moze li ovo... i sugestije.

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Max.Cherry

#1 moze li ovo... i sugestije.

Post by Max.Cherry »

vako: hocu da kupim Intel DualCore procesor, ako Bog da, i odgovarajucu maticnu plocu za njega. imam comp iz kojeg hocu da iskoristim sto vise dijelova mogu, prvenstveno DDR RAM (2x256Mb). problem se sastoji u tome sto mi je covjek u radnji rekao da nove ploce koje podrzavaju te procesore istovremeno ne podrzavaju DDR memoriju nego DDR2. Jeli to istina i da li mogu naci plocu koja ce podrzavati istovremeno i Intel D i DDR? Poslije bi na nju isla i graficka neka, ali i po mogucnosti Ultra ATA hard drive.

sugestije, anyone...?
ahmed&nedzad

#2 Re: moze li ovo... i sugestije.

Post by ahmed&nedzad »

Max.Cherry wrote:vako: hocu da kupim Intel DualCore procesor, ako Bog da, i odgovarajucu maticnu plocu za njega. imam comp iz kojeg hocu da iskoristim sto vise dijelova mogu, prvenstveno DDR RAM (2x256Mb). problem se sastoji u tome sto mi je covjek u radnji rekao da nove ploce koje podrzavaju te procesore istovremeno ne podrzavaju DDR memoriju nego DDR2. Jeli to istina i da li mogu naci plocu koja ce podrzavati istovremeno i Intel D i DDR? Poslije bi na nju isla i graficka neka, ali i po mogucnosti Ultra ATA hard drive.

sugestije, anyone...?

Haveru, ja iskreno vjerujem da moze. Odnosno nadam se, jer i ja nešto slično planiram odavno. Jedino oko diska sam zabrinut, ali za memoriju nebi smjelo biti problem. Baš i mene zanima šta će drugi reći. :roll:
Qler

Post by Qler »

C2D iskljucivo na DDR2....

a i sa 2x256 se neces usreciti... ionako moras nadogradjivati min 1GB rame :D

sto se tice diska... IDE svaki pici a i svaka ploca ima SATA kontrolere tako da tu nema problema ;) samo ti treba RAM i vjerovatno PCI-E grafika jer mislim da se ne prave ploce za C2D sa AGP-om.
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

Qler wrote:C2D iskljucivo na DDR2....

a i sa 2x256 se neces usreciti... ionako moras nadogradjivati min 1GB rame :D

sto se tice diska... IDE svaki pici a i svaka ploca ima SATA kontrolere tako da tu nema problema ;) samo ti treba RAM i vjerovatno PCI-E grafika jer mislim da se ne prave ploce za C2D sa AGP-om.
Mislim da je u pitanju bilo ATA. :roll:
Qler

Post by Qler »

pod IDE sam mislio ATA :D
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

znaci, kolko sam razumio, mogu koristiti svoj ultra ATA hard disk na maticnoj ploci koja podrzava Intel D dualcore procesor? Da barem to ne moram kupovat...
Post Reply