nije mi do para,ali bih htio supka natjerati da skonta da se ne moze u tudjem uzivati.
naplatiti dug iz rata
- taxi_driver
#1 naplatiti dug iz rata
ovako.starci su mi se vratili u stan poslije reintegracije.zatekli su ga praznog,cak i uticnice su bile izvadjene.znamo ko je to uradio i ko nam je sav namjestaj pokupio.ja sam prije neki dan saznao gdje zivi taj covjek. e sad,da li postoji nekakva organizacija u koju mogu otici i prijaviti ga i da li postoji mogucnost da ga sud ili neko drugi natjera da mi plati te stvari i stetu u stanu jer je pri izlasku pokusao i stan da zapali?ili cu morati sam otici sam, pa ako nista da mu pokazem cija mati crnu vunu prede.
nije mi do para,ali bih htio supka natjerati da skonta da se ne moze u tudjem uzivati.
- danas
#2 Re: naplatiti dug iz rata
ista situacija i kod mene. zaboravi. nema niko da ce ti pomoci.taxi_driver wrote:ovako.starci su mi se vratili u stan poslije reintegracije.zatekli su ga praznog,cak i uticnice su bile izvadjene.znamo ko je to uradio i ko nam je sav namjestaj pokupio.ja sam prije neki dan saznao gdje zivi taj covjek. e sad,da li postoji nekakva organizacija u koju mogu otici i prijaviti ga i da li postoji mogucnost da ga sud ili neko drugi natjera da mi plati te stvari i stetu u stanu jer je pri izlasku pokusao i stan da zapali?ili cu morati sam otici sam, pa ako nista da mu pokazem cija mati crnu vunu prede.![]()
- taxi_driver
ma jarane ja cu sam sebi pomoci ako vidim da nece ili ne moze niko.nije mi do love.da je pokupio stvari neko od izbjeglica halalio bih,ali to je uradio jedan od mjestana tkz,prijeratni komsija.uh
-
kub lajkan
#4 Re: naplatiti dug iz rata
U Brckom ljudima tako zivjeli u kucama, a jos ako su ulagali u te kuce (recimo, mijenjali crijep), onda im povratnici moraju cak i platiti odstetu.taxi_driver wrote:ovako.starci su mi se vratili u stan poslije reintegracije.zatekli su ga praznog,cak i uticnice su bile izvadjene.znamo ko je to uradio i ko nam je sav namjestaj pokupio.ja sam prije neki dan saznao gdje zivi taj covjek. e sad,da li postoji nekakva organizacija u koju mogu otici i prijaviti ga i da li postoji mogucnost da ga sud ili neko drugi natjera da mi plati te stvari i stetu u stanu jer je pri izlasku pokusao i stan da zapali?ili cu morati sam otici sam, pa ako nista da mu pokazem cija mati crnu vunu prede.![]()
Znam da zvuci glupo i nevjerovatno, ali pouzdano znam da ima slucajeva koji su sudski rijeseni na taj nacin...
Nemoj puno ocekivati...
Last edited by kub lajkan on 27/11/2006 18:05, edited 1 time in total.
- danas
shvatam sve -- ali ne znam da ima ikakva organizacija koja se ovim bavi. a pravosudni sistem je potpuno beskoristan, barem je nama bio. a cijeli komsiluk zna koja su dvojica likova popljackala cijelu zgradu, sve do stokova, uticnica, i parketa...taxi_driver wrote:ma jarane ja cu sam sebi pomoci ako vidim da nece ili ne moze niko.nije mi do love.da je pokupio stvari neko od izbjeglica halalio bih,ali to je uradio jedan od mjestana tkz,prijeratni komsija.uh
- taxi_driver
danas wrote:shvatam sve -- ali ne znam da ima ikakva organizacija koja se ovim bavi. a pravosudni sistem je potpuno beskoristan, barem je nama bio. a cijeli komsiluk zna koja su dvojica likova popljackala cijelu zgradu, sve do stokova, uticnica, i parketa...taxi_driver wrote:ma jarane ja cu sam sebi pomoci ako vidim da nece ili ne moze niko.nije mi do love.da je pokupio stvari neko od izbjeglica halalio bih,ali to je uradio jedan od mjestana tkz,prijeratni komsija.uh![]()
![]()
jarane,bejbol palicu i nalemati dobro.ako umre ,sudu reci ako je mogao onaj pljackasa ubiti mogu i ja.i ovaj je mene opljackao.
