ja završavam fakultet informacijskih tehnologija, trenutno radim diplomski i trebat će mi možda do kraja sredine idučeg mjeseca da diplomiram, mada ću samo dobiti papire da sam završio faks, a za diplomu treba čekati do idučeg februara.
kontali smo da nakon završetka faksa dođem kod nje na 2-3 mjeseca, čisto da se malo obiknemo. vjenčanje još nije planirano, mislimo nekada na ljeto ili kasnije. Zaručeni smo od nove godine.
trebaju mi savjeti gdje, šta, kako, koliko itd vezano za dobivanje vize za njemačku. prvi put je vadim pa eto vaša iskustva bi dobro došla.
da li će tu biti mnogo zajebancije, da li je dobro da možda izvadim potvrdu da sam redovan student prije nego završim faks, da li mogu odnijeti samo kopiju indeksa ili moram i indeks, pa na osnovu toga i predam za vizu.
ili da me rođak pozove u njemačku? ili da ponesem potvrdu da radim (mada sam namjeravao da dadnem otkaz prije toga puta, možda da ga prije pokupim tu potvrdu, prijavljen sam od prošlog mjeseca).da li je mozda bolje da navedem da idem kod rodbine, nego da navedem da idem kod djevojke?
kako se plača osiguranje, koliko love za 3 mjeseca, da li se dobije nazad ako vam odbiju izdati vizu, šta se još plača, mislim na ukupne troškove?
trebaju mi sve informacije čisto da to bezbolnije prođe i da sam pripremljem
šta preporučujete itd.
znam jedan slučaj kada je moja djevojka slala garantno pismo njenoj rodici, kojoj je tada bilo 27 godina, bila je vandredni student, i ponijela je indeks sa sobom u sarajevo kada je predavala za vizu. te je dobila vizu na mjesec - dva bez problema
hvala velika, i molio bih vas da ne spamate temu bez veze