naplatiti dug iz rata

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

taxi_driver

#1 naplatiti dug iz rata

Post by taxi_driver »

ovako.starci su mi se vratili u stan poslije reintegracije.zatekli su ga praznog,cak i uticnice su bile izvadjene.znamo ko je to uradio i ko nam je sav namjestaj pokupio.ja sam prije neki dan saznao gdje zivi taj covjek. e sad,da li postoji nekakva organizacija u koju mogu otici i prijaviti ga i da li postoji mogucnost da ga sud ili neko drugi natjera da mi plati te stvari i stetu u stanu jer je pri izlasku pokusao i stan da zapali?ili cu morati sam otici sam, pa ako nista da mu pokazem cija mati crnu vunu prede. :D

nije mi do para,ali bih htio supka natjerati da skonta da se ne moze u tudjem uzivati.
danas

#2 Re: naplatiti dug iz rata

Post by danas »

taxi_driver wrote:ovako.starci su mi se vratili u stan poslije reintegracije.zatekli su ga praznog,cak i uticnice su bile izvadjene.znamo ko je to uradio i ko nam je sav namjestaj pokupio.ja sam prije neki dan saznao gdje zivi taj covjek. e sad,da li postoji nekakva organizacija u koju mogu otici i prijaviti ga i da li postoji mogucnost da ga sud ili neko drugi natjera da mi plati te stvari i stetu u stanu jer je pri izlasku pokusao i stan da zapali?ili cu morati sam otici sam, pa ako nista da mu pokazem cija mati crnu vunu prede. :D

nije mi do para,ali bih htio supka natjerati da skonta da se ne moze u tudjem uzivati.
ista situacija i kod mene. zaboravi. nema niko da ce ti pomoci. :roll:
taxi_driver

Post by taxi_driver »

ma jarane ja cu sam sebi pomoci ako vidim da nece ili ne moze niko.nije mi do love.da je pokupio stvari neko od izbjeglica halalio bih,ali to je uradio jedan od mjestana tkz,prijeratni komsija.uh
kub lajkan

#4 Re: naplatiti dug iz rata

Post by kub lajkan »

taxi_driver wrote:ovako.starci su mi se vratili u stan poslije reintegracije.zatekli su ga praznog,cak i uticnice su bile izvadjene.znamo ko je to uradio i ko nam je sav namjestaj pokupio.ja sam prije neki dan saznao gdje zivi taj covjek. e sad,da li postoji nekakva organizacija u koju mogu otici i prijaviti ga i da li postoji mogucnost da ga sud ili neko drugi natjera da mi plati te stvari i stetu u stanu jer je pri izlasku pokusao i stan da zapali?ili cu morati sam otici sam, pa ako nista da mu pokazem cija mati crnu vunu prede. :D

U Brckom ljudima tako zivjeli u kucama, a jos ako su ulagali u te kuce (recimo, mijenjali crijep), onda im povratnici moraju cak i platiti odstetu.

Znam da zvuci glupo i nevjerovatno, ali pouzdano znam da ima slucajeva koji su sudski rijeseni na taj nacin...

Nemoj puno ocekivati...
Last edited by kub lajkan on 27/11/2006 18:05, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

taxi_driver wrote:ma jarane ja cu sam sebi pomoci ako vidim da nece ili ne moze niko.nije mi do love.da je pokupio stvari neko od izbjeglica halalio bih,ali to je uradio jedan od mjestana tkz,prijeratni komsija.uh
shvatam sve -- ali ne znam da ima ikakva organizacija koja se ovim bavi. a pravosudni sistem je potpuno beskoristan, barem je nama bio. a cijeli komsiluk zna koja su dvojica likova popljackala cijelu zgradu, sve do stokova, uticnica, i parketa... :roll: :roll: :roll:
pitt

Post by pitt »

skupi raju pa mu uzmite danak u krvi :D
taxi_driver

Post by taxi_driver »

danas wrote:
taxi_driver wrote:ma jarane ja cu sam sebi pomoci ako vidim da nece ili ne moze niko.nije mi do love.da je pokupio stvari neko od izbjeglica halalio bih,ali to je uradio jedan od mjestana tkz,prijeratni komsija.uh
shvatam sve -- ali ne znam da ima ikakva organizacija koja se ovim bavi. a pravosudni sistem je potpuno beskoristan, barem je nama bio. a cijeli komsiluk zna koja su dvojica likova popljackala cijelu zgradu, sve do stokova, uticnica, i parketa... :roll: :roll: :roll:

jarane,bejbol palicu i nalemati dobro.ako umre ,sudu reci ako je mogao onaj pljackasa ubiti mogu i ja.i ovaj je mene opljackao.
danas

Post by danas »

pitt wrote:skupi raju pa mu uzmite danak u krvi :D
znam covjeka koji je tako 'naplatio' -- samo trebas naci jalijasa veceg od tog koji te je pokrao... :roll:
karanana

Post by karanana »

