FILTHY TOPIC

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

The Nightwatchman

#1 FILTHY TOPIC

Post by The Nightwatchman »

narucujete li hranu iz raznoraznih restorana? pizza? mmm lazanje? mmmm ovo ono, najedemo se, samozadovoljno podrignemo...

...a zapitamo li se ikada koliko smo puta pojeli hraku (u najboljem slucaju :D )stručno smještenu pod list salame na pizzi ili uvaljanu u lazanje?

sta mislite? ima li toga? :D :D

ja se mogu kladit' da ima 100%. :lol: :lol:
lady_bug

Post by lady_bug »

e ovo mi nije trebalo nikako. upravo pojedoh narucenu hranu i po glavi mi se pocese rojiti ogavne misli. bas ti hvala.
Wednesday

Post by Wednesday »

ja krenula da narucim pizzu.
mislim da cu ipak otvorit pastetu. :| :sad:
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

A sta tek ima u pasteti :-) :D
lady_bug

Post by lady_bug »

mislim da smo zagazili u opasne vode. ljudi ostacemo gladni.
Wednesday

Post by Wednesday »

nebojeplavo wrote:A sta tek ima u pasteti :-) :D
:x :x :x

PA, LJUDI MOJI, KOJI KURAC DA JEDEM???

ODO U PARK, NABRAT MASLACAKA :oops: :D
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

Nemoj tamo, cuke pishaju po njima :razz:
Jonx

Post by Jonx »

Wednesday wrote:

Pojedi novog LJUBIMCA :D

p.s.
ja konto ti nisi gadljiva :D
The Nightwatchman

Post by The Nightwatchman »

Jonx wrote:
Wednesday wrote:

p.s.
mozda se "uvuko" đe ne treba :D :D
Wednesday

Post by Wednesday »

Jonx wrote:
Wednesday wrote:

p.s.
nebi ja mogla bez mog rudolfa... a i koliki je, prije ce on mene pojest, nego obratno. :roll:

p.s. nisam gadljiva, problem je u stetnim i nezdravim tvarima koje stavljaju u pastetu. :sad: :(
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

ma garant ima...jos zamisli kad narucis kinesku hranu, sta li stavljaju :D :D :D

jarane, ako si ih nesto ranije nagazio, kao sporo dostavljaju i to, sljedeci put mozes ocekivati nesto takvo u pizzi ili kojecemu :D :D
shin

Post by shin »

Ja ne jedem salatu, dosta puta se zalomi u rendanju nokat.

edit:

Dobro je pa nogama ne rendaju, zamisli da se zalomi onaj od palca :lol:
Lace

Post by Lace »

shin wrote:Ja ne jedem salatu, dosta puta se zalomi u rendanju nokat.

edit:

Dobro je pa nogama ne rendaju, zamisli da se zalomi onaj od palca :lol:
jao fuj...od svih mogucnosti ova mi je najgadnije...prvo zbog gadnog osjecaja kad zarendas nokat a drugo kad ga nadjes...mada mi se nikad nije desilo :D
shin

Post by shin »

Nije ni meni, ali znam kome jeste :D

Preventivno djelujem, ne jedem salatu 8)
zena21

Post by zena21 »

Kad biste znali sta se sve radi po restoranima, nikada niko ne bi jeo vani :oops: :roll: :D
Svemirski_Jebach

de nam onda reci - osim ako ne zelis da nastavimo jesti vani :D :D
Hierarchia

Post by Hierarchia »

zena21 wrote:Kad biste znali sta se sve radi po restoranima, nikada niko ne bi jeo vani :oops: :roll: :D
Pa ko kaze da jede? :D Ja sam u restoranu bila posljednji put onda kad sam pouzdano saznala da u jednom renomiranom sarajevskom restoranu (necu navoditi ime) koriste povrce i meso nabavljeno u supermarketima na otpadu (znaci povrce i voce koje vise ne prodaju - obicno polutruhlo i nikakvo - a tek meso :roll: ).

Od tada samo - kuci. Napravi mi muz kinesko ili meksicko jelo - bolje nego u restoranu. Imam i konobara gratis. :D
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Hierarchia wrote:
zena21 wrote:Kad biste znali sta se sve radi po restoranima, nikada niko ne bi jeo vani :oops: :roll: :D
Pa ko kaze da jede? :D Ja sam u restoranu bila posljednji put onda kad sam pouzdano saznala da u jednom renomiranom sarajevskom restoranu (necu navoditi ime) koriste povrce i meso nabavljeno u supermarketima na otpadu (znaci povrce i voce koje vise ne prodaju - obicno polutruhlo i nikakvo - a tek meso :roll: ).

