Zar su to mogli uraditi zaštitnici Bošnjačkih interesa Tihić i (pogotovo) Silajdžić ?
Ili da nije u sve umiješan Z. Lagumdžija ?
Nasem narodu nikad ugoditi.edinbug wrote:Raspodjelom "plijena" Bošnjaci su prošli najgore.Dobili su administrativna ministarstva, kao što su Ministarstvo za izbjeglice (grca u problemima), Odbrane (koja je svedena naminimum) i Sigurnosti (koje praktično nema nikakve ingirencije). Srbi i Hrvati su "uzeli" ekonomski i monetarni resor.
Zar su to mogli uraditi zaštitnici Bošnjačkih interesa Tihić i (pogotovo) Silajdžić ?
Za njegovog vremena nije ni bilo institucija, a Vijece ministara je imalo tri ministarstvaharis ubleha wrote:
P.S. Izgleda da neki opet prizivaju ona mracna vremena Alijanse kada je izdajnik Lagumdzija za Bosnjake (i sebe) izborio i obavljao istovremeno dvije najvaznije funkcije u drzavi - bio predsjednik Vlade i ministar inostranih poslova, plus sto nije dao da nijedna drzavna institucija seli u Banja Luku. Srecom, ta vremena su proslost, dosle su patriotske snage.
Po obicaju...Grom iz vedra neba wrote: Za njegovog vremena nije ni bilo institucija, a Vijece ministara je imalo tri ministarstva
Lupas. Kresimir Zubak, predsjednik Herceg-Bosne, pozivao na etnicko ciscenje Bosnjaka (juzno od Jablanice samo trava moze biti zelena), a tu je bio ministar za ljudska prava. Perfidno. Sto je nagore ostetio je budzet BiH zajedno sa Micinim Zlatnim fanom, radi nelegalnog izrucenja Alzirske grupe za 60.000 KM, jer se svakoj porodici morala platiti odsteta po 10.000 KM.haris ubleha wrote:Po obicaju...Grom iz vedra neba wrote: Za njegovog vremena nije ni bilo institucija, a Vijece ministara je imalo tri ministarstva
grijesis Grome...
dobro, nisam ni ocekivao da ces reci istinu...
Dakle...
Vijece ministara 2002.
predsjednik Vijeca ministara: Lagumdzija-SDP (nakon ostavke Boze Matica SDP)
ministar ino-poslova: Lagumdzija-SDP
ministrica za vanjsku trgovinu: Azra Hadziahmetovic-SBiH
ministar za evropske integracije: Dragan Mikerevic-PDP(?)
ministar za izbjeglice i ljudska prava: Kresimir Zubak-NHI
ministar civilnih poslova i komunikacije: Svetozar Mihajlovic-SNS
Koja mracna vremena, od 6 ministara nikoga iz SDA, nikoga iz SDS i SNSD, HDZ, nikoga iz Herceg-Bosne, samo jedan predstavnik SBiH... i sto je najgore: najvise vlasti na drzavnom nivou drzi izdajnicki SDP...
A Vanjski poslovi? Za bilo koje ministarstvo koje pripada Bosnjacima (tako odvratno zvuci nacionalna podjela), sto se mene tice svaka strucna osoba probosanski orjentisana bez obziran na naciju bi trebala da obavlja te funkcije. Ako je istina za Svena Alkalaja da ce mu se dati ministarstvo za vanjske poslove, to podrazvam.edinbug wrote:Raspodjelom "plijena" Bošnjaci su prošli najgore.Dobili su administrativna ministarstva, kao što su Ministarstvo za izbjeglice (grca u problemima), Odbrane (koja je svedena naminimum) i Sigurnosti (koje praktično nema nikakve ingirencije). Srbi i Hrvati su "uzeli" ekonomski i monetarni resor.
Lupas. Kresimir Zubak, predsjednik Herceg-Bosne, pozivao na etnicko ciscenje Bosnjaka (juzno od Jablanice samo trava moze biti zelena), a tu je bio ministar za ljudska prava. Perfidno. Sto je nagore ostetio je budzet BiH zajedno sa Micinim Zlatnim fanom, radi nelegalnog izrucenja Alzirske grupe za 60.000 KM, jer se svakoj porodici morala platiti odsteta po 10.000 KM.
