Pa ovo je bezobrazluk vise!

hobit

#1 Pa ovo je bezobrazluk vise!

Post by hobit »

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH utvrdilo je juče Prijedlog zakona o budžetu zajedničkih institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2007. godinu.
Ovaj Prijedlog od milijardu i 13 miliona maraka prethodno je utvrdio Savjet ministara BiH, što je za šest odsto više u odnosu na prošlu godinu. Za finansiranje institucija BiH predviđeno je 750.100.000 maraka, a za servisiranje spoljnjeg duga 263.609.000 maraka.

- milijarda za masne guzice, e to je razlog za revoluciju
hobit

Post by hobit »

hvala :-D
prleitihi

Post by prleitihi »

ovo je super!

vote hare! :bih: :bih:
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Pa ne mogu gladni drzavu voditi. I vi bi se jos bunili. Kush marvo, travu pasi...
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Ili barem pusi, mozda ti lakse bude :)
prleitihi

Post by prleitihi »

pušimo već 15 godina..

vote hare! :bih: :bih: :bih:
hobit

Post by hobit »

GandalfSivi wrote:Pa ne mogu gladni drzavu voditi. I vi bi se jos bunili. Kush marvo, travu pasi...
Vidi se da ne placas porez, jer da znas koliki su doprinosi ne bi lupetao.

Kratki osvrt na Upravu za ind. op. Dolazim da predam dokumenta za carinski broj, masnija gospodjica za salterom me obavjestava da moram sacekati u predulazu da sidje doticna gospoja da vidi sta sam ja to sakupio i moli Boga da me ova posalje nazad po ko zna koji put po XY dokument. Nakon odredjenog vremena silazi snajka kao da je zubar ceka, namrgodjena i puhce. "Gdje je ovaj za carinski broj" rece, ja ustajem prilazim i predajem dokumenta. Doticna kontorlise. "A gdje ti ovo, a gdje ti je ono..", kontam se jos ce mi traziti krvnu sliku. Vidno iznervirana sto je sve po ps-u, cvonjava lica, rece "eto to je sad tu, potvrdu o carinskom broju dobicete cete uskoro", odbrusi.( Ni kad, ni kako!?!) Pa kontam se u sebi; zenska glavo, umjesto da ti je u interesu da neko iole hoce u ovoj ovakvoj zemlji i sa vama takvim da radi i da ti puni budzet, ti se ponasas ko uvrijedjena mlada.

Sto bi Andric rekao, Bosna ti je ko krupan i snazan covjek koji sjedi za stolom i konstantno se ubada nozem u noge.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Hoce li mu neko objasniti ironiju, ja ne mogu od stucanja...
hobit

Post by hobit »

povlacim "lupatao"
hobit

Post by hobit »

lupetao
Fair Life

Post by Fair Life »

Malo su i uzele ove nacionalne 'svjetlonoshe'.

Dabogda im osigurac izbacio pa se narod ponovo vratio u vrijeme mracnjastva!
Maksim

Post by Maksim »

prleitihi wrote:pušimo već 15 godina..

vote hare! :bih: :bih: :bih:
pusimo odkako postoje kraljevine i njihove sluzbene transformacije u republike i banana-drzave
haris ubleha

Post by haris ubleha »

prleitihi wrote:ovo je super!

Sve se vraca, sve se placa...
Stranka koja je u svom predizbornom programu obecavala smanjenje javne potrosnje 10-15 posto ostala u opoziciji. :-D
A mudri bosnjacki narod glasao za stranku ciji su poslanici razni Jusufovici, Brige i qurci-palci. :-?
Koji su najzesci zagovornici povecanja poslanickih pausala i privilegija i to pravdaju "zeljom da sto vise mladih motivisu za bavljenje politikom"... :lol: :lol: :lol:
Naucili ljudi lekciju iz "supljiranja" i "prodavanja magle" od svog stranackog sefa koji nijedno ispunjeno predizborno obecanje iz 2002. godine objasnjava "nismo obecavali, rekli smo radicemo... i evo radimo" 8)
Crkni marvo :D
Hendrix

Post by Hendrix »

Što ste takvi , pa izašao je novi model Audija i Passata , pa kako će to uzeti ako ne povećaju budžet? :)
Demokratija je diktatura većine , i to je to.
DUREX

Post by DUREX »

haris ubleha wrote:
prleitihi wrote:ovo je super!

