SUPERMILIJUNAS

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Liberalism

#1 SUPERMILIJUNAS

Post by Liberalism »

Sad pogledas OBN super milijunas, i covjeka kako odgovara na pitanje koliko ima evropskih drzava vecih od teksasa USA, i covjek kaze parafraziram...ako iskljucimo Rusiju jer je rusija euroazijska drzava i neznam da li misle i na rusiju ili bez rusije. I covjek odgovara ako izuzmeno rusiju teksas je na prvom mjestu. I kao odgovor nije tacan jer Teksas nije po velicini veci od Rusije????
I izgubi 100.000 KM!!!!!!!!!

Covjek ih treba tuziti!
predator

Post by predator »

Ne vidim u cemu je problem. Otkad je svijeta i vijeka Rusija je uvijek pripadala Evropi, nikada Aziji... Sam pao sam se ubio :roll:
AmchoSM

Post by AmchoSM »

Katastrofa kako je kviz urađen. Mislim na broj ponuđenih odgovora kad to spomenu bilo mu je ponuđeno 6 odgovora. Još nisam ni na jednom milijunašu (Hrvatski, Njemački) vidio da može biti 6, a ne 4 ponuđena odgovora. Odudara previše i onaj voditelj nije za Milijunaš. Nije mu dorastao ni po kojem segmentu. Mogli su naći nekoga ko bi to bolje radio.
Belluci

Post by Belluci »

Gledala sam to sinoc,bas mi je zao covjeka :roll:
Voditelj ga je pogresno navodio,istina,skroz ga je zbunio...
Ali eto,opet nije otisao praznih ruku :)
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

meni je to glupost, 6 odgovora, mogli su ih staviti više, a što se tiče Rusije ona je zajedno a Turskom evropska država
Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

Moram da postiram. Jednostavno moram!
Covece onaj tip ( Hrvat - zasto ne reci ) je dobio pitanja za 25 i 50 hiljada maraka na koja bi i malo pametnija budala znala da odgovori. Kako sam popizdeo, jbt... strasno!
Osecam da bih ja dobio pitanje da navedem tacan broj mrava u mravinjaku, ili nesto slicno.
Tako je bilo kada sam konkurisao za posao u nekoj njihovoj firmi.
Iz aviona se vidi da samo svoje guraju i proteziraju.
Pun mi je vise q. toga !!!
U tom kvizu se postavljaju pitanja na cistom hrvatskom.
Pa nije ovo Zagreb!
Jbt, je l` oni ona pitanja daju po nacionalnom kljucu?
Hrvatima lako, ostalima tesko.
Pa majke mi. :x
Liberalism

Post by Liberalism »

Ali Rusija je svakako najveca drzava na svijetu. Tako da u tom slucaju pitanje izgleda smijesno.

Pitanje jedino ima smisla ako bi se izuzela Rusija, jer ostale evropske drzave imaju povrsinu neznatno manju od Teksasa.

I drugo, zna se sta je Evropa, a sta Azija. I Rusija nije Evropska, vec evro-azijska drzava.
Ljubitelj Zabara

Taj sugavi OBN je najodrvratnija telezivzija koja sluzi ISKLJUCIVO kao sredstvo hrvatske indoktrinacije.
Pa onaj Pink, ako nista drugo, bar fura neki fazon Bosne i Hercegovine i nekog pomirenja, a ovi se ponasaju kao da su u sred Zagreba, a ne u Sarajevu.
Dosta !!!!
:x
amrino

Post by amrino »

Ja sam popizdila kada je nekom takmicaru objasnjavao nesto u vezi Hrvatskog i BOSNJACKOG jezika!? :shock:
I niko ni da se izvine---ili isprica!!! :x
Pa dodje mi majke mi da izmislim taj bosnjacki jezik pa da bar onda mogu svi srati s razlogom!!! :x
Kviz je generalno nesto najgluplje sto sam u zadnje vrijeme vidjela!!!
I ne mogu da vjerujem da niko nije reagovao nakon one faluske sa glasanjem za voditelja kviza?! E bas su svi za ovog jazavca glasali!!! :oops:
addem

