Pozdrav svima .. zanima me par stvari .. Gdje se u gradu Sarajevu moze kupiti nov orginalan mobitel SonyEricsonn K750i.
I jos jedno pitanje za ove malo strucnije. Kakva je razlika izmedju dekodiranog i orginalnog mobitela. Koliko znam ona se odnosi samo na softwer, ali u cemu je ta razlika ?
Kupovina Mobitela ?!
Moderator: Benq
- shiljak
#2 Re: Kupovina Mobitela ?!
pa ako nije dekodiran za nasu zemlju onda ga nemozes koristiti u BIH.XIII wrote:Pozdrav svima .. zanima me par stvari .. Gdje se u gradu Sarajevu moze kupiti nov orginalan mobitel SonyEricsonn K750i.
I jos jedno pitanje za ove malo strucnije. Kakva je razlika izmedju dekodiranog i orginalnog mobitela. Koliko znam ona se odnosi samo na softwer, ali u cemu je ta razlika ?
- Qler
obicno operater stavi neke svoje cake npr gdje ti je dugme za play on ide na internet na njegovu stranicu, ili u mom slucaju kad sam imao 6630 sa vodaphone mreze nije mi dao opciju da stavim mp3 kao melodiju.. moze da svira i sve ali ne moze da bude melodija... i tako 1001 neka glupost i caka na svakom mobitelu drugacije..
- HAL9000
Ne vjerujem da se igdje moze u Sarajevu naci novi originalni nedekodirani K750, ako slucajno i ima, skuplji je. Ali u principu nema veze, gledaj da kupis nov i bez vodafone software, on je tesko sranje, i sve ce biti ok. Taj telefon je vec duze vrijeme na trzistu, tako da je dekodiranje i zamjena software-a dovedena do savrsenstva i zbog toga nema brige, a i doce ti vjerovatno najnovija inacica software-a koja maltene nema nijedan bug. Znaci, ponavljam, gledaj da je nov, i bez vodafone soft-a, po mogucnosti trazi da je originalni software instaliran, ako nije, vecinom mozes traziti da ti ga ubace, najvjerovatnije da ce to uraditi besplatno, a i ne traje dugo.