HITNO !

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
River_isle

#1 HITNO !

Post by River_isle »

Preko msn sam dobila crv "nevrijeme u Europi"; instant porukama prosirio se na sve moje kontakte i njima zarazio racunare. Ne mogu da pokrenem niti jedan cd sa anti virusom ili da otvorim stranicu nekog drugog da ga downloadujem. Da li se ikome desilo slicno i znate li sta da radim; kako da crva izbrisem s kompjutera? Sve ostale stranice otvara, a cim podignem msn ponovo sam salje svima redom link tog crva.
Hvala unaprijed.
shin

Post by shin »

Idi u safemode provjeri, provjeri procese i ukloni ga regeditom, ili uradi reinstalaciju, nabaci autopatcher da ne pusta te idiotluke vise.
River_isle

Post by River_isle »

hvala ti , al nisam igurna da cu to znati napraviti. da li bi pomoglo da ponovno dignem sistem i onda instaliram antivirus posto trenutno nemam nikakav instaliran?
Hvala ti jos jednom
shin

Post by shin »

To je najbolja varijanta ako znas instalirati sistem. Usput ne treba ti AV samo dobro zakrpljen windows i firewall.
sinus

Post by sinus »

Pokušaj sa system restore, nekad se desi da i na taj način uspiješ otkloniti virus u koliko ne možeš da ga obrišeš.
bc_chupo

#6 Re: HITNO !

Post by bc_chupo »

River_isle wrote:Preko msn sam dobila crv "nevrijeme u Europi"; instant porukama prosirio se na sve moje kontakte i njima zarazio racunare. Ne mogu da pokrenem niti jedan cd sa anti virusom ili da otvorim stranicu nekog drugog da ga downloadujem. Da li se ikome desilo slicno i znate li sta da radim; kako da crva izbrisem s kompjutera? Sve ostale stranice otvara, a cim podignem msn ponovo sam salje svima redom link tog crva.
Hvala unaprijed.

FORMATIRAJ PROKLETI RACUNAR
Qwert

Post by Qwert »

brisi sve i opet ponovo. sa antivirus programom naravno.

ako hoces sprijeciti da se virus siri preko outlook-a, napravi novi 'kontakt' sa email adresom npr. 0000 (cetiri ili pet puta nule). posto virus pocinje s prvom adresom, u ovom slucaju s cetiri nule, sprijecit ce ga bar da se siri. osim ako ne mislis isto sto i ja ;) kad ja onda nek i drugi. :D
bc_chupo

Post by bc_chupo »

najlakse ti je formatirat kompijuter vjeruj mi....
ako neznas kako nosi nekom jaranu koji je makar malo dobar u racunarima znat ce sigurno a iako nezna imas servis 10-15 KM kosta jedno formatiranje
River_isle

Post by River_isle »

Hvala svima, uklonjen je :-D :-D :-D
Post Reply