i ako mi neko zna reci koja je proporcijonalnost taktova kod ova dva procesora.
dakle CORE2DUO sa 1,8 Mh takta, koliko je to takta potrebno na AMD da postignem isti performans??
hvala lijepo na odgovorima!
Moderator: Benq
Ja jesam laik u ovome ali ako igre nemaju nikakve koristi od duple jezgre, zasto onda i AMD pravi duple jezgre???verni wrote:Cou sam da je AMD definitivno bolji za igre... Nesto kao igre nemaju nikakve koristi od dva jezgra... Tako sam cuo
U mene je AMD Athlon 3000+ 64bitni. Za te taktove ti ne znam dok ne bi pogledao kad dođem kući. Extra je, imam u igri sve što mi treba, tj minimum po mapi (2 najteže) 100 fps-ova do 220 na određenim mapama i mjestima, u središtu dimne bombe 20-35 fps-ova što je u suštini najbitnije u igri pored ping-a na koji komp ne može uticati.revolutia wrote:znaci tako
Amcho, reci mi koji AMD model koristis, odnosno koliko taktova ima?
kakav AMD preporucujes?
ako igras call of duty, je li fercera besprijekorno?
Kolega to 1GB RAM zadovoljava još neke igre , samo pogledaj većinu recenzija novijih igara i izjave tipa "Igra se dobro osjeća na 2GB RAMa..." , dakle bez 2GB nema priče.revolutia wrote:e hvala vam za infose,
uzecu core duo amd, i jedno 1G RAM i neku jacu graficku, trebalo bi bit taman, barem sljedecu godinu-dvije
hmmm..znaci tako...Hendrix wrote:Kolega to 1GB RAM zadovoljava još neke igre , samo pogledaj većinu recenzija novijih igara i izjave tipa "Igra se dobro osjeća na 2GB RAMa..." , dakle bez 2GB nema priče.revolutia wrote:e hvala vam za infose,
uzecu core duo amd, i jedno 1G RAM i neku jacu graficku, trebalo bi bit taman, barem sljedecu godinu-dvije
Također kada dođu nove igra sa Dx10 onda smo svi pušiona sa starim karticama ionako a čitam da su počeli razvijati igre specijalno za dualcore procesore , ja sam donji u svakom slučaju
2 GB ram-a obavezno. Nemam vistu al kažu skoro da joj 1 giga treba da bi normalno radila. + igrica. 2GBrevolutia wrote:hmmm..znaci tako...Hendrix wrote:Kolega to 1GB RAM zadovoljava još neke igre , samo pogledaj većinu recenzija novijih igara i izjave tipa "Igra se dobro osjeća na 2GB RAMa..." , dakle bez 2GB nema priče.revolutia wrote:e hvala vam za infose,
Također kada dođu nove igra sa Dx10 onda smo svi pušiona sa starim karticama ionako a čitam da su počeli razvijati igre specijalno za dualcore procesore , ja sam donji u svakom slučaju
a imas li neki sajt gdje mogu recenzije citati? da se malo informisem, totalni sam laik sto se tice racunara...
Jako dobar sajt o svemu (pomalo): http://www.benchmark.co.yu/revolutia wrote: a imas li neki sajt gdje mogu recenzije citati? da se malo informisem, totalni sam laik sto se tice racunara...
Definitivno priporucujem AMD. Puno je bolji za igre nego Pentium (Govorim iz izkustva!revolutia wrote:dakle, koji je bolji od ove dvojice za igrice (call of duty, age)
i ako mi neko zna reci koja je proporcijonalnost taktova kod ova dva procesora.
dakle CORE2DUO sa 1,8 Mh takta, koliko je to takta potrebno na AMD da postignem isti performans??
hvala lijepo na odgovorima!
Slusaj ovogaHAL9000 wrote:Ako fakat pravis gamersku konfiguraciju, prvo i najvaznije ti je dobra grafa (ako pucas na duze staze DX10 je neminovnost).
Nakon toga fina mema, sa sto nizim latencijama.
E, tek onda razmisljas o procu. Fino se ti mozes naigrati i na amd-u s dvije jezgre i na intelu (coreduo). P4 ili celeron ne dolaze u obzir. Mozda trenutno nema aplikacija i igara koje dobro iskoristavaju obadvije jezgre, ali vec su najvljene igre koje su optimizovane za rad s takvim procesorima. Ubuduce ce ih biti samo jos vise.
Ne stedi na maticnoj , jer je ona jako bitna, bitnija nego sto mnogi misle.Gledaj da kupis sto bolju.
Naravno, dobro i prozracno kuciste, fino hladjenje, stabilno napajanje...ma stari kao sto mozes vidjeti, gamerska konfiguracija je ujedno i najskuplja konfiguracija uglavnom, doduse da se malo ekonomisati.
Sto se tice tvog pitanja u vezi takta procesora, odavno to vise nije nikakvo mjerilo, osim ako poredis dva identicna procesora. Na takvo razmisljanje je raju navukao intel i njegovo nabijanje Mhz-a dok se sam nije zabio u zid i presao na novu arhitekturu.
Javi kakve ponude imas, pa cemo nesto sastaviti.
ja mislim da nema garancije ako ti pregori comp, posto ljudi nisu krivi...AmchoSM wrote:UPS obavezno na tu konfiguraciju. Dati 2000 - 3000 KM za nešto što mali strujni udar sjebe do bola, pa ti onda ganjaj garanciju čekaj zamjenske komponente i hoće prihvatiti garanciju. A to ti je 70-90 KM. Vrijedi uzeti.
Ja ga imam i svake sedmice bar jednom mi pisne UPS zbog promjene napona. Da ga nemam pitanje je da li bi napojna izdržala.
Neko prizna a neko ne. Ovisno. Al meni je pregorila matična i monitor prije 2 god 7 dana nakon kupovine i dobio sam novo al isti dan sam i kupio UPSshiljak wrote:ja mislim da nema garancije ako ti pregori comp, posto ljudi nisu krivi...AmchoSM wrote:UPS obavezno na tu konfiguraciju. Dati 2000 - 3000 KM za nešto što mali strujni udar sjebe do bola, pa ti onda ganjaj garanciju čekaj zamjenske komponente i hoće prihvatiti garanciju. A to ti je 70-90 KM. Vrijedi uzeti.
Ja ga imam i svake sedmice bar jednom mi pisne UPS zbog promjene napona. Da ga nemam pitanje je da li bi napojna izdržala.