Mir, Propaganda i Obecana Zemlja

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
SeadBiH

#1 Mir, Propaganda i Obecana Zemlja

Post by SeadBiH »

Upravo sam gledao jedan interesantan dokumentarac o Bliskom Istoku ali ustvari se radi o medijama i slici koja nam se nudi o sukobu izmedju Izraelaca i Palestinaca. Dokumentarac su vecinom uradili zidovi ali je stvarno odlican i prikazuje pravu sliku ovog sukoba. Mnogo je poucan i isplati se gledati da bi se bolje razumjelo kako medije funkcionisu. Izvolite pogledajte i recite sta mislite. Ovdje nema mnogo tema o vanjskoj politici pa evo da ja pokrenem ovu. Sta inace mislite ko je odgovoran za rat u toj regiji i kako mislite je moguce zaustavit sukobe?

Film mozete pogledati ovdje:
Peace, Propaganda and the Promised Land: Media and the Israel-Palestine Conflict

http://video.google.com/videoplay?docid ... pr=goog-sl
mala-i

#2 Re: Mir, Propaganda i Obecana Zemlja

Post by mala-i »

[quote="SeadBiH"]Upravo sam gledao jedan interesantan dokumentarac o Bliskom Istoku ali ustvari se radi o medijama i slici koja nam se nudi o sukobu izmedju Izraelaca i Palestinaca. Dokumentarac su vecinom uradili zidovi ali je stvarno odlican i prikazuje pravu sliku ovog sukoba. Mnogo je poucan i isplati se gledati da bi se bolje razumjelo kako medije funkcionisu. Izvolite pogledajte i recite sta mislite. Ovdje nema mnogo tema o vanjskoj politici pa evo da ja pokrenem ovu. Sta inace mislite ko je odgovoran za rat u toj regiji i kako mislite je moguce zaustavit sukobe?

rekla sam da neću više nikad nikog ispravljat kad su u pitanju jezičke greške,ali nisam mogla...zbog tebe,jer ćeš se sutra negdje provaliti.
kaže se mediji,medijima.
;-)
SeadBiH

Post by SeadBiH »

hehe hvala ti, nisam ni primjetio!
King Kikapu

Post by King Kikapu »

pise se primijetio
SeadBiH

Post by SeadBiH »

King Kikapu wrote:pise se primijetio
Ja sam zavrsio tri osnovna razreda u BiH tako da pricam i pisem prilicno dobro bosanski jezik. Ako cete da trazite dlaku u jajetu onda mozete sigurno svakom nac greske u pravopisu. Nazalost bolje znam neke druge jezike nego sto znam bosanski, jer ono sto znam sam ucio citajuci literaturu i casopise na nasem jeziku.

Jos jedna stvar, zasto je ova tema prebacena na drugi podforum? Jeste da sam postavio film, ali nije moj glavni razlog bio da preporucim film. Nego sam htio da vidim kako ljudi razmisljaju o ovom konfliktu jer se relativno malo bavi sa ovim problemom kod nas.
Abu FEED el-Castro

#6 Re: Mir, Propaganda i Obecana Zemlja

Post by Abu FEED el-Castro »

SeadBiH wrote:Upravo sam gledao jedan interesantan dokumentarac o Bliskom Istoku ali ustvari se radi o medijama i slici koja nam se nudi o sukobu izmedju Izraelaca i Palestinaca. Dokumentarac su vecinom uradili zidovi ali je stvarno odlican i prikazuje pravu sliku ovog sukoba. Mnogo je poucan i isplati se gledati da bi se bolje razumjelo kako medije funkcionisu. Izvolite pogledajte i recite sta mislite. Ovdje nema mnogo tema o vanjskoj politici pa evo da ja pokrenem ovu. Sta inace mislite ko je odgovoran za rat u toj regiji i kako mislite je moguce zaustavit sukobe?

Film mozete pogledati ovdje:
Peace, Propaganda and the Promised Land: Media and the Israel-Palestine Conflict

http://video.google.com/videoplay?docid ... pr=goog-sl
Čuuuj sta mislimo ko je odgovoran za rat u sukobu?!! :-x :x :shock: Pa majka mu valjda se tu nema sta mislit. Kriv je palestinski narod koji je tu, igrom okolnosti zivio, i koji nikako nije htio, pa ni do dan-danas da crkne ili izumre pa da ovi usklade svoju "obecanu zemlju" na krvlju i nesreci nevinih...
Post Reply