednik Alija.

Jednom prilikom ja kod polipismenog Siptara ovdje u Americi. Popravljao mi auto. Sipac ko sipac, 7 puta polagao vozacki, nejasna mu nesto paprilogija ali je zmaj od mehanike. Kaze meni Sipac na ovu se kucu nece nijedna vise osim Americke zastave vjesati. A ja htjedoh da krepam od sege zamisljajuci moju volku frljavu i njegovu mirkocefalicnu petougaonu glavu ispod Americkog barjaka. Dohacemo joj kao Ganic Jugoslavenstvu i OksFordu (to ona skola za volove?)
JBL

#10 Re: Ko potpisa...

Post by JBL »

Fair Life wrote:Image

Image
Dzaba im... potpis
Poslije bitke je lako biti general :zzzz:
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Nije.

Poslje bitke je najlakse ljubiti generalske guzove i dizati ih u epsko-lirske visine.

Iz kojih nam uze 12 godina da se spustimo kolektivno ovako, uz muziku: Kondorov let.

Aterirasmo doduse pravo na svijetsku guzicu koja nam rece da smo na kraju ipak napali sami sebe, i to s ledja, bez predumisljaja.

Pa jel lakse bilo biti general, il' nosati generalske aferime kao npr neka Sacira koja je pralja u hotelu u Illinosu jer je Bosnjakinja iz RS-a te je osudjena na dozivotnu kaznu zivotarenja po Cemerici i jos treba da joj je puna saka brade i brkova, jer - njoj je lako bolan.

Tesko je biti general. U bitci. Zadimljenog staba, izmedju pastrme, feta sira, i nekih donacija za municiju kota 445 koja doduse nece stici nikad a mozda ni tad.
Fair Life

#12 Re: Ko potpisa...

Post by Fair Life »

JBL wrote:Poslije bitke je lako biti general :zzzz:
Ovo je politika delegat.

Generali su bacili koplja u trnje... poodavno.
Faust

#13 Re: Ko potpisa...

Post by Faust »

Fair Life wrote:
JBL wrote:Poslije bitke je lako biti general :zzzz:
Ovo je politika delegat.

Generali su bacili koplja u trnje... poodavno.
:o :o Bavimo se simbolima, a sve drugo prođe mimo nas... Forma svaka je dobra, ako dobijemo željenu suštinu.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

prleitihi wrote:e ako bude novog rata..ja cu k'o emina ganić..morati studirati na oxfordu.. :oops: :D :D
hajd, makar se neces morati guziti s bjelogrlicem ko ona... :D :D
prleitihi

Post by prleitihi »

vjerujem da je i tu referencu turila u cv.. :oops: ..čak i prije oxforda.. :D :D :D
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Odbijanje da se potpise Dejtonski sporazum je vodilo u nastavak ubijanja. Sta se konkretno moglo dobiti tim zivotima ? Manji procenat teritorije za administrativnu jedinicu koja u svakom sllucaju ostaje dio BiH ?
prleitihi

Post by prleitihi »

šbb kbb!
Nosferatu

Post by Nosferatu »

Jastreb35 wrote:
Odbijanje da se potpise Dejtonski sporazum je vodilo u nastavak ubijanja. Sta se konkretno moglo dobiti tim zivotima ? Manji procenat teritorije za administrativnu jedinicu koja u svakom sllucaju ostaje dio BiH ?
Pa kad je tako sto nije Alija potpisao Oven-Stoltenbergov plan koji je u Julu 1993 nudio isti procenat teritorija i Srbima i Federaciji (52% Srbima, Bosnjacima 30%) kao i Daytons s tim da bi imali danas Doboj i enklave Zepu i Srebrenicu a ne Sanski Most, Petrovac i Kljuc?

Image
zzzzz

Post by zzzzz »

Nosferatu wrote:
Jastreb35 wrote:
Pa kad je tako sto nije Alija potpisao Oven-Stoltenbergov plan koji je u Julu 1993 nudio isti procenat teritorija i Srbima i Federaciji (52% Srbima, Bosnjacima 30%) kao i Daytons s tim da bi imali danas Doboj i enklave Zepu i Srebrenicu a ne Sanski Most, Petrovac i Kljuc?
:shock: :? Kakvu Federaciju, po tom planu BiH se dijelila na tri entiteta. Nismo samo dobijali Doboj vec i Brcko, cini mi se, ali bez Sarajeva (koje je trebalo imati danasnji status Brckog ili nesto slicno)

Taj plan je ipak bio najgori ponudjeni, puno gori od Dejtona.
PasoDzigera007

Post by PasoDzigera007 »

Nosferatu wrote:
Jastreb35 wrote:

Image
Kakav crni OVNOV-STOLTENBERGOV PLAN,koja je logika to 52%srbima 30% bosnjacima iako bosnjaci cine 50%drzave, pogledaj ovaj plan pa ces viditi kako je federacija rascjepljena Zenica-Bihac uopste nebi bili povezani NIDJE VEZE,a sto se tice Sreberenice i Zepe onice ionako postati DISTRIKT jer je na tom djelu pocinjen GENOCID!
Nosferatu

Post by Nosferatu »

U pravu si, figurativno govoreci Federaciju jer u to vrijeme je mozda i najkrvaviji pir bio izmedju HVO i ABiH.