Tvoj bezobrazluk (ili neznanje) nemaju granica. Kazes da su bila tri ministrstva, ja ti pokazem da nije tako... i na to genijalac kazeA sto se tice ministarstava, opet lupas. Navedi koja su ministarstva bila za vrijeme Matica i koji su bili zamjenici. Inace, premijerska pozicija nije ministarstvo, niti se ubraja u ministarstva.
????? Sta je Grom mislio reci?Navedi koja su ministarstva bila za vrijeme Matica i koji su bili zamjenici
Dzaba ti cerekanje. Zubak je bio predsjednik Herceg-Bosne nastale etnickim ciscenjem i logorima. Zubak je pozivao na etnicko ciscenje. To sto je doselio u Sarajevo ne mijenja njegovu proslost.haris ubleha wrote:Lupas. Kresimir Zubak, predsjednik Herceg-Bosne, pozivao na etnicko ciscenje Bosnjaka (juzno od Jablanice samo trava moze biti zelena), a tu je bio ministar za ljudska prava. Perfidno. Sto je nagore ostetio je budzet BiH zajedno sa Micinim Zlatnim fanom, radi nelegalnog izrucenja Alzirske grupe za 60.000 KM, jer se svakoj porodici morala platiti odsteta po 10.000 KM.![]()
E, moj Grome, sada bih ja trebao s tobom ozbiljno diskutovati... Ma, bjaaazi... Sta kazes, Zubak gori od HDZ-ovaca, zato je preselio iz Mostara u Sarajevo...
Zasto ne navedes? Da se ne bi demantovao, jel?Tvoj bezobrazluk (ili neznanje) nemaju granica. Kazes da su bila tri ministrstva, ja ti pokazem da nije tako... i na to genijalac kazeA sto se tice ministarstava, opet lupas. Navedi koja su ministarstva bila za vrijeme Matica i koji su bili zamjenici. Inace, premijerska pozicija nije ministarstvo, niti se ubraja u ministarstva.Navedi koja su ministarstva bila za vrijeme Matica i koji su bili zamjenici
To ti je bilo kao kinder jaje. Tri funkcije u jednom Zlaji. Kakve fajde od toga, kada osteti budzet za 60.000 KM jednom nelegalnom odlukom?????? Sta je Grom mislio reci?![]()
Sve i da si ti u pravu oko broja ministarstva, a ocito je iz prilozenog da nisi, poenta nije u ukupnom broju ministarstava vec u njihovoj raspodjeli. Nekada je realnost bila tri ministarstva, pa sest, sada je devet. Godine 2002. su bosnjacki izdajnici izborili tri najjace funkcije u drzavi: premijer, vanjski poslovi, spoljna trgovina... danas ima skoro dvostruko vise ministarstava, a Bosnjaci imaju manje "vlasti".
Capisci?
....postujem principijelnost...samo mi nije jasno kako to da Aliju jos uvijek smatras velikanom odbrane BIH iako je covjek mirne duse izjavio da ce se boriti sve dok se ne oslobode opstine sa bosnjackom vecinom....ostatak BIH ko jebe....Grom iz vedra neba wrote:Dzaba ti cerekanje. Zubak je bio predsjednik Herceg-Bosne nastale etnickim ciscenjem i logorima. Zubak je pozivao na etnicko ciscenje. To sto je doselio u Sarajevo ne mijenja njegovu proslost.haris ubleha wrote:Lupas. Kresimir Zubak, predsjednik Herceg-Bosne, pozivao na etnicko ciscenje Bosnjaka (juzno od Jablanice samo trava moze biti zelena), a tu je bio ministar za ljudska prava. Perfidno. Sto je nagore ostetio je budzet BiH zajedno sa Micinim Zlatnim fanom, radi nelegalnog izrucenja Alzirske grupe za 60.000 KM, jer se svakoj porodici morala platiti odsteta po 10.000 KM.![]()
E, moj Grome, sada bih ja trebao s tobom ozbiljno diskutovati... Ma, bjaaazi... Sta kazes, Zubak gori od HDZ-ovaca, zato je preselio iz Mostara u Sarajevo...
Kada i gdje je to rekao?forUMASH wrote:....postujem principijelnost...samo mi nije jasno kako to da Aliju jos uvijek smatras velikanom odbrane BIH iako je covjek mirne duse izjavio da ce se boriti sve dok se ne oslobode opstine sa bosnjackom vecinom....ostatak BIH ko jebe....Grom iz vedra neba wrote:Dzaba ti cerekanje. Zubak je bio predsjednik Herceg-Bosne nastale etnickim ciscenjem i logorima. Zubak je pozivao na etnicko ciscenje. To sto je doselio u Sarajevo ne mijenja njegovu proslost.haris ubleha wrote:![]()
Kretenu,Zasto ne navedes? Da se ne bi demantovao, jel?
Kako je ovo treci put da me vrijedjas, pozivam administratore da te baniraju!haris ubleha wrote:Kretenu,Zasto ne navedes? Da se ne bi demantovao, jel?
ja znam da je to prevelik napor za tvoj mozak, ali pokusaj se koncentrisati i shvatiti... nije toliko tesko... moze se zakljuciti cak iz samih rijeci...
Dakle,
ministar vanjskih poslova nalazi se na celu necega sto se zove Ministarstvo vanjskih poslova. Jos jednom hajvanu: ...E, ako savladas ovu tesku lekciju, onda mozes preci na naredno gradivo (mnozenje, dijeljenje), a ako budes marljiv jednog dana ces doci u situaciju da sa velikima i pametnima diskutujes o ulozi Kresimira Zubaka i slicnim stvarima za koje si jos nezreo.
Capisci? ili ti treba nacrtati?
To mozes traziti na http://www.xxx.com.Grom iz vedra neba wrote:Kako je ovo treci put da me vrijedjas, pozivam administratore da te baniraju!
Grom iz vedra neba wrote:Kako je ovo treci put da me vrijedjas, pozivam administratore da te baniraju!haris ubleha wrote:Kretenu,Zasto ne navedes? Da se ne bi demantovao, jel?
ja znam da je to prevelik napor za tvoj mozak, ali pokusaj se koncentrisati i shvatiti... nije toliko tesko... moze se zakljuciti cak iz samih rijeci...
Dakle,
ministar vanjskih poslova nalazi se na celu necega sto se zove Ministarstvo vanjskih poslova. Jos jednom hajvanu: ...E, ako savladas ovu tesku lekciju, onda mozes preci na naredno gradivo (mnozenje, dijeljenje), a ako budes marljiv jednog dana ces doci u situaciju da sa velikima i pametnima diskutujes o ulozi Kresimira Zubaka i slicnim stvarima za koje si jos nezreo.
Capisci? ili ti treba nacrtati?
Btw, nisi odgovorio na moje pitanje, osim uvreda naravno, a ni uvrede ne mogu pobiti cinjenicu da premijer nije ministarstvo.
Grom iz vedra neba wrote:uvrede ne mogu pobiti cinjenicu da premijer nije ministarstvo.
hahahahahahahaha i jos jednom hahahahahahahaha, pa suzu pustim pa onda opet hahahahahahaharis ubleha wrote:Grom iz vedra neba wrote:uvrede ne mogu pobiti cinjenicu da premijer nije ministarstvo.![]()
![]()
Rekao bi covjek bosnjaci ugrozeni...edinbug wrote:Raspodjelom "plijena" Bošnjaci su prošli najgore.Dobili su administrativna ministarstva, kao što su Ministarstvo za izbjeglice (grca u problemima), Odbrane (koja je svedena naminimum) i Sigurnosti (koje praktično nema nikakve ingirencije). Srbi i Hrvati su "uzeli" ekonomski i monetarni resor.
Eh sad fino kad smo vidjeli tvoj nastupharis ubleha wrote:Grom iz vedra neba wrote:uvrede ne mogu pobiti cinjenicu da premijer nije ministarstvo.![]()
![]()