Cak i da sud rjesava takve slucajeve, vjerovatno ne bi imao nikakve dokaze da su te stvari tvoje, tako da bi vjerovatno izgubio i na sudu.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

karanana wrote:Cak i da sud rjesava takve slucajeve, vjerovatno ne bi imao nikakve dokaze da su te stvari tvoje, tako da bi vjerovatno izgubio i na sudu.
pa kako ne bih imao dokaze.pa imam slike iz svog stana prije rata,ima komsinica koja ce svjedociti.ali u krajnjem slucaju imaju utjerivaci dugova.
danas

Post by danas »

taxi_driver wrote:
karanana wrote:Cak i da sud rjesava takve slucajeve, vjerovatno ne bi imao nikakve dokaze da su te stvari tvoje, tako da bi vjerovatno izgubio i na sudu.
pa kako ne bih imao dokaze.pa imam slike iz svog stana prije rata,ima komsinica koja ce svjedociti.ali u krajnjem slucaju imaju utjerivaci dugova.
nama su rekli da je to zastarjelo, kao ko ce sad ganjat nesto iz 1992-e... :roll: :roll: :roll: ne znam, nisam pametna... :(
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

taxi_driver wrote:
budi sretan da si zivu glavu izvukao, jer nisu svi bili tvoje srece - za naknadu, pisi propalo, nisi ni prvi ni zadnji
taxi_driver

Post by taxi_driver »

danas wrote:
taxi_driver wrote:
nama su rekli da je to zastarjelo, kao ko ce sad ganjat nesto iz 1992-e... :roll: :roll: :roll: ne znam, nisam pametna... :(

pa bas i nije 92 nego 97 ili vec koja.a kradja privatnog vlasnistva ne moze zastariti.nije to prekrsajna prijava iz saobracaja.ili da napravimo udruzenje kao stedise ljubljanske banke?pa cemo tuziti r mrsku,jer su to njeni gradjani radili.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

freak_with_a_laptop wrote:
taxi_driver wrote:
budi sretan da si zivu glavu izvukao, jer nisu svi bili tvoje srece - za naknadu, pisi propalo, nisi ni prvi ni zadnji

ma jarane nije to naknada.to je inat.to je da mu j..... mamicu na bilo koji nacin.i rekao sam da je izbjeglica to uradio pa ne bi mi bilo sekunde ni krivo ni zao,ali bivsi komsija ce da plati kad tad
danas

Post by danas »

taxi_driver wrote:
danas wrote:
taxi_driver wrote: pa kako ne bih imao dokaze.pa imam slike iz svog stana prije rata,ima komsinica koja ce svjedociti.ali u krajnjem slucaju imaju utjerivaci dugova.

pa bas i nije 92 nego 97 ili vec koja.a kradja privatnog vlasnistva ne moze zastariti.nije to prekrsajna prijava iz saobracaja.ili da napravimo udruzenje kao stedise ljubljanske banke?pa cemo tuziti r mrsku,jer su to njeni gradjani radili.
moja zgrada je popljackana u junu '92-e, kada su svi stanari koji nisu bili srbi protjerani. i znaju svi koja dvojica -- od onih sto su 'ostali' -- su zasli po stanovima i pokupili sve, od cilima pa do utikaca i sijalica... pa kad su bjezali ti isti srbi, popljackali su i svoje stanove, skinuvsi vrata, prozore, dvrenariju, instalacije...

elem, nama niko nije htio pomoci, a tebi nek' je sa srecom...
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

moj stari sa starom, je prije 3 godine saznao gdje ceto zivi koji je bio u nasem stanu za vrijeme rata.otisli,pozvonili na vrata ,otvorila njegova zena i moj se stari predstavi i objasni da je tu zbog stvari.zena ga uvede u kucu kad ono citav nas namjestaj..cak i heklanje od moje rahmetli tetke.zena rece,da navrete poslije jer ce njen muz kuci biti.navratili oni poslije ,kad ceto nece ni da prica.kakve stvari ,kakvi bakraci.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Murat Sabanovic wrote:moj stari sa starom, je prije 3 godine saznao gdje ceto zivi koji je bio u nasem stanu za vrijeme rata.otisli,pozvonili na vrata ,otvorila njegova zena i moj se stari predstavi i objasni da je tu zbog stvari.zena ga uvede u kucu kad ono citav nas namjestaj..cak i heklanje od moje rahmetli tetke.zena rece,da navrete poslije jer ce njen muz kuci biti.navratili oni poslije ,kad ceto nece ni da prica.kakve stvari ,kakvi bakraci.

e ceto bi to vratio,pa kako god.uh,ja cu pokusati fino,pa ako ne uspje na lijep nacin ,moci ce na ruzan.jebi ga,kakva je situacija u bih ,uvijek mozes naci covjeka da odradi posao za tebe i to ne za veliku lovu.
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

taxi_driver wrote:
Murat Sabanovic wrote:moj stari sa starom, je prije 3 godine saznao gdje ceto zivi koji je bio u nasem stanu za vrijeme rata.otisli,pozvonili na vrata ,otvorila njegova zena i moj se stari predstavi i objasni da je tu zbog stvari.zena ga uvede u kucu kad ono citav nas namjestaj..cak i heklanje od moje rahmetli tetke.zena rece,da navrete poslije jer ce njen muz kuci biti.navratili oni poslije ,kad ceto nece ni da prica.kakve stvari ,kakvi bakraci.