Od tada samo - kuci. Napravi mi muz kinesko ili meksicko jelo - bolje nego u restoranu. Imam i konobara gratis. :D
A zasto mu neces navoditi ime, mozda i mi tamo idemo?
Reci nam koji je to restoran.
Skyfox

Post by Skyfox »

Ja sam u jednom fast-food restoranu vidio dva zohara kao se ganjaju po ogledalu, i to u centru grada, kad sam pokazao konobaru samo je slegnuo ramenima i nastavio da glanca case :shock:
... pitam se pljune li u njih da se bolje sjaje???

Od tada brza hrana samo sa 2-3mjesta ili nikako :roll:
Hierarchia

Post by Hierarchia »

chuchumbamayumbe wrote:
Hierarchia wrote:

A zasto mu neces navoditi ime, mozda i mi tamo idemo?
Reci nam koji je to restoran.
Pa necu iz prostog razloga jer sam informaciju cula od jednog insajdera, dakle osobe koja radi u tom restoranu tamo. A glupo je navoditi imena bez dokaza. Nazalost, nemam nista osim price te osobe, kojoj ja 100% vjerujem, ali to ne znaci da moraju i ostali.
Chuchum, mislis da se i u ostalim restoranima ne radi isto? Ljudi ipak moraju zaraditi, a ako ce ti u jelo (koje mogu smrljati kako hoce, niko to ne primijeti) stavljati visokokvalitetne sastojke - gdje im je tu racunica?
Ono sto ti zena skuha svojim rukama - jedino je cemu mozes 100 % vjerovati. Sve ostalo... :roll:
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Skyfox wrote:Ja sam u jednom fast-food restoranu vidio dva zohara kao se ganjaju po ogledalu, i to u centru grada, kad sam pokazao konobaru samo je slegnuo ramenima i nastavio da glanca case :shock:
... pitam se pljune li u njih da se bolje sjaje???

Od tada brza hrana samo sa 2-3mjesta ili nikako :roll:
Ja imam fleksibilan posao, pa si mogu priustiti rucak kod kuce, ali pretpostavljam da neko ko radi 8 sati u kancelariji ne moze skoknuti do kuce i rucati. Nuzno mora naruciti jelo ili otici do buregdzinice.
Ipak, mozda je bolje spremiti sebi lijep bogat sendvic kuci i to jesti do povratka kuci poslije posla. Onda 15 min. spremanja povrca i mesa u woku - i ukusno, egzoticno i zdravo jelo self made.
Svemirski_Jebach

opet wok,a? Nadjel ga? (Jesi li ono ti trazila?) Ja nasao jedan extra ovdje...nije puno skup, 40$ pa reko ako si musterija :D
Skyfox

Post by Skyfox »

To upravo ja radim, nosim sendvice na posao, ponekad narucimo pizzu ali ipak smanjio sam narucivanje dostave na minimum...
Svemirski_Jebach

ko zna sta oni stavljaju i rade kad proizvode to meso za sendvice ili hljeb. najbolje je imati svoju njivu i jesti vlastitu proizvodnju :D :D :D
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Svemirski_Jebach wrote:opet wok,a? Nadjel ga? (Jesi li ono ti trazila?) Ja nasao jedan extra ovdje...nije puno skup, 40$ pa reko ako si musterija :D
Ne vjerujem da se isplati cekati na tebe, Svemirko. :D Ko zna kad ces ti natrag...

Nasla sam wok, ali ne kod nas nego u Austriji. :-) Odlicna stvar za brza i zdrava jela, pravo pomagalo za brz zivot Zapada. :D
Naravno da ne znam od cega prave hljeb i pod kojim uvjetima, ali eto - bolje smanjiti rizik i mogucnost gadluka na minimum.

Skyfox, pricajuci s ljudima, primjecujem da je kod nas jos uvijek prisutan neki osjecaj "ofiraze" sa tim sendvicima,. Ljudi se onda radije kljukaju fast-food splacinama nego da donesu sendvic na posao, jer je to nekako "bezze". Vani je to postalo moda, pa valjda ce i kod nas nekad. :D :D
Tebi ruka za avangardan cin. :)
Post Reply