Post by addem »

Kviz je idiotizam zesci.
AmchoSM

Post by AmchoSM »

Ma cirkus od kviza. Neće dugo iz ekonomskih razloga jer je apsolutno ispod gledanosti koju su planirali. Nisam siguran koliko su marketinški pokrili sve ovo, al sigurno ima mućka sa pitanjima jer ne mogu oni izdržati da im neko digne 100 000 KM a da ne ovorim o većoj cifri. Ne gledam ga tj. gledao sam ga 2 puta po pola emisije i smiješan je u odnosu na one koje sam gledao. Al eto kontali ljudi da će se zaletiti Bosanci jer smo siromasi pa da će nas nešto gdje je moguće zaraditi, jako privući. Privuklo bi to nas da je urađeno profesionalno i kako treba, al ovdje je sve cirkus. Od voditelja koji treba da bude ogledalo i da karizmom privuče gledaoce, kvaliteta pitanja, broja ponuđenih odgovora ( 4 a ne 6) i još nekih stvari, možda je ovaj kviz mogao dobro da uspije. Al ovako neće dugo. Previše je hrvatskim jezikom obojeno da bi uspjelo na području koje je većina Bošnjačko i Pravoslavno.
Mislim da ne griješim.
Dino007

Post by Dino007 »

amrino wrote:Ja sam popizdila kada je nekom takmicaru objasnjavao nesto u vezi Hrvatskog i BOSNJACKOG jezika!? :shock:
I niko ni da se izvine---ili isprica!!! :x
Pa dodje mi majke mi da izmislim taj bosnjacki jezik pa da bar onda mogu svi srati s razlogom!!! :x
Kviz je generalno nesto najgluplje sto sam u zadnje vrijeme vidjela!!!
I ne mogu da vjerujem da niko nije reagovao nakon one faluske sa glasanjem za voditelja kviza?! E bas su svi za ovog jazavca glasali!!! :oops:
Potpisujem!!!
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Ljubitelj Zabara wrote:Taj sugavi OBN je najodrvratnija telezivzija koja sluzi ISKLJUCIVO kao sredstvo hrvatske indoktrinacije.
Pa onaj Pink, ako nista drugo, bar fura neki fazon Bosne i Hercegovine i nekog pomirenja, a ovi se ponasaju kao da su u sred Zagreba, a ne u Sarajevu.
Dosta !!!!
:x
Cirilicno pomirenje .... grohotom se smijem .... :D
prleitihi

Post by prleitihi »

Ako nas iko izmiri - Pink će! :oops: :D :D
dripac

Post by dripac »

Ja obično kada nešto ne želim da gledam okrenem kanal. Koji je Vaš problem?
amrino

Post by amrino »

dripac wrote:Ja obično kada nešto ne želim da gledam okrenem kanal. Koji je Vaš problem?
Moj problem je sto nemam na sta da okrenem!!! :x
Liberalism

Post by Liberalism »

Covjeku su za 100.000 KM pitanje, postavili pitanje koje moze imati dva odgovora. Prvi odgovor je banalan (i bio bi smjesan da se postavi za 100 KM a ne za 100.000 KM), a drugi odgovor je bio tezi i covjek je ispravno odgovorio, posebno zato sto se ogradio od prvog moguceg odgovora. Znaci ispravno je odgovorio, a sada sto su oni iz kviza uvijek mogli reci da je pogresno (formalno) odgovorio drugo je pitanje.

Covjek je dobio 100.000 KM i ovi iz OBN-a su ga prevarili.
lost&found

Post by lost&found »

kviz je banana...doduse gledala sam ga samo jednom..al sam nakon 5 min skontala da nesto ne stima..

raja je vec navela...kakvih crnih 6 pitanja...onda...koji je fazon s jockerima..moras prije pitanja uloziti jocker ili sta... :shock: :shock:

na kom principu se biraju takmicari ?....na njem,austrijskom ili hrv. miljunasu :D ...postoji najbrzi prst....

o voditelju da ne pricam...mislim drag je i simpatican momak ..al vala nije za voditelja kviza.. :-) :-)

hajd sad zdrao
AmchoSM

Post by AmchoSM »

