Plati pa peci čimbur
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dr.iver
#1 Plati pa peci čimbur
Svake godine prvog dana proljeca u Zenici se odrzava popularna "Čimburijada".
Ove godine poslije xxx godina odrzavanja cimburijade, sama manifestacija je dosla u pitanje jer opcina Zenica, na celu sa H.Smajlovicem kao nacelnikom opcine i M.Karovicem kao predjsjedavajucim opcinskog vijeca, obojica iz SDA stranke, po jos uvijek nepotvrdjenim glasinama zeli naplacivati koristenje opcinskog zemljista.
Aferim.
Ove godine poslije xxx godina odrzavanja cimburijade, sama manifestacija je dosla u pitanje jer opcina Zenica, na celu sa H.Smajlovicem kao nacelnikom opcine i M.Karovicem kao predjsjedavajucim opcinskog vijeca, obojica iz SDA stranke, po jos uvijek nepotvrdjenim glasinama zeli naplacivati koristenje opcinskog zemljista.
Aferim.
-
nineac
Hajd da su glasine, nego nepotvrdjene glasine?
Cek malo da bude to ozvaniceno pa onda, a druga stvar mnogima i treba naplatiti jer bi da sa autom dodju do bosne. Meni kamberovice vise lici na ratnu zonu poslije cimburijade nego na park!
Cek malo da bude to ozvaniceno pa onda, a druga stvar mnogima i treba naplatiti jer bi da sa autom dodju do bosne. Meni kamberovice vise lici na ratnu zonu poslije cimburijade nego na park!
-
genija
ma najgore je sto niko neocisti iza sebe i ostavi smece.. .. a taj nas nacelnik je druga prica zalosna sasvim druga prica.... .
nego bi trebali imati nesto bolje organizovano svake godine nego sto se prostire dekica i cimbur i haj navali ko stoka i zbrisi poslije... .
neka plate nekoliko markica pa da se to moze bolje odrzavati.. ..
nego bi trebali imati nesto bolje organizovano svake godine nego sto se prostire dekica i cimbur i haj navali ko stoka i zbrisi poslije... .
neka plate nekoliko markica pa da se to moze bolje odrzavati.. ..
-
in medias res
ma ta cimburijada je stvarno ruglo grada.....mene prosto bude stid kad vidim sav onaj seljakluk koji se slije u sredisnji prak......s autima pored Bosne......okretanjem janjadi.......rijetki prave cimbur....postavljanjem nekih standova na kojima mozes kupiti sve i svasta.......ma korida ziva....samo jos bikovi fale......uzas
-
nineac
Ima i tog. Vise raja dolazi zato sto nema sta radit, ili trazi izgovor da pije, pa to dodje ko "visinske" pripreme za 1 maj!
Ja bi naplatio, par markica, pa kome je stvarno stalo do druzenja i zajebancije taj ce i platiti, a ovi ostali sto dolaze samo da bi se napili, pa potukli nece ni platiti!
Ja bi naplatio, par markica, pa kome je stvarno stalo do druzenja i zajebancije taj ce i platiti, a ovi ostali sto dolaze samo da bi se napili, pa potukli nece ni platiti!
-
dr.iver
Pise u danasnjem avaz-u.nineac wrote:Hajd da su glasine, nego nepotvrdjene glasine?
Inace odavno je trebalo povesti reda o zbivanjima tokom i nakon cimburijade.
Lijepa je to tradicija, ali u tu tradiciju ne spada masovna pijanka i ostavljanje smeca poslije.