Sve se vraca, sve se placa...
Stranka koja je u svom predizbornom programu obecavala smanjenje javne potrosnje 10-15 posto ostala u opoziciji. :-D
A mudri bosnjacki narod glasao za stranku ciji su poslanici razni Jusufovici, Brige i qurci-palci. :-?
Koji su najzesci zagovornici povecanja poslanickih pausala i privilegija i to pravdaju "zeljom da sto vise mladih motivisu za bavljenje politikom"... :lol: :lol: :lol:
Naucili ljudi lekciju iz "supljiranja" i "prodavanja magle" od svog stranackog sefa koji nijedno ispunjeno predizborno obecanje iz 2002. godine objasnjava "nismo obecavali, rekli smo radicemo... i evo radimo" 8)
Crkni marvo :D
Neka, neka.... Do sada su glasali za one SDA balije, koje su im prodale drzavu, uzele i zadnji gram casti i ponosa, vratili ih 200 godina u nazad, i posrali im se u usta svaki put kada su nesto obecali... A evo sada, glasali su za "Final Solution of the Bosnian Question" utjelovljeno u ovom kriminalcu Harisu i njegovoj SZBiH... Znaci, glupi moji Bosnjaci, glasali ste za eutanaziju... sad SE JEBITE i aplaudirajte na svaki novi poguban zakon jer STE GA VI IZGLASALI. Neka vam i zadnju kap krvi uzmu.
angevin

Post by angevin »

Ljudi, valja nam se boriti za cetvrti entitet gdje ce biti zabranjen pristup vodecim licnostima ova 2 de iure ili 3 de facto. 8-)
schnjufko

Post by schnjufko »

A sta mislite da skupimo peticiju protiv Audija i VW a da vishe neprave nove modele jer nas odvedose u super crnjak.
A to za cetvrti entitet podrzavam Mislim da bi bio mali al dobar. nek nam daju komad livadu i kaptazu vode ostalo cemo sve sami napravit.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

apokalipsa :roll: :(
Fair Life

Post by Fair Life »

komi wrote:apokalipsa :roll: :(
Bez brige komi... bice i gore.
angevin

Post by angevin »

Fair Life wrote:
komi wrote:apokalipsa :roll: :(
Bez brige komi... bice i gore.
bez sumnje :sad:
senada

#21 Re: Pa ovo je bezobrazluk vise!

Post by senada »

hobit wrote:SARAJEVO - Predsjedništvo BiH utvrdilo je juče Prijedlog zakona o budžetu zajedničkih institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2007. godinu.
Ovaj Prijedlog od milijardu i 13 miliona maraka prethodno je utvrdio Savjet ministara BiH, što je za šest odsto više u odnosu na prošlu godinu. Za finansiranje institucija BiH predviđeno je 750.100.000 maraka, a za servisiranje spoljnjeg duga 263.609.000 maraka.

- milijarda za masne guzice, e to je razlog za revoluciju
:-?...mozda planiraju finansiranje novog revolucionarnog nacionalnog projekta koji bi im osigurao vlast... :?
Deset u pola

Post by Deset u pola »

Ko ono reče da država (čuj država) nema para i ne može da izmiruje svoje dugove prema.......
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Ovo im je ba budzet da za ukidanje RS-a :D :D :D
gap

Post by gap »

Samo treba vidjeti proporciju utroška GDP-a na administraciju u normalnim zemljama i kod nas i sasvim je jasno zašto nam ljudi koji su do jučer bili gospoda danas prose. U isto vrijeme treba vidjeti koliko te zemlje izdvajaju za socijalu a koliko mi.
Ljudi, to je naš novac. Revolucija je neophodna. Ali, kako ????
chudna

Post by chudna »

Upravo zato sto su nam ubili svaku volju za buntom nam je tako kako je. Ovo letargicno stanje koje vlada na svim poljima vise prelazi u hronicno patolosko stanje. Presuda je kap u prepunoj casi koja nam jos jednom daje do znanja da smo nemocni :sad: . A na nama je da njihovu tezu opovrgnemo ili potvrdimo :? . Do sada smo je samo potvrdjivali
Post Reply