- taxi_driver
pa kako ne bih imao dokaze.pa imam slike iz svog stana prije rata,ima komsinica koja ce svjedociti.ali u krajnjem slucaju imaju utjerivaci dugova.karanana wrote:Cak i da sud rjesava takve slucajeve, vjerovatno ne bi imao nikakve dokaze da su te stvari tvoje, tako da bi vjerovatno izgubio i na sudu.
- danas
nama su rekli da je to zastarjelo, kao ko ce sad ganjat nesto iz 1992-e...taxi_driver wrote:pa kako ne bih imao dokaze.pa imam slike iz svog stana prije rata,ima komsinica koja ce svjedociti.ali u krajnjem slucaju imaju utjerivaci dugova.karanana wrote:Cak i da sud rjesava takve slucajeve, vjerovatno ne bi imao nikakve dokaze da su te stvari tvoje, tako da bi vjerovatno izgubio i na sudu.
-
freak_with_a_laptop
budi sretan da si zivu glavu izvukao, jer nisu svi bili tvoje srece - za naknadu, pisi propalo, nisi ni prvi ni zadnjitaxi_driver wrote:pa kako ne bih imao dokaze.pa imam slike iz svog stana prije rata,ima komsinica koja ce svjedociti.ali u krajnjem slucaju imaju utjerivaci dugova.karanana wrote:Cak i da sud rjesava takve slucajeve, vjerovatno ne bi imao nikakve dokaze da su te stvari tvoje, tako da bi vjerovatno izgubio i na sudu.
- taxi_driver
danas wrote:nama su rekli da je to zastarjelo, kao ko ce sad ganjat nesto iz 1992-e...taxi_driver wrote:pa kako ne bih imao dokaze.pa imam slike iz svog stana prije rata,ima komsinica koja ce svjedociti.ali u krajnjem slucaju imaju utjerivaci dugova.karanana wrote:Cak i da sud rjesava takve slucajeve, vjerovatno ne bi imao nikakve dokaze da su te stvari tvoje, tako da bi vjerovatno izgubio i na sudu.![]()
![]()
ne znam, nisam pametna...
pa bas i nije 92 nego 97 ili vec koja.a kradja privatnog vlasnistva ne moze zastariti.nije to prekrsajna prijava iz saobracaja.ili da napravimo udruzenje kao stedise ljubljanske banke?pa cemo tuziti r mrsku,jer su to njeni gradjani radili.
- taxi_driver
freak_with_a_laptop wrote:budi sretan da si zivu glavu izvukao, jer nisu svi bili tvoje srece - za naknadu, pisi propalo, nisi ni prvi ni zadnjitaxi_driver wrote:pa kako ne bih imao dokaze.pa imam slike iz svog stana prije rata,ima komsinica koja ce svjedociti.ali u krajnjem slucaju imaju utjerivaci dugova.karanana wrote:Cak i da sud rjesava takve slucajeve, vjerovatno ne bi imao nikakve dokaze da su te stvari tvoje, tako da bi vjerovatno izgubio i na sudu.
ma jarane nije to naknada.to je inat.to je da mu j..... mamicu na bilo koji nacin.i rekao sam da je izbjeglica to uradio pa ne bi mi bilo sekunde ni krivo ni zao,ali bivsi komsija ce da plati kad tad
- danas
moja zgrada je popljackana u junu '92-e, kada su svi stanari koji nisu bili srbi protjerani. i znaju svi koja dvojica -- od onih sto su 'ostali' -- su zasli po stanovima i pokupili sve, od cilima pa do utikaca i sijalica... pa kad su bjezali ti isti srbi, popljackali su i svoje stanove, skinuvsi vrata, prozore, dvrenariju, instalacije...taxi_driver wrote:danas wrote:nama su rekli da je to zastarjelo, kao ko ce sad ganjat nesto iz 1992-e...taxi_driver wrote: pa kako ne bih imao dokaze.pa imam slike iz svog stana prije rata,ima komsinica koja ce svjedociti.ali u krajnjem slucaju imaju utjerivaci dugova.![]()
![]()
ne znam, nisam pametna...
