Pozdrav!
Kupio sam novi laptop i vidio sam da mu je HDD podijeljen na dvije particije, i treba mi u particijama, ali problem je sto je podijeljen onako kako mi ne odgovara:
C: ima 80 GB
D: ima 20 GB
meni treba obrnutno ili jos bolje C: sa 10 GB a ostalo na D:.
80 GB na C: mi je previse jer ne volim imati puno stvari gdje drzim sistem radi moguceg formatiranja.
Zna li neko kako da promjenim ovu podijelu i da pomogucnosti izbjegnem formatiranje???
Sa programom Magic Partition sam u proslih kompjutera dijelio dotad ne podjeljen HDD, ali ovaj je vec podijeljen.
Postoji li mogucnost nekog "ponovnog spajanja" HDD-a i nove podjele a sve to bez formatiranja?
Ili eventualno ako se ne moze spojiti, moze li se onda onih 80 GB na C: podijeliti na 2 dijela pa da imam ukupno 3 particije.
Molim pomozite.
Podjela HDD-a na particije?
Moderator: Benq
- burekodsira
moze sa partisn medzikom
fino korak po korak... ako kazes da si radio s njim onda vec znas princip kako funkcionise.... e sad mu samo zadas prvo da spoji pa onda da podjeli kako kako hoces i onda startaj nek radi... nije mi odavno trebao tako da se ne mogu sjetiti naziva tih funkcija ali je jednostavno da ne mozes profuliti...
fino korak po korak... ako kazes da si radio s njim onda vec znas princip kako funkcionise.... e sad mu samo zadas prvo da spoji pa onda da podjeli kako kako hoces i onda startaj nek radi... nije mi odavno trebao tako da se ne mogu sjetiti naziva tih funkcija ali je jednostavno da ne mozes profuliti...
-
neko iz mase
ako ti je laptop vec dosao podijeljen, provjeri da li ti se na D particiji nalazi originalni backup instalacije, u kom slucaju bi ti preporucio da je ne diras. Ako je prazna, onda ti je Partition Magic najbolji