Ali ja govorim samo iz perspektive spasavanja ljudskih glava, iz te dimenzije gledajuc i- 2 godine smo ratovali - ni za sta osim da bi se Sarajevo oslobodilo a Brcko bilo D.C, umjesto da je Sarajevo D.C. a Brcko slobodan grad.

Kolika je ljudi poginulo od Jula 1993 do Novembra 1995-te.

I kljucno u tome svemu je - sto bi se Srbi povukli sami sa odredjednih teritorija sto znaci da bi napravili ustupak. To Srbi nisu na kraju - ucinili nigdje - osim oko Sarajeva, a za Sarajevo im je vracen Mrkonjic i Sipovo te su dobili Zepu i Srebrenicu. Toliko je vrijedila Dobrinja, Ilidza i Ilijas. I naravno priznjane RS. Zasto? Zato sto je neko vec davno u memljivim sklonistima trezora - prihvatio poraz, bez vjere u pobjedu nastavivsi dalje.
Nosferatu

Post by Nosferatu »

PasoDizgera - Zenica i Bihac nisu ni ovako povezani, a zasto i kako prouci malo magistralu tog puta i sta znaci grad Mrkonjic koji je oslobodjen pa Srbima vracen u ruke.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Ali ja govorim samo iz perspektive spasavanja ljudskih glava, iz te dimenzije gledajuc i- 2 godine smo ratovali - ni za sta osim da bi se Sarajevo oslobodilo a Brcko bilo D.C, umjesto da je Sarajevo D.C. a Brcko slobodan grad.
Ne moze se porediti "Uniju tri republike" i drzavu dva entiteta. Prvo je medjustadij ka otcjepljenju okupiranih dijelova, drugo medjustadij u procesu slamanja velikosrpskog projekta.
zzzzz

Post by zzzzz »

Nosferatu wrote:U pravu si, figurativno govoreci Federaciju jer u to vrijeme je mozda i najkrvaviji pir bio izmedju HVO i ABiH.

Kolika je ljudi poginulo od Jula 1993 do Novembra 1995-te.

I kljucno u tome svemu je - sto bi se Srbi povukli sami sa odredjednih teritorija sto znaci da bi napravili ustupak. To Srbi nisu na kraju - ucinili nigdje - osim oko Sarajeva, a za Sarajevo im je vracen Mrkonjic i Sipovo te su dobili Zepu i Srebrenicu. Toliko je vrijedila Dobrinja, Ilidza i Ilijas. I naravno priznjane RS. Zasto? Zato sto je neko vec davno u memljivim sklonistima trezora - prihvatio poraz, bez vjere u pobjedu nastavivsi dalje.
Ako cemo govoriti o potpisima onda zalis za pogresnim potpisom. Ukoliko je trebao nesto potpisivati onda je to bio prvi ponudjeni plan, onaj Kutiljerov ili ni jedan drugi do Dejtona.

Po tom planu BiH se dijelila na tri entiteta od kojih je najveci bio onaj srpski sa 52 % teritorije ali koji nije bio iz jednog komada, bio je presjecen kod Save u Brckom i u Istocnoj Bosni na nekoliko mijesta.

Taj plan je, u odnosu na Dejton, puno vise davao bh Hrvatima, imali bi entitet koji je obuhvatao Hercegovinu (ukljucujuci Mostar, Jablanivu, Konjic) i dobar dio Srednje Bosne (Gornji Vakuf, Bugojno, Travnik, Jajce, ...) ali bi s druge strane potpisivanje tog plana zakomplikovalo stvari Hrvatstkoj koja bi prije ili kasnije morala pristati na nekakav srpski autonomni prostor unutar svojih granica.

Iz perspektive Bosnjaka, pozitivnije u poredjenju sa Dejtonom je bilo to sto bi centralna vlast imala vece ingerencije nego sto je to slucaj danas (policija, vojska, vanjska politika, moneta) i to sto bi zrtve bile neizmjerno manje kao i to sto bi se dobar dio bosnjackog korpusa zadrzao na teritorijama koje su pripale srpskom i hrvatskom entitetu jer u to vrijeme jos nije bio sproveden (do kraja) zlocinacki plan SDS-a a ni HDZ-a o "etnickom ciscenju" i "preseljenju naroda". Negativno za Bosnjake je bilo rjesenje pitanja Sarajeva, Mostara, Konjica, Jablanice i Srednje Bosne.

Srbi bi dobili manje u BiH a vise u Hrvatskoj, u odnosu na ono sto imaju danas. Kako bi to uticalo na kosovsko pitanje (i da li bi uticalo uopste) nisam siguran.

Da je Kutiljero imao volje i mudrosti , pa da je malo manje ponudio Srbima, te uglavio i cetvrti, mjesoviti entitet/kanton u koji bi ulazile teritorije oko kojih se tri strane nisu mogle dogovoriti i oko kojih su se najvise sukobljavali interesi, danas bi Balkan bio sretnije mjesto za zivot
Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

Vuk Draskovic ukljucuje kompjuter.

Image
Post Reply