pa bas i nije 92 nego 97 ili vec koja.a kradja privatnog vlasnistva ne moze zastariti.nije to prekrsajna prijava iz saobracaja.ili da napravimo udruzenje kao stedise ljubljanske banke?pa cemo tuziti r mrsku,jer su to njeni gradjani radili.
elem, nama niko nije htio pomoci, a tebi nek' je sa srecom...
- Murat Sabanovic
moj stari sa starom, je prije 3 godine saznao gdje ceto zivi koji je bio u nasem stanu za vrijeme rata.otisli,pozvonili na vrata ,otvorila njegova zena i moj se stari predstavi i objasni da je tu zbog stvari.zena ga uvede u kucu kad ono citav nas namjestaj..cak i heklanje od moje rahmetli tetke.zena rece,da navrete poslije jer ce njen muz kuci biti.navratili oni poslije ,kad ceto nece ni da prica.kakve stvari ,kakvi bakraci.
- taxi_driver
Murat Sabanovic wrote:moj stari sa starom, je prije 3 godine saznao gdje ceto zivi koji je bio u nasem stanu za vrijeme rata.otisli,pozvonili na vrata ,otvorila njegova zena i moj se stari predstavi i objasni da je tu zbog stvari.zena ga uvede u kucu kad ono citav nas namjestaj..cak i heklanje od moje rahmetli tetke.zena rece,da navrete poslije jer ce njen muz kuci biti.navratili oni poslije ,kad ceto nece ni da prica.kakve stvari ,kakvi bakraci.
e ceto bi to vratio,pa kako god.uh,ja cu pokusati fino,pa ako ne uspje na lijep nacin ,moci ce na ruzan.jebi ga,kakva je situacija u bih ,uvijek mozes naci covjeka da odradi posao za tebe i to ne za veliku lovu.
- Murat Sabanovic
jarane da si iz istocne bosna,druga bi ti pricu prico.u mom gradu danas nema 10 bosnjaka,a prije rata bilo nas je 50 posto.taxi_driver wrote:Murat Sabanovic wrote:moj stari sa starom, je prije 3 godine saznao gdje ceto zivi koji je bio u nasem stanu za vrijeme rata.otisli,pozvonili na vrata ,otvorila njegova zena i moj se stari predstavi i objasni da je tu zbog stvari.zena ga uvede u kucu kad ono citav nas namjestaj..cak i heklanje od moje rahmetli tetke.zena rece,da navrete poslije jer ce njen muz kuci biti.navratili oni poslije ,kad ceto nece ni da prica.kakve stvari ,kakvi bakraci.
e ceto bi to vratio,pa kako god.uh,ja cu pokusati fino,pa ako ne uspje na lijep nacin ,moci ce na ruzan.jebi ga,kakva je situacija u bih ,uvijek mozes naci covjeka da odradi posao za tebe i to ne za veliku lovu.
-
Chingy
@taxisto totalno te razumumijem. Tako je i mojim starima jedna Srpkinja(ne da ljude po naciji optuzujem) opljackala sve od namjestaja do uticnica. Sud ti nece pomoci, kao ni imaginarna organizacija. To sam i ja vidio.
Stvar sam rjesio vrlo jednostavno, pozvonio i rekao da cu je namlatiti ako mi neda stvari. Kada je rekla da ce prijavit policiji rekao sam da joj to nece pomoci jer je moj brat tamo glavna faca(laz, morao sam nesto). Kako god, ona me pustila i sve sam ponio. Osim starog ormara kog sam joj ostavio. I ne, nije bila izbjeglica. Izbjeglice su najmanje uvijek dobivale.
Stvar sam rjesio vrlo jednostavno, pozvonio i rekao da cu je namlatiti ako mi neda stvari. Kada je rekla da ce prijavit policiji rekao sam da joj to nece pomoci jer je moj brat tamo glavna faca(laz, morao sam nesto). Kako god, ona me pustila i sve sam ponio. Osim starog ormara kog sam joj ostavio. I ne, nije bila izbjeglica. Izbjeglice su najmanje uvijek dobivale.
