Oduzimanja indeksa nakon diplomiranja Filozofski fakultet SA

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Indeks treba oduzeti nakon diplomiranja?

DA
1
10%
NE!!!!
9
90%

Total votes: 10

melb26sa

#1 Oduzimanja indeksa nakon diplomiranja Filozofski fakultet SA

Post by melb26sa »

Da znate sto vas ceka nakon diplomiranja i da znate sto da uradite ukoliko zelite svoj indeks nazad.

Unazad dvije godine FF je poceo sa oduzimanjem indeksa svima koji su diplomirali. Kao, diploma vam je dovoljna. A sto ako se izgubi tvoj fajl ili kako ga vec zovu? E sada, na svim ostalim fakultetima se vraca indeks jer je tvoj i ti si ga platila/o i ne postoji zakonski osnov da ti se isti oduzme samo zato sto si diplomirala/o.

Ja sam svoj indeks sacuvala jer nisam isla na dodjelu diploma pa sam svoju dobila dan ranije a mojoj sestri su bas ove godine oduzeli indeks pa smo onda pisale zahtjev za pristup informacijama i zahtjev za povrat indeksa - sve u jednom zahtjevu. Naravno, nikada nije dobila odgovor na zahtjev za pristup informacijama ali su je nazvali iz dekanata i vratili joj indeks kao "zato sto je za njega emocionalno vezana?!" :shock: :shock:
BTW, nisam napisala zahtjev napamet, vec sam prvo provjerila i statut univerziteta, fakulteta, te pravila studiranja, ukljucujuci i zakon o visokom obrazovanju i apsolutno nisam nasla ijedan clan koji kaze da se po diplomiranju indeks oduzima.

Ako kome treba "template" sto smo mi napisale u zahtjevu mozete mi poslati pm i saljem vam. :D
digger

#2 Re: Oduzimanja indeksa nakon diplomiranja Filozofski fakulte

Post by digger »

melb26sa wrote:Unazad dvije godine FF je poceo sa oduzimanjem indeksa svima koji su diplomirali...
Slazem se dekanatom.

Pored toga, dekanat bi trebao da trazi da im se dostave i sve skolske fotke—od prvog osnovne naovamo. Sta ce vam slike iz osnovne pune krezubih klinaca i klinki? Ko se moze sjetiti i pola njihovih imena? :-)
medulla

Post by medulla »

a koji ce mi kurac index!? :D
ne znam koji ce mi kurac i diploma, zapravo!? :D
Lace

Post by Lace »

ja ne dam svoj index...jes da imam jos 7 ispita do diplomskog al ne dammm :D

a i nisam na FF :-? :D
ahmed&nedzad

#5 Re: Oduzimanja indeksa nakon diplomiranja Filozofski fakulte

Post by ahmed&nedzad »

melb26sa wrote:Da znate sto vas ceka nakon diplomiranja i da znate sto da uradite ukoliko zelite svoj indeks nazad.

Unazad dvije godine FF je poceo sa oduzimanjem indeksa svima koji su diplomirali. Kao, diploma vam je dovoljna. A sto ako se izgubi tvoj fajl ili kako ga vec zovu? E sada, na svim ostalim fakultetima se vraca indeks jer je tvoj i ti si ga platila/o i ne postoji zakonski osnov da ti se isti oduzme samo zato sto si diplomirala/o.

Ja sam svoj indeks sacuvala jer nisam isla na dodjelu diploma pa sam svoju dobila dan ranije a mojoj sestri su bas ove godine oduzeli indeks pa smo onda pisale zahtjev za pristup informacijama i zahtjev za povrat indeksa - sve u jednom zahtjevu. Naravno, nikada nije dobila odgovor na zahtjev za pristup informacijama ali su je nazvali iz dekanata i vratili joj indeks kao "zato sto je za njega emocionalno vezana?!" :shock: :shock:
BTW, nisam napisala zahtjev napamet, vec sam prvo provjerila i statut univerziteta, fakulteta, te pravila studiranja, ukljucujuci i zakon o visokom obrazovanju i apsolutno nisam nasla ijedan clan koji kaze da se po diplomiranju indeks oduzima.

Ako kome treba "template" sto smo mi napisale u zahtjevu mozete mi poslati pm i saljem vam. :D

Daj template, možda nekad zatreba. :-D
Last edited by ahmed&nedzad on 21/10/2006 21:30, edited 1 time in total.
Salko sto je u vodu skako

#6 Re: Oduzimanja indeksa nakon diplomiranja Filozofski fakulte

Post by Salko sto je u vodu skako »

melb26sa wrote:Da znate sto vas ceka nakon diplomiranja i da znate sto da uradite ukoliko zelite svoj indeks nazad.

to je posve normalno...ja sam moro vratit sve sertifikate da bi dobio diplomu!!!!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

:D ja sam svoju diplomu bacio iza ormara a index nemam pojma gdje je samo mi se povraća od njega :roll: gdje sam ja sprco najbolje godine :(
flora.sa

Post by flora.sa »

u to da moras polagati strucni ispit i za lozaca :D :D

doduse nazalost :roll: :( ... je.biga komi, kakva zemlja takva diploma, valjda :roll:

ostaje nam jos samo ovaj crni humor :D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

:( :( :(

jbiga danas ne možeš ni ložač biti bez 7 stepena :oops:
Post Reply