Koalicija SDP - SNSD

Post Reply

?

Zašto ne?
19
37%
IZDAJA
24
47%
Ne interesuje me
8
16%

Total votes: 51

aNTropocentrio

#1 Koalicija SDP - SNSD

Post by aNTropocentrio »

Boga mi nešto smrdi...
addem

Post by addem »

Sve je moguce, al moralo bi tu biti jos stranaka jer ove dvije nemaju vecinu ni izbliza.
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

nece valjda.... :shock:
dizZaster

Post by dizZaster »

Lagumdžija, borac za fotelje.
Dilan_dog

Post by Dilan_dog »

dizZaster wrote:Lagumdžija, borac za fotelje.
Ma jok, Zlatko? Ma ne bi on nikada :lol:
Bas smijesna situacija koja pokazuje nistavost politike SDP-a. On i njegov poletarac (ne mogu se sjetiti imena nije ni bitno , uglavnom radio na Hayatu) su na sva usta govorili prije nepunih 7 dana kako nece za fotelje koalirati sa strankama koji nemaju iste ili slicne politicke ciljeve. Eto ispade Zlatko za otcijepljenje RS-a jer je to glavni programski cilj SNSD-a. :o
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Dilan_dog wrote:
Bas smijesna situacija koja pokazuje nistavost politike SDP-a. On i njegov poletarac (ne mogu se sjetiti imena nije ni bitno , uglavnom radio na Hayatu) su na sva usta govorili prije nepunih 7 dana kako nece za fotelje koalirati sa strankama koji nemaju iste ili slicne politicke ciljeve. Eto ispade Zlatko za otcijepljenje RS-a jer je to glavni programski cilj SNSD-a. :o
Koliko se sjecam Zlatko je rekao da ce u koaliciju sa partijama koje ce biti spremne saradjivati na ispunjavanju odredjenih ciljeva koje je SDP zacrtao vec ranije.

Ali ako u centrali kazu drugacije onda OK, do mene :oops:
joker

Post by joker »

_BosanaC wrote:
Dilan_dog wrote:
Koliko se sjecam Zlatko je rekao da ce u koaliciju sa partijama koje ce biti spremne saradjivati na ispunjavanju odredjenih ciljeva koje je SDP zacrtao vec ranije.

Jeste, jeste, sada ce SNSD promijeniti citav svoj program i ciljeve da bi se prilagodio SDP-u i postace probosanska stranka. Nema im druge ako hoce sa SDP-om u koaliciju. E jeste ograniceni jebo vas Staljin vas...

Koga ono nazvaste foteljasima?
halo_ba

Post by halo_ba »

joker wrote: Jeste, jeste, sada ce SNSD promijeniti citav svoj program i ciljeve da bi se prilagodio SDP-u i postace probosanska stranka. Nema im druge ako hoce sa SDP-om u koaliciju. E jeste ograniceni jebo vas Staljin vas...

Foteljasi su ti u SBiH i SDA, koji su se dogovorili za koaliciju bez da je iko rekao nesto o programima stranaka.Drugim rijecima, podijelili su fotelje.
P.S. Jebo te Osnivac.
horoz

Post by horoz »

foteljasi su i jedni i drugi... to smo svi uvijek znali

jedni su malo uspjesniji u tome a drugi su malo jadniji

ne znam koji su gori
_BosanaC

Post by _BosanaC »

joker wrote:
_BosanaC wrote:
Dilan_dog wrote: Ma jok, Zlatko? Ma ne bi on nikada :lol:

Jeste, jeste, sada ce SNSD promijeniti citav svoj program i ciljeve da bi se prilagodio SDP-u i postace probosanska stranka. Nema im druge ako hoce sa SDP-om u koaliciju. E jeste ograniceni jebo vas Staljin vas...

Ja ne nadjoh nigdje da je SDP trazio tu koaliciju i da je pristao na istu, koliko se sjecam SNSD je odlucio ponuditi SDP-u to...

Ali kako to objasniti nekome ko ne vidi dalje od nosa :roll:
Liberalism

Post by Liberalism »

Cudno je kako onima kojima se povraca od same pomisli na koaliciju SDP SNSD, ni okom ne trepnu kad im neko kaze, pa vec su u koaliciji SNSD i SDA.

Za njih bi SDP bio najveci izdajnik Bosne kada bi napravio koaliciju sa SDA, al sve je ok ako bi Haris i SBIH napravila koaliciju sa SNSD.

Moram priznati da za ljude koji tako razmisljaju nemam drugog misljenja osim da su bolesni. I to sasvim ozbiljno bolesni.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Liberalism wrote:Cudno je kako onima kojima se povraca od same pomisli na koaliciju SDP SNSD, ni okom ne trepnu kad im neko kaze, pa vec su u koaliciji SNSD i SDA.

Za njih bi SDP bio najveci izdajnik Bosne kada bi napravio koaliciju sa SDA, al sve je ok ako bi Haris i SBIH napravila koaliciju sa SNSD.

