Pomoc vezana za EXCEL . HITNO

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Krigla_Sa

#1 Pomoc vezana za EXCEL . HITNO

Post by Krigla_Sa »

znaci kada odem na ovaj site http://www.hobid.com/inventory/T/1.html i tu trebam da kopiram sav ovaj text i da ga paste u excelu i snimim medjutim javlja mi se problem koji ne znam rijesiti.
Naime ili mi je problem kao na slici,znaci nece da ispise citavu stranice vec do 27 reda

Image

A nekad kad ispise citavu stranicu onda na njoj nema nikakvog reda i izgleda ovako

Image

haj pomagajte pls
Lika

Post by Lika »

formatiraj kolonu u ono sto zelis pa ce bit reda...
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

Haj ako imas vremena,zivaca i volje objasni mi ali laicki
Znaci sve korak po korak kako da uradim :)
neko iz mase

Post by neko iz mase »

tesko da ces uspjeti tako sta prekopirati. jedini nacin je da napises macro koji ce detektovati takozvani "white space" ili prazan prostor izmedju paragrafa, i podijeliti sve informacije na dijelove.
A to je vec malo teze uraditi
Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

Napravi stranicu koja je identicna toj koju kopiras iz Excela. Znaci celije da budu iste. Kada otvoris prazan dokument i Excelu desni klik pa opcija " Row hight "... a za kolone A, B, C... isto desni klik na kolonu pa opcija " Column Width ".
Poenta je da napravis kolone i celije istih dimenzija kao i u originalnom Excelu.
Mislim... mozda sam malo glup pa te nisam najbolje razumeo, ali probaj... :D ... ako uspes javi mi i kazi mi da sam majtor i super genije... to ce biti dovoljno. :D
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Najlakše ti je kopirati sadržaj koji te zanima u Notepad i snimiti kao obični .txt file.
Poslije u Excel-u ideš na File>Open, izabereš taj fajl, i onda samo slijediš korake kroz Wizard koji će se pojaviti.
Post Reply