-
in medias res
"visinske pripreme za prvi maj"
eh, ova je dobra
eh, ova je dobra
- trinaesti
za cimburijadu, taj divni lijepi narodni obicaj ne trebaju nikakvi budzeti i organizacije oni glupih manifestacija. zna se sta je cimburijada bila prije nego sto su se sjetili ljudi da organizuju onaj krkanluk koji traje vec nekoliko posljednjih godina.
ustanes ujutro, odes na kamberovice, napravis cimbur, pojedes ga, nadises se lijepog cistog zraka, ciko se okupa u bosni i to je to. ostanes vani ako je lijepo vrijeme.
ne treba nam narodno kolo madjarske ili najveci cimbur na svijetu. ni svi oni silni satori. niti alkoholizirani ljudi do te mjere da jedni drugima glave razbijaju flasama i gitarama.
prema tome, u pravu su nacelnik i predsjedavajuci opcinskog vijeca. SVAKA CAST!
dosta je krkanluka usred grada!!!
prosle godine je falila samo korida da ugodjaj bude potpun.
ustanes ujutro, odes na kamberovice, napravis cimbur, pojedes ga, nadises se lijepog cistog zraka, ciko se okupa u bosni i to je to. ostanes vani ako je lijepo vrijeme.
ne treba nam narodno kolo madjarske ili najveci cimbur na svijetu. ni svi oni silni satori. niti alkoholizirani ljudi do te mjere da jedni drugima glave razbijaju flasama i gitarama.
- Oi
svaka cast druze!trinaesti wrote:za cimburijadu, taj divni lijepi narodni obicaj ne trebaju nikakvi budzeti i organizacije oni glupih manifestacija. zna se sta je cimburijada bila prije nego sto su se sjetili ljudi da organizuju onaj krkanluk koji traje vec nekoliko posljednjih godina.
-
amrino
Da ne filozofiram- ti si vec sve rekao! Potpisujem!trinaesti wrote:za cimburijadu, taj divni lijepi narodni obicaj ne trebaju nikakvi budzeti i organizacije oni glupih manifestacija. zna se sta je cimburijada bila prije nego sto su se sjetili ljudi da organizuju onaj krkanluk koji traje vec nekoliko posljednjih godina.
- Oi
ma dobra je cimburijada, bar u onome svome iskonskom duhu. takav duh je vladao do prije 4-5 godina, a onda su dosli ljakani i sve ujebali!Chischo wrote:jebo cimburijadu, ionako ne idem na bulevar kad se desava...
ovaj potez opcine je legao k'o budali samar!
-
boginjae
Chischo wrote:jebem ti selo...
ovdje u zenici kad bi donjeli olimpijadu, zavrsilo bi se okretanjem janjeta, cecinim pjesmama, zarumenjenim seljancicama i ostacima pivskih flasa u glavama babinaca...
Zaboravio si djecurliju sa frckavom narandjastom kosom u drecavo rozim trenerkama sto trce oko tebe i ubadaju mackama i cukama u oci sa stapicima..
Sto mi se ukaza melankolicna slika u glavi
- Chischo
hahahahahahaboginjae wrote:Chischo wrote:jebem ti selo...
ovdje u zenici kad bi donjeli olimpijadu, zavrsilo bi se okretanjem janjeta, cecinim pjesmama, zarumenjenim seljancicama i ostacima pivskih flasa u glavama babinaca...![]()
![]()
![]()
Zaboravio si djecurliju sa frckavom narandjastom kosom u drecavo rozim trenerkama sto trce oko tebe i ubadaju mackama i cukama u oci sa stapicima..
Sto mi se ukaza melankolicna slika u glavi
svidjas mi se!
-
dzenanbeg
Mi smo takav narod,nas treba opaliti po djepu da bi se opametili,a to sto bi se moglo placati je bas sasvim OK jer,ako ste bili bilo gdje u Evropi mogli ste primjetiti da se drzavna zemlja ne gazi za djaba,ja sam jednom sa prijateljima u Becu htio rostiljati,taman sto smo upalili rostilj,policija se pojavila niodkuda,rekla da pokupimo stvari i gubimo se,jer za tako nesto se dobro mora platiti da bi uzivao,a u Njemackoj su cak uveli porez na rostilj,tako da se placa po osobi ako hoces rostiljati(svabe su to shvatile kao OK,jer manje se prlja,manje gori zelene povrsine,pomazu opstinu,gradske manifestacije itd...),tako da ako slucajno opstina pocne naplacivati tu koju markicu trebali bi podrzati,jer to je za nas grad,a moglo bi bas to probrati, raju pred cimburijadu,sa kojom bi svi mogli uzivati...