Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Senzor
--------------------------------------------------------------------------------
Informacije o senzoru:
Tip senzora VIA 686 Internal (ISA 6000h)
Temperatura:
Matièna ploèa 23 °C (73 °F)
CPU 26 °C (79 °F)
Aux 22 °C (72 °F)
Hladnjaci:
CPU 2136 RPM
Senzor
--------------------------------------------------------------------------------
Informacije o senzoru:
Tip senzora VIA 686 Internal (ISA 6000h)
Temperatura:
Matièna ploèa 23 °C (73 °F)
CPU 26 °C (79 °F)
Aux 22 °C (72 °F)
Hladnjaci:
CPU 2136 RPM
BIOS ce ti uvijek najbolje pokazati temperatur. Ima par programcica donwload sa interneta koji ti pokazuju temperaturu procesora, memorije itd, voltazu, broj obrtaja fena... Moram potraziti gdje sam nasao, pa javim koga interesuje.
radili smo jednom neki labor (cak sam o ovom jednom davno napiso i clanak za info - sad nije da se kurcim, al da nako usput pomenem) i isprobavali smo kako tadasnje masine "griju".. davno je to bilo, pa smo imali na raspolaganju samo pentium 1 i amd-ove k6 procesore..
aman, al su grijali.. jednu 166-icu smo skoro doveli na 100°C a jos je radila.. mislim da je pala na 98.7..
vezano za temu (a to sam u tom clanku tad i napiso - nije da se kurcim, ali tek da usput pomenem), dobro je ventilatore ponekad propuhati zracnom pumpom (za nuzdu moze i obicna pumpa od bicikla), iscistiti pasivni hladnjak (stapici vate za usi su za ovo dobra alatka), a po potrebi i zakanuti dio gdje su lageri/bobe na ventilatoru, kako bi se bolje okretale (ovo ulje pocesto zna iscuriti, i ako se na vrijeme ne primijeti desi se skoro isto sto i sa autom kad pukne zupcasti remen)..
ventilator na kucistu je isto tako bitna stvar i to bi u medjuvremenu trebo imati svaki konfljuter..
onaj na grafickoj kartici zna biti pravo bucan, a ukoliko se bas ne ganjaju neke skroz zahtjevne igrice, njega se moze i iskljuciti.. tako da sve fino vinta, a nije plaho glasno..
car-x wrote:radili smo jednom neki labor (cak sam o ovom jednom davno napiso i clanak za info - sad nije da se kurcim, al da nako usput pomenem) i isprobavali smo kako tadasnje masine "griju".. davno je to bilo, pa smo imali na raspolaganju samo pentium 1 i amd-ove k6 procesore..
aman, al su grijali.. jednu 166-icu smo skoro doveli na 100°C a jos je radila.. mislim da je pala na 98.7..
vezano za temu (a to sam u tom clanku tad i napiso - nije da se kurcim, ali tek da usput pomenem), dobro je ventilatore ponekad propuhati zracnom pumpom (za nuzdu moze i obicna pumpa od bicikla), iscistiti pasivni hladnjak (stapici vate za usi su za ovo dobra alatka), a po potrebi i zakanuti dio gdje su lageri/bobe na ventilatoru, kako bi se bolje okretale (ovo ulje pocesto zna iscuriti, i ako se na vrijeme ne primijeti desi se skoro isto sto i sa autom kad pukne zupcasti remen)..
ventilator na kucistu je isto tako bitna stvar i to bi u medjuvremenu trebo imati svaki konfljuter..
onaj na grafickoj kartici zna biti pravo bucan, a ukoliko se bas ne ganjaju neke skroz zahtjevne igrice, njega se moze i iskljuciti.. tako da sve fino vinta, a nije plaho glasno..
haj ba mojne se kurcit
Nego ne iskljucuj ventilatore za zivu glavu. Pogotovu na grafickoj kartici. Bolje da se komp. malo dere nego da sprziz karticu. Ja imam 3 ventilatora na komp. kutiji, koji nisu bucni nimalo. Najvise se cuje onaj na procesoru. Hladjenje kompjutera bi trebalo biti prioritet pa je moja preporuka kao i car-x imaj dobro hladjenje kutije a pogotovu ventilator na cipu. Ventilator na procesoru mora biti podoban brzini procesora.