Pa ovo je bezobrazluk vise!
-
hobit
#1 Pa ovo je bezobrazluk vise!
SARAJEVO - Predsjedništvo BiH utvrdilo je juče Prijedlog zakona o budžetu zajedničkih institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2007. godinu.
Ovaj Prijedlog od milijardu i 13 miliona maraka prethodno je utvrdio Savjet ministara BiH, što je za šest odsto više u odnosu na prošlu godinu. Za finansiranje institucija BiH predviđeno je 750.100.000 maraka, a za servisiranje spoljnjeg duga 263.609.000 maraka.
- milijarda za masne guzice, e to je razlog za revoluciju
Ovaj Prijedlog od milijardu i 13 miliona maraka prethodno je utvrdio Savjet ministara BiH, što je za šest odsto više u odnosu na prošlu godinu. Za finansiranje institucija BiH predviđeno je 750.100.000 maraka, a za servisiranje spoljnjeg duga 263.609.000 maraka.
- GandalfSivi
Pa ne mogu gladni drzavu voditi. I vi bi se jos bunili. Kush marvo, travu pasi...
- GandalfSivi
Ili barem pusi, mozda ti lakse bude 
-
hobit
Vidi se da ne placas porez, jer da znas koliki su doprinosi ne bi lupetao.GandalfSivi wrote:Pa ne mogu gladni drzavu voditi. I vi bi se jos bunili. Kush marvo, travu pasi...
Kratki osvrt na Upravu za ind. op. Dolazim da predam dokumenta za carinski broj, masnija gospodjica za salterom me obavjestava da moram sacekati u predulazu da sidje doticna gospoja da vidi sta sam ja to sakupio i moli Boga da me ova posalje nazad po ko zna koji put po XY dokument. Nakon odredjenog vremena silazi snajka kao da je zubar ceka, namrgodjena i puhce. "Gdje je ovaj za carinski broj" rece, ja ustajem prilazim i predajem dokumenta. Doticna kontorlise. "A gdje ti ovo, a gdje ti je ono..", kontam se jos ce mi traziti krvnu sliku. Vidno iznervirana sto je sve po ps-u, cvonjava lica, rece "eto to je sad tu, potvrdu o carinskom broju dobicete cete uskoro", odbrusi.( Ni kad, ni kako!?!) Pa kontam se u sebi; zenska glavo, umjesto da ti je u interesu da neko iole hoce u ovoj ovakvoj zemlji i sa vama takvim da radi i da ti puni budzet, ti se ponasas ko uvrijedjena mlada.
Sto bi Andric rekao, Bosna ti je ko krupan i snazan covjek koji sjedi za stolom i konstantno se ubada nozem u noge.
- GandalfSivi
Hoce li mu neko objasniti ironiju, ja ne mogu od stucanja...
-
haris ubleha
Sve se vraca, sve se placa...prleitihi wrote:ovo je super!
vote hare!![]()
Stranka koja je u svom predizbornom programu obecavala smanjenje javne potrosnje 10-15 posto ostala u opoziciji.
A mudri bosnjacki narod glasao za stranku ciji su poslanici razni Jusufovici, Brige i qurci-palci.
Koji su najzesci zagovornici povecanja poslanickih pausala i privilegija i to pravdaju "zeljom da sto vise mladih motivisu za bavljenje politikom"...
Naucili ljudi lekciju iz "supljiranja" i "prodavanja magle" od svog stranackog sefa koji nijedno ispunjeno predizborno obecanje iz 2002. godine objasnjava "nismo obecavali, rekli smo radicemo... i evo radimo"
Crkni marvo
-
DUREX
Neka, neka.... Do sada su glasali za one SDA balije, koje su im prodale drzavu, uzele i zadnji gram casti i ponosa, vratili ih 200 godina u nazad, i posrali im se u usta svaki put kada su nesto obecali... A evo sada, glasali su za "Final Solution of the Bosnian Question" utjelovljeno u ovom kriminalcu Harisu i njegovoj SZBiH... Znaci, glupi moji Bosnjaci, glasali ste za eutanaziju... sad SE JEBITE i aplaudirajte na svaki novi poguban zakon jer STE GA VI IZGLASALI. Neka vam i zadnju kap krvi uzmu.haris ubleha wrote:Sve se vraca, sve se placa...prleitihi wrote:ovo je super!
vote hare!![]()
Stranka koja je u svom predizbornom programu obecavala smanjenje javne potrosnje 10-15 posto ostala u opoziciji.![]()
A mudri bosnjacki narod glasao za stranku ciji su poslanici razni Jusufovici, Brige i qurci-palci.![]()
Koji su najzesci zagovornici povecanja poslanickih pausala i privilegija i to pravdaju "zeljom da sto vise mladih motivisu za bavljenje politikom"...![]()
![]()
![]()
Naucili ljudi lekciju iz "supljiranja" i "prodavanja magle" od svog stranackog sefa koji nijedno ispunjeno predizborno obecanje iz 2002. godine objasnjava "nismo obecavali, rekli smo radicemo... i evo radimo"![]()
Crkni marvo
-
schnjufko
A sta mislite da skupimo peticiju protiv Audija i VW a da vishe neprave nove modele jer nas odvedose u super crnjak.
A to za cetvrti entitet podrzavam Mislim da bi bio mali al dobar. nek nam daju komad livadu i kaptazu vode ostalo cemo sve sami napravit.
A to za cetvrti entitet podrzavam Mislim da bi bio mali al dobar. nek nam daju komad livadu i kaptazu vode ostalo cemo sve sami napravit.
-
senada
#21 Re: Pa ovo je bezobrazluk vise!
hobit wrote:SARAJEVO - Predsjedništvo BiH utvrdilo je juče Prijedlog zakona o budžetu zajedničkih institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2007. godinu.
-
Deset u pola
Ko ono reče da država (čuj država) nema para i ne može da izmiruje svoje dugove prema.......
- GandalfSivi
Ovo im je ba budzet da za ukidanje RS-a

-
gap
Samo treba vidjeti proporciju utroška GDP-a na administraciju u normalnim zemljama i kod nas i sasvim je jasno zašto nam ljudi koji su do jučer bili gospoda danas prose. U isto vrijeme treba vidjeti koliko te zemlje izdvajaju za socijalu a koliko mi.
Ljudi, to je naš novac. Revolucija je neophodna. Ali, kako ????
Ljudi, to je naš novac. Revolucija je neophodna. Ali, kako ????
-
chudna
Upravo zato sto su nam ubili svaku volju za buntom nam je tako kako je. Ovo letargicno stanje koje vlada na svim poljima vise prelazi u hronicno patolosko stanje. Presuda je kap u prepunoj casi koja nam jos jednom daje do znanja da smo nemocni
. A na nama je da njihovu tezu opovrgnemo ili potvrdimo
. Do sada smo je samo potvrdjivali