e ceto bi to vratio,pa kako god.uh,ja cu pokusati fino,pa ako ne uspje na lijep nacin ,moci ce na ruzan.jebi ga,kakva je situacija u bih ,uvijek mozes naci covjeka da odradi posao za tebe i to ne za veliku lovu.
jarane da si iz istocne bosna,druga bi ti pricu prico.u mom gradu danas nema 10 bosnjaka,a prije rata bilo nas je 50 posto.
Chingy

Post by Chingy »

@taxisto totalno te razumumijem. Tako je i mojim starima jedna Srpkinja(ne da ljude po naciji optuzujem) opljackala sve od namjestaja do uticnica. Sud ti nece pomoci, kao ni imaginarna organizacija. To sam i ja vidio.

Stvar sam rjesio vrlo jednostavno, pozvonio i rekao da cu je namlatiti ako mi neda stvari. Kada je rekla da ce prijavit policiji rekao sam da joj to nece pomoci jer je moj brat tamo glavna faca(laz, morao sam nesto). Kako god, ona me pustila i sve sam ponio. Osim starog ormara kog sam joj ostavio. I ne, nije bila izbjeglica. Izbjeglice su najmanje uvijek dobivale.
tech10

Post by tech10 »

Moja prijateljica sa stanom u zapadnom dijelu Mostara i danas gleda kod komsinice (nepotrebno da spominjem nacionalnost) preko puta, u vitrini, svoj servis za rucavanje i suti, ne spominje radi dobrosusjedskih odnosa. :x
urbanagerila

Post by urbanagerila »

@taxi driver

imao sam isti slucaj gdje je "nash" papak nicim izazvan opuhao i stan i stvari u njemu .... daklem ne postoji pravni lijek u ovoj nasoj banana drzavi nego yaruga moj upregni par jarana, iznajmi kombi i na vrata. Pa nek ti on zove muriju ako smije .... nakon toga mozes ici i pravnim putem.
Ja sam tako uspio vratiti oko 80% svojih stvari a desavalo mi se da nadjem umjetnicke slike kod svojih prijatelja i rodjaka koji su "u neznanju" kupili to od nekoga .... halali sto mozes

nek ti je sa srecom
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Nakon reintegracije Ilidže, na pijaci sam kupio svoj kuhar iz 1962.g.-knjižurina! U stvari, kupio sam uspomenu na prijeratni rahatlook. Škoda 120L "nikad ne prežaljena" zanavijek udomljena Tamo daleko ili blizu, ko će ga znati.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

urbanagerila wrote:@taxi driver

imao sam isti slucaj gdje je "nash" papak nicim izazvan opuhao i stan i stvari u njemu .... daklem ne postoji pravni lijek u ovoj nasoj banana drzavi nego yaruga moj upregni par jarana, iznajmi kombi i na vrata. Pa nek ti on zove muriju ako smije .... nakon toga mozes ici i pravnim putem.
Ja sam tako uspio vratiti oko 80% svojih stvari a desavalo mi se da nadjem umjetnicke slike kod svojih prijatelja i rodjaka koji su "u neznanju" kupili to od nekoga .... halali sto mozes

nek ti je sa srecom

ovih dana sam zauzet trazenjem broja telefona od doticnog.pa ce ga nazvati da ga upitam za zdravlje i naravno za stvari.pa cemo vidjeti da li ce sve ici milom ili silom.ma sve ovo radim zato sto je covjek supak,nije se zadovoljio sto nam je stvari uzeo nego je pokusao na kraju i stan zapaliti.sreca pa je druga komsinica vidjela pa ugasila vatru.
baba

Post by baba »

taxi_driver wrote:
urbanagerila wrote:@taxi driver

nek ti je sa srecom

ovih dana sam zauzet trazenjem broja telefona od doticnog.pa ce ga nazvati da ga upitam za zdravlje i naravno za stvari.pa cemo vidjeti da li ce sve ici milom ili silom.ma sve ovo radim zato sto je covjek supak,nije se zadovoljio sto nam je stvari uzeo nego je pokusao na kraju i stan zapaliti.sreca pa je druga komsinica vidjela pa ugasila vatru.
Pozvoni mu na vrata, odigraj mu kolo na glavi, pokupi slike i uspomene, a ostalo porazbijaj, iscjepaj, polomi... Kad nema zakona ima degeneka.
amra67

#25 Re: naplatiti dug iz rata

Post by amra67 »

kub lajkan wrote:

U Brckom ljudima tako zivjeli u kucama, a jos ako su ulagali u te kuce (recimo, mijenjali crijep), onda im povratnici moraju cak i platiti odstetu.

Znam da zvuci glupo i nevjerovatno, ali pouzdano znam da ima slucajeva koji su sudski rijeseni na taj nacin...

Nemoj puno ocekivati...

Potvrdjujem, mislim da poznajemo iste ljude!
Post Reply