Uoči spektakularnog egzibicionog meča u Sarajevu
Ivanišević i Ljubičić poklanjaju honorar djeci oboljeloj od raka
Duel velikana bijelog sporta na programu je 2. marta, a osam dana kasnije počet će Peti ATP turnir u Zetri
Za 23. godišnjicu 14. zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, jučer su na konferenciji za novinare u dvorani Zetra najavljena dva velika teniska događaja.
Glavni grad Bosne i Hercegovine bit će 2. marta domaćin egzibicionog meča između Gorana Ivaniševića i Ivana Ljubičića, dok će nekoliko dana kasnije početi i Peti ATP Čelendžer "BH Telecom Indors Sarajevo 2007".
Prestižni turnir
- Kao i prethodnih godina, potrudili smo se da Sarajevo bude domaćin još jednog prestižnog turnira. Očekujemo učešće 64 tenisera, a tačan spisak svih igrača trebali bismo dobiti za petnaestak dana od ATP-a.
Nagradni fond turnira iznosi 25.000 eura. Predviđeno je da se 10. i 11. marta odigraju kvalifikacioni mečevi, a da 12. počne glavni dio turnira, dok je finale na programu 18. marta - izjavio je Senad Hadžimešić, predsjednik Organizacionog odbora turnira.
Kao i proteklih godina, glavni sponzor je i ovog puta BH Telecom, čiji je generalni direktor Hamdo Katica rekao:
- Naša je kompanija uvijek spremna pomagati atraktivne sportske događaje, kao što je ovaj prestižni teniski turnir. Želimo podići nivo bijelog sporta u BiH.
Najbolja moguća uvertira za turnir bit će susret dva velika teniska majstora i prijatelja Sarajeva, vimbldonskog pobjednika iz 2001. Gorana Ivaniševića i trenutno petog tenisera svijeta Ivana Ljubičića.
- Duel velikih majstora tenisa igrat će se u Zetri 2. marta s početkom u 18 sati. Sudeći prema interesovanju ljudi iz BiH, ali i iz Hrvatske, očekujemo da će dvorana biti puna - rekao je Haris Kafedžić, član Organizacionog odbora turnira.
Nabavka opreme
Ivanišević i Ljubičić odlučili su se odreći svojih honorara u iznosu od 55.000 KM. Taj će iznos biti uplaćen Odjelu pedijatrije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) za djecu oboljelu od raka, dok će organizatori kroz daljnje donacije pokušati uvećati ovaj iznos.
- Izrazila bih veliku zahvalnost organizatorima turnira te i Ivaniševiću i Ljubičiću koji su odlučili pomoći bolesnoj djeci. Novac ćemo iskoristiti za nabavku opreme, koja je potrebna za liječenje mališana - kazala je prof. dr. Senka Dinarević, šefica Pedijatrije KCUS-a.
A. Dr.
Set ulaznica 20 KM
Set ulaznica po cijeni od 20 KM vrijedit će i za egzibicioni meč i za sve dane turnira. Pojedinačne karte za polufinale i finale turnira moći će se kupiti po cijeni od 5 KM.
Također, u ponudi će biti set karata od 15 KM, koje će vrijediti za sve dane takmičenja do polufinalnih susreta. Ulaznice će uskoro biti puštene u prodaju, a moći će se nabaviti na prodajnim mjestima u gradu i dvorani Zetra.
Teniski mec 2. marta 2007.g. - vrijedi otici
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#1 Teniski mec 2. marta 2007.g. - vrijedi otici
Last edited by mIRCerka on 14/03/2007 12:30, edited 2 times in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ako ni zbog ceg drugog, vrijedi otici jer je Terzic, kao posljednju aktivnost na funkciji Predsjedavajuceg Vijeca Ministara, u posljednjoj sedmici svoje vladavine, onako kao iz svog dzepa, iz budzeta Vijeca Ministara podijelio 6 puta vecu svotu, nesto kao BONUS radnicima...
oprostajni...
oprostajni...
-
Sarajevski Marlboro
Definitivno vrijedi otici. Prvo, zbog samog meca izmedju extra igraca, a drugo sto ce taj novac otici toj sirotoj djeci na Kosevu. Nevjerovatno da se nece sta ukrasti, po obicaju 
-
Sarajevski Marlboro
Raja, ko nije otisao- vala je propustio vrhunsku zabavu!
Ja sam odusevljen obojicom, tako su izvaljivali, pravili skeceve, pa one fore sa djecom su mi bile predobre
Goran je pravi fakin, vidi se da je temperamenti dalmos.. a ljubicic je igrao sa pola snage (kontam kakvi ga ugovori vezu, pa covjek ne smije da povrijedi mali prst
) Zetra je bila krcata (a najjace mi je dobacivanje sa tribina
)
Uglavnom, dodjite nam opet u Sarajevo i napravite super zabavu!
Ps. naravno opet se odreknite honorara
Ja sam odusevljen obojicom, tako su izvaljivali, pravili skeceve, pa one fore sa djecom su mi bile predobre
Uglavnom, dodjite nam opet u Sarajevo i napravite super zabavu!
Ps. naravno opet se odreknite honorara
-
pijem_i_derem
sjajna igra i sjajna organizacija...ne pamtim kad sam se osjecao ovako ponosno sto pripadam ovom gradu i ovoj zemlji...mislio sam da ce biti svakakvih papaka i svakakvih dobacivanja sa tribina, ali ispalo odlicno...mislim i da ljubi moze biti drago zbog onakvih ovacija, jer ipak covjek je rodjen u bosni a igra za hrvatsku, a zna se koliko je to nasem narodu bitno...cak mi je i onaj katica izgledao ljepsi, jer iako je njegova kompanija "najuspjesnija u bih" zbog neekonomskih razloga, oprastam mu 0,1% zbog toga sto telekom sponzorira jedne ovakve dogadjaje...
-
pijem_i_derem
pa sta, svako ima pravo da prisustvuje...njihov papanluk se nije odrazio na atmosferu...ne smetaju sve dok svojim papanlukom ne narusavaju ugodjajprleitihi wrote:pa ja vidio samketa silajdžića..hadzihafizbegovića..brankovića..semihu..pijem_i_derem wrote:mislio sam da ce biti svakakvih papaka
-
pijem_i_derem
e jebiga ti sad...al stvarno...prleitihi wrote:nista nisam rek'o..samo da su bili prisutni..i koju prozborili na kraju..bespotrebno naravno!
-
Nancy Drew
-
Nancy Drew
-
prleitihi
ma meni je ono bilo katastrofa..mogu zamisliti sta se motalo po goranovoj glavi i ivanovoj glavi..
..mislim da nisu vidjeli vise funkcionerčića na jednom mjestu kad bi sabrali sve njihove turnire..
..kako su samo jadno izgledali..još kad glumac zagalami..ja sam samo ček'o kad će potegnuti pitanje ugrozenih bošnjaka..svjetske nepravde..poklonit im majicu sa natpisom srebrenica 11.07.1995...itd..katastrofa!
a njih dvojica..velika gospoda!
a njih dvojica..velika gospoda!
-
Nancy Drew
-
Nancy Drew