Podržavam, potpisujem
krkan

Post by krkan »

Jaguar84 wrote:Kviz je pravi odron!Zna li neko kakva je to licenca?Da li postoji jos negdje na svijetu ovakav milioner?Cuj nemoze se odustati kod određene svote!Nego moras nekakve jokere prag folovi.Ma vjerujem da nemaju pokrice od milion,propali bi ba kod 100000..........fuj,zao mi raje koja se prijavi i onda ih onaj kreten ponizava kao 2000 dosta veliki iznos,hocete li joker.....fuj,bljak.

ja mislim da je obn samo podjonijo originalnog 'milijunasa'
kakve licence,kurci,palci
da su odkupili prava logicno bi bilo da sve izgleda kao u orginalu
od muzike pa do scenografije
Ljubitelj Zabara

Cirilicno pomirenje .... grohotom se smijem .... Very Happy
Ma ne volim ja Pink, niti ga gledam.
Ali eto bar, furaju neki bosanski fazon ( kakav je - takav je ),a ovi i voditelje iz Zagreba doveli.
Sto je najgore, pricaju bre savrsenim zagrebackim akcentom, a satro sarajevska televizija.
Pa prebacicu na HRT, pa cu ko covek da gledam, a ne ove.
P.S. - Jedini ko tu vredi je Mimo. :D
mala-i

Post by mala-i »

Ljubitelj Zabara wrote:
Ali eto bar, furaju neki bosanski fazon ( kakav je - takav je ),a ovi i voditelje iz Zagreba doveli.
Sto je najgore, pricaju bre savrsenim zagrebackim akcentom, a satro sarajevska televizija.
nije da branim OBN,ali isto tako se neko može buniti što ti parlaš ekavicu a u BiH si.jeste da se privatni život i rad u medijima mogu odvojiti,ali brate ako neko baš želi da bude sitničav,može ti to zamjeriti. ukoliko se ne varam na ovom forumu ti se takvo nešto već dešavalo.
on topic, žao mi čovjeka.i smiješno mi što je vinko počeo govoriti hiljada :D
flora.sa

Post by flora.sa »

bas me interesuje sto bi se desilo da je covjek rekao tacan odgovor?

da li bi stvarno priznali kao tacan, ili bi izvrdali na nacin kao Rusija je evro-azijska, ali ipak vise azijska drzava...bip...netacan odgovor...

ode covjek po pos.ran kuci, sa 100 000, ga vratise na 3 000...to je kao da djetetu das fabriku cokolade, pa onda uzmes natrag, a njemu das 100 gr., da ima da jede na putu kuci...
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Ljubitelj Zabara wrote:
postovani cyber kolega zabaru,
iskorisiticu ovu priliku da ti odgovorim .... znam da nisi los decko i da se poprilicno kosmopolitski predstavljas na forumu , tvoja ekavica mi smeta cisto iz nekih petogodisnjih razloga , ljudi su za mene uvjek bili i bice dobri i losi (tebe za sad stavljam u ove prve).... nemojte mi poturati dobre namjere Pinka i toboze bosansku orijentaciju jer to nema veze za zdravom pameti. Pink (kao i OBN) je monstruozna medijaska masinerija koja ove napacene ovce danonocno indoktrinira i dovrsava ono sto su poceli ideolozi 92ge. "Oti tuj" Calete i Mitrovici su za mene isti ko oni iz Karadjordjeva ... nego da ne duzim i ne skrecem puno ... Milijunas kao i sam OBN je jedna perfidna prevara i zabluda .... puno toga je vec receno u predhodnim postovima... :D
Ljubitelj Zabara

Drugo sam ja. Jebes mene. Nevazna sam licnost.
Ovo je ipak medijska kuca, a znamo sta to znaci.
Znaci sad znamo foru. Kad se predje ( osvoji ) odredjeni iznos, onda se postavljaju pitanja koja mogu da imaju dvoznacne odgovore.
Tako da bilo kako kandidat da odgovori, sledi mu bip, netacno.
Sibicarske fore. :oops:
Post Reply