Moram priznati da za ljude koji tako razmisljaju nemam drugog misljenja osim da su bolesni. I to sasvim ozbiljno bolesni.
Interesantno je da je SDA usla u koaliciju s SDS-om vec '96. godine, ni godinu dana nakon pada Srebrenice, da su '97. stavili Velibora Ostojica na celo Komisije za ljudska prava, da su trenutno SDA i SBiH u koaliciji s SNSD-om u RS-u, te da SBiH ucestvuje u sve i jednoj vladi od njenog osnutka...

Ali SDP je drzavni neprijatelj broj jedan :oops:
joker

Post by joker »

halo_ba wrote:
joker wrote: Jeste, jeste, sada ce SNSD promijeniti citav svoj program i ciljeve da bi se prilagodio SDP-u i postace probosanska stranka. Nema im druge ako hoce sa SDP-om u koaliciju. E jeste ograniceni jebo vas Staljin vas...

Foteljasi su ti u SBiH i SDA, koji su se dogovorili za koaliciju bez da je iko rekao nesto o programima stranaka.Drugim rijecima, podijelili su fotelje.
P.S. Jebo te Osnivac.
Znas onu staru dobru "ko se ljuti, "ulimva" mu kruti"? E dobro je ako znas.

Osnovna stvar je nedosljednost koja je u Lagumdzijinom nastupu pravilo. Ako kazes da neces sa nacionalnim strankama, a udjes u koaliciju sa recimo NHI (Novom Hrvatskom Inicijativom) samo da bi imao dovoljan procenat da formiras vladu znaci da si nedosljedan i foteljas koji je spreman sve uraditi za vlast.
Ako ti je neprijatelj broj 1 SDA, a onda zbog precutne koalicije gotovo da ih vise i ne napadas i nadas se da ces preko njih doci na vlast, a svu svoju energiju i medije u predizbornoj kampanji okrenes protiv SBiH i Silajdzica koji ga, by the way, citavo vrijeme nisu ni spomenuli onda si opet nedosljedan. Sreca pa mu se brak sa Tihicem izjalovio. (ko s djecom u krevet lijeze upisan se budi-ovdje i Tihic i Lagumdzija mogu zauzeti ulogu djeteta)
Ako ti je Dodik prije izbora nacionalista i tuzis ga internacionali, a poslije izbora ti je isti on drug Mico, Micko, Mile i hoces sa njim u koaliciju ne bi li opet nekako do vlasti onda si prevrsio svaku mjeru. Nedosljedni foteljas.

A ako i nakon svega toga ima idiota koji ti staju u odbranu onda su bar oni dosljedni u necemu, ako ti vec nisi. U svom idiotluku.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Liberalism wrote:Cudno je kako onima kojima se povraca od same pomisli na koaliciju SDP SNSD, ni okom ne trepnu kad im neko kaze, pa vec su u koaliciji SNSD i SDA.

Ma nisu bolesni koliko su "oslobodjeni fizickog"...

Treba im zakonom zabraniti da koriste sintagmu "ja mislim"...
babanovac

Post by babanovac »

Ali ce ovi koji zagovaraju ukidanje RS-a uci u koaliciju (vec jesu) sa ovima koji zagovaraju otcjepljenje RS-a,i tu nema nista nedosljedno...
Ma divno.
halo_ba

Post by halo_ba »

Stvarno, joker, tvoja mrznja na Lagumdziju je malo jace bolesna. I ja sam u zivotu mrzila par tipova, ali nisam ih spominjala tako cesto i u toliko negativnom kontekstu.
Trebalo bi pregledati tvoje postove, ali mislim da se u vise od pola spominje SDP ili Lagumdzija....smatras li da je to normalno?
Cini mi se da ti licno imas nerasciscen racun sa Lagumdzijom...ili ti je ovo profesija.
joker

Post by joker »

Osnovno sto zastitnici lika i nedjela Zlatka Lagumdzije moraju da shvate jeste da njihov ublehas i prodavac magle da bi dosao na vlast mora uci sa nekim u koaliciju.

Posto im se on prodaje za jakog politicara koji ce usloviti onima koji hoce da mu se "pridruze" da prihvate neka njegova nacela i programsku orijentaciju i da ce tek tada biti prihvatljivi za njega, i posto im je do sada mali milion puta obecao "pobjedu" na izborima, oni moraju shvatiti da je SDP postao srednje velika stranka koja je po broju glasova u BiH tek 4. i da konstantno dozivljava neuspjehe vodjen tim svojim ublehasom.

E ono o cemu moraju razmisliti jeste koliko je moguce i ostvarivo to sto im njihov Vozd prica (laze) da ce oni odredjivati pravac onima koji hoce sa njima u koaliciju i kako ce doci na vlast kada imaju svega 15-tak procenata u Federaciji odnosno manje od 10 procenata u drzavi.

