za sad mi jedino pada napamet kanister Muske vode iz Kladnja
najgore mi je sta poklonit zenskim nesto iz Bosne!
Moderator: anex
Sta mislis o cipelama tzv. Aladinkama?Bosanac sa dna kace wrote: najgore mi je sta poklonit zenskim nesto iz Bosne!![]()
Jonx wrote:Sta mislis o cipelama tzv. Aladinkama?Bosanac sa dna kace wrote: najgore mi je sta poklonit zenskim nesto iz Bosne!![]()
ne, ne bih iz morlano-principijelnih i vjerskih razloga!SiSaJuMe wrote:Flasu "Brlje"
Nesto ne znam da je to bosansko....mislim da ih uvoze iz Sirije, Egipta.Jonx wrote:Sta mislis o cipelama tzv. Aladinkama?Bosanac sa dna kace wrote: najgore mi je sta poklonit zenskim nesto iz Bosne!![]()
B.Medjed wrote:Nazalost nista od toga sto je nabrojano nije originalno basansko.![]()
jel samo jestivo...Bosanac sa dna kace wrote:ne moze mi nista pas na pamet sta nekome poklonit nesto originalno bosnasko na poklon!
za sad mi jedino pada napamet kanister Muske vode iz Kladnja, hbga u rakiju ne diram, ne znam sta ima jos?
najgore mi je sta poklonit zenskim nesto iz Bosne!![]()
U pravu si! Samo se meni iskreno da ti kazem gadi ta vrsta suvenira. Ne mogu da zamislim da nekome poklonim nesto iz cega je pucano i mozda je i ubijen neko!Latinica wrote:B.Medjed wrote:Nazalost nista od toga sto je nabrojano nije originalno basansko.![]()
Ali ima nazalost nesto vrlo autenticno bosansko...sasvim "nase" - izgravirane cahure kojekakvih projektila kojima su nas tako dugo i tako izdasno "castili".
Zavisi kako neko na nesto gleda !!! Za nekoga te cahure simboliziraju nesto drugo !!!B.Medjed wrote: Ono, evo u znak ljubavi i postovanja poklanjam ti ovu cahuru od projektila!!!
Nista protiv toga, ali mi je iskreno gadan taj suvenir!