C++ ?
Moderator: Benq
-
creation
#1 C++ ?
Zna li neko postoji li na nasem jeziku stranica o C++, gdje bi covjek mogao nauciti osnove ovog programskog jezika, ili ako ne postoji, postoji li ista na engleskom jeziku?
Moram nauciti C++, a ne znam odakle da krenem. Moze li neko preporuciti neku dobru knjigu, web stranicu, ili slicno.
Hvala.
Moram nauciti C++, a ne znam odakle da krenem. Moze li neko preporuciti neku dobru knjigu, web stranicu, ili slicno.
Hvala.
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
#4 Re: C++ ?
creation wrote:Zna li neko postoji li na nasem jeziku stranica o C++, gdje bi covjek mogao nauciti osnove ovog programskog jezika, ili ako ne postoji, postoji li ista na engleskom jeziku?
Hvala.
Uz mnogo truda, suza i patnje
-
ztluhcs
- Saian
nije mi promaklo, al mi je bilo nekako okrutno na to reagirat', nije on kriv sto ne zna o chemu prichabug wrote:al ti promaklo ono "moram nauciti"![]()
nego kad smo kod toga i ja bih trebo nauchit centrirat lijevom nogom, pa ako postoji neko pomagalo da to ubrzamo
-
ztluhcs
Da je srednjom nogom jo¹ bi ti i pokazao kako se centrira...Saian wrote:nije mi promaklo, al mi je bilo nekako okrutno na to reagirat', nije on kriv sto ne zna o chemu prichabug wrote:al ti promaklo ono "moram nauciti"![]()
nego kad smo kod toga i ja bih trebo nauchit centrirat lijevom nogom, pa ako postoji neko pomagalo da to ubrzamo![]()
![]()
![]()
- Saian
ztluhcs wrote:Da je srednjom nogom još bi ti i pokazao kako se centrira...Saian wrote:nije mi promaklo, al mi je bilo nekako okrutno na to reagirat', nije on kriv sto ne zna o chemu prichabug wrote:al ti promaklo ono "moram nauciti"![]()
nego kad smo kod toga i ja bih trebo nauchit centrirat lijevom nogom, pa ako postoji neko pomagalo da to ubrzamo![]()
![]()
![]()
:D:D
-
Vozdra_123
sta ti bubice zahebavasbug wrote:pukoh od shege
- irfan2
lik, ako hoces na nasem jeziku, neznam za alternative
..al su predavanja na courses.etf.ba ...ono, dosta ok ..
al racunaj da najmanje pola godine ti treba ...
http://courses.etf.unsa.ba/course/view.php?id=21
idi po redu ...
pitanje za advanced users
: da li, po vama, treba odma pocet sa oop?
al racunaj da najmanje pola godine ti treba ...
http://courses.etf.unsa.ba/course/view.php?id=21
idi po redu ...
pitanje za advanced users
-
parafin
ako nemas nikakvog iskustva sa programiranjem, moraces poceti sa c. tu ces skontati osnovne tipove, konstrukcije i kontrolu. onda se malo pointerima pozabavi.
c++ koristi (skoro) istu sintaksu kao i c. c++ nadopunjuje proceduralni c konstrukcijama objekata koji ti dodju apstrakcija problema koji rijesavas.
i za c i za c++ imas masu stvari na internetu. na nasem ne znam ali probaj na engleskom (nece da ti skodi
. probaj na guglu ukucat "c tutorial" imam ja nekih knjiga u pdf-u pa reci ako treba saljem ti na mail. eto 
c++ koristi (skoro) istu sintaksu kao i c. c++ nadopunjuje proceduralni c konstrukcijama objekata koji ti dodju apstrakcija problema koji rijesavas.
i za c i za c++ imas masu stvari na internetu. na nasem ne znam ali probaj na engleskom (nece da ti skodi