Od SBiH niko i nije ocekivao da budu nespojivi sa ovim ili onim jer nisu nikad ni govorili da je nemoguce da ce uci sa bilo kim (kao Zlatko koji je bio kategorican u nekim stavovima pa ih prekrsio). A i cinjenica je da ce SDA sada oblikovati svoje stavove po vaznim pitanjima prema "Osnivacu" a ne prema Tihicu. I to je jedina pozitivna promjena nakon ovih izbora u SDA.
zlatan01

Post by zlatan01 »

Kkao kaze narodna poslovica, vika na vuka dok lisica krade kokosi...E bas tako se meni cini ova vika na SDP. Ja bas i nisam ljubitelj gosp. Zlatka L. ali nekako je on bas dezurni krivac. Evo SNSD da izjavu da zeli koaliciju sa SDP, ovi potonji se ne oglasavaju ali ipak "tu nesto smrdi". Nekako se tom SDP-u sudi unaprijed. Sacekajmo da se koalicije formiraju pa cemo onda suditi... A to ce se desiti valja ubrzo.
Mr_M

Post by Mr_M »

Hebiga kako moj punac kaže: "Vlast je droga, a političari su teški ovisnici".
Znači sve će učiniti da bi dobili svoju dozu.
vatrogasac

Post by vatrogasac »

....socijaldemokratija je dobra ideja...ali kada se posmatra u praksi....onda neka se ujedine....ne mijenja bitno suštinu.....
daduli_sa

Post by daduli_sa »

joker wrote:
_BosanaC wrote:
Dilan_dog wrote: Ma jok, Zlatko? Ma ne bi on nikada :lol:

Joker-e, nemoj samo molim te ti da pricas o foteljasima molim te!
Pogledaj malo te tvoje sta su radili 12 godina (nisu izlazili iz tih fotelja) a prvi put su direktno na vlasti! Znaci da su svaki put koalicije pravili i sa jednima i sa drugima cisto guzica svojih radi!
Sto pricas dzabe kad znas da provaljujes gluposti?!
Kwaheri

Post by Kwaheri »

vatrogasac wrote:....socijaldemokratija je dobra ideja...ali kada se posmatra u praksi....onda neka se ujedine....ne mijenja bitno suštinu.....
o selam, gasil' se shta?

:)
vatrogasac

Post by vatrogasac »

zena wrote:
vatrogasac wrote:....socijaldemokratija je dobra ideja...ali kada se posmatra u praksi....onda neka se ujedine....ne mijenja bitno suštinu.....
o selam, gasil' se shta?

we selam!

.....kako znaš...?...

joker

Post by joker »

halo_ba wrote:Stvarno, joker, tvoja mrznja na Lagumdziju je malo jace bolesna. I ja sam u zivotu mrzila par tipova, ali nisam ih spominjala tako cesto i u toliko negativnom kontekstu.
Trebalo bi pregledati tvoje postove, ali mislim da se u vise od pola spominje SDP ili Lagumdzija....smatras li da je to normalno?
Cini mi se da ti licno imas nerasciscen racun sa Lagumdzijom...ili ti je ovo profesija.
Ovo mi je hobi, sta da ti kazem drugo?

Pazi kada neko uradi nesto lose i ja ga kritikujem, i vecina se slozi da je to sto je taj ucinio lose (jer stvarno jeste) a neki manji broj ga brani, nema potrebe sa njima se boriti. Medjutim, ako velika vecina njih stane u odbranu tog nekog iako je svima ocito da je pogrijesio, i pocnu pricati o tudjim "lopovlucima" i "greskama" ne zeleci vidjeti lose strane prozvanog im Vozda, onda postoji velika potreba polemisanja sa istima.

I upravo pregledaj te moje postove o Lagumdziji i vidjeces da se svode na to da ga ja za masu stvari napadam (bespovratna sredstva na ekonomiji, mutljaze oko CIPS-a svojevremeno i Skrbica, Aminina firma i Telekom, pokusaj otimanja dionica radnicima FDS, alzirska grupa, izborni porazi, pojedine izjave o borcima, montirani procesi-npr. Pogorelica, prestanak finansiranja tuzbe protiv SCG, rastjerivanje dobrih ljudi iz SDP-a, itd), a da ga zanimljivo njegovi zastitnici po svakom ovom pitanju brane i opravdavaju cak do onoga neka je uzeo pare zasluzio je, ili neka ih je isporucio (alzirce) ko ih jebe (i njihovu djecu i zene, a nema veze sto su ljudi neduzni), ili odakle njima 60% dionica (radnicima FDS-nema veze sto socijaldemokrata pokusava prevariti radnike), ili neka su onog lopova Alispahica (Pogorelica-nema veze sto je on lopov, ali teroristicki kamp u BiH je ipak malo veca steta po drzavu a ne po Alispahica), ili...

Zanimljivo za sve su nasli opravdanje. Pa sada ko je tu bolestan, ja ili oni koji ga brane bez obzira na sve.

P.S. Ne ulazeci u razloge zasto je to uradio, ali ja sam tvrdio da mu je veliki plus sto je sprijecio da daju licencu treceg telekom operatera za bezobrazno male pare, ali ovi tvoji pa ni ti vjerovatno nikad ne rece nista lose da je uradio.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

vatrogasac wrote:
zena wrote:
o selam, gasil' se shta?

we selam!

.....kako znaš...?...

ljudi vele "znaju" by ruhani...ja se bojim samo da nije sejtani ;)
Post Reply