-
urbanagerila
@taxi driver
imao sam isti slucaj gdje je "nash" papak nicim izazvan opuhao i stan i stvari u njemu .... daklem ne postoji pravni lijek u ovoj nasoj banana drzavi nego yaruga moj upregni par jarana, iznajmi kombi i na vrata. Pa nek ti on zove muriju ako smije .... nakon toga mozes ici i pravnim putem.
Ja sam tako uspio vratiti oko 80% svojih stvari a desavalo mi se da nadjem umjetnicke slike kod svojih prijatelja i rodjaka koji su "u neznanju" kupili to od nekoga .... halali sto mozes
nek ti je sa srecom
imao sam isti slucaj gdje je "nash" papak nicim izazvan opuhao i stan i stvari u njemu .... daklem ne postoji pravni lijek u ovoj nasoj banana drzavi nego yaruga moj upregni par jarana, iznajmi kombi i na vrata. Pa nek ti on zove muriju ako smije .... nakon toga mozes ici i pravnim putem.
Ja sam tako uspio vratiti oko 80% svojih stvari a desavalo mi se da nadjem umjetnicke slike kod svojih prijatelja i rodjaka koji su "u neznanju" kupili to od nekoga .... halali sto mozes
nek ti je sa srecom
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Nakon reintegracije Ilidže, na pijaci sam kupio svoj kuhar iz 1962.g.-knjižurina! U stvari, kupio sam uspomenu na prijeratni rahatlook. Škoda 120L "nikad ne prežaljena" zanavijek udomljena Tamo daleko ili blizu, ko će ga znati.
- taxi_driver
urbanagerila wrote:@taxi driver
nek ti je sa srecom
ovih dana sam zauzet trazenjem broja telefona od doticnog.pa ce ga nazvati da ga upitam za zdravlje i naravno za stvari.pa cemo vidjeti da li ce sve ici milom ili silom.ma sve ovo radim zato sto je covjek supak,nije se zadovoljio sto nam je stvari uzeo nego je pokusao na kraju i stan zapaliti.sreca pa je druga komsinica vidjela pa ugasila vatru.
-
baba
Pozvoni mu na vrata, odigraj mu kolo na glavi, pokupi slike i uspomene, a ostalo porazbijaj, iscjepaj, polomi... Kad nema zakona ima degeneka.taxi_driver wrote:urbanagerila wrote:@taxi driver
nek ti je sa srecom
ovih dana sam zauzet trazenjem broja telefona od doticnog.pa ce ga nazvati da ga upitam za zdravlje i naravno za stvari.pa cemo vidjeti da li ce sve ici milom ili silom.ma sve ovo radim zato sto je covjek supak,nije se zadovoljio sto nam je stvari uzeo nego je pokusao na kraju i stan zapaliti.sreca pa je druga komsinica vidjela pa ugasila vatru.
- amra67
#25 Re: naplatiti dug iz rata
kub lajkan wrote:U Brckom ljudima tako zivjeli u kucama, a jos ako su ulagali u te kuce (recimo, mijenjali crijep), onda im povratnici moraju cak i platiti odstetu.taxi_driver wrote:ovako.starci su mi se vratili u stan poslije reintegracije.zatekli su ga praznog,cak i uticnice su bile izvadjene.znamo ko je to uradio i ko nam je sav namjestaj pokupio.ja sam prije neki dan saznao gdje zivi taj covjek. e sad,da li postoji nekakva organizacija u koju mogu otici i prijaviti ga i da li postoji mogucnost da ga sud ili neko drugi natjera da mi plati te stvari i stetu u stanu jer je pri izlasku pokusao i stan da zapali?ili cu morati sam otici sam, pa ako nista da mu pokazem cija mati crnu vunu prede.![]()
Znam da zvuci glupo i nevjerovatno, ali pouzdano znam da ima slucajeva koji su sudski rijeseni na taj nacin...
Nemoj puno ocekivati...
Potvrdjujem, mislim da